dijous, 31 de març del 2011

PARLANT DE SENTÈNCIES: 23 SENTÈNCIES CONTRA L'AJUNTAMENT I GUANYADES PER L'OPOSICIÓ

En resposta al full repartit per l'Ajuntament sobre la sentència del Compte general del 2008, només volem aclarir que entenem que esta no s'ajusta de cap manera a Dret i per això serà recorreguda en apel·lació.

Pareix que a l'Equip de Govern del PP se li ha oblidat informar sobre la sentència dictada el 7 de febrer, per la qual es condemna l'Ajuntament a pagar la certificació d'obres núm. 10 de VALPARK, per 46.049,58 €, a la constructora GUEROLA- FERROVIAL, que l'Ajuntament no volia pagar.

Recordem que el 10 de gener del 2011 es va dictar sentència per la qual l'Ajuntament ha de pagar a la constructora GUEROLA- FERROVIAL 9 milions d'euros (1.500 milions de ptes.), que l'Equip de Govern li estava descomptant de les certificacions d'obra. Açò sí que és perjudicial per als interessos dels valladins, i nosaltres esperem i desitgem que es guanye el recurs d'apel·lació de l'Ajuntament, pel compte que ens porta a tots.

Per a la seua informació hem de dir-los que

CONSULTA LLISTES ELECTORALS

Del 4 a l´11 d´abril es poden consultar les llistes electorals en l´Ajuntament.

Cal portar DNI, passaport o permís de conduir.

Rus subraya el esfuerzo inversor de la Diputación de Valencia en toda la provincia durante la colocación de la primera piedra de unas instalaciones deportivas en Vallada

El presidente provincial inaugura la Plaça de la Pau de Vallada, el espacio público más emblemático del municipio que ha sido reformado de manera integral y que ha contado con una subvención de 122.264 euros por parte de la Diputación de Valencia

 
El presidente de la Diputación de Valencia, Alfonso Rus, ha subrayado hoy en Vallada el esfuerzo inversor de la Corporación en toda la provincia durante la colocación junto al primer edil de esta localidad, Fernando Giner, de la primera piedra de unas instalaciones deportivas.
Rus y Giner han coincidido en que este proyecto, que

La Costera Sona, a Vallada!


Ens han enviat aquesta crònica per a la seua publicació:

 
Continuant el tour per la comarca, el passat divendres 25 de març, La Costera Sona!, primer concurs de grups de música de la comarca, va arribar a Vallada. En aquesta ocasió la parada fou al pub Glaçó.

Naia va començar el concert, i amb les seua música tradicional, amb melodies i arranjaments cuidats, va seduir al públic, barrejant la música tradicional amb una actuació innovadora. L'encarregat de tancar la nit fou Enderrocks, que amb la seua posada en escena potent i enèrgica tampoc va deixar indiferent ningú. Així, el públic que va assistir al pub va gaudir d'estils tan diferents com el folk, el pop o el rock, participant en les votacions finals que en breu publicarem a la web:  http://lacosterasona.wordpress.com  
 
           La Costera Sona! acabarà la primera fase de concerts el proper divendres 1 d'abril amb les actuacions d'Skalingrad i Pequeñas Luces. Us esperem!

L'Escarot - AJLC

Concentració a Xàtiva contra la manipulació de Canal 9 i la corrupció de la política

 El col·lectiu Valencians amb dignitat demana que es publique al bloc la següent convocatòria:

Convocatòria de concentració ciutadana a Xàtiva


- Contra la manipulació de Canal 9: per una RTVV pública, digna, de qualitat i en valencià.

- Contra la (presumpta) corrupció de dirigents del PP i del President de la Generalitat, el (presumpte) finançament il·legal del PP valencià i la seua relació amb la trama Gürtel, l'abús de poder i el menyspreu a la democràcia i a la ciutadania.

- Contra les polítiques del desficaci, del balafiament, dels projectes faraònics, dels fastos i dels negocis dels amics de la Generalitat: per una política honesta al servici de l'interés general, racional, que atenga les necessitats socials i que prioritze la sostenibilitat socioeconòmica, el respecte al territori, el medi ambient, la cultura i les persones.

- Contra la política del caciquisme, el pessebre i el clientelisme polític que duen a terme les diputacions provincials, governades pel PP, beneficiant els amics, repartint prebendes i comprant les persones, i castigant els ajuntaments i els pobles de signe polític contrari: per un repartiment just i igualitari dels recursos i els diners públics, tots hi tenim dret.

- Per la dignitat de la política, de les institucions valencianes i de la societat valenciana. Els valencians no som com ells diuen i volen: tenim dignitat, som crítics i ens importen les coses.


Per això, vos convoquem a una concentració este divendres 1 d'abril, a les 19.30 hores, davant de l'Ajuntament de Xàtiva.

Per dignitat.

Ens veiem divendres a Xàtiva: passa-ho!

Col·lectiu Valencians amb dignitat

dimecres, 30 de març del 2011

La primera la más grande.


  Des de Canals en ha arribat esta col.laboració literaria per al llibre de festes de Sant Antoni, com que l'escriptora segueix el nostre blog, ens ha enviat el text per que ho pengem ací.

   En enero de 1.962 yo vivía en Rotglà. Por aquel entonces yo tenia diez años.  Debía ser jueves o sábado pues no había escuela por la tarde. Alguna vez había ido a la ciudad de Xàtiva, conocía la Granja, la Llosa de Ranes, Llanera, Cerdà, Sellent, Anna, Ontinyent y Valencia donde tengo parte de mi familia. En Canals no había estado nunca, aunque había pasado alguna vez en el autobús de la Concepción cuando iba a Ontinyent a ver a mis tíos y primos en las fiestas de moros y cristianos, por San Juan, que era el santo de mi tío. Todo lo que conocía de Canals era la parada del autobús, unos árboles grandes, algunas casas, nada en concreto.
Aquel día de Enero Antonio vino de Canals de ver a su novia y le dijo a su madre que fuera a ver la hoguera de ese año, ya que no ha habido jamás hoguera más grande que esta y no habrá nunca otra igual. Se armó un gran revuelo entre las vecinas. Empezaron a comentarlo las unas a las otras. -¿Nos vamos a verla?- La repuesta fue unánime. El día era espléndido, lucia un sol radiante. Nos fuimos a pie evidentemente. La tía Aurelia, Vicente, Josefa y Ballines, las jovencitas Consuelito, Aurelia, Ángela y los pequeños Rosa Mari y Pepe.

