dilluns, 28 de febrer del 2011

Nou bloc i web valladines

Ens informen de l'existència d'un nou bloc i una nova web.
Trobareu el seu accés directe a l'apartat inferior, a la columna d'altres webs valladines.
Hem afegit també els seus enllaços a la pestanya de "Vallada: el poble".
Moltes gràcies per informar-nos de la seua existència.


PA del DIA/ Heu travessat mai la regió a peu?


Heu travessat mai la regió a peu?

Què se sent quan es travessa a peu una regió? Meravelles de la vida!
Vull compartir amb vosaltres una de les satisfaccions més grans i íntimes de la meua vida: caminar.
Es tracta d’un fet tan qüotidià i tan comú que he de fer moltes matisacions, molts aclariments per tal que el que vull comunicar-vos quede clar. Molts haureu sentit el mateix que jo, aleshores no necessitareu més xerrameca, a la resta dir-vos que tot arriba si demanes a la vida que t’envie els millors regals.
Viatjar, caminar, canviar de lloc, descobrir nous horitzons, en una vida majorment sedentària, és salut mental. Fer-ho a peu és, a més, salut física.

La diferència, per a mi, és més gran encara del que acabe d’apuntar. Té a vore amb el concepte de “regió”, entitat geogràfica que pot en alguns casos ser sinònim de comarca, país, vall, contrada, plana, muntanya o altres. Arribar a un lloc i creuar la regió em suposa caminar-la, olorar-la, vore-la, tocar-la, escoltar-la i menjar-la;que m’hidraten les seues fonts i em banyen els seus rius, que em renten les seus pluges; és que la llum de cada lloc em desperte sensacions meues però que abans desconeixia. Primer de tot està el fet d’amidar-la amb els peus,llegir-la amb el tacte de la

diumenge, 27 de febrer del 2011

La Web 2.0 i els anonymous

En tot el que està passant al nord d’Àfrica hi ha coses sorprenents i inesperades com per exemple el paper jugat per Internet i les xarxes socials en la informació, organització i convocatòria d’accions polítiques concretes. Hom parla del poder revolucionari de les noves tecnologies, encapçalades per Facebook i Twitter, que són, junt als blocs, les estrelles de la Web 2.0
El terme Web 2.0, no és una nova tecnologia, sinó que es defineix com una actitud que pretén fer de l’usuari un element actiu; per aconseguir-ho s’utilitza la plataforma de la web tradicional però implementant aplicacions amb funcions més dinàmiques que permeten major capacitat d’actuació i d’interacció a l’usuari. Naixen així les xarxes socials on és l’usuari qui controla la seua informació, al marge de governs i mitjans de comunicació.
Una característica d’aquestes revoltes al món àrab és que no estan protagonitzades per partits d’oposició, sinó que han sigut directament els ciutadans anònims, farts de misèria, sense perspectives de futur i assedegats de llibertat, els que han coordinat les mobilitzacions a través d’Internet. Encara que en aquests països la incidència de la xarxa no és massa gran, ha sigut suficient com per generar un bloc de persones ben informades que han estès la seua influència a la resta de la societat, amb el resultat que coneguem.
Si en països en via de desenvolupament s’aconsegueixen els resultats que estem veient a Tunísia i Egipte, que pot passar en països industrialitzats on la connexió a la xarxa és gairebé universal? Internet i les xarxes socials són

divendres, 25 de febrer del 2011

Capítol 8 d'Arròs Covat: "Arròs de la mama"

Ací vos deixe amb el vuité capítol d'arròs covat.
La sèrie dels divendres, a Valladacity
(recordeu que és per a majors de 16 anys!)


VALLADA City complix 2 anyets!

Si l'any passat ja estàvem sorpresos i satisfets pel canvi de rumb que s'havia donat al bloc, amb un creixement notable de comentaris, de visites i d'audiència en general, aquest últim any no ha sigut per a menys... Inclús nosaltres mateixa estem sorpresos quan ens hem ficat a comparar les dades...

Aquestes són les dades de l'any passat:

    * 218 entrades
    * Una mitja de 40 visites diàries
    * 19 google-seguidors
    * 12.000 visites
    * 2 administradors adscrits i 7 col·laboradors oficials.

I aquestes les d'aquest any:

    * 490 entrades
    * Una mitja de 200 visites diàries
    * 45 google-seguidors
    * 74.130 visites totals (en un més es visualitzaren més pàgines que en tot l'any passat).
    * 4 administradors adscrits i 27 col·laboradors oficials.



