Cercar en aquest blog

dissabte, 16 d’abril de 2011

divendres, 15 d’abril de 2011

CURSOS GRATUÏTS PREVISTOS EN VALLADA

Dirigits a treballadors del sector comerç i hosteleria (es reserva un 20% de places per a desocupats).

CURSOS:

- Tractament de textos Word - 34 h
- Anglés - 50 h
- Gestió contable - 44 h
- Prevenció de riscos laborals - 34 h

Interessats portar fitxa de sol.licitud a l´Ajuntament o enviar-la a vallada_adl@gva.es.

Més informació en www.vallada.es, apartat "Formació".

CURS MANIPULADOR D´ALIMENTS GRATUÏT EN VALLADA

Dirigit a desocupats (es reserva un 20% de places per a treballadors).
Dies 10 i 11 de maig de 16 a 20 h en la Casa de la Cultura.
Interessats passar per l´Ajuntament de Vallada a apuntar-se (portar DNI i fulla DARDE o última nòmina).

Extraordinari Concert - Recital a l'Auditori de la UPM de Vallada

La Unió Protectora Musical de Vallada, té el plaer d'oferir aquest dissabte un magnífic concert - recital a càrrec de tres joves de gran talent, Beatriz Sala, Jorge Jorques i Sergio Garrido. Tots ells seran acompanyats pel prestigiós pianista de Xàtiva, Adolfo Garcia. Entrada gratuita.
Per veure el programa sencer, feu click en més informació.

dijous, 14 d’abril de 2011

“Reacciona”


Ja està a la venda “Reacciona”, un llibre que dona arguments, idees, que està documentat i escrit amb llibertat i sense etiquetes per algunes de les ments més clares i crítiques de l'actualitat espanyola, i prologat per l'autor d'“Indignez vous! “
Stéphane Hessel:
“Davant dels perills que enfronten les nostres societats interdependents, és temps d’acció, de participació, de no resignar-se. És temps de democràcia genuïna. Temps de mobilitzar-se, de ser actors i no sols espectadors impassibles, progressivament uniformitzats, gregaritzats, obedients”.
José Luís Sampedro
"estic indignat i reaccione davant de la mentida reiterada de que l’única eixida possible de la crisi que se’ns presenta siguen les mesures neoliberals".
Què fer? "Com he dit moltes vegades, actualment els diners són la mesura de totes les coses, confonem economia de mercat amb societat de mercat, convertint tot en mercaderia fins al punt d’acceptar la corrupció, és a dir, la compravenda dels éssers humans com una cosa natural que s’avala en les urnes. Educats en aquest ambient i amb la finalitat de ser competitius, productius i innovadors, és a dir, de tractar-nos els uns als altres a espentes, és difícil mantindre la dignitat si no és mitjançant l’autoreeducació".

dimecres, 13 d’abril de 2011

Per fer memòria

A arrel d'un comentari de l'entrada sobre el vot per correu, en el qual s'atribuia al PSOE la responsabilitat de la construcció de la coneguda con finca d'Úbeda, de haver llevat el llavador del poble i la font de la plaça de l'Esglesia, he considerat que tinc la obligació de aportar la meua memòria per aclarir creences que no responen a la realitat.
La font de l'Esglesia es va canviar a finals dels seixanta, quan part de la casa on ara viu Fernando Giner era seu del taller de la seua família. I es va fer fora per a que pugueren entrar els camions a carregar i descarregar. Fa uns anys, quan la plaça va tornar a tindre ús residencial, es va reconstruir la font.
La finca d'Úbeda es va construir entre 1975 i 1976, crec recordar. En tot cas abans del primer ajuntament democràtic: les primeres eleccions locals després d'aprovar-se la Constitució es van cel·lebrar l'any 1979.
El llavador també crec que es va llevar abans, però no tinc segura la data.

Pa del dia/ REMEI CONTRA VAMPIRS

Som al món dels vampirs i açò s’estén com la pólvora, la situació que estem vivint ja passa de taca d’oli.Hi ha mossegades de vampirs al nostre coll, al DNI, al compte bancari, als recursos naturals. Hi ha pobres vampirs que no saben fer altra cosa més que xuplar la sang als més febles que ells; n’hi ha d’altres que veuen el món com un ou i voldrien beure-se’l d’un sol xuplit.
Mireu i comproveu que en tots els ordres de la realitat hi ha qui s’alimenta de la sang, la suor i el treballs d’altres. Des del nivell econòmic fins el nivell emocional. Però és el vampirisme sobre el nostre ser més íntim el que possibilita el pas als altres. Sense que ens facen oblidar la nostra llibertat no és possible que ningú entreguem mansament l’elixir de vida que ens corre per les venes.
Molts són els graus de

Nou bloc presentació de Vicent Cerdà i Peris

 M'agradaria publicareu aquest text a Vallada City per que la gent coneguera la meua nova pàgina, adjunte també una foto per a acompanyar el text, agraixc el vostre temps.

Nuevo blog del joven compositor de la localidad valenciana de Vallada.

Vicent Cerdà i Peris, realiza sus estudios en las especialidades de Bombardino, Trombón de Varas y Piano en la escuela de música de la Unión Protectora Musical de Vallada y al mismo tiempo en la escuela de música de la Societat Musical d'Alzira. Posteriormente, realiza sus estudios superiores en el Conservatorio Superior de Música "Joaquín Rodrigo" de Valencia y en el Conservatorio Superior de Música "Manuel Castillo" de Sevilla.