  

DOCUMENTAL : LES GLANEURS ET LA GLANEUSE "ELS ESPIGADORES I LA ESPIGADORA"

Documental dirigit per Agnés Varda torna a mostrar-nos la seua visió crítica del món que en envolta.
A l'any 2000, dirigeix i protagonitza aquest relat, al qual ens mostra una nova variant de documental molt més enllà de l'ull ja de per sí objectiu de qualsevol director, deixant-nos aprofundir també en la seua intimitat, en la seua pell.
Un retrat de la societat agrícola, del mercat
d'aliments. Un fet que a França està més que estés i legalitzat: els excedents de producció, són un bé del poble, es pot i es deu utilitzar.
Els
espigadors, totes aquelles persones que viuen de la matèria primària (tots nosaltres), la espigadora, ella mateixa, collint les millors imatges per a fer-nos vore amb els seus ulls.

Sens dubte, un documental que no deu faltar al plat de cap ull crític.
Bon profit!



dimarts, 29 de març del 2011

Endevina, endevinalla...


Ací estic de nou amb dos noves fotografies.
En primer lloc gràcies pels comentaris de l'endevinalla d'abans. És molt satisfactori saber que hi ha gent que li agrada aquesta secció i que la disfruta... inclús amb emoció i tot! :-) M'ha agradat llegir aquesta felicitació sobre tot per ser de qui és: l'anònim que sempre es clava amb mi. jajaja

El guanyador de la setmana passada ha sigut Andrés, què ha encertat la primera fotografia. Enhorabona Andrés!
En quant a la segona fotografia... doncs no se qui és exactament, ho dirà Paco en breu (ja sabeu, que jo faig fotos i la majoria de vegades no se a qui estic fotografiant...). Una altra opció és visitar la meua web i veure el retrat sencer d'aquesta anciana valladina.

Be, ací teniu les fotos.
Recordeu que no valen els anònims.
Que guanye el/la millor!



dilluns, 28 de març del 2011

Agraïment a l'Ajuntament de Vallada


Volem felicitar a l'Ajuntament del nostre poble per haver-se decidit, per fi, a col·laborar al nostre bloc.

Nosaltres (i segurament tot el poble) vos ho agraïx i esperem que, ara sí, hagen tornat per a quedar-se, informar al poble, dialogar i discutir tot allò que hi puga sorgir.

Dos anys ens ha costat aconseguir aquesta necessària col·laboració, amb bones paraules i també amb altres "indirectes" no tan bones, ho admitim, però després de molt d'insistir, inclús de crear-los nosaltres mateix el nom i contrassenya per accedir al nostre bloc, ho hem aconseguit!

Ara, a dos mesos de les eleccions autonòmiques, ens han sorprés a tots amb 2 escrits creats i penjats per ells mateix... i en valencià!

Felicitats de nou!!!

PS: Deveu saber també que a l'Ajuntament se'ls ha informat de la possibilitat de gastar a les seues entrades l'opció de "No permetre comentaris" i al parer, han decidit no gastar-la, i enfrontar-se als comentaris (bons però també roïns) què puga fer-los el poble. Felicitats també per aquesta sàbia decisió.

Atentament:
L'equip de VALLADA City

divendres, 25 de març del 2011

NOVA SENTÈNCIA FAVORABLE A L´AJUNTAMENT DE VALLADA

NOVA SENTÈNCIA FAVORABLE A L'AJUNTAMENT DE VALLADA


UN ALTRE REVÉS DE L'OPOSICIÓ DE VALLADA (PSOE-PSPV I AIPV)


El Jutjat del Contenciós Administratiu núm. 5 de València ha desestimat el recurs interposat pel lletrat José Martínez Cerdá en nom i representació de Servilio Alonso, Jesús García i Mª José Tortosa pel PSOE-PSPV i de Vicente Perales i Agustín López per AIPV, contra l'acord de data 14 de gener del 2010 del Ple de l'Ajuntament de Vallada sobre l'aprovació definitiva del Compte general de l'exercici 2008.

La resolució de la sentència desestima este recurs contenciós administratiu interposat pels grups de l'Oposició i reconeix que l'actuació de l'Ajuntament de Vallada ha sigut correcta i dins de la legalitat, resultant d'acord amb dret.

L'Equip de Govern de l'Ajuntament ha mostrat la seua satisfacció per esta nova sentència favorable als interessos de l'Ajuntament, és a dir, de tots els i valladins i valladines del nostre poble.

Podeu consultar la sentència en www.vallada.es, Tauler d´Anuncis.

dijous, 24 de març del 2011

Actes de l'Ajuntament per al divendres 25 de maig.


COL.LOCACIÓ DE LA PRIMERA PEDRA DEL PLA D´INSTAL.LACIONS ESPORTIVES III FASE EN EL POLIESPORTIU MUNICIPAL” .

INAUGURACIÓ DE LA REFORMA DE LA PLAÇA DE LA PAU.

El divendres dia 25 de març de 2011 es va a procedir a l´acte de col.locació de la Primera Pedra de les obres d´Adequació de Zona Esportiva III Fase, incloses dins del Pla d´Instal.lacions Esportives.

L´import total de la inversió és de 262.616,85 € cofinançat per la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i l´Ajuntament de Vallada.

Les obres han sigut adjudicades a l´empresa Construccions Francés S.A. i la duració de les mateixes será de 4 mesos.

Posteriorment es procedirà a la Inauguració de

Ja estem en primavera que la sang altera



Desprès d'aquest temporal el model adjunt a llarg termini ens indica estabilitat i augment de temperatures per a iniciar el mes d'abril.

