Cercar en aquest blog

dissabte, 7 de maig de 2011

Venta càmera digital compacta 4x4

Venc càmera digital compacta  Olympus MJU 1030 SW
Funciona correctament i la pantalla no te CAP marca.
Perfecta per  a tot aquell que vullga una càmera compacta per a dur en la bujaca en QUALSEVOL situació.
Especificacions:

  • 10.1 megapíxels.
  • Cos completament d'acer.
  • Sumergible 10 metros (sense la necessitat de cap carcassa adicional)
  • Soporta caigudes desde una altura de 2 metros.
  • Soporta una presió de fins 100 kg.
  • Gran angular i estabilitazació d'imatge.
  • ... i un llarg etcétera què podeu consultar fent clic ací.

Premi EISA a la millor càmera compacta

"No hay otra cámara igual. La Olympus Mju 1030 SW es sumergible a 10 m, resistente a las caídas desde 2 metros, resistente a la congelación hasta -10º C y a los aplastamientos de hasta 100 kg. Ahora, su elegante exterior metálico - disponible en tres colores (plata, negro y azul) - es también resistente a las ralladas que se producen en la superficie de la cámara. Pero este modelo no es solo duro y bonito, sus magníficos resultados de imagen hacen que sea un placer tenerla contigo a todas horas. La incorporación de un zoom 3.6x (28-102 mm en una cámara de 35 mm) proporciona una flexibilidad total en el encuadre: consigue más en una foto familiar o practica el zoom desde lejos para disparos de cámara indiscreta. Un sensor de 10, 1 Mb proporciona un detalle de imagen total, dando a los usuarios la flexibilidad para practicar los disparos desde el ordenador manteniendo una alta calidad. Al mismo tiempo, un LCD HyperCrystal extra grande de 2.7 pulgadas dispone de un gran ángulo de visión así como una visión mejorada - incluso con mucha luz solar. Además, la Estabilización de Imagen Dual evita las imágenes borrosas causadas por el movimiento. Una nueva batería (LI-50B) proporciona más capacidad de disparo al poder disparar durante más tiempo"


A més, regale cinc (5) bateries suplementàries, una targeta de 2 GB i un minitrípode!


Preu: 170 Euros.
Interessats, envieu un correu a asbirlaor@gmail.com o truqueu al 669018663.
Gràcies!

Granissada a Vallada 07/05/2011

De fa escasos moments ...Endevina, endevinalla...

Quasi tres setmanes sense cap endevinalla gràfica i les fotografies s'han anat acumulant...
La guanyadora de l'última endevinalla, ha sigut Lily, qui va respondre amb el "malnom" tal i com jo demanava, en aquest cas: "La tia Paleta".
En quant a l'altra fotografia, ningú ha sabut dir el "malnom", en aquest cas "Pissó". Però si cal dir un guanyador, en aquest cas seria Fran.
Enhorabona als dos!

Com que fa quasi tres setmanes que no fique res, i aquest cap de setmana serà de plutja, sofà i manta, vos deixe amb unes quantes fotografies per a que passeu una bona estona de búsqueda pels carrers del poble.
A la primera foto teniu que dir també el nom de la dona que pren el Sol.
Que guanye el millor!

divendres, 6 de maig de 2011

Sobre el Tribunal de Cuentas y las responsabilidades del Equipo de Gobierno: en defensa de los valladinos

Dado que el Equipo de Gobierno del Ayuntamiento de Vallada, del PP, se ha precipitado lanzándose a hacer manifestaciones y valoraciones públicas, a todas luces inadecuadas, erróneas y equivocadamente triunfalistas, a raíz del informe provisional hecho público por el instructor delegado del Tribunal de Cuentas en el proceso por presuntos ilícitos de responsabilidad por alcances que se sigue ante esta institución por las denuncias presentadas por los grupos municipales de la oposición, y puesto que no ha explicado a la ciudadanía cuál es el origen, las causas y el desarrollo de todo este proceso, hacemos público este comunicado, desde la objetividad, la veracidad y la realidad de los hechos, para que la ciudadanía pueda comprender el sentido y el alcance de todo lo ocurrido y hacer sus propios juicios y valoraciones al respecto con la debida información.

Presentació de El secuestro de la democracia

Ahir es va presentar a València, en el saló d'actes del Jardi Botànic, justet al costat d'on el Partit Popular celebrava l'inici de la campanya electoral, el llibre El secuestro de la democracia: corrupción y dominación política en la España actual, dels professors universitaris José Antonio Piqueras, Antonio Laguna, Francesc Andreu i Antonio Alaminos. El passat diumenge El País en publicava una interesant resenya.