Coses a destacar durant aquest últim any? Moltes. Sobre tot l'augment de la participació ciutadana i la feina dels col·laboradors oficials, amb la implicació de col·lectius diversos què han pogut comunicar al poble molta informació.

També destacar, com no, l'ingrés de nous administradors què han fet possible coses tan boniques com la secció de Dites i Refranys, Biografia Col·lectiva, Fotografies de Vallada i la seua gent, l'elaboració de l'informe "Vallada Parla", etc...

Per a l'any què ve, desitgem que tot vaja igual de be. Desitgem que altres col·lectius s'adscriguen al bloc i facen ús d'aquesta eina tan profitosa. Ames de casa, club d'atletisme camallarga, upm de Vallada, etc... vos esperem!.

Vos animem també a que es creeu un compte a Twitter i ens envieu les vostres notícies breus relacionades amb el poble i la seua gent.

(També desitgem menys anònims i més pseudònims... i si és per demanar, més noms i cognoms).

Ajuntament de Vallada: Seguim esperant la vostra participació, encara que siga únicament per a publicar el que envieu a les portes de casa. Teniu un compte a Gmail esperant a que algú s'anime a gastar-lo.

Nosaltres, per la nostra part, prometem seguir servint al poble de Vallada i participar del seu creixement cultural i lingüístic igual, o millor del que hem sabut fer fins el moment.

Vos deixem amb algunes xifres i gràfics de l'evolució d'aquest any així com quines han sigut les entrades més visitades i comentades.

Una vegada més, gràcies per confiar en nosaltres i fer-nos créixer.







Nova enquesta al bloc sobre la moderació o no dels comentaris dels lectors.

Ja fa uns mesos, VALLADA City va donar l'oportunitat als lectors, mitjançant una enquesta, de que decidiren si deuria permetre's l'opció de comentaris anònims al bloc o no. Els resultats varen ser clars, i les raons dels lectors van ser defeses i exposades amb sentit i raonament.

En VALLADA City creguem en la decisió popular del poble. És per això que, davant els últims esdeveniments que s'han desenvolupat al nostre bloc, estem barallant la possibilitat de moderar prèviament els comentaris abans de la seua publicació. És a dir: nosaltres rebríem un correu informant-nos de que algú ha realitzat un comentari, i sols la nostra aprovació permetria que este comentari fora públic.

Això pot ser bo per a evitar situacions desagradables, però al passar per un filtre previ (el nostre), el comentari ja deixa de correspondre 100% al que l'ha escrit, si no que un tant per cent d'aquest, passa a ser responsabilitat nostra. I això no ens agrada ja tant... ja que, com hem dit, tot és molt subjectiu... i la nostra decisió no pot ser l'encertada (per molt imparcials que volem ser, som humans). Si això passara, i a algú li semblara errònia la nostra decisió, les crítiques en contra nostra no tardarien en caure.

Així que, per cuidar-nos en salut, hem decidit crear una nova enquesta que durarà 3 dies (fins dilluns 28 de febrer a les 23:59). Podeu votar des de ja. La decisió del poble, serà inapel·lable.

Esperem la vostra participació.
Atentament: L'equip de VALLADA City.

dijous, 24 de febrer del 2011

Especial twitter-eleccions autonòmiques en Vallada


Con podeu veure a l'esquerra, hem creat una nova twitter-finestra on apareixen els twitts dels 4 partits polítics amb presència al nostre poble: PPCV, PSOE, CV i AIPV (bueno, AIPV al ser una formació local, no té twitter, però esperem que en tinga prompte).

Aquests twitts, corresponen al twitters oficials del PPCV, PSOE i CV.

Si els representants polítics del nostre poble s'animen, creen un compte a twitter i s'afegeixen al twitter de Valladacity, podran d'aquesta forma, tindre informat al poble de totes les novetats, comunicats que vulguen fer i un llarg etcètera (com per exemple, reunions al Bar dels Molinets...).

Animem doncs als polítics del poble a que es munten al carro de les noves tecnologies, que després de dos anys de bloc, ja va sent hora, no cregueu?

Esperem que vos agrade la iniciativa.

Podeu llegir més respecte de com el twitter pot afavorir la política fent click ací damunt (d'on hem tret la imatge també).

