dilluns, 12 de setembre del 2011

Interessant: De vaquetes i hospitals.

Segons les estadístiques de la Conselleria de Governació de la Generalitat Valenciana, entre gener i agost de 2011 s’han fet 370 festes de bous al carrer més que al mateix període de l’any anterior. El total és de 4.387 actes organitzats de maltractament al carrer: vaquetes, bous, embolats, amb corda, amb puntes, etc.  
Sense comptar assegurança i ambulància, i només si els animals torturats són llogats, una vesprada de vaquetes costa al voltant de 1.000€, i una jornada completa amb bou per la nit es situa al voltant dels 3.800€.   És a dir, que el total gastat està molt, molt per damunt del 4’3 milions d’euros en dos terços d’un any de crisi econòmica com és el 2011.
El mateix dia, hem sabut que dimitia la cúpula científica del centre d’investigació Príncep Felip de València. El motiu ha estat la supressió del programa de medicina regenerativa per part del Ministeri de Ciència i Innovació, dotat amb 1’75 milions d’euros. El Ministeri, que comunicà aquesta decisió el juny, al·lega que la Generalitat Valenciana incompleix el pacte d’estabilitat sobre dèficit i deute públic.
El moviment animalista ha estat atacat per les seues crítiques a les pràctiques generalitzades de vivisecció al Príncep Felip, critiques que senyalaven, demagògicament, cap a les persones malaltes que esperen noves respostes mèdiques. Però l’animalisme, partidari del progrés i la investigació sobre bases ètiques, rebutja que el lamentable espectacle dels bous siga una prioritat que xucla milions i milions d’euros de les arques públiques a través de subvencions i ajudes de tota mena que arriben, malgrat els intents de negació de les associacions taurines, de totes les administracions (local, provincial, autonòmica i estatal) i que contribueix injustificadament a la multiplicació del dèficit i el deute. Una prioritat que passa per davant de la investigació científica, com ha quedat palès.
També hem sabut que, el dia 3 de setembre, es suspengué la correguda de bous anunciada a Requena, i que comptava amb un cartell important (El Cordovès, El Fandi i David Mora). El motiu oficial fou el mal estat de la plaça per la pluja, però hi ha testimonis que qüestionen aquest motiu i apunten que la venda de localitats estava per sota de la meitat de l’aforament i que, en cas d’haver-se celebrat, l’organització hauria patit fortes pèrdues.   És altre exemple que sense diners públics, la tortura taurina és inviable en totes les seues formes.
I també hem sabut que el bou Ratón, amb un currículum de 2 persones mortes i 5 de ferides, genera gran expectació i fins i tot mobilitza mitjans de comunicació estrangers.   El morbo forma part de la festa, que continua xuclant diners enviant un munt de persones ferides a una sanitat cada vegada més malmesa i abandonada amb l’excusa de la crisi.
Aquesta és la realitat, i es pot conèixer amb un sol diari a les mans. Tota la informació era, a seccions diferents, al diari Las Províncias[1] de 07.09.2011. 

2 comentaris:

  1. Gran article per a presentar-lo com a exemple perfecte de desinformació i demagògia. Enhorabona!

    ResponElimina
  2. Al poble donal.li " pan y circo ", així tots contents i a casa sense calfarse el cap amb coses mes importants.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.