Els presentadors van ser Marc Baldó, professor d'Història Contemporània, i Josep Torrent, delegat de El País a la Comunitat Valenciana. També hi van intervindre tres dels autors, Piqueras, Andreu i Laguna.


El llibre analitza el que anomenen "anomalia democràtica valenciana", que és molt més que una anècdota sobre desviació i abús de poder o finançament il·legal; suposa la creació d'un sistema que, descansant sobre les institucions democràtiques, es serveix de mecanismes irregulars: clientelisme, corrupció política, control dels

dijous, 5 de maig de 2011

D'autoodis, llengües minoritzades i diglòssies!

Companys de Valladacity, no me n'he pogut estar de compartir amb vosaltres aquesta vergonyosa actuació de polítics que es fan dir valencians i s'abaixen els pantalons, metafòricament, durant un meeting polític.Què en penseu?

Marc Mollà i Peris

Fènix 1123, una nova forma de fer cinema

Aquest dimecres no ha hagut vídeo. Per això em permet la llibertat de penjar aquest per promocionar una nova manera de fer pel·lícules, al marge dels interessos del gran capital i dels nuclis de poder. Un altre motiu és que la història que vol contar la pel·lícula m'ha resultat colpidora. Espere que a vosaltres no us resulte indiferent. Salut

Al Azraq

Fènix 11·23 from BENECÉ PRODUCCIONS on Vimeo.

Ja fa més de cinc anys que l'actor i director Joel Joan prepara un film basat en la història real d'Èric Bertran, el minyó de Lloret de Mar que, als catorze anys, fou acusat de terrorisme per haver enviat correus electrònics als supermercats demanant que etiquetessin els productes en català. El projecte ha pres forma i 'Fènix 1123' es començarà a rodar a la tardor. Joan ha parlat avui en un xat (llegiu-lo íntegre) de tots els detalls del film amb els lectors de VilaWeb. Així mateix, ha valorat la història d'Èric, de qui n'ha destacat la valentia i la intel·ligència, i ha parlat del micromecenatge, un sistema de finançament que costejarà una part del pressupost.

EL TRIBUNAL DE COMPTES DÓNA LA RAÓ A L´AJUNTAMENT DE VALLADA EN CONTRA DE LES DENÚNCIES DE L´OPOSICIÓ

S´ha enviat la següent nota de premsa als mitjans de comunicació:

"EL TRIBUNAL DE CUENTAS DA LA RAZÓN AL AYUNTAMIENTO DE VALLADA EN CONTRA DE LAS DENUNCIAS DE LA OPOSICIÓN.

EL TRIBUNAL DE CUENTAS NO OBSERVA EL MÁS MÍNIMO INDICIO DE INFRACCIÓN PRESUPUESTARIA NI LA EXISTENCIA DE PRESUNTO ILÍCITO DE ALCANCE.

EL INSTRUCTOR SEÑALA LA ABSOLUTA FALTA DE SOLIDEZ DE LA DENUNCIA.

El Alcalde del Ayuntamiento de Vallada, Fernando Giner, convocó un Pleno extraordinario para dar cuenta del Acta del liquidación provisional de la Sala de Enjuiciamiento del Tribunal de Cuentas, por el que se declara que los hechos denunciados por la oposición, sobre actuaciones del actual y anteriores equipos de gobierno, no son causa de responsabilidad contable por alcance, ni directa ni subsidiariamente, tal como pretendían los denunciantes.

Asimismo, no ha apreciado el instructor la existencia de ninguna responsabilidad contable y literalmente señala que “la simple lectura de la denuncia en estos puntos evidencia su absoluta falta de solidez, es decir, de los imprescindibles elementos argumentativos y documentales que permitieran siquiera sospechar que nos encontramos ante un presunto ilícito de alcance”.

Todo empezó en con una denuncia que realizaron los concejales de la oposición

LA DIPU ET BECA 2011

L´Ajuntament de Vallada oferirà 5 beques per a estudiants dins del programa de la Diputació de València "La Dipu et Beca" 2011.

Les especialitats són:
- Àrea d´Administració: 2 beques
- Àrea de Fotografia: 1 beca
- Àrea d´Informàtica: 1 beca
- Àrea d´Urbanisme: 1 beca

Les bases estan disponibles en www.vallada.es.

