Cercar en aquest blog

divendres, 8 d’abril de 2011

Menú d'abril al Restaurant Sàez

Fent click ací, podeu consultar el menú d'aquest mes d'abril.

Gràcies Carla per confiar en el nostre servici.

Sí, aquest home és de Vallada.

Imatge agafada d'ací
Fa uns dies, anunciàvem la publicació d'un llibre, escrit pel geògraf valladí Paco Tortosa, curiosament un valladí molt reconegut a nivell nacional però desconegut al seu propi poble: Vallada.
Paco Tortosa: "Pare del cicloturisme i les vies verdes a Espanya". Sona interessant, no??

Nosaltres fa un temps varem tindre l'oportunitat de conèixer a aquest magnífic home què per motius de treball (entre altres...) viu a Carcaixent, i no ens va defraudar en absolut. Els projectes que ha fet, que du entre mans, i que pretén fer algun dia, són realment interessants... per no parlar de com és ell: proper, humil, divertit, compromés amb el medi, etc... També ens va confesar una de les seues majors il·lusions, però això ho deixem per a una altra entrada.

Fins aleshores, per a despertar encara més la vostra curiositat, vos deixem amb aquest diari en el què es parla sobre el seu últim llibre (a partir de la pàgina 32), i també amb aquesta publicació què de segur, no vos decepcionarà.
Una forta abraçada des de Vallada, Paco!

"A Paco Tortosa le llaman “El padre del cicloturismo en España” ya que fue pionero del activismo de la bicicleta con alforjas. En 1983 dejo constancia escrita con la publicación “España en bici” al que se considera como “la Biblia” del clicloturismo. Paco no deja de pedalear y de

Vídeo de Víctor a la Marató des Sables

A partir del minut 2 podeu veure al nostre Víctor fent-se el dinaret.
Com extranyarà els dinars de sa mare...
Ànim Víctor!

Açò gelat no val res, Papi...

Demà, 9 d'abril, a les 22h, al parc dels ortixols de Moixent...

dijous, 7 d’abril de 2011

La Unió Protectora Musical de Vallada busca Abanderat


Després de molts anys amb nosaltres el nostre Abanderat, José Vila Pastor ha deixat el seu càrrec per impossibilitat de complir amb la seua tasca tal i com ell desitjaria. Des de la Unió Protectora Musical de Vallada, li agraïm enormement tots aquestos anys en els que ens ha acompanyat amb els incontables actes, concerts i certàmens en els que ha participat la nostra banda, i per suposat, sap que sempre serà un més de tots nosaltres i que a la banda, sempre trobarà les portes obertes de sa casa.


Per aquest motiu, i on millor què a un lloc de tanta difusió com Vallada City, anunciem que la UPM de Vallada busca una persona, dona o home, que tinga il·lusió de formar part d'aquesta gran família de quasi un centenar de components. Les persones que estiguen interessades poden passar per la secretaria de la societat i informar-se.

Gràcies per la vostra atenció i a Vallada City per la oportunitat de publicar aquest anunci.

Salutacions a tots
II Recreació històrica al Puig.
  Es fa saber a tots els interesats/ades: este proper cap de setmana a la localitat del valenciana del Puig, tindrà lloc la segona recreació històrica, en la qual, es recrearà l'entrada de Jaume I a la localitat.
    Més de huitanta actors, tornejos, jocs per als més menuts, visites guiades al monestir... I molt més, només hi faltem nosaltres.
   Més informació ací.

dimecres, 6 d’abril de 2011

I have a dream...

En memòria de l'assassinat de Martin Luther King, el 4 d'Abril de 1968, vos deixe amb el video del seu discurs més famós, un discurs polític que sobre tot ens fa reflexionar sobra la condició i els drets humans i que deuria de ser inspirador del que els nostres representants públics han de dir-nos durant els pròxims mesos.

