divendres, 30 de setembre del 2011

Dret a votar... o no?

Per a les pròximes eleccions generals del 20 de novembre, els partits majoritaris (PP, PSOE, CiU i PNB) han decidit que la democràcia no és per a tothom, que els partits minoritaris han crescut massa (fins a més d'un 5% de vot en conjunt), i que no tens dret a votar a qui vulguis.
Per això, s'han tret de la màniga una nova barrera electoral amb la intenció de frenar tant als partits minoritaris, com als moviments sorgits de la societat civil, cada cop més indignada amb els abusos de poder i la connivència de la classe política amb els lobbies que estan retallant i trepitjant els drets que tant han costat d'assolir.
Los partidos, federaciones o coaliciones que no hubieran obtenido representación en ninguna de las Cámaras en la anterior convocatoria [...] necesitarán la firma, al menos, del 0,1 % de los electores inscritos en el censo electoral de la circunscripción por la que pretendan su elección. Ningún elector podrá prestar su firma a más de una candidatura.” (art. 169.3 LOREG)
Aquesta reforma de la normativa electoral suposa que les candidatures sense representació actual al parlament estatal hauran d'aportar el 0,1% del cens en forma d'avaladors per a poder-se presentar a les eleccions generals. És a dir, que més d'el 90% dels partits que es van presentar a les anteriors eleccions generals de 2008 necessitaran gastar moltes energies, i probablement diners, a fi de complir les noves condicions"

Ja estan disponibles els fulls per avalar a Compromís.
Els podeu omplir i entregar fins el 12 d'Octubre en Montesa (si viviu a Vallada).
Consulteu el mapa picant ací per veure on vos pilla més prop si viviu fora del poble.





2 comentaris:

  1. Em pense que cada dia es va complicant més la cosa, o simplificant, segons com ho mires. Més que un dret, és una obligació!
    votar és una il·lusió que estem perdent, però no votar és fer-li el llit als dos més grans, que de totes formes ja ho tenen tot fàcil
    Per cert, es pot avalar més d'un partit???
    Compromís, sí, per supost, però altres "partidets" també han de poder presentar-se sense problemes, i que vote qui vullga... o no!

    ResponElimina
  2. Xe, ni Valla ni Moixent sense COMPROMÍS?......si que son resolutives les forçes fosques, si!!!

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.