Les sol.licituds es poden presentar en l´Ajuntament fins el 20 de maig.

dimecres, 4 de maig de 2011

Cau un llamp al poble

La tronada d'ahir per la vesprada va provocar la caiguda d'un llamp en la teulada d'una casa de Carrer Colom, fent que es desprenguera part d'un voladiç que va caure sobre un turisme:

http://www.lasprovincias.es/v/20110504/comunitat/rayo-provoca-desprendimiento-voladizo-20110504.html

http://www.diariocriticocv.com/noticias/vallada/rayo/tejado/not357605.html

http://www.lavanguardia.com/local/valencia/20110503/54149098730/cae-un-rayo-en-el-tejado-de-una-casa-en-vallada-y-provoca-el-desprendimiento-de-un-voladizo.html

Correu obert a Natzaré

Estimat Natzaré al fer-te col·laborador del blog et vàrem enviar un correu on es pot llegir:

Com a col·laborador/a que eres, pots penjar el que et vinga en gana, sempre que siga interessant, cultural, informatiu, entretingut, etc... i si pot ser útil per al nostre poble, millor.

No obstant, per a dur un correcte flux de treball al bloc del que des d'avui ja formes part, cal respectar, a més, les següents "normes d'estil":

una d'elles:

- Sigues respectuós/a: Tot el que digues, que estiga raonat, i no perquè sí... per suposat, res de faltar al respecte o insultar a ningú...

L'entrada en qüestió no estava massa raonada i si que faltava al respecte de la persona que apareixia a la imatge. Tampoc aportava res positiu al bloc, ni al poble, ja que estava generant una onada de desqualificacions mútues.

Aixina que, davant les circumstàncies, l'hem suprimida.

Atentament.

PRESENTACIÓ AIPVEL PARTIT ALTERNATIVA D'INDEPENDENTS PER VALLADAINFORMA

         El pròxim dia 6 de maig, divendres, es durà a terme la presentació del PARTIT ALTERNATIVA D'INDEPENDENTS PER VALLADA.

        Per tal motiu s'invita a tot el poble a assistir a este acte, que tindrà lloc a les 20-hores en el local del Musical de Vallada.

L'elecció d'un poble

Estos dies tenim al poble remogut, i desgraciadament sembla que l'odi augmenta a mesura que s'apropa el periode electoral.
Hi ha molta mala llet, d'una banda i de l'altra, i ara també de l'altra i l'altra (hi han quatre partits). Hi ha hagut mala llet a l'hora d'insultar a candidats, a familiars de candidats i, fins i tot, a gent que la rumorologia situava com a candidats. Hi ha hagut molta mala llet en l'esquerra i en la dreta, en el mig i cap a dins. Massa.
Crec que hem de començar a pensar que en este poble no en som tants, que la majoria ens coneixem, que la majoria volem el millor per al poble, i que els candidats dels diferents partits, segurament, també volen el millor per al poble. Els del PP, els del PSOE, els d'AIPV i els de CV. Estic segur que un bon grapat d'ells estan convençuts que els valors que defensen son positius, i que des dels seus punts de vista poden aportar el millor per al poble.
Està clar, d'una altra banda, que també hi han molts motius per a la crítica, actuacions poc democràtiques per part d'alguns, i que en política el ciutadà té l'obligació de criticar. I per a poder fer-ho existeixen, afortunadament, plataformes com esta de Valladacity, en la que tots, diguen el que diguen, poden escriure. El que no escriu és perquè no vol.
Però hem de pensar que quan critiquem personalment a algú podem fer-li molt de mal, que eixe algú és algú com nosaltres, que viu al poble i que, potser, pensa d'una altra manera. Si fem públics defectes, vicis, errades del passat, situacions familiars... o calumniem, difonem insidies, mentides, desgràcies o el que siga, hem de pensar que

dimarts, 3 de maig de 2011

"El dia Santa Creu, quaranta dies arreu"

A Vallada encara hi ha qui conserva el costum d'observar l'oratge que fa el dia de Santa Creu que és celebra el 3 de maig, per veure l'evolució de la mesada següent, ja que com diu la dita el que faça eixe dia, ho farà els quaranta que el segueixen. En això, com en tot, hi han tantes maneres d'interpretar-ho com persones. Hi ha qui diu que si no plou, no plourà, però hi ha qui afirma que sols fent llevantet, vol dir que plourà. També influeix l'hora del dia en que es produeixen els fenòmens, pot fer llevant pel matí i girar a ponent per la vesprada, o a l'inrevés, trieu vosaltres mateixos.