Durant la setmana vinent ens creuarà una baixa per la part nord de la península, d'oest a est, sent poc apreciable la inestabilitat per la nostra zona, ja sobre el final de setmana i primers dies d'abril lluir un sol primaveral i una temperatura ideal per als amants del espàrrec silvestre.

És mes previsible que la temperatura política a partir d'aquestes dates es inestabilice,donat la proximitat de les eleccions.
Tot i això esperem que en l'acalorada defensa de les idees, aquestes es defensen amb cordura, maneres i sobre tot respecte per a evitar colps de calor que comporten atenció sanitària, en aquest cas la millor prevenció és utilitzar el sentit comú, sent aquest el menys comú dels sentits.

INAUGURACIO REFORMA PLAÇA DE LA PAU I POLIESPORTIU

COL·LOCACIÓ DE LA PRIMERA PEDRA DEL PLA D'INSTAL·LACIONS ESPORTIVES III FASE EN EL POLIESPORTIU  MUNICIPAL.

INAUGURACIÓ DE LA REFORMA DE LA PLAÇA DE LA PAU.


         El proper divendres dia 25 de març del 2011 se'n va a procedir a l'acte de col·locació de la Primera Pedra de les obres d'Adequació de Zona Esportiva III Fase, incloses dins del Pla d'Instal·lacions Esportives i que suposarà el tancament total de tot el recinte esportiu.
         L'import total de la inversió és de 262.616,85 € cofinanciat per la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i l'Ajuntament de Vallada.

         Les dites obres han sigut adjudicades a l'empresa Construccions Francés S.A. I la duració de les mateixes serà de 4 mesos.
Posteriorment procedirem a la inauguració de

dimecres, 23 de març del 2011

La primera pedra

El conseller d’educació Alejandro Font de Mora acaba de proclamar-se el campió d’Espanya de les inauguracions autodenominant-se “Alejandro I el Inaugurador”, perquè diu que ningú ha inaugurat tants col·legis com ell. També es podia haver anomenat, seguint el mateix raonament, “el rei del fracaso escolar”, ja que la Comunitat Valenciana és capdavantera en aquest tema, o “el verdugo del valenciano”, perquè està carregant-se l’ensenyament del valencià a l’escola, però al conseller, com a tants polítics, el que li va és inaugurar.
En un país com el nostre el que importa és construir, que és el que deixa diners “para todos” els implicats. Cal construir el major hospital d’Europa encara que no hi haja personal sanitari. Cal construir escoles encara que reduïm el personal docent. Cal construir aeroports encara que no hi haja tràfic de passatgers. Cal construir perquè és el que permet inaugurar, eixir als diaris i a la tele, que la gent et conega i, a més, en la construcció és on estan els diners.
La dotació de personal per a prestar un servei públic de qualitat no serveix per a fer-se la foto i a molts polítics els agrada més una foto que

Endevina, endevinalla...

Hola a tots i totes;
Aquesta setmana toca jugar a endevinar a un veí o veïna del poble.
Com que se m'acumulen les fotografies, en posaré dues, una sobre "persones de vallada" i altra sobre "raconets".
El guanyador de l'endevinalla passada ha sigut, de nou, Aleix. Enhorabona Aleix! Les dos d'un tir!
Ahí van:


CONCERT NAIA I ENDERROCKS AL PUB GLAÇÒ


AQUEST DIVENDRES 25 DE MARÇ A LES 22:00H,ACTUEN AL PUB GLAÇÒ ELS GRUPS NAIA I ENDERROKS, QUE FORMEN PART DE LA PRIMERA FASE DEL CONCURS DE GRUPS DE LA COSTERA.

L'ENTRADA ES TOTALMENT GRATUITA.
ESPEREM LA VOSTRA ASISTENCIA.

GLAÇÒ ........... MÉS QUE UN PUB.

http://lacosterasona.wordpress.com/

Menjar S.A.


Aquesta és la traducció aproximada de “Food Inc”, el revelador documental que lluitarà per un Oscar el proper 7 de març (2010). Es tracta d'un “documental de combat”, a l'estil dels de Michael Moore, centrat en aquest cas en les entranyes de la indústria alimentària nord-americana i en l'estela del que albirem en els llibres “Fast food Nation” i “Un detectiu en el supermercat”. De fet, els seus respectius autors –Eric Schlosser i Michael Pollan- apareixen en “Food Inc” per denunciar que les granges s'han convertit en fàbriques i que la cobdícia d'un grapat d'empreses està emmalaltint als ciutadans…i no només als americans: una de cada tres persones nascudes després de 2000 seran diagnosticades amb diabetis, un de cada dues entre les minories, no per casualitat els més pobres.

En les baldes del supermercat americà mitjà poden trobar-se 47.000 productes, la majoria d'ells processaments, generant una “il·lusió de diversitat”, en paraules de Pollan. En realitat, mitja dotzena de corporacions fabriquen la majoria d'aquests productes, “que semblen aliments però que no ho són”, segons el periodista.

El procés simultani d'industrialització de la producció alimentària i concentració empresarial va tenir el seu origen, com no, amb McDonald’s. L'expansió de la cadena dels arcs daurats es va basar en l'extrem abaratiment dels menús, la qual cosa va implicar la hiperespecialització dels seus empleats i la simplificació al màxim de la seva oferta. La pressió en els marges va passar als proveïdors, que van aplicar les economies d'escala a les seves pròpies cadenes de producció. Així van sorgir monstruosos escorxadors com el de Smithfield Foods,...

