dimecres, 28 de desembre del 2011

Dansà 2011

La valoració general de la dansà d'anit, és que no puc estar més content. Però la veritat és que com cada any va superant l'anterior, per a l'any que ve es pot esperar qualsevol cosa.
Si el primer any va ser el de la sorpresa, del a veure què passa i finalment, bona rebuda i millor companyia.
L'any passat l'ajuntament es va oferir per al que es necessitara i la participació en augment.
Enguany la major alegria ve per la recuperació de la participació local. Què voleu que vos diga, em sembla genial que, ni que siga una xicoteta part dels antics balladors, hagen tornat a la plaça, i sobretot per ballar les passadetes locals. Enhorabona i gràcies.




La cosa va anar dalt que baix com en anys anteriors: 20:00 Van apareguent els primers grupets, disposats a repassar un poc, un dia d'intensa basca, no sabíem on feia més calor dins o fora de casa (ni tractant-se de la planta baixa d'una casa antiga).

21:00 Merescut refresquet.
21:30 Comencen els preparatius del sopar a l'escalinata del Diví Jutge, on tots col·laboren muntant taules, trent cadires, amanides, picadeta, beguda... érem vora cinquanta persones sopant! Altres van vindre després de sopar.


23:00 Després de sopar toca canviar-se. Enguany, cedint als "suggeriments" d'uns i altres vam decidir (el quadre d'Énguera/Vallada) vestir-nos a la manera tradicional. Però ho he dit moltes vegades, la roba no ha de ser un impediment per a que participeu i sabeu que podeu fer-ho amb roba de carrer.





23:30 Passacarrer dels grups forasters fins la Plaça de Sant Joan, on ens esperava la Banda Unión Musical Valladina i el grup de balladors de Serra Grossa.


23:50 Baixada per Sant Vicent a la Plaça Major.
PER A VEURE TOTES LES FOTOS i CONTINUAR AMB EL RESUM DE LA NIT...

24:00 Sona el pasdoble València, els balladors ocupem la plaça i comença la dansà encapçalada pel grup local Vallada, Énguera, i un nombrós grup de balladors que no nomene per no deixar-me'n cap, tancant el grup convidat, l'Escola de Danses de Xàtiva. Gràcies per acompanyar-nos!























Acabada la dansà es van ballar algunes peces (jota de Benigànim, Dotze i Ú, Bolero enfandangat, Ú d'Ador etc.) i per acabar, el Fandango de Tres, en què els vàrem acompanyar.










Acte seguit al pati de ca les Monges l'ajuntament va oferir una picadeta per als participants.


Hi ha detallets a millorar per a l'any que ve, com podrien ser:
- Deixar el rogle obert, ja que com quan es posen les cadires no se sap la gent que participarà i pot ser que, com enguany, es quede menut.
- El sistema de megafonia, a revisar.
- El tema de les fogueres en terra pense què és millorable, la cosa seria tornar-les a fer en alt, antigament era con el què mostra la portada del programa de 1949, s'estacava un tronc alt i damunt es col·locava una llosa de pedra on feien el foc, ara, cal trobar un sistema més pràctic, uns trespeus de ferro alts, etc.



Vos deixe la partitura de les danses publicada al Cançoner Musical de la Província de València, replegada per Sebastià Garrido i Fermín Pardo a principis dels 70 al nostre poble i transcrita per Salvador Seguí.

No vos perdeu tampoc les fotos que va fer Kike, penjades al Google Plus.


I un pardalet m'ha dit que hi ha una comparsa sencera que està aprenent per tal eixir l'any que ve!!!!!


Paco Garrido i Blasco.

més romanços per l'estil punxant ací



5 comentaris:

  1. Xè Paco, avisa! I jo tocant-me el nas en casa...

    ResponElimina
  2. Pero Kike si vas estar un rato vegento i fent fotos no?

    ResponElimina
  3. De fet el pots veure en una de les fotos d'aquesta entrada,
    endevina endevinalla en quina...

    ResponElimina
  4. Sí que estava Lilí. El que passa és que això de que Paco publique el "com va anar?" d'un esdeveniment que va ocòrrer fa ja mesos, doncs m'ha descolocat...
    Creia que aquesta dançà s'havia fet ara en Nadal...

    ResponElimina
  5. Valladins!!, vos dec una explicació, i eixa explicació que vos dec, vaig a donar-vos-la...

    El dia de la danSà una persona (nº 1) es va encarregar de gravar un vídeo dels assajos, preparatius, sopar, danSà...
    Jo (persona nº 2 m'encarregava de fer la crònica per a penjar-la junt i alguns fragments del vídeo.
    L'amo de la càmera (persona nº 3) encarregada de passar-me'l, no el trobava, coses de la informàtica, que si està en este llapisseret de memòria, o en l'altre?... però el temps passava, el vídeo no apareixia (ara ja ni se l'espera) i 4 mesos després jo no havia penjat la crònica.
    Finalment per fer un poc de broma vaig pensar de penjar-la el dia dels Innocents.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.