dijous, 6 d’octubre del 2011

Aus al nostre poble (XIV)


Mosquitero común - Mosquiter común - Phylloscopus collybita

Amb no més de 8 grams el mascle i 7 grams la femella, el Mosquiter comú és un espècie hivernal que trobem al nostre poble.

És una espècie d’au insectívora, i com bé apunta el seu nom, la seua dieta es basa principalment en mosquits i aranyes que captura entre les fulles. És d’un color terrós olivaci, amb la zona del cap més groguenca i les potes són d’un color fosc.

Són aus molt territorials, on la femella s’encarrega de criar els polls i el mascle, amb el seu petit tamany,defèn enèrgicament el seu territori amb un radi d’actuació de 20 metres al voltant del niu.
El Mosquiter comú  es reprodueix al llarg d'Europa i l'est d'Àsia, fins a l'est de Sibèria, amb poblacions aïllades al nord-oest d'África, el nord i l'oest de Turquia i el nord-oest d'Iran, així que podeu imaginar-se quin viatge fan estos minúsculs pardalets fins arribar ací a l’hivern.

Se’n coneixem més de 50 subespècies, moltes d’elles impossibles de diferenciar si no és per un ull expert. I podem dir que no presenten cap estat de conservació crític, ja que s’estenen per tot el món i s’estima una població entre 60 i 120 milions d’individus només a Europa.

Tot i això, no hem d’oblidar que cadascun dels necessita de les millors condicions per a viure i per a tornar any rere any.


Vos recordem que el proper dissabte dia 8 d'octubre, teniu la oportunitat de coneixer les nostres rapinyaires nocturnes, de 10:30 a 11:30 i de 12:00 a 13:00 a la Biblioteca municipal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.