Envia la teua queixa al Síndic de Greuges pel retorn de la TV3

Entre les nombroses iniciatives gestades a la xarxa per reclamar el retorn de les emissions de TV3 al nostre país hi ha l’aposta per enviar queixes ciutadanes al Síndic de Greuges. En poc més d’un minut, podreu completar còmodament la vostra queixa i contribuir així a palesar el malestar ciutadà davant la retallada a la llibertat informativa.

Podeu fer arribar les vostres queixes omplir el següent formulari.

Ací trobareu un model de queixa que podeu emprar per enviar la vostra petició al síndic.

Font: Pica’m

Canvi de temps

Per fi en la proper setmana els models indiquen que ni ha un canvi notable respecte als últims dies.
Pareix que el anticicló es desplaça cap el nord de l'Escandinavia i mos entra des-de l'Europa un corrent de aires continentals que en principi per al dimarts o dimecres fa sa que,principalment, el fred siguera el protagonista, variant la situació per a complicar-se cap al fi de setmana es cua-si probable que tinguérem pluja, si el recorregut de la Baixa fera que entraren els aires de llevant.
No obstant cal tindre present que el mes de març sol ser molt canviant i modificar ràpidament les previsions.

dimecres, 23 de febrer del 2011

23 F

Aprofitant l'avinentesa de la data d'avui, el documental d'avui és breu, però convida a la reflexió tant a aquells que per la seua edat encara no hagen vist mai aquestes imatges, com per als que ja les han assumit com part de la seua història.



El 23 de febrer de 1981, la jove democràcia espanyola va viure la seva prova més difícil. Militars nostàlgics de l'antic règim van protagonitzar un intent de cop d'Estat que va poder haver acabat en un bany de sang o una nova dictadura. El resultat final va ser la consolidació definitiva del sistema democràtic.

Tot va començar a les 18.23 hores, quan un escamot de guàrdies civils al comandament del

PSPV-PSOE SESSIÓ PUBLICA INFORMATIVA

Es convoca a tota la població a una sessió informativa que es celebrarà el dia 25 de febrer a les 7,30 de la vesprada en el segon pis de la CASA DE LA CULTURA, Carer San Bartomeu.

Es tractaran assumptes municipals d'especial importància per a Vallada, situació de l'Ajuntament, amb la intervenció del regidors del PSOE:

SERVILIO ALONSO
MARIA JOSE TORTOSA
JESUS GARCIA

ESPEREM LA VOSTRA ASSISTÈNCIA.

De quina costat esteu?

De quin costat esteu? Aquest divendres 25 de febrer, concentració davant l'ajuntament de Xàtiva a les 19h.
Per favor, si teniu un poc de temps, mireu els vídeos. No tenen desperdici i a més d'un els obriran els ulls i els faran sentir vergonya aliena... Veureu coses obvies, situacions familiars i comuns i tal vegada, alguns prejudicis es tiren per terra.
Gràcies.




El que ens han fet amb la TV3 és un acte totalment feixista, propi d'un estat dictador.
Tenim que mostrar el nostre rebuig ja!
Actuem!

dimarts, 22 de febrer del 2011

Manifest personal de l'escriptor valencià Manuel Baixauli

Ens envien aquest escrit per a que el publiquem anònimament:


Els qui em coneixen saben que deteste el carnaval de la política. 
Tot i que intente tindre unes nocions elementals de com va el món, quan fullege un diari passe molt per damunt les pàgines de política i m’entretinc, només, en la secció de cultura. Si un dia dedique més temps a la política és perquè algun fet em crida l’atenció o perquè m’afecta en la vida privada. 
La situació dels valencians durant els darrers anys me l’he mirat, com tants veïns meus, amb preocupació. Obres caríssimes i innecessàries, sense una demanda social que les justifique, al costat de mancances en camps tan importants com la salut i l’educació públiques; creixement urbanístic irracional, que ha degradat el paisatge i ens ha

Partits polítics i les seues formacions al poble de Vallada.

Com que s'està gastant l'entrada de "Vallada Parla" per al que no és, hem decidit obrir aquesta nova entrada amb el tema iniciat per Daniel Tormo relatiu a les opcions polítiques existents al poble així com els seus candidats.
També hem translladat els comentaris existents, a aquesta nova entrada.
Per favor, l'entrada de "Vallada Parla" serveix per a altres coses. Llegiu abans de posar els vostres comentaris.
Si teniu ganes d'iniciar un tema i no trobeu com? Aleshores envieu-nos un correu i publicarem una entrada al respecte.
Recordeu-ho, gràcies.

