dimarts, 15 de novembre del 2011

Un valladí al parlament europeu

Estimats amics de Valladacity. No recorde com punyetes entrar al bloc...
M'agradaria penjar aquest enllaç amb la meua intervenció davant el parlament europeu dijous passat on explique el projecte Escena Erasmus. Un grup d'este projecte ja va visitar Vallada este estiu i espere que altres grups del projecte puguen visitar el nostre poble més vegades i en millors circumstàncies i espais en un futur ben pròxim (no en dies de festes i no en una Plaça Gran). M'agradaria que poguerem organitzar un xicotet festival de teatre ben prompte.

8 comentaris:

  1. Dani, enhorabona pel premi i per la teua intervenció. M'has emocionat!!
    Un discurs ben enllestit i ple de conviccions.

    ResponElimina
  2. Enhorabona a Daniel i a tots els integrants del grup Escena Erasmus. Tot el vostre treball val la pena i molt, no només pels premis, sinó per aconseguir viure junts la realitat europea i compartir cultura i vivències. Al poble, molts gent ho entendrà perfectament, hi ha molts Erasmus valladins!!
    Quan jo vaig anar "d'Erasmus", allà per 1988, ens miraven com si fórem d'una galàxia diferent, vam tindre molts problemes burocràtics i altres maldecaps, però estàvem segurs que allò era "ser europeus", que teníem dret a poder circular per Europa per a estudiar i per a treballar, per a viure al cap i al fi.
    Ara, en 2011, i gràcies a gent com tu, Daniel, i tants "actors" voluntaris involucrats en projectes tan interessants com el que portes entre mans, Europa existeix, no sols en els papers oficials, sinó en les nostres vides. Les institucions ens faciliten els mitjans necessaris i això ja és un luxe, però s'ha de treballar, crear, compartir, escampar...
    Em va saber mal perdre'm l'obra a l'Ermita en agost, segur que va ser un goig i una oportunitat única per als valladins. Intente mirar el costat positiu: era perquè estava en un altre punt d'Europa, fent un curs Comenius, com tants altres valladins i europeus, aprenent un poc d'idiomes, de formació i d'intercanvi de temps amb gent de Grècia, Itàlia, Alemanya, Finlàndia, França... Ho comentàvem tots: en realitat donava igual estar a Anglaterra o en un altre lloc, perquè érem nosaltres, tots, europeus, la gent normal i corrent, cadascú amb la seua identitat inicial i amb l'europea, com dèien els personatges de la pel·lícula "L'auberge espagnole" (trad. Una casa de locos") ja fa un temps.
    Escoltar-te parlant al parlament Europeu em dóna molta alegria, i ens ha de donar a tots l'impuls i les ganes de continuar en fent ixe camí. ENHORABONA a tots i a totes !!

    ResponElimina
  3. Graçies Daniel per enriquir el dia a dia d'idees i projectes ingeniosos, inteligents i plens de cultura i germanor.¡Abaix els nacionalismes que no deixen que el ser humà creixca!
    Sóm animals socials per necesitat, en la medida que trenquem fronteres serém més grands, més rics (en benestar s'enten) més feliços.

    ResponElimina
  4. Ai, Natalia, quina por que fan les teues paraules! Les fronteres són artificials i no dixen que les persones visquen al 100 per cent D'acord completament.
    Però, xica, això que dius dels nacionalismes,
    collons! No poses tots els nacionalismes en el mateix sac, per favor!!!
    Jo no sóc res que acabe en "ista", per principi, a mi ningú em diu a qui he de votar. El meu vot que sempre ha sigut per al PSOE, i ara no sé si castigar-los un poquet votant IU després de tot el que han fet (donar 400euros perque sí, llevar diners als funcionaris, dixar que la católica vaja invadint i cobrant...)
    POts vore que no soc nacionalista, però mereixen respecte. No sé com explicar-ho sense ofendre, igual no t'havies parat a pensar, no?