Per poder vore'l feu click en aquest enllaç

Títol original: Food Inc.
Nacionalitat: USA
Génere: Societat
Director: Robert Kenner
Any: 2008
Calificació moral: No Rec. Menors de 13 años

dimarts, 22 de març del 2011

La inmersió lingüística en valencià

Jose Carlos Villena ens envia aquest polèmic article pertanyent al Diari Las Provincias i redactat per Ramón Atienza, catedràtic de la politècnica de València.
No ens escriu res més, pel que desconeguem si està a favor o no d'aquest article.
L'article en qüestió diu així:

" Recientemente se han publicado los resultados de una encuesta a padres de alumnos de la Comunidad Valenciana. Sólo un 7'8% prefiere que domine el valenciano en la enseñanza, sin embargo, el presidente de la Plataforma Valenciana por la Libertad Lingüística recordó que, de los 150 centros públicos de la provincia de Castellón, en 140 «tienen únicamente programas de inmersión puros y duros en valenciano».
La inmersión en valenciano la está forzando un grupo de presión minoritario que domina la administración educativa. El resultado final es conocido: se utilizan los impuestos de todos para imponer los valores de unos pocos.
No se puede negar que el valenciano es un bien cultural y una seña de identidad, pero, si lo convertimos en prioritario, también será un lastre que frenará el desarrollo personal y el colectivo. No es cierto eso de que «

De viatge per terres valencianes

Paco Tortosa, el valladí més reconegut (que no conegut) fora del nostre poble, i menys conegut dins d'ell, presenta el seu últim llibre al jardí botànic de València.
Esteu tots convidats:

dilluns, 21 de març del 2011

Devoció imposada.

Recorde quan era menut a Xàtiva a la processó del Corpus hi havia feligresos que denotaven una devota religiositat. Estes persones, les quals es podien comptar amb els dits d’una mà, anaven resant el rosari durant tot el recorregut amb cara de sentiment de culpa i com si tractaren de pagar algun pecat. La resta de la gent anava tan normal, però també tenien un gran fervor i una devota religiositat.
Ara per ara hi ha molta gent que no s’acostava a l’església i donada la situació de clientelisme polític els veus portar imatges a les processons. També gent que no ha tingut cap interés per la cultura, ara van a recolzar al seu senyor en actes de presentacions de llibres, exposicions de pintura o qualssevol esdeveniment cultural. Són els llepacrestes que han d’agrair un lloc de treball, de vegades s’han canviat la jaqueta i li fan el rendibú al senyor que mana en eixos moments. El senyor els suggereix que v

COL·LABORACIONS PROGRAMA DE FESTES 2011


L'AJUNTAMENT INFORMA
 
COL·LABORACIONS PER AL PROGRAMA DE FESTES DEL 2011


Fins al 30 d'abril podeu enviar escrits per al Programa de Festes 2011 (a nivell d'associacions o particulars).

Ho podeu fer arribar a l'Ajuntament a través del correu vallada_alc@gva.es
o presentant un CD en les dependències municipals.

diumenge, 20 de març del 2011

Aquest és "Jou"??

Recorde que em van dir que un tal "Jou" anava a ser el representant de Coalició Valenciana a Vallada.
Jo no sabia qui era, però pel que em van contar, supose que serà aquest xic.

Sols volia compartir amb vosaltres aquesta còpia de pantalla que he fet al meu facebook per a que tots els valladins sàpiguen com pensa i a quin tipus de manifestacions acudix aquest polític o militant, com voleu dir-li.

Gràcies.
Per si no es llig be:


_____________________________________________
*Reedició: Val, ja no tinc cap dubte, és ell





Nit de la cremà 2011

C'est fini ...

Gracies a tot el poble per la masiva asistencia a la nit de la cremà i per disfrutar amb nosaltres d'aquestos dies ...

dissabte, 19 de març del 2011

Sou idiotes?

No, no vos escandalitzeu. Aquest títol és sols el títol d'un article d'Arturo Pèrez Reverte que ens ha arribat i que volem compartir amb vosaltres.
No te desperdici i es mereix que l'emmarquem a les nostres cases.


 ¿SOIS IDIOTAS?. Un artículo de Arturo Pérez Reverte.
Sábado 26 de febrero de 2011.
Hay un problema laboral del colectivo de controladores aéreos que afecta al 1,2% de la población española (600.000 personas) y casi todos saltáis como energúmenos pidiendo hasta el linchamiento de ese colectivo cuando el día anterior hacen otra reforma del sistema laboral más restrictiva, quitan los 420 euros de ayuda a 688.000 parados que están en la ruina y anuncian cambios drásticos a peor en la ley de pensiones que afectan al 80% de la población y nadie se indigna ni dice nada. ¿Sois idiotas? 

Estáis pidiendo a gritos al Gobierno que se apliquen medidas que quitan el derecho a la baja laboral, a los permisos retribuidos y a las horas sindicales, sacar militares a la calle ¿sois idiotas?

Estáis leyendo que mintieron en los vuelos de la CIA, en el caso Couso, que González era la X del GAL, que gente del PP cobraba de la trama Gürtel, que hay políticos que cobran más de 230.000 euros al año, pero que nos cuestan más de 3 millones de euros, que la corrupción en la política no es excepción, sino norma, que ellos mismos se adjudican el derecho a cobrar la jubilación máxima con pocos años en las Cortes y a nosotros nos piden 40 de cotización, banqueros que consiguen del gobierno medidas duras contra los trabajadores y que tenían que estar en la cárcel por delitos demostrados de fraude fiscal y no decís nada, os quitan dinero para dárselo a esa gente que cobra cientos de miles de euros año, especula con nuestro dinero, defrauda a Hacienda y seguís callados ¿sois idiotas?

Tenéis una monarquía que se ha enriquecido en los últimos años, que apoya a los poderosos, a EEUU, a Marruecos y a todo lo que huela a poder o dinero, hereditaria como en la Edad Media ¿sois idiotas?

En Inglaterra o Francia o Italia o en Grecia o en otros países los trabajadores y los jóvenes se manifiestan hasta violentamente para defenderse de esas manipulaciones mientras en España no se mueve casi nadie ¿sois idiotas?

Consentís la censura en

Falla Blasco Ibañez 2011: "Falleros Viajeros"

Per a aquells que no poden visitarla aquestos dies de festa ...

