diumenge, 11 de desembre del 2011

Efemèrides, VALLADA City ara fa un any...

El mal temps obligava anular una excursió molt interessant, la Marxa Portillo-Boquella-Maravillosa, que havia organitzat ADENE i ens havia suggerit Paco GB.

Amb Una vida de colors, Iron Maiden ens portava als temps, no tan llunyans pels que ja pentinem canes, en què el poble semblava tancat a sí mateix i el cine de Terol, com aquell Cinema Paradiso de la pel·lícula, era la finestra als somnis i, pràcticament, l'única via per fugir de la rutina.

Patry parla (i Vallada també), amb un escrit fresc, espontani i un tant caòtic, posava en evidència coses que li semblaven mal fetes per l'Ajuntament, especialment l'organització de les festes i de les activitats per a les persones joves del poble; denunciava la por a dir les veritats i també manifestava el seu desacord amb els propòssits del bloc. L'entrada donava peu a molts i sucosos comentaris.

Salvador Baixauli Bosch feia la crònica del Certamen de bandes de Torrevella 2010 , on la Unió Protectora Musical de Vallada va guanyar el primer premi. Els nombrosos comentaris de felicitació compartien espai amb uns altres que generaven certa polèmica.

La nova gerència del Bar del Centre de Majors es presentava i oferia el seu Menú per al Sopar de Cap d'Any.

Kike portava al bloc un article estupend de Leopoldo Abadía sobre l'educació i el futur .

Els responsables de bloc demanaven informació sobre la convocatòria de la San Silvestre.

Isidoro ens feia les seues prediccions meteorològiques, amanides amb sabuderia popular: Quan la judia ronda l'horta, fes foc i tanca la porta .
I també comentava el Barómetro del CIS del mes de novembre sobre les Preocupacions dels espanyols, que ens alertava sobre altres malestars no climatològics.

Paco Garrido i Blasco continuava el recorregut pel cançoner popular i ens portava les Cançons de Nadal, aprofitant l'avinentesa per recordar-nos antigues tradicions, com la foguera de Sant Tomàs, que celebrava l'entrada de l'hivern i estava a càrrec dels xiquets i xiquetes que, tot seguit, anaven a demanar l'asguilando.

El PSPV-PSOE escrivia sobre El pont de l'ermita, les diverses circunstàncies que el van fer mal bé i les promeses incomplides que han dificultat la seua reconstrucció.
Què passeu bona setmana i recordeu que per Santa Llúcia, un pas de puça.

1 comentari:

  1. Moltes gràcies per aquestes efemèrides tan tan treballades.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.