Aquest és el comentari que Daniel Tormo va realitzar fa unes setmanes  a una entrada què no tocava.:

"Disculpeu la meua ignorància, però no sé quins partits (i candidats) es presenten a les pròximes eleccions municipals. Agraïria que algú m'ho diguera."

La importància de saber dir no

Al llarg de la major part de la història una minoria ha governat a la majoria. Els recursos eren pocs i els poderosos, que eren els menys, només deixaven les sobres per a la resta, que eren els més. Per aconseguir-ho, els menys, no sols utilitzaven la força, doncs els més podrien utilitzar-la en contra d’ells i acabar amb els privilegis, van haver d’embolicar-se amb les qualitats del bé i de la saviesa per investir-se d’autoritat.
Una vegada acatada l’autoritat dels menys s’assumeix l’obediència perquè l’autoritat diu que és bona i se condemna la desobediència perquè l’autoritat diu que és dolenta. Aquest esquema se reprodueix en la família on la figura paterna és l’autoritat, a la qual cal obeir en tot moment, car és la depositària del bé i de la saviesa. Malgrat els esforços dels menys per mantindre les coses sense canvis, les persones creixen i les societats també.
Per créixer és necessari, però, qüestionar les decisions de

Endevina, endevinalla...

Avui és un gran dia per a la secció "d'endevina, endevinalla...", perquè ningú ha aconseguit encertar-la, malgrat ser un detall de Vallada pel que majoria hem passat just davant en nombroses ocasions.
L'endevinalla de la setmana passada era una finestra (que dona al camí asfaltat) què es troba al motor de les Vegues de Polisena del tio Marcots (on pot ser, va ocòrrer l'anècdota amb el tio Cento...).
Per als que no coneguen encara la situació exacta (jo no sabia això del motor de Polisena, m'ho ha dit Paco GB), es tracta del camí que va des de baix del pont del Cànyoles, cap a l'assegador. És una caseta xicoteta amb una bassa quasi sempre buida i plena de pedres...

Aquesta setmana toca personatge valladí.
Algú sabria dir-me de qui es tracta?

dilluns, 21 de febrer del 2011

FESTA RON BARCELÓ AL PUB GLAÇÒ


AQUESTA SEMANA GLAÇÒ CEL-LEBRA CARNESTOLTES AMB UNA GRAN FESTA ..... MÉS DE 200 REGALS, AZAFATES, I LA MILLOR MUSICA PER A PASSAR UNA MAGNIFICA NIT DE CARNESTOLTES, NO FALTES....

GLAÇÒ ...... MÉS QUE UN PUB.

Concert de Piano a l'auditori de la UPM de Vallada.

El solista Rafael Mollà Penadés, realitzarà un concert de piano a l'auditori de la UPM de Vallada, aquest dissabte 26 de febrer, a les 20h.
Està tot el poble convidat a aquesta actuació que promet ser molt bona.

El bloc del valladí Manel Casanova, Menuda Natura premi en la categoria Mediambiental ...

Menuda Natura: Menuda Natura premi en la categoria Mediambiental ...: "Menuda Natura premi en la categoria Mediambiental als 2ns Premis Blocs 2009-10 de les Comarques Centrals del País Valencià, lliurat dissabte..."

diumenge, 20 de febrer del 2011

Així erem: El nou àlbum fotogràfic de VALLADA City

Avui, per fi ha eixit a l'aire el nou àlbum fotogràfic "Així erem": Fotografies grupals de valladins i valladines al col·legi. 

Des d'ací, volem donar les gràcies a totes aquelles persones que ens heu fet arribar les vostres fotografies i animem a aquelles què encara no ho heu fet, a que ens les envieu de la forma que més fàcil vos siga.
A la pestanya de "FOTOGRAFIES" podreu visitar aquest nou àlbum així com compartir i descarregar-vos les fotografies.

De nou vos demanem que participeu i no vos quedeu de braços plegats.
Esperem que vos agraden.

Atentament: L'equip de VALLADA City.

dissabte, 19 de febrer del 2011

Optimisme i il·lusió

En les actuals circunstàncies, en les quals la paraula CRISI s'escriu amb majúscules i pel que el futur no sembla molt prometedor. Crec que a tots ens vindria bé una bona porció de motivació i optimisme.
Aquesta ponència resulta d'allò més convincent
.




Emilio Duró - Optimismo e Ilusión 2 from Ivan Torres Ramon on Vimeo.