Part 1


Part 2

Amenaça nuclear que un dia es fa realitat


MANIFESTACIÓ POPULAR CONTRA L'ENERGIA NUCLEAR Imagineu per un moment com els ha canviat la vida als japonesos. No és el mateix viure amb la llosa del sofriment provocat pel megadesastre que viure amb il.lusions i somnis que se'ls han enfonsat per sempre més. I tot això per què? Que ningú negue la resposta, que la por al canvi de model energètic no ens conduïsca cap al desastre sinó cap al remei. Manifestar-se és poca cosa, és el començament, canviar costa més; potser done sentit a les nostres vides
Més informació ací:
http://tanquemcofrents.blogspot.com/

dimarts, 5 d’abril de 2011

L'abril a migdia calor, per la vesprada fredPREVISIBLE EVOLUCIÓ I EFECTES D'UN POSSIBLE "early final warming".
Segons sembla a nivells de l'estratosfera els distints models americans i europeus estan observant UN ESCALFAMENT I UN DESPLAÇAMENT DEL SEU VORTICE A LA ZONA EURO-SIBERIANA. Send ràpid per a avaluar en com ens pot afectar, la qual cosa si evidencia una situació interessant i previsible-ment de situació retrògrada a mig termini. Podria ser tan interessant com que, el temps passaria a ser EL PROTAGONISTA DE LA SETMANA SANTA.
Encara que a tan a llarg termini la seua fiabilitat és bastant baixa i aquesta pot patir variacions en els diferents models a llarg termini(+240h). En la seua evolució indica que l'escalfament en el Pol-N és bastant previsible, perquè ja es estan donant dades del seu fiançament i consolidació.
En què mesura i com pot repercutir en la nostra zona, seria la conseqüència de la forma en què es produïsca la seua situació o divisió des-de la zona polar.
Si es produïra el vortice amb el desplaçament indicat, comportaria per a la nostra zona bastant Inestabilitat amb temperatures per sota de la mitjana de l'època i precipitacions generalitzades sent aquests els elements mes freqüents de la setmana santa.
Així que, serà necessari seguir l'evolució per a veure finalment com a resulta l'última part del mes d'abril.

Futura nova alternativa política de centre, a Vallada

 Ens han enviat aquest escrit per a la seua publicació. (Disculpeu-nos pel retràs):

Agraïr l’oportunitat que s’ens brinda desde este Bloc, per donar a conéixer una alternativa política de centre, valencianista, convergent i integradora.
Si estàs cansat de velles disputes, entre uns i altres, si et sens còmode al centre polític tricolor amb la senyera valenciana, que accepta i utiltza la normativa de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua,  si et sents valencià per damunt de tot i no acceptes ingerències de ningú, este es el teu lloc i la teua opció.
Visitans a la pàgina web: http://www.unitspervalencia.org/  i estarem encantats d’atendre-vos.
Per desgràcia, estes eleccions no podrem presentar-se al poble de Vallada, en un futur no molt llunyà esperem siga posible, ja que la nostra opció continua

Missatges de Víctor i resultats de la primera i segona etapa.


DÍA 1:

Esto ya ha empezado y mejor de lo esperado. Despues de 2 días aclimatandonos hoy hemos empezado a correr33 kms de etapa. Durante la primera parte ha sido pista,16kms, luego 13kms de dunas, pero que dunas, las mas altas y largas de todo marruecos, y para terminar 7 kms otra vez de pista. Muy buens sensaciones con un tiempo de

dilluns, 4 d’abril de 2011

Els límits de la llibertat: sobre Trobades, escoles i el respecte a les persones

Primer de tot he de dir que he decidit no respondre els comentaris sobre mi i altres persones que s'han escrit a propòsit de diverses entrades recents del bloc, i en particular en relació a l'entrada sobre la proclamació de Mª José Tortosa com a candidata del PSPV-PSOE a l'alcaldia de Vallada en les pròximes eleccions locals. Les opinions i les acusacions que s'hi vessen sobre la meua persona i el meu ideari i actitud polítics estan basats en el desconeixement absolut, la manipulació i la distorsió de la realitat, abundant en tòpics inconsistents i en una mala fe evident, i que busquen la provocació i confrontació gratuïtes i estèrils a fi de desviar l'atenció del tema rellevant de l'entrada: la presentació pública de Mª José com a candidata socialista a les pròximes eleccions locals. He d'acceptar i respectar que hi ha persones que discrepen de la meua activitat civicopolítica passada i que

