dijous, 27 d’octubre del 2011

Aus al nostre poble (XVII)

Nom castellà: Lavandera cascadeña
Nom valencià: Sequiolet
Nom científic: Motacilla cinerea

Hui dediquem la nostra secció de aus del poble a una espècie que la majoria podeu confondre amb la Lavandera blanca o Cueta de rastell com se la coneix ací al nostre terme, i és que pràcticament són iguals soles que la Lavandera cascadeña o Sequiolet té el pit i la panxa groga.

Es tracta d’un au parcialment resident a la nostra zona, és a dir, que podem trobar algun exemplar al llarg de tot el any o totes les estacions, però és al hivern quan troben major quantitat d’estes gracioses aus.

És una au d’uns 19 cm de longitud, de coloració gris-verdosa al dors i com bé hem dit, amb el pit i la panxa grocs. És característic la seua forma de caminar sempre movent la cua de dalt a baix i quant vola mostra una barra blanca en el ala. El mascle es diferencia de la femella perquè té una taca negra en la gola durant l’època reproductora.

Com podeu haver deduït del seu nom,  viu prop de rius i rierols o sèquies, sempre amb un mínim de vegetació i presència de pedres o cavitats rocoses.

Si teniu ocasió de eixir estos dies a passejar per el pont de la entrada al nostre poble, fàcilment podreu veure algun exemplar, ja que ara mateix es troben entre nosaltres i tenim un bon número d’elles.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.