dijous, 13 d’octubre del 2011

Aus al nostre poble (XV)


Gallineta común - Polla de agua - Gallinula chloropus

Tal volta el que més gracia ens fa d’aquesta au siga el seu nom comú Polla d’aigua, perquè pot ser estem tan acostumats a veure-la que no la valorem com es degut.

La Gallineta comú és una au que pertany a la família dels Ràlids, i és una espècie inconfundible que viu arreu de tot el món allà on hi haja regions humides. De color negre, presenta dos línies blanques als flancs del cos i baix la cua. El bec és roig la igual que l’escut facial, i la punta groga. Característiques són  les seues potes llargues i grogues, que li permeten desplaçar-se tant per dins com per fora del aigua. En canvi, els juvenils són de color marró, però presenten també les marques blanques baix la cua.

S’alimenten de tot tipus de vegetació i animals aquàtics menuts, i sempre ho fan en grup.

Una característica que s’està estudiant actualment és la possibilitat de que entre elles hi haja un sistema de comunicació basat en el moviment de la seu cua, ja que s’ha observat que aquesta canvia de posició segons diferents circumstàncies i dona senyals d’alarma o de calma a la resta de gallinetes que estan al voltant.

Nosaltres podem gaudir de la seua presència als nostres racons humits, i qui sap si podríem descobrir que comuniquen les seues cues!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.