Gran conferencia de Emilio Duró sobre Optimismo e Ilusión. "Emilio Duró Pamies es Licenciado en Ciencias Económicas y Master en Administración de Empresas por la Escuela Superior de Administración y Dirección de Empresas (ESADE) y Licenciado en Ciencias Económicas por la Universidad Autónoma de Barcelona. Ha sido Profesor Colaborador de distintas Universidades, entre ellas, La Fundación Universidad-Empresa de la Universidad de Navarra, Pompeu Fabra, Escuela de Negocios Caixanova e INEDE. Es Consejero Externo de RIOFISA y ADOLFO DOMINGUEZ. Así mismo ha sido Directivo de empresas de gran consumo como Martini Rossi y Yoplait-ATO. En la actualidad y desde hace más de 20 años nuestro Instructor trabaja como Consultor y Formador en empresas nacionales y multinacionales de diversos sectores como son: MICROSOFT, TELEFONICA, ONO, INDITEX, AON GIL & CARVAJAL, ALCATEL, BARCLAYS, BRISTOL-MYERS SQUIBB, WILLIS, CAJA MURCIA, SANITAS,, BASF, BSCH, BBVA, IKEA, RIOFISA, MANGO, MICROSOFT, RENFE, VILLEROY & BOSCH, UDV, FORUM FILATÉLICO, UNILEVER, ZURICH, WINTERTHUR, HEWLETT PACKARD.

divendres, 18 de febrer del 2011

Capítol 7 d'Arròs Covat: "Arròs amb Llamàntol"

Ací vos deixe amb el seté capítol d'arròs covat.

La de sèrie dels divendres, a Valladacity

(recordeu que és per a majors de 16 anys!)


dijous, 17 de febrer del 2011

Fons de pantalla per a qui el vullga.

Bona nit.
Avui he fet una fotografia què m'agradaria compartir amb vosaltres.
L'he pujada al flickr a un tamany el suficientment gran com per a que puga gastar-se de fons de pantalla (1600 x 1200 px).

La podeu trobar al FLICKR de Vallada.
Seguiu les instruccions i descarregueu-vos-la.
Espere que vos agrade.

Recordeu que a www.hein-rich.com podeu trobar més fotos del poble i la seua gent.

Ací, la versió reduïda:

20 mm 60/f8 + degradat cookin -2

Xerrada sobre l'actualitat Euskal Herria


Baix el lema "Pels drets civils i polítics d'Euskal Herria; Autodeterminació ara!" s'està portant a terme a diferents llocs del país la 5a setmana de solidaritat amb Euskal Herria que tots els anys organitzen els Amics i amigues d'Euskal Herria.
La solidaritat arribarà fins a la nostra comarca via una xerrada que tindrà lloc demà divendres a les 20h a Canals.

L'actualitat d'Euskal Herria apareix quasi diàriament als mitjans d'informació convencionals; és una realitat de la qual no parem de rebre informació.
Actualment Euskal Herria viu una situació de canvis i d'esperança, una situació liderada i protagonitzada pel moviment independentista. Demà tindrem l'oportunitat d'escoltar i conèixer de primera mà la situació, les anàlisis, les oportunitats i els reptes que depara el futur immediat a aquest xicotet poble del nord de la Península.

La xarrada serà demà a les 20h a La Lloca (C/València, 11. Canals) organitzada per Amics i amigues d'Euskal Herria amb el suport de diferents col·lectius de la comarca.

PA del DIA/ Les manetes

PA del DIA/ Les manetes

El que ara vos contaré és un conte sobre el “més i més”. És una llegenda tradicional i alhora actual. Com tot conte popular, arreplega l’experiència passada i la projecta cap al futur, no perd validesa amb el temps, al contrari, ens ajuda a entendre el que ens espera.

Així doncs, conten que entre els milers d’encanteris i prodigis que es produïxen la màgica nit del solstici d’estiu, la nit de sant Joan, n’hi ha un que era molt i molt desitjat pel benefici que proporcionava a qui poguera aconseguir-lo.
Eixa nit moltes coses estranyes es tornen possibles; passen fets que només poden succeir una volta a l’any; determinades lleis físiques s’invertixen; es dóna la conjunció astral per aconseguir determinats desitjos; es fan preguntats i s’obtenen respostes aclaridores.
Pel que ací ens ocupa, resulta que en aquell poble existix el Barranc de la Falaguera. És allà on s’havia d’anar la nit de sant Joan i quedar-s’hi fins les dotze. Qui fóra capaç de

Sopar a Ca les senyoretes a Otos la Vall d'Albaida i concert de Pau Alabajos.