De totes les festes de carrer que es celebraven al poble, St Josep, St Ramon, St Joan etc... sols ens queda i reduïda a la mínima expressió la del carrer de Santa Creu.
Hi ha qui m'ha explicat que fins i tot feien dansà, la veritat, estaria ben complicat això de baixar el carrer sense perdre el pas i sobretot no obrir-se el cap en un bac! Com diu la cobla:

En el carrer Santa Creu,
diuen que no fa costera,
si la sabeu pujar be,
des de la font a la_era.

Caldrà aprendre...
                Grup de gent a les eres davant la capelleta. (del programa de festes)
Ara és conserva la part infantil de la festa que tots coneguem, qui no ha anat pels marges i bancals a replegar les flors primaverals per adornar la rústica creueta de fusta feta amb dos llistons? i com no l'olor de les flors de la "naranjillera" i les antigues roses. Creueta què és penjava a la finestra o balcó per protegir la casa. De palma del diumenge de rams jo i moltíssima gent no n'hem tengut mai, el costum que m'alegra veure que encara perdura, era el de beneir una rama de llorer, que després d'assecada servia per fer uns guisopos ben beneïts.
La celebració potser haja perdurat per què ací al poble, eixe dia es fa també la benedicció del terme, un prec per que les collites es lliuren de qualsevol dany i vagen avant per a què no ens vaja malament l'anyada, ací penge la benedicció , assenyalant la part concreta referida a la protecció:

BENEDICCIÓ DE TERMES

 BENEDICCIÓ DE LLEVANT
V.- ¡ Creu fidel, l'arbre més noble de tots!; mai cap bosc donà tant, ni en fruit, ni en fulla, ni en flor.
 R.- ¡ Dolços claus i dolç arbre on comença la vida!. Al.leluia.
 V.- Entre tots els cedres, tu ets el més alt.
 R.- ¡ Dolços claus i dolç arbre on comença la vida!. Al.leluia.
  +
 V.- Per la senyal de la Santa Creu. Al.leluia. Al.leluia.
 R.- Lliura'ns dels nostres enemics, Senyor, Déu nostre. Al.leluia. Al.leluia.
 V.- Preguem:
Escolta, Senyor, les nostres súpliques, perquè, amb la Teua misericòrdia, ens veiem lliures dels pecats, que tant justament ens afligixen, i de les calamitats que hem de suportar; lliura'ns Senyor d'aquestos mals per a glòria del Teu Nom i fes que el nostre terme es conserve intacte de tot mal , per a que els fruits, que d'ell arrepleguem, ens servisquen per a alabar-te i com a remei de les nostres necessitats.
Per Crist, Senyor Nostre.
R. Amén.


BENEDICCIÓ DE PONENT
V.- Nosaltres hem de gloriar-nos en la Creu de Nostre Senyor Jesucrist, per la qual tenim la salvació,
la vida i la resurrecció.
 R.- Ell ens ha salvat i ens ha alliberat. Al.leluia. Al.leluia.
 V.- La teua creu adorem Senyor i la teua santa resurrecció alabem i glorifiquem
 R.- Ell ens ha salvat i ens ha alliberat. Al.leluia. Al.leluia.
+
V.- Vós adorem, oh Crist, i Vós beneïm. Al.leluia. Al.leluia.
R.- Perquè per la vostra creu heu redimit el món. Al.leluia. Al.leluia.
V.- Preguem: Déu totpoderós i etern, autor i conservador de tots els béns, davant qui es dobla tot genoll al cel, a la terra i a l'abisme; confiats en la Teua misericòrdia, et supliquem humilment  que apartes del nostre terme totes les tronades i disperses les tempestats, per a que, lliures de les calamitats, Et donem gràcies per la teua majestat i amb ànim dispost, et servim sempre.
Per Jesucrist, Senyor Nostre
R.- Amén.

BENEDICCIÓ DE TRAMUNTANA

V.- ¡ Arbre dolç que, amb dolços claus, càrrega tan dolça sosté!
R.- Sols Tu vas ser digne de portar el preu del rescat del món. Al.leluia.
V.- Este senyal de la Creu brillarà al cel quan vinga el Senyor per a jutjar.
R.- Sols Tu vas ser digne de portar el preu del rescat del món. Al.