Cercar en aquest blog

dissabte, 5 de febrer de 2011

Estic cabrejat!!


Per què?
Perque de nou i per enèsima vegada han fet destrosses en la caseta de camp, esta clar que estem somatitzats a les ordes dels furtadors, atracadors,desvalisadors, expoliadors i tot una banda de delinqüents que davant de la passivitat e ineficàcia de com diria un polític, " dels cossos i seguretat de l'estat",permetren mentres, que els amants de lo dels altres es dediquen a tan gratificant tasca.

Despres m'entere que en estos dies hi ha agut robatoris per tot el terme, i veig les noticies i en qualsevol lloc als llauradors es porten fregits.

Que pasarìa si als polítics i als jutges s'assaltaren de la mateixa manera?. Segur que dirìen i eu definirien com "alarma social" i es pendríen mesures, i es camviaren lleis i tot lo que fera falta per a detindre eixa lacra.

Dit així de simple, però tan real com que açò necesita solucións práctiques i resolutives.

Capítol 5 d'Arròs Covat: Sobres d'arròs.

Ací vos deixe el quint capítol d'arròs covat.

La de sèrie dels divendres, a Valladacity

(recordeu que és per a majors de 16 anys!)

divendres, 4 de febrer de 2011

RUTA XATIVA - COVA NEGRA (PRV-78), aquest diumenge 6 de febrer.

El pròxim diumenge 6 de febrer, hi ha programada una eixida conjunta del Centre Excursionista de Vallada amb el de Montesa.


Realitzarem una ruta circular pel Castell de Xàtiva (18km), passant pel paratge de la Cova Negra.
Aquesta ruta, no comporta cap dificultat, per el que els més joves poden realitzar-la sense cap problema.
En principi no hi ha que dur dinar, sols un bon esmorçar, fruits secs i aigua (la resta d'equipament corre a càrrec de cadascú).
Com que volem celebrar els carnestoltes a la nostra manera, tots els que vinguen tindran que dur una peça de disfressa (que no moleste per a caminar, clar).Vos esperem a les 9:15 a la font dels 25 xorros!

I ja sabeu, "qui no es troba, no s'encontra".

dijous, 3 de febrer de 2011

Víctor Cerdà, un valladí solidariRecoge fondos contra el “Síndrome de Rett”, que padece una niña que apadrina

Víctor Cerdà, brigada forestal de 35 años y vecino de Vallada, será el único atleta de la província de Valencia en participar el 31 de marzo en el “Marathon des Sables” en el Sáhara. En esta prueba, durante seis días, Víctor debe recorrer 250 kilómetros en el desierto del Sáhara marroquí, con etapas de 20 hasta 82 kilómetros. Por si fuera poco, los corredores deben sufrir temperaturas que rozan los 50º y cargar su equipo y comida (más de 8 kgs en total) para toda la prueba. El terreno es desértico variado, piedras, zonas de antiguos lagos secos y sobre todo dunas de arena.Toda una aventura para un “vallaí” que se ha propuesto vivir esta experiencia con el fin de llevar más allá el trabajo deportivo que ha hecho en

3 de febrer, Sant Blai Gloriós.

Recordeu que huí és Sant Blai, advocat dels mals de la gola, per a previndre'ls, podeua anar a l'església a què vos benisquen pastetes o algún panet, però sobretot, no oblideu que vos passen el Boix per la gola.
Després no vingueu plorant...

Qui vol concursar?

Un, dos, tres, responda otra vez:


Coses que faríeu a Vallada amb 15.000 euros, per millorar la qualitat de vida dels seus habitants, com per exemple, un magnífic mural com aquest:Tiempo!

dimecres, 2 de febrer de 2011

El segle de l´individualisme

THE CENTURY OF THE SELF"
"El segle de l'individualisme"

3ª i 4ª part del primer documental titolat: EL SEGLE DE L´INDIVIDUALISME.
La pròxima setmana, vos enllaçarem amb els dos fragments restants que donaran per conclós el primer documental de la sèrie de quatre. Tots els podeu trobar on-line.

PART 3ª DEL PRIMER DOCUMENTAL:


PART 4ª DEL PRIMER DOCUMENTAL:Esperem que vos agraden!
Marieta

2 de febrer La Candelària.

No conec pronòstic del temps més "conformat" que aquest de mirar el dia que fa el 2 de febrer.
Cada poble te la seua versió, però aquesta és la variant que sempre he sentit al poble.

dimarts, 1 de febrer de 2011

Alter21.es


Un portal d'accés a informació per a tots aquells interessats en el territori, el turisme cultural o d'interior, la història, la cultura, l'etnografia, el medi ambient, el desenvolupament local...