Un hotel en Vallada


El món dels negocis ha estat lligat a la dreta política. Amb diners públics poden arriscar-se més enllà del que s’arriscarien si els costara els diners de la butxaca. Però, precisament per això, els negocis d’iniciativa pública són, molt sovint, font de deutes desmesurats. El liberalisme raonable deixa als poders públics només la tasca de proveir d’infraestructures per a que la iniciativa privada puga desenvolupar els negocis que, després d’estudis de mercat i de sospesar el risc de la inversió, puguen ser rendibles.
Però hi ha vegades que algun il·luminat, amb accés als diners públics, decideix fer inversions milionàries de dubtós profit i arrossega amb ell a empresaris que, per incauts, poden anar a la ruïna. Inversions publiques com Terra Mítica, l’Aeroport de Castellò o Valpark són exemples del que no ha de fer-se amb diners públics. La iniciativa privada ja ho haguera fet si fora rendible. Respon al capritx de polítics que

Endevina, endevinalla...

Avui dilluns, nova endevinalla doble.
Aquesta vegada posarem una de cada (gent i raconet valladí).

L'encertant de la setmana passada va ser Marina Calatayud, qui va encertar la segona fotografia. Pocs han sigut els participants... no més dos s'han atrevit a comentar alguna cosa... La primera fotografia correspon a la font del Remblar ("Cova d'Arcilla"), de la que ja vaig fer una endevinalla fa un temps. No se per què hi ha escrita aquesta inscripció (Fuente del Avellano). Si algú ho sap i ho vol posar...


En fi, ací teniu les dos noves fotografies.
Que guanye el millor!


(Pista: no són de Vallada, però fa més de quaranta anys que viuen al poble...)

Els jaciments arqueològics de Moixent, Vallada i Bocairent són recollits en un llibre de la Diputació


Els jaciments arqueològics de Moixent, Vallada i Bocairent així com el d’Oliva (la Safor), han sigut recollits en un llibre de la Diputació de València sobre els treballs realitzats des de 2005 per la Secció d’Estudis Arqueològics (SEAV).

Jaciments com els de les Fonts a Navarrés, l’Albufera d’Anna, la Bastida de les Alcusses de Moixent, proporcionen valuoses dades per la Prehistòria i la Protohistòria valenciana, mentre que ara es continua excavant a estos quatre jaciments arqueològics de la Cova dels Mosseguellos de Vallada, amb nivells del període Magdalenià del Paleolític Superior final i art prehistòric; la Necròpolis Ibèrica del Corral de Saus en Moixent i el poblat ibèric del Castellaret de Baix en la mateixa població. També s’ha treballat a l’excavació a un pont de Bocairent, treballs que van finalitzar el 2009.

diumenge, 3 d’abril de 2011

NI DEU ES DONA, NI ÉS DE VALLÀ

Concentració futbolera a l'Ací Quedem, dinaret abans del partit. Les jugadores ja van concentrades al camp.

Dins del vestuari, Caxo es clar, ell está molt content de com ha evolucionat l'equip als últims partits i vol que continuem en la mateixa línea.

Les jugadores, despres de calfar es col·loquen al seu lloc, podem contemplar l'alineació: Noe portera, Ana de lliure, Nori de central, Yessi lateral dret, Maite lateral esquerre, Mª Angeles mig defensiu, Ainhoa mig ofensiu, Neus interior dret, Mire interior esquerre i Moni i Blanca de davanteres.

Comença el partit, el Navarrés, es un rival que encara que no despunta, sempre ens costa de guanyar. A les jugadores del nostre