dilluns, 21 de novembre del 2011

Efemèrides, VALLADA City ara fa un any....

Encetava la setmana Iron Maiden, amb una reflexió sobre la històrica difícil relació entre Esglesia i raó.

Kike ens obria vies cap a la trajectoria de Ramon Navarro Juan, conegut com Ramonet, un escalador de Canals, que porta molt de temps treballant per tal de condicionar i donar a conéixer algunes de les vies d'escalada del nostre poble.

Els responsables del bloc traslladaven el relat, en primera persona, d'una experiència que exigeix que prenguem clara postura: la irrupció d'uns militants de l'extrema dreta (España 2000) en un bar de Benimàclet i la penosa actuació de la policia.
D'altra banda, ens anunciaven la finalització del període de votació a l'enquesta sobre participació del partits polítics al bloc i ens demanaven propostes per a noves enquestes.

En Forcat ens donava a conéixer el comunicat de l'Escarot Assemblea de Joves de La Costera amb motiu de la commemoració, el 25 de novembre, del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones.

Isidoro Cerdà ens portava la predicció meteorològica i feia una bona pedagogia sobre la ciclogènesis al Mediterrani. Com podeu comprovar, el temps meteorològic també és cíclic.

Amic dels llibres ens suggeria un llibre ben interessant, La velleta refranyera, una història sobre la cultura no escrita i la seua transmissió, que compila una bona quantitat de frases fetes, refranys i locucions i, sobretot, posa en valor els coneixements no escrits, que tantes vegades son menyspreats, tot i que son una part ben important del nostre patrimoni.

I, des de La cambra de dalt, Vicent ens transportava cap a als records guardats als calaixos de l'aparador

Gira la roda del temps
per la força del vent de les ànimes soles...

Que tingueu una bona setmana!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.