Logo Alter21.es

Resignació no és la solució

He rebut un correu que convidava a llegir un article titulat ¡Indígnense!, on es parla de l’èxit de vendes d’un llibret que fa una crida a la desobediència i la indignació pacífica davant de l’atac dels mercats i les injustícies de la civilització que promouen. I m’ha fet pensar sobre perquè els humans tenim eixa inclinació a obeir i, al contrari, ens costa tant desobeir.
La obediència a l’Estat, a l’església, a la opinió pública majoritària compensa per la seguretat que proporciona. La resignació, és a dir, l’acceptació del poder, i dels arguments que el sostenen sense qüestionar-lo, fa que el resignat no tinga consciència de la falta de llibertat que suposa la seua obediència i se senta fort. L’individu respon així a la veu, interioritzada des de que érem menuts, de l’autoritat que desitgem complaure i temem desagradar.
Aquesta consciència autoritària que ens ven la resignació com un valor s’aconsegueix, en la nostra societat, mitjançant la moral transmesa per

PA del DIA

L’energia ets tu, no Iberdrola

Els quatre elements ho conformen tot: AIGUA, FOC, AIRE i TERRA. Dels quatre Iberdrola n’obté electricitat a través del petroli, dels salts d’aigua, del sol i amb aerogeneradors. I ens ve molt bé.
També tenim l’energia nuclear. Jo no en sé molt d’eixe conte, però “mira xica, no em ve bé!” Fa un tufet molt estrany. Diuen els que en saben més que mentre la pudor no puge de grau, podrem posar solució, però com rebente l’ou passat, sabrem què és la podridura.
Que els quatre elements estan en tot el que és visible és una veritat més vella que anar a peu. Com saben les companyies elèctriques, tot és susceptible de produir electricitat, si sabem obtenir-la. O siga que energia = electricitat.
Nosaltres també tenim els quatre elements, també som energia. Químicament tot el que veiem, des d’un cudol de riu fins un sr. ministre, tenim la mateixa composició química, només que en diferent proporció. Així mateix, és ben fàcil comprovar que hi ha cudols que tenen més sentiment que molts ministres.
L’energia humana té manifestacions múltiples i acolorides. Posseïm l’energia física que quan fa “massa” doncs, salten “xispes”, bo, gúspires. Tots haureu provat de fer

FESTA CARLSBERG AL PUB GLAÇÓ


DIVENDRES, 4 FEBRER FESTA CARLSBERG.

CARLSBERG,REGALS I LA MILLOR MÚSICA ES COMBINEN PER A CREAR EL MILLOR AMBIENT GLAÇÓ.
DISFRUTA AQUEST DIVENDRES DEL SABOR CARLSBERG, POSIBLEMENT LA MILLOR CERSEVA DEL MÓN.

GLAÇÓ .............. MÉS QUE UN PUB.

CEADC: Marxa nocturna 18 de Febrer

CEADC: Marxa nocturna 18 de Febrer: "Avui hem estat al día de la muntanya neta a Montesa i a més alguns membres han dissenyat el traçat de la marxa nocturna del 18 de Febrer. S..."

Nepotisme i injustícia en el Taller d'Ocupació

Els regidors de l'oposició de l’Ajuntament de Vallada (Grup Socialista i Grup d’Independents) han presentat una demanda judicial, que es tramita davant del Jutjat Contenciós Administratiu, per la selecció dels monitors de l'últim Taller d'Ocupació realitzat al poble, encara que el taller ha finalitzat ja.
La demanda es fonamenta en el fet que els monitors seleccionats no reunien els requisits mínims exigits en les bases de selecció: “experiència en l'especialitat d’almenys 12 mesos com a oficial de 1a”. I a pesar de no comptar amb este requisit, els monitors van passar a la fase de baremació de mèrits i entrevista, i van ser seleccionats i contractats. El juí s'ha fixat pel jutjat núm. 7 per al 12 de setembre.
També s'ha presentat una demanda judicial per 10 aspirants a alumnes del Taller d'Ocupació. S'ha assenyalat pel jutjat núm. 8 per al 5 de juliol.
No es justifica com havent realitzat les mateixes preguntes a tots els aspirants en l’entrevista, i tenint en compte que

dilluns, 31 de gener de 2011

Endevina, endevinalla...

L'endevinalla de la setmana passada, la va encertar Eva (recordeu que els anònims no conten).
Felicitats, Eva!

Aquesta setmana toca endevinar un indret del poble.
A quin lloc correspon aquesta fotografia?

La resposta, el dilluns que ve.

Ni l'amor té edat, ni el futbol tampoc..