    Anem a vore, un parell de cosetes:
    - No crec que per a ser europeu tingues que dixar de ser valencià, perque València té moltes coses que aportar a Europa. No pense renunciar ni a ser de València ni ser d'Espanya, ningú ho ha demanat, per cert!!
    - Tots els nacionalistes NO són iguals, com tots els partits no son iguals i les persones tenen dret a ser diferents. Te'n recordes der felipe González? Ixe home va fer molt per Europa! Te'n recordes del senyor Roca? ixe home, ademés de ser un dels pares de la constitució, és un nacionalista convençut, ha fet molt, parla idiomes, ha viatjat... I el señor Mayor Oreja, sí, serà del PP, de dretes, quasi fatxa, però també creu en Europa. En tots els partits hi ha de tot, ja ho sé. Europa va entrar en Espanya, o al contrari, de la mà dels socialistes d'ací i de Mitterrand, de Helmut Kolhn, i altres. A tots, moltes gràcies!

    - NO és just posar en el mateix sac al tal Santandreu que va per ahí fent mal als que no pensen com ell i a altres persones "normals i corrents" que volen ser valencians, simplement, Diferents són Compromís d' ERC, del PNV, del BNGA, dels Aragonesistes, de la Coalicció Canària i de la Rosa Díez, que també va anar a Europa.

    Resumint: Respecta a tot el món, vota a qui vullgues o vota nul, o no vages a votar, tu voràs, però pensem un poquet primer i en acabant parlem, evitarem problemes.
    ENHORABONA A DANIEL TORMO I ERASMUS!!

    Consell: també podries gastar un nom fals si vols atacar algú, ara mateix la meua opinió sobre tu seria millor, pero això és igual, també et respectaré, no et preocupes, tens dret a no soportar els nacionalistes, si vols.
    Ale, que passeu un dia de categoria!!

    ResponElimina
  5. ...LO AMPLE PA MI I LO ESTRET PA TU!!!!
    MIREU SI NO ÉS AIXINA O QUÈ:

    SALARIO MÍNIMO INTERPROFESIONAL EN EUROPA:

    Luxemburgo: . . 1.750 €
    Irlanda: . . . 1.653 €
    Bélgica: . . . 1.389 €
    Holanda: . . . 1.385 €
    Francia: . . . 1.350 €
    U.K.: . . . . . 1.005 €
    España: . . . . . 624 €


    Y los parlamentarios españoles, en el Parlamento Europeo, ganando igual que los de estos países citados... y que daneses, etc.

    Dime si no te sientes la última mie... más discriminada de Europa.

    ResponElimina
  6. Conec molt be Natàlia, és la meua amiga, no puc parlar en el seu nom, però estic segura que mai ha passat per la seua ment ni pel seu cor que el seu comentari es puguera interpretar com ho fa labordetaforever.
    Si alguna persona conec que està tan orgullosa de ser valenciana, que manté la seua llengua i la parla amb el seu home, la seua filla i el seu fill, malgrat viure i treballar des de fa vint-i-cins anys a Andalucia, és Natàlia. Si alguna persona de Vallada ha recalat per Almeria (i en son moltes!!), de segur que a casa de Tavi i Natàlia ha trobat la seua casa.
    I a respectuosa amb les identitats no li guanya molta gent.
    El que crec que ella volia trasmetre amb el seu comentari és que les persones tinguem moltes coses que ens uneixen i hem de procurar posar en valor, des de les nostres particularitats i cultures, allò que ens agermana.
    Espere que el meu comentari s'entenga per la molta estima que, coneixent-la, li tinc.

    ResponElimina
  7. Que no, que no, si no era res personal contra natàlia!!!
    Volia fer vore que no es pot dir "Abaix els nacionalismes" sense pensar, perque pots ofendre molta gent que fa coses bones per atots.
    Veus com es molt facil ferir sense voler, Marina? m'entens ara, no?
    Demane disculpes a Natàlia, xq no era la meua intenció per a res. Però demaava respecte als nacionalismes, sí,crec que són importants, que poden aportar molt!!
    Ale,que solament queda un dia de campamya electoral, a vore si mos calmem tots...i reflexionem el dissabte qi votem

    ResponElimina
  8. Daniel son uns maleducaets els teus companys,per mols estudis que tinguen.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.