Amics de
Ca les Senyoretes
 DISSABTE 5 DE MARÇ
 SANT OVIDI
 21:30
 SOPAR
ENTRANTS
Amanida blanca
Mandonguille d’abadejo
Formatge i pernil
Pinxos de pollastre
PLAT
 Llom amb pilotetes
POSTRES de la casa
 BEGUDA
Aigua, cervesa, vi i refrescs
 CAFE I INFUSIONS
 ENCABANT DE SOPAR
PRESENTACIÓ DEL NOU DISC DE
PAU ALABAJOS
 Sopar i actuació: 19 €
Sopar i actuació per a dues persones+habitació doble: 100€
 reserves
 962358032
620588724


dimecres, 16 de febrer del 2011

Educació embotellada

(gràcies a Hipatia i Marietta per cedir-me el seu espai dels dimecres-documental, aquesta setmana)

L'altre dia vaig tindre una conversa interessant amb una mestra d'infantil, de la què no vaig traure cap descàrrec.
Tot va començar quan la vaig escoltar parlar amb orgull, del "sistema" que du a la seua classe, amb xiquets de 3 anys, per a que beguen aigua a classe.
Així, de primera, ja sona extrany... no?

Doncs be, la cosa pinta de la següent forma:

Tal i com va establir aquesta mestra a principi de curs, cada setmana, els pares d'un dels xiquets de classe, s'encarreguen de comprar

dimarts, 15 de febrer del 2011

Anunci oficial sobre l'entrega de premis d'aquest dissabte 19 a les 18h a la Casa de la Cultura d'Alcúdia de Crespins. S'ho aneu a perdre?


El Penjoll. Art de paraula i l'Associació Eco-cultural la Garrofera tenen el gust de convidar-vos al Dia del Judici Final, és dir, l'acte de lliurament dels 2ns Premis Blocs de les Comarques Centrals, que tindrà lloc el proper dissabte, 19 de febrer, a les 18h., a la Casa de la Cultura de l'Alcúdia de Crespins.

La presentació i animació de l'acte serà responsabilitat del duo Els Toni's, format pel polifacètic artista Toni de l’Hostal i l’escriptor flamenc (concretament, de Bèlgida) Toni Espí.

Per acabar-ho de rematar i que quede ben xuli contarem, ni més ni menys, que amb l'actuació del cantaor Pep Gimeno "Botifarra", de qui sobren presentacions. Mi sostingut, cantautista millor grup revelació dels Premis Ovidi 2010, també ens cantarà

CEADC: Divendres marxa i dissabte premis

Centre Excursionista Alt de la Creu: Divendres marxa i dissabte premis: "En aquesta entrada volem fer menció de la marxa nocturna del proper divendres. Eixirà desde el triangul a les 21:00 i transcorrerà pel barranc de Tarrassos fins la Maravillosa i pel barranc de Boquella fins buscar el terme per arribar de nou al poble. La durada dependrà de la marxa que es porte.

Per una altra banda el proper dissabte 19 a les 18:00 hores es lliuraran els premis blocs de les comarques centrals a la casa de la cultura de l'Alcúdia de Crespins. Us convide a assistir a aquest esdeveniment que promet ser d'allò més divertit.
"
Publica un missatge

DECLARACIÓ DE BÉNS

.




Afegim l'esmena d'errades publicada al BOP sobre la declaració anterior.

Endevina, endevinalla...

Després del meu fracàs de la setmana passada, torne amb una nova endevinalla, esta vegada sobre un trocet del nostre poble.
El guanyador de la setmana passada va ser Aleix, qui va batre un temps rècord de 9 minuts.
Felicitats Aleix.

Per altra banda, recordar que durant l'endevinalla de la setmana passada, Paco va aprofitar per preguntar-ne d'un altra. Ho podeu veure als comentaris. També està pendent d'encertar.

Be, ahí va: On està feta aquesta fotografia d'una finestra amb barrots fets amb tornillos i rosques?

diumenge, 13 de febrer del 2011

És l’amor una qüestió de química?