Després de pedre'ns, això si, cada cotxe per un camí distint.. Jaja. Trobem el camp d'Ollería. Hui no hem mirat ni els graus, el fred no és problema, ens morim de ganes per jugar aquest partit.

En la primera volta, ens guanyaren a casa 2-3. No contentes amb això, l'equip de l'Ollería va fer un escrit a un diari comarcal, ahí remarcaven que les jugadores d'Ollería guanyen al Vallada on hi han jugadores que els doblen la edat.

Camp de gespa natural, no molt ben conservat, però ens sobra com a escenari d'actuació.

Onze titular: Noelia en porteria, lateral dret Yéssica, Lateral esquerre Carmina, Central lliure Ana, central amb marca Nori, al mig Ainhoa i Mayte, interior dret Silvia, interior esquerre Mireia i davant "detonador", dic, Blanca i Carmen.

Bé, el mister, conscient de les condicions del camp insisteix en que Ana no permitixca que passen al nostre camp i que aprofitem totes les oportunitats a fer gol. I així ferem...

Hui contem amb gran afició, entre tants, cal destacar que ve Manolete (q ja el trovabem a faltar), i a Marta i Paulina que estàn lessionades.

Eixim al camp, saludem i per fí apareix Núria Francés entre la multitud amb la llibreta per pendre nota per a la crònica.
Jugem de blau, esperem que done sort.


Comença el partit i,

A mi m'agradaria...

Aquesta entrada deuria d'estar com a comentari a l'entrada de VALLADA PARLA, una entrada on tothom pot  expresar-se lliurement per dir el que li agrada i el que no li agrada del que s'ha fet al nostre poble, i també per proposar millores. Però com que tinc prou coses què dir, he preferit de crear una entrada a banda.

Ara venen eleccions i pot ser els grups polítics empren alguna idea per al seu programa electoral, que després ho complixquen o no dependrà d’ells. 

Tot poble se sosté sobre tres pilars: el econòmic, el medi ambiental i el sociocultural.

En el tema econòmic tots sabem com de maltreta està l’economia i com ho tenen de difícil les empreses per tirar cap avant. Tant debò la industria torne a proliferar en el nostre poble.
-En el tema  del cooperativisme tots sabem que “les juntes acaben fent aigua” i ningú es fia de ningú, per la qual cosa resulta complicat crear cooperatives del tipus que siga i menys agrícoles si ja han hagut males experiències al poble. Així i tot podria ser una bona alternativa per defendre alguns productes que cada vegada tenen més competència al mercat.

En el sociocultural:
-Ens fa falta un casal per a la gent jove, on es puguen reunir i fomentar les associacions juvenils o no tant juvenils. Centre excursionista, clubs ciclistes tant de muntanya com de carretera, associacions culturals...
-Una escola per a adults on poder preparar les proves lliures per a exàmens d’ESO, cursets de valencià de grau mitjà i superior, anglés, informàtica, tallers literaris, cursets de fotografia, cursets d’alfabetització per als

diumenge, 30 de gener de 2011

Vallada amb neu

Isidoro ens envia aquesta fotografia per a incloure-la a la secció de fotografies.
Moltes gràcies.Capítol 4 d'Arròs Covat: Arròs integral.

Be... com avuí és diumenge, vos deixe amb una nova entrega d'arròs covat. La sèrie dels divendres a Vallada city...

Condenan a Vallada a pagar 9,1 millones al urbanizador del parque empresarial

Algú que vol mantindre's en l'anonimat, ens ha enviat açò per a la seua publicació:
____________________________________________
El ayuntamiento pretendía descontar unas obras complementarias de los 46 millones que debía abonar a la UTE que construye Valpark

RICARD GALLEGO XÀTIVA

El foco de problemas en que se ha convertido el parque logístico y empresarial, Valpak, para el Ayuntamiento de Vallada ha sumado un nuevo capítulo. El juzgado de lo contencioso-administrativo nº 1 de Valencia ha declarado el derecho de la UTE Ferrovial-Asfaltos Guerola al abono de 9.113.988,39 euros correspondientes a las obras de mejora ofertadas. La sentencia anula una de las cláusulas del contrato de ejecución del proyecto de urbanización del plan especial del parque estratégico y empresarial de Vallada. En esta cláusula se hace costar que las obras de mejora serán a "coste cero".

En la sentencia, se observa "cierta variación" en la redacción del contrato defintivo frente al pliego aceptado por las empresas concursantes, de modo que sus proposiciones no pudieron tener en cuenta la cláusula que luego se introdujo en el contrato. "Evidentemente, de saber de antemano que las mejoras iban a certificarse a coste cero, probablemente, como indica el recurrente, no hubieran presentado mejoras sabiendo que