LEMA: "Falleros Viajeros"


divendres, 18 de març del 2011

El Ayuntamiento de Vallada ofrece un curso de Atención al cliente en establecimientos turísticos

  El Ayuntamiento de Vallada, en colaboración con el CdT, ha organizado para esta semana un curso de “Atención al cliente en establecimientos turísticos”. El curso, que se llevará a cabo del 9 al 11 de marzo en horario de 10 a 14 horas, se impartirá en la Casa de la Cultura de Vallada, y está dirigido principalmente a desempleados y estudiantes vinculados al sector turístico.


    El curso ha tenido una gran acogida entre los vecinos del municipio, ya que hay más de 50 alumnos matriculados. Este dato demuestra el gran interés de la población por los temas relacionados con el turismo.


    El Alcalde de Vallada, Fernando Giner, ha manifestado que “con este curso se pretende motivar la formación turística para contribuir a la profesionalización del sector y mejorar la calidad y la competitividad del destino turístico”.

dijous, 17 de març del 2011

Endevina, endevinalla...

Be, després de quasi 3 setmanes, torne amb un nova endevinalla.
De les dos endevinalles plantejades anteriorment, sols una ha sigut encertada per Francesc. Enhorabona Francesc!
La primera fotografia, després de molts intents per part dels lectors, no ha sigut encertada, encara que algú s'ha aproximat prou. Es tractava d'un dels banquets què hi han quan finalitza el carrer Sant Francesc a l'Era.


Aquesta setmana ja se que toca fotografia de "gent de Vallada", però estic sense material, aixina que vos pose dos noves fotografies de "raconets del poble".

Que guanye el millor!


Vallada licita las obras para construir el hotel y albergue del paraje les Ermites

  El Ayuntamiento de Vallada ha acordado sacar a licitación con carácter de urgencia y por procedimiento negociado con publicidad la adjudicación de las obras del hotel y albergue rural de la zona de les Ermites, que será sufragado a través de un convenio suscrito entre la Diputación de Valencia y el propio consistorio según proyecto de Gortal, SLP, firmado por la arquitecto Victoria Martí.
    La licitación de la obra se eleva a 598.765 euros, cantidad que no podrá ser rebaja, según el pliego. La duración del contrato ha de ser de doce meses contados a partir del día siguiente a la firma del acta de comprobación del replanteo. Las empresas pueden presentar sus ofertas ateniéndose a esa cantidad y la duración del contrato de la misma.

(Fuente: LEVANTE 22/02/2011). Procedent de la web de l'Ajuntament.

L'alcalde torna els diners cobrats pels nínxols de cementeri arran de la pressió feta pel Grup Socialista

L'alcalde de Vallada Fernando Giner va decidir ahir dimarts 16 de març procedir a tornar els diners cobrats pels preus de compra dels nous nínxols del cementeri per a l'any 2008, uns preus que el Jutjat Contenciós Administratiu havia sentenciat que eren il·legals per l'increment que s'hi havia aplicat indegudament, tal i com havia mantingut el Grup Socialista, que es va oposar a l'Acord plenari del 21/12/2007 que els va aprovar, i que els socialistes van impugnar al Jutjat.

Així, arran dels fulls informatius i les comunicacions públiques que el Grup Municipal Socialista i l'Agrupació Local Socialista van distribuir a la població, així com per mitjà dels contactes personals que dirigents socialistes han mantingut amb alguns propietaris de nínxols afectats, que

dimecres, 16 de març del 2011

Agraïment a l'Ajuntament de Vallada

VALLADA City vol agrair a l'Ajuntament el haver-nos inclòs a la seua web oficial.

És un gran pas per obrir en un futur, línies de col·laboració i participació.

Creguem que aquesta sàbia decisió, diu molt al seu favor, tenint en compte la línia "d'atac" que sovint prenen moltes de les entrades i els comentaris què es duen a terme al nostre bloc.




Moltes gràcies, especialment a Maria Boluda.

Podeu accedir a través de la web de l'Ajuntament mitjançant aquest link.

(Aprofitem per a recordar a l'Ajuntament que poden gastar el nostre bloc per crear entrades informatives, sobre tot ara que s'estan repartir tants i tants fullets informatius de casa en casa en període pre-electoral. Sols necessitem que s'òbriguen un compte a google).

Alumnas del instituto público de Moixent son distinguidas por su rendimiento académico

Las dos son vecinas de Vallada y recibieron el galardón de manos del conseller Font de Mora
 
   Dos exalumnas del IES Vallada, que actualmente estudian su primer curso de bachillerato en el IES Moixent, han obtenido el premio extraordinario al rendimiento académico de Educación Secundaria Obligatoria de la Comunidad Valenciana durante el curso 2009-2010. Se trata de las alumnas María Calatayud Pastor y María Calabuig Garrido. La distinción les fue otorgada la semana pasada, en el transcurso de un acto celebrado en el Auditorio Mar Rojo del Oceanogràfic, en la Ciutat de les Arts i les Ciències de València. Recibieron el diploma de manos del conseller Alejandro Font de Mora.


Becas Europa 2011


   Por otra parte, Ana Micó Boluda, alumna de segundo curso de bachillerato del IES Moixent ha sido seleccionada para participar en el concurso Becas Europa 2011, organizado por l

Documental: EL PARTO ORGÁSMICO

Este, és un documental diferent....
Pot ser no recomanable per a molta gent sensible, amb poques ganes de saber que les coses, no són sempre com deien ser...o que al menys, hi ha una llumeneta que ens diu que pot ser diferent.

Ja fa uns anys, vaig veure un documental que feia referència al tema de poder parir sense dolor. No és que unes persones se'ls haja ocorregut, hi han persones que han dedicat la seua vida al tema.

En esta pàgina, podeu llegir al respecte:
http://sites.google.com/site/casildarodriganez/parto-orgasmico-testimonio-de-mujer-y-explicacion-fisiologica

I en este bloc, també podeu trobar molts enllaços relacionats
http://miblogbydefault.blogspot.com/2011/01/parto-orgasmico-orgasmo-duranteen-el.html

Pot ser hi haurà gent que s'escandalitze pel fet de que la paraula orgasme estiga junt a part, però si ho pensem bé, el moment de donar a llum, més que un dolor, deuria ser un plaer....clar, tots deguem saber que la sanitat no està preparada per a rebre la vida de la manera que es comenta al documental, sinó molt més mecanitzada, impersonal...