Le sommeil de Courbet
La societat actual, convençuda de que la ciència ho pot tot, busca les substàncies i elements que conformen la matèria i, fins i tot, els sentiments, sense poder explicar però, la divisió, tan antiga com evident, de la matèria i l’esperit. Els sentiments surten de la matèria, doncs no coneguem sentiments sense algú que els manifeste, però són molt més que química. Podem saber, per exemple, de què està compost i com funciona l’amor? Hi ha científics que diuen que sí, encara que hi ha llacunes de coneixement i comportaments inexplicables.
Segons els científics, en presència de certa persona, el cervell produeix feniletilamina, una espècie de amfetamina, i dopamina, el que fa que el sistema nerviós, mitjançant el hipotàlem, ordene a les glàndules suprarrenals l’augment immediat de la producció d’adrenalina i noradrenalina. Com a conseqüència d’açò es produeix una

dissabte, 12 de febrer del 2011

Interessant aportació a la causa de Víctor Cerdà

Interessant aportació a la causa de Víctor Cerdà al bloc de Kike.
Pegueu-li una ullada!
foto-sensible: Marathon des Sables: "Fa uns mesos, em vaig assabentar mitjançant facebook, i després a través del bloc del meu poble (www.valladacity.com) del repte de Víctor Ce..."

divendres, 11 de febrer del 2011

Capítol 6 d'Arròs Covat: Arròs de Borratxo.

Ací vos deixe el sisé capítol d'arròs covat.

La de sèrie dels divendres, a Valladacity

(recordeu que és per a majors de 16 anys!)


dijous, 10 de febrer del 2011

OPINE OBERTAMENT

Sóc María (Marieta), llig prou el blog de Vallada City ja que em resulta meravellós el treball de poder juntar a la gent del poble per donar idees, per contar-se coses.

Internet és una ferramenta, més enllà del facebook, tuenti, twitter...i totes les demés reds socials que te comuniquen a voltes d´una forma un tant "plàstica".
Trobe, que tenim una oportunitat meravellosa per poder parlar, enraonar, i una oportunitat més meravellosa encara: la d´escoltar.
Senc dir, que pese a estar tan conteta per com la gent s´involucra i com Vallada City gestiona les coses, me sol doldre el veure que la crítica destructiva pobla els comentaris.
La política i la lingüística....en fi...hi ha més món que açò! és important: sí, per suposat.
És el més important? per a mi, no, i menys en un lloc on el principal objectiu (entenc jo) és

Ciclogénesis explosiva


Previsiblement el proper dilluns es conformarà en l'Atlantic una baixa molt profunda que es convertirà en una "ciclogènesis esplosiva", quin recorregut tindrà?

Segons els americans, serà per la cornisa Cantàbrica, segons els europeus, mes cap al sur. A nosaltres aplegaràn els seus efectes entre el 17-18. La meua impressió es que el seu recorregut serà pel nord i així a l'entrar els aires per ponent, poca cosa, es dir una baixà de temperatures, donat a un chicotet enborsament i poca pluja, passant ràpidament.

VALLADA City, a Twitter!

Des de fa uns dies, està operatiu el gadget del TWITTER de VALLADA City.
En principi, aquesta nova eina es gastarà bàsicament per a comunicar notícies breus així com "rumors" i anèdotes relatives al poble o al bloc.
Estem buscant col·laboradors/es que vullguen encarregar-se d'aquesta nova secció. Busquem persones que, degut a la seua condició o treball, tinguen molt de contacte amb la gent del poble i puguen contar-nos coses a aquells que, per motius de treball, restem la major part del dia fora, o també a valladins i valladines que viuen fora del poble. Creguem que és una bona iniciativa si es du amb amb sentit comú i sense malícia.


Aquells que estiguen interessats en fer-ho, poden solicitar-nos-ho mitjançant un correu electrònic a través del facebook.
La participació al twitter podrà ser anònima, ja que la persona que s'encarregue d'ell podrà fer-ho en nom del bloc, com si fora un administrador més.