Ha estudiado con grandes solistas internacionales de su especialidad, bombardino, como: Steven Mead, Juan José Munera, Alberto Pons, Patrick Harrild, Mario Guarnieri, y un largo etc...


Como interprete, ha realizado actuaciones a lo largo de

CURTMETRATGE "BINTA Y LA GRAN IDEA"

Ací vos deixe una delícia de curtmetratge dirigit per Javier Fesser.
Mig hora per a gaudir de un joc meravellós on sens dubte la màgia de la infància és qui mana. Una infància que comença a educar-se en valors d'igualtat davant d'un dret humà: L'EDUCACIÓ.
Les xifres conten com a dia de hui són molts els xiquets que encara no poden exercir el seu dret.... i són moltes més les xiquetes que, per raons de tradició són apartades de l'Ensenyança.
Binta, des dels seus 7 anys, vol donar una lliçó a tots els adults del seu poble se Senegal...i a tot el món.
Espere vos deixe el mateix sabor dolç que a mi em va deixar a la boca i que el difongueu...les coses bones, sobretot, les tenim que compartir!
Bon dia!


Presentació de la candidatura del PSPV-PSOE a l'Ajuntament de Vallada

La situació de Vallada és preocupant. La falta de treball al poble, la situació de les famílies, una joventut que se n’ha d’anar… I un alcalde que no està ni ens dóna solucions. Quin futur tenim els valladins? Què fem ara?
Vallada ha rebut obres i actuacions que han millorat l’aspecte del poble, però no la vida real dels valladins. Després de 24 anys de les mateixes persones, tenim un Ajuntament que no resol els nostres problemes, no s’ocupa de les nostres necessitats i està endeutat fins a extrems que el poble no pot assumir. Una mala gestió que s’ha basat en el despilfarro, els capritxos personals, la vanitat i la prepotència. No s’ha volgut fer un poble pròsper, modern i preparat per al futur, sinó un poble dependent, submís i desvertebrat. No s’ha fet cap intent de sumar voluntats, sinó d’imposar-ne. I així no podem continuar. És hora de canviar ja.
El poble de Vallada no es mereix estar en la

Evolució del temps per a Setmana Santa i PascuaCom apuntava la setmana passada, fent referencia al calenta-ment en la estratosfera i les seues consecuencies, este se està produint i de forma molt acusada, tal com es pot

dilluns, 11 d’abril de 2011

Sobre les dretes i les esquerres


Fins fa no res la política havia sigut patrimoni dels poderosos, doncs el poble pla no existia per a segons quines coses. En la Revolució francesa és on va prendre part activa en política el poble. A l’Assemblea Nacional, ubicada aleshores al saló de sessions del Palau de Versalles, van ocupar l’ala dreta els anomenats aristòcrates, els conservadors defensors dels privilegis i de tot allò que poguera salvar-se de l’Antic Règim, i a l’ala esquerra dels saló els partidaris d’una revolució constitucional democràtica que comptara amb tots els ciutadans.
Aquest és l’origen de la denominació de “dretes” per als partidaris dels valors tradicionals de la desigualtat social i els privilegis dels poderosos, i d’”esquerres” per als partidaris de les constitucions, la justícia igualitària, participació política de tots els ciutadans i la igualtat d’oportunitats per a

Endevina, endevinalla...

L'anònim que es fa dir "Salaella Llarga" ha sigut aquesta setmana, l'encertant de les dos fotografies presentades. Enhorabona!
Com que endevinar fotografies no suposa (per ara) cap risc per a cap valladí o valladina, podeu posar el vostre nom real, que no passa res. Animeu-se a intentar-ho!.
Ací teniu dos noves fotografies: Una ben facileta (d'eixes que no duren res), i una altra menys facileta, però que de segur, algú que jo se l'endevinarà.
Vinga va!


El vot per correu del PP: una vergonya per al poble i un atemptat a la democràcia

L'Agrupació Socialista de Vallada denunciem i condemnem la utilització pública i notòria, immoral i intolerable que el PP està fent des de fa dies de la seua seu de la Plaça Major en la qual ha establit una oficina permanent per tal de convocar i conduir-hi personalment i telefònicament desenes de veïns del poble, als quals se'ls dóna instruccions perquè sol·liciten el vot per correu per a les pròximes eleccions locals del 22 de maig i, d'eixa manera, controlar-los i assegurar-se el vot antipadament. Es tracta de persones que no estan malaltes ni impedides i que no tenen cap dificultat per a votar presencialment el dia de les eleccions, per la qual cosa l'estratègia del PP és garantir-se el vot de totes eixes persones i evitar perdre vots que inicialment controlen. L'oficina està atesa de manera contínua per diverses persones pertanyents al Partit Popular ben conegudes al poble, de les quals tenim constància que s'encarreguen de buscar, telefonar i pressionar insistentment totes aquelles persones que consideren afins i que en ocasions anteriors els han votat també perquè passen per la seu a sol·licitar el vot per correu. L'operació es completa dirigint les persones a l'oficina de Correus, situada a escassos metres de la seu, perquè realitzen el tràmit corresponent.

El PSPV-PSOE de Vallada denunciem que es tracta d'una pràctica absolutament dictatorial, caciquil i miserable, que atempta contra la llibertat de les persones, representa un espectacle vergonyós i no té cabuda en el sistema democràtic. La Constitució espanyola estableix que

Facebook del Partit Popular de Vallada

Informar-vos de que el PP de Vallada disposa d'un compte a facebook per informar als valladins i valladines interessats en la seua política.
Podeu trobar-los al facebook si busqueu "PartidoPopular Vallada".