Per a finalitzar, dedicar tota esta informació a totes les dones, de vallada i fora, per a que difongueu tot allò que s´amaga... al món, encara no els interesem del tot, i que açò no es conegas la proba...

A gaudir! (recordeu que més cap abaix, si feu click en "més informació" podeu veure la resta de l'entrada i els demés vídeos).


Parte 1


dilluns, 14 de març del 2011

Nou disseny del nostre banner a càrrec de Pablo Lladosa

Amb la finalitat de celebrar les falles, i per altra banda intentant ser un bloc original i en constant canvi, hem comtat amb la col·laboració del premiat veí del poble, Pablo Lladosa, per al nou disseny temporal del nostre bloc.

Esperem que el nou banner vos agrade a tots i a totes.


Gràcies Pablo per la teua col·laboració desinteressada.

diumenge, 13 de març del 2011

La Plaça de la Pau

Una preocupació del faraons egipcis era preparar-se l’altra vida i la immortalitat en aquest món procurant deixar grans obres i inscripcions per mantindre’s en la memòria popular. Potser per això, quan arribaven al poder després d’enderrocar l’anterior faraó, el primer que feien era esborrar totes les inscripcions on figurava el nom del faraó deposat amb la finalitat de fer-lo desaparèixer de la memòria col·lectiva. El que queda per a la història és, doncs, la memòria selectiva garbellada per qui ha tingut poder per a presentar-se com l’únic, el més gran, el primer i l’últim faraó.
Franco va fer desaparèixer tot el que podia recordar la República i va omplir pobles i ciutats de monuments i símbols per a perpetuar la

dissabte, 12 de març del 2011

Falles 2011 a Vallada

Aquesta setmana, és la setmana de les falles. Des de la falla blasco ibañez, convidem a tot el poble a gaudir de la festa amb nosaltres un any més. Una festa tan nostra, i al mateix temps, inexistent en massa localitats. No deixem que desaparega al nostre poble.





En el LEVANTE de hui:

Informem el poble: l'Ajuntament ha de tornar els augments indeguts del fem i els nínxols del cementeri

El Jutjat Contenciós Administratiu ha dictat sentència recentment en la demanda interposada pel Grup Municipal Socialista de Vallada contra l'acord del Ple del 21/12/2007 en què el Grup Popular, amb majoria absoluta, va aprovar l'augment de les tarifes del servici domiciliari de fem i els preus dels nous nínxols del cementeri per al 2008. La sentència confirma la tesi mantinguda pels Grup Socialista i anul·la eixe acord plenari imposat pel Grup Popular. A més, el Jutjat exigix el compliment de la sentència i advertix que no es poden aplicar els preus cobrats per l'Ajuntament el 2008, tant en la taxa del fem com en els preus dels nous nínxols.

Arran de la sentència guanyada pel Grup Socialista, la Junta de Govern Local (integrada per regidors del Grup Popular) va acordar que, en execució de la sentència, es procedira a tornar als adquirents dels nínxols que consten en l'expedient la quantitat total de 10.907,59 € més els interessos legals des de la data en què van fer l'ingrés, segons esta distribució:
  • Per als 13 nínxols de 700 €, una diferència de 173,41 €, que tenen dret que se'ls torne 13 persones del poble.
  • Per als 42 nínxols de 800 €, una diferència de 206,03 €, que tenen dret que se'ls torne 42 persones del poble.
Com s'observa, 173 i 206 € són quantitats importants i més encara en el moment actual. Tanmateix, l'Ajuntament no ha tornat estes quantitats, ni tampoc la diferència de l'augment de la taxa del fem, que també va ser sol·licitada pels grups de l'oposició. Diu l'alcalde que per 3 € del fem...

Però n'hi ha més. Per tal de demorar la devolució dels diners de la taxa de fem al poble, el grup del PP va canviar l'Acord del Ple en què s'acordava complir la sentència, com li va requerir el Jutjat; i de nou ens hem vist obligats a recórrer a la via judicial per anul·lar eixe nou acord.

No obstant això, insistim que les persones que van adquirir nínxols els anys 2008 i 2009 tenen dret a la devolució de les diferències, com ja va acordar la Junta de Govern. Però ho han de sol·licitar expressament a l'Ajuntament. Es poden dirigir als regidors del Grup Socialista i els facilitarem un model de sol·licitud on només han de cosignar les seues dades.

Així, ens posem a disposició dels valladins perque l'Ajuntament els torne el que és d'ells. No és ni per 3 € ni per un sol euro, és per la burla i pel menyspreu de l'equip de govern del PP respecte dels ciutadans, de les normes i de les sentències, que està obligat a acatar i complir. A qui servix el senyor Fernando Giner? A qui respecta?

L'Ajuntament del PP, una vegada més ineficaç i incompetent, ara ha de tornar milers d'euros cobrats indegudament als valladins, uns pagaments que encara agreugen més unes arques municipals ofegades per deutes milionaris, com ja s'ha explicat les darreres setmanes en les xarrades informatives. L'Equip de Govern del PP no torna estos diners als valladins però sí que es permet fer pintar un mural al jardí de l'església que ha costat al poble 15.000 €. I damunt encara tenen la poca vergonya de donar les gràcies als autors del mural!! Quines gràcies?

Una altra manera de fer les coses és possible. Comencem a fer ja eixa altra Vallada possible.

Grup Municipal Socialista
PSPV-PSOE Vallada

divendres, 11 de març del 2011

Especial twitter-eleccions: Benvinguda al PSPV


Per fi, un partit polític del poble ha donat un pas cap a les noves tecnologies!!!

El PSPV de Vallada ha creat un compte a twitter i, a partir d'ara podrem seguir la seua evolució a través de la finestra que hem habilitat al nostre bloc i que podeu veure ubicada a la columna de la dreta.
Com podeu comprovar, els partits què abans eixien a aquesta finestra (PPCV, EU, Compromís i Coalició Valenciana) ja no apareixen, únicament el PSPV de Vallada.
El motiu és simple: volem animar als demés partits valladins a que facen el mateix que el PSPV ha fet i quina manera més eficaç que fer-los "goleta".