Atentament: L'equip de VALLADA City

dimecres, 9 de febrer del 2011

PA DEL DIA / El saquet de berena

Ai mare, quanta falta ens fas! Ningú com tu entén el valor de les coses. Tenies tan pocs mitjans per fer-nos la vida agradable que cada objecte, cada matèria t’era important.
Abans tot s’escollia amb més cura, amb més sentit comú. Es pensava molt en l’ús que se li havia de donar, en la necessitat que en teníem, en la vida que li assignàvem, en el pes econòmic que suposava per a l’economia familiar o individual. En canvi, actualment, ens hem acostumat a comprar més del que necessitem, fins i tot si ben bé no ho necessitem, o sabent que no durarà més de dos trencades de guitarra, per tal que siga barat o estiga a l’abast de la nostra butxaca.
Les mans de mare allò que tocaven ho tranformaven. Quanta roba no ha sigut cosida, arreglada, adaptada, transformada, millorada per les mares! La de llana que haureu teixit! La d’agulles de la màquina de cosir que haureu trencat! Les caixes de llanda per a les coses de cosir, les del codonyat per les andròmines de llustrar les sabates, els perols foradats per plantar clavellineres. Tots els envasos servien per contenir alguna cosa; els de vidre, els de llanda, els de plàstic… A més, sempre que podíeu, tractàveu de fer-ho bonic, amb l’orgull de qui crea. Per cert, treball ben remunerat i agraït, que moltes no heu tingut ni dret a pensió de jubilació.
Amb el temps i la definitiva entrada al Primer Món, ens arribà un allau d’envasos. Ja ens sobrava tot. En qualsevol lloc trobàvem pots per fer conserva de tomaca. Estem al punt de no reutilitzar ja res perquè “nou no val tant”, pensant sempre en diners.Tenim al nostre mercat una quantitat grandíssima del que vulguem. Penseu en tot el que

Felicitacions a l'Ajuntament de Vallada


No sabem exactament des de quan, però la web de l'Ajuntament ha sigut redissenyada i a més, sembla que amb nous continguts, així com ferramentes per a la promoció en xarxes socials. Disculpeu-nos si no ens hem donat compte abans.

Si ho recordeu, una de les primeres entrades d'aquest bloc, ara fa més de dos anys, va tractar sobre la web de l'Ajuntament, ja que existien queixes sobre el seu disseny i organització de continguts.
Segons el que hem vist en una primera ullada, ara sembla estar tot més clar, a més de que estèticament a millorat molt.
Així doncs, felicitats.

Anirem mirant-la més detingudament, per veure si entre tots, puguem millorar-la més encara.
En principi no més dir que caldria que en algun lloc es nomera aquest bloc (un recurs que molt valladins gasten dia a dia) igual que nosaltres, des de el primer moment, varem incloure al nostre un enllaç a l'Ajuntament de Vallada. La nostra proposta és que elimineu l'apartat de FORO, el qual és d'allò menys professional, per no dir vergonyós, i que el substituïu pel de BLOC.

Moltes gràcies per escoltar-nos.
Atentament: L'equip de VALLADA City.

Professor/a particular de matemàtiques.



Hola;
Estem buscant un professor particular de matemàtiques per al nostre fill què tinga un nivell avançat (universitat).
Si algú sap d'alguna persona del poble què puga estar interessada que es fique en contacte amb nosaltres trucant al 661276973.

Moltes gràcies!

dimarts, 8 de febrer del 2011

Endevina, endevinalla...

Be, ja va sent hora de l'endevinalla de la setmana.
La setmana passada, després de 42 hores (això va per el crític pesaet de les endevinalles), el guanyador va ser Rafa, dient que es tractava de la porta de la Panificadora.
Aquesta setmana toca endevinar una persona, a veure qui ho aconsegueix.
Com sempre... facilet, facilet. Recordeu que els anònims no conten!.

Ja va sent hora que espavilen!

Pareix que la infermetat és contagiosa i afecta a molts pobles. És per això que crec interessant aquest article publicat en el “El Penjoll” que és, al meu parer, molt encertat per descriure com funciona la política local.

Ja va sent hora que espavilen!

Superagent Pardo dilluns 7 de febrer de 2011

Seguint els consells d’Escrivà, vaig a escriure alguna cosa que tinga tesi o tema. (He, he! Encara recorde allò que m’explicaven a l’institut.) El tema de la meua redacció serà Sapere aude (atreveix-te a saber), tòpic encunyant originalment per Horaci, però popularitzat pel filòsof Kant en un article titulat Què és la Il·lustració? ¿Ha de ser il·lustrat un polític de l’oposició? Sí! Altrament corre el risc de romandre eternament a l’oposició, trist destí per a una persona amb vocació política. ¿Sobre quines matèries s’ha d’il·lustrar? La resposta és òbvia: sobre matèries pròpies de la seua condició. Faré servir una paràbola, perquè s’entenga millor açò.

Puix senyor, això era un cacic que portava molts anys, però que molts anys, governant en una vila emplaçada allà on acaba l’horta i comença el secà.

Prémer ACÍ per seguir llegint

Font: El Penjoll