divendres, 18 de novembre del 2011

Plantes d’ací: Cardeta


Aquesta és una d’eixes plantes menudes amb les que cal perdre un poc de temps observant la geometria perfecta de les seus formes. De la cardeta (Scabiosa stellata L.) no he trobat cap aplicació medicinal ni de cap altre tipus però la seua delicadesa no passa desapercebuda quan, caminant pels camins, topes amb ella.  
  

Té flors diminutes amb la corol·la rosada, arreplegades en capítols diferents als capítols de les compostes doncs, en aquesta espècie, quan cau la corol·la rosada creix el calze i es transforma en involucre, una corona escariosa i delicada sostinguda per els nervis, d’on surten les arestes del calze que li dona l’aspecte elegant i curiós. 


Creix en bancals erms, en clarianes de pinades i matollars, amb preferència pels sòls calcaris, argilosos i gruixos, de zones muntanyoses i eixutes. El nostre terme reuneix totes les seues exigències però no és una espècie abundant al poble. La planta de la foto la vaig trobar al pinar de la Vuelta. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.