Podran resistir-se a veure com no més el PSPV es comunica amb tots els valladins i valladines que diàriament visiten el nostre bloc?
Quin partit valladí serà el següent en crear-se un compte a twitter per informar als possibles votants?
Qui serà l'últim en fer-ho?
Qui no ho farà mai per desconeixement, o per creu-re's millor que els altres o simplement per orgull?

PP, AIPV, CV... esperem la vostra adhesió en els propers dies. El futur és "dos punt cero": interactiu, lliure i instantani.

Informeu-nos quan creeu el vostre compte i vos afegirem a aquesta finestra especial, creada per a les properes eleccions de maig.

Atentament:
L'equip de VALLADA City.

CONCERT DE MÚSICA FESTERA.


El proper dissabte 26 de març, la banda del nostre poble, la Unió Protectora Musical de Vallada oferirà un magnífic concert de música festera, on s'interpretaran obres dels millors compositors actuals en aquest ram musical. No cal dir que la música festera ompli de color a la nostra festa de Moros i Cristians, internacionalment coneguda i un dels signes d'identitat de la Comunitat Valenciana.

En aquest concert, tindrem l'honor de contar amb la presència dels millors compositors de música festera, els quals són, sense cap dubte, referents actuals en quant a interpretació de les seues obres a les grans ciutats del cor de la festa com són Alcoi, Ontinyent, Albaida... etc. Els compositors que ens acompanyaran són Francisco Valor Llorenç, Saül Gómez Soler, Rafael Mullor Grau i el compositor i músic del nostre poble, Vicent Cerdà Peris.


S'anima a tot el poble a assistir a aquest extraordinari concert que de segur ens farà disfrutar de música de qualitat dels compositors de més renom de la música festera, interpretada per la nostra reconeguda banda de música.

Es podran adquirir les entrades a la secretaria de la Unió Protectora Musical per les vesprades, en el seu horari d'atenció.

Teléfon d'informació: 96 225 80 31
Fran.

INAUGURACIÓ DEL TANATORI MUNICIPAL - DIVENDRES 11 DE MARÇ

 
 L'AJUNTAMENT DE VALLADA INFORMA



   Finalitzades les obres de construcció del TANATORI MUNICIPAL DE VALLADA que ha sigut possible gràcies al Pla Espanyol per a l'estímul de l'economia i l'ocupació, PLANE II i que ha suposat una inversió de 342.533´56 Euros.

   L'Ajuntament t'invita a l'acte d'Inauguració previst per a este Divendres dia 11 de març del 2011.

    La recepció d'autoritats tindrà lloc a les 18´30 hores en l'Ajuntament ubicat en la Plaça Major. Posteriorment la comitiva es desplaçarà fins al Tanatori per a procedir a l'acte de la seua inauguració. A este efecte hi haurà a disposició dels assistents un servei d'autobusos ubicats en la Plaça Major.

   Estes obres han sigut executades per l'empresa BM3 i  realitzades en el termini de 8 mesos.

   L'Ajuntament felicita a tots els que de forma directa o indirecta han col·laborat per a fer realitat este projecte, tècnics municipals, personal de l'empresa i veïns del nostre poble que gràcies a esta inversió van treballar en la dita obra.


Nota de Valladacity: Personal de l'ajuntament, vegeu què fàcil seria enviar-nos els escrits? Per exemple ahir va vindre la unitat de donació de sang, quanta gent ho sabia?

dijous, 10 de març del 2011

LA COSTERA SONA Crònica 1

Per fi va arribar; el passat divendres 4 de març va començar el 1r concurs de grups de música de la comarca: La Costera Sona!
Canals fou el lloc, Siren el ponent i el Cozy Lounge l’escenari. Amb el retard necessari per crear l’ambient, Siren va omplir d’energia el pub al ritme del seu punk-rock i les seues cançons melòdiques que van seduir el públic.  
Els més de cinquanta joves que van anar omplint el pub van poder gaudir del primer concert i participar activament a les votacions, els resultats de les quals publicarem properament a la web del concurs: http://lacosterasona.wordpress.com .
La Costera Sona! continua el proper divendres 11 de març! Pròxima parada:  Camil’s Rock de Montesa. Us esperem a totes i tots!
L’Escarot, Assemblea de Joves de La Costera

dimecres, 9 de març del 2011

AJUNTAMENT PRESSUPOSTOS 2011 I PERSONAL

Encara que amb retard ací tingueu els pressupostos d'ingressos i despeses aixína com la plantilla orgànica per al 2011.

Obsolència programada

Un documental sobre obsolescència programada, o el que és el mateix, la reducció deliberada de la vida d'un producte per incrementar el seu consum.
Bateries que es 'moren' als 18 mesos de ser estrenades, impressores que es bloquegen en arribar a un nombre determinat d'impressions, bombetes que es fonen a les mil hores... Per què, malgrat els avanços tecnològics, els productes de consum duren cada vegada menys? Vols saber on acaben?

dimarts, 8 de març del 2011

L'imperi de la Coca-Cola vs Aielo de Malferit

Curiositats què ens pillen prop...

Guardo, un exemple de poble conectat, participatiu i sobre tot democràtic.

Vos volem mostrar una notícia d'Antena 3 on ens mostren un exemple de "poble connectat" que exemplificaria el que VALLADA City sempre ha desitjat ser. Algunes coses les hem aconseguides, altres encara no. El que pitjor duguem és la inexistent comunicació Ajuntament-Bloc malgrat les nombroses vegades què els ho hem oferit. I és que molts encara creuen que aquest bloc no és gens seriós i que allò que fem, no serveix per a res...


En la població de Guardo (Palència), tots els els seus habitants, no sols es poden comunicar directament amb l'Alcalde a través de la web de l'Ajuntament, si no que també poden, per exemple, confeccionar el programa de festes.


Más vídeos en Antena3

Antena 3 notícies:
"Juan Jesús es un alcade conectado. Recibe fotos de lo que hay que mejorar de su pueblo, mensajes, quejas y responde a todas por teléfono. Porque desde cualquiera de las zonas wifi disponibles los vecinos pueden ponerse en contacto con él a través de la web del Ayuntamiento de Guardo, la mejor de Castilla y León en 2007.

En Guardo utilizan Internet para casi todo. No solo para los trámites y el engorroso papeleo. También para confeccionar entre todos el programa de fiestas. Y tan conectados están que gente como Maripaz se ha animado a sus 63 años a convertirse en bloguera.
Cuando empezó no sabía ni utilizar el ratón, pero como dice ella "todo es ponerte". Y aquí se han puesto. En Guardo han dado la bienvenida a las nuevas tecnologías, porque están les hacen la vida más fácil"
 Més informació ací.

Error a l'enquesta participativa: Què demanen els valladins i valladines?

Per un error hem deixat fora de l'enquesta un dels assumptes que més han donat que parlar al poble, i presumiblement seguirà fent-ho, per les conseqüències que pot portar. Ens referim a l'assalt* del local de la plaça dels jubilats que manté als pensionistes al carrer i als assaltants imputats per un presumpte delicte de coaccions. 
Per esmenar l'error hem afegit a continuació de l'enquesta actual un altra per a que voteu si penseu que els candidats a l'alcaldia han de pronunciar-se públicament sobre a què dedicaran el local dels jubilats. 

* Nota: Assaltar és, en una de les seues acepcions, "acometer repentinamente y por sorpresa ", per la qual cosa ens ha semblat un terme correcte per a descriure el que va passar.

Podreu trobar la continuació de l'enquesta justament baix de la ja existent.
Gràcies a les 33 persones que ja heu aportat el vostre bloc.

DONA, LLUITA PELS TEUS DRETS!

DONA, LLUITA PELS TEUS DRETS! AMB AQUESTES RETALLADES NO TENIM FUTUR!

Demà, dia 8 de març, TOTES i tots hem d'eixir al carrer!

- Per defensar els nostres drets, perquè davant la CRISI les DONES som les
MÉS PERJUDICADES!

- Per un repartiment més equitatiu del treball i la riquesa, i per la
reducció de la jornada laboral. Les dones RENUNCIEM a l’EXCLUSIVITAT DE LA
CURA i exigim que les TASQUES REPRODUCTIVES siguin assumides per totes les
persones, tinguem el sexe que tinguem.



Biografia col·lectiva 2. ELENITA "LA DANIELA".

Passats els dos mesos establerts, toca nou personatge. Per tal de celebrar el dia de la dona, la proposada per a continuar amb la secció és una persona què creguem que molts han conegut i què recorden amb un somriure i una incògnita, la seua edat: Elenita "La Daniela". encara que també la coneixien per Elenita "la Joven".

Qui és la primera persona en contar-nos alguna cosa o enviar-nos alguna foto?

Una foto de ben joveneta.

dilluns, 7 de març del 2011

Passeig per les ermites

Aprofitant que huí no treballava m'he quedat dilluns al poble.
El matí, fresquet i lluminòs, convidava al passeig. L'eixida per la Torre quasi guiava les meues passes: me n'he anat cap a l'ermita.
Anava amb la intensa sensació que tinc tan a sovint quan estic a Vallada, la sensació de pertanyer-hi, amb l'alegria dels cants i revols del pardals, que estan molt actius quan la primavera empeny, amb els ulls ben oberts, per tal de descobrir racons, detalls, persones, indicis, recuperar memòries i afegir-ne de noves (com m'agradaria que la meua memòria fora infinita!).
He doblat pel camí de la piscina de la Saraella. I el que m'anava trobant anava enfosquint l'ànim amb el que havia encetat el matí: deixalles, runes, cap respecte per la natura.
Em pregunte si és això el que ens porta la condició tan aplaudida de municipi turístic, quantes famílies del poble viuen d'eixos visitants dels caps de setmana que ens deixen tanta runa? de veres és açò el progrés?
Potser que no siguen els forasters qui no cuida les paratges dels que tan orgullosos estem, que siguem nosaltres els que tirem el fem, tapem amb ciment, inventem realitats...
Em ve al cap una frase que he llegit fa poc, a proposit del creixement irracional dels pobles i ciutats: "Imatges que em fan reflexionar sobre el preu que paguem per alló que en cada moment ens sembla irrenunciable o ineludible i sobre la desconfiança que tinc en la nostra capacitat col·lectiva d'escollir"
M'agradaria que al meu poble les decisions foren més acurades, més pacients, més respectuoses amb el patrimoni natural i cultural.

MONÓLEG JAVIER BOTIA AL PUB GLAÇÒ



GRUPO: JAVIER BOTIA
CIUDAD: VALLADA
FECHA: VIERNES 11 DE MARZO
HORA: 23:00H.
LUGAR: PUB GLAÇÒ (C/JOSE DE RIBERA Nº 21)"EL TRIANGUL"
ESPECTÁCULO: MONÓLOGOS Y FENÓMENOS PARANORMALES.
ENTRADA: 3€

SINOPSIS:

Javier Botía es un auténtico comunicador multimedia, presentador de tv en España y Latinoamérica, locutor de radio, animador y ahora se atreve con un espectáculo en directo. ¿Porqué hay paro en España? Porque Javier tiene todo el trabajo…

El mentalista es un número totalmente diferente que combina humor y magia, con la promesa de hacer vivir fenómenos paranormales al público.

Aclamada por la crítica.

La chica de la curva ha dicho de él: “magistral, se saleeee!”
Los extraterrestres han publicado en marcas sobre campos de maíz. “MUY BUENO”
Carolaine de posltergeits: “Me encanta verlo en el escenario frente a un foco, yendo hacia la luz”
La niña del exorcista declara: “¿has visto como se ríe la zorra de tu hija?”
Y los espíritus a través de la guija publicaron “E S M U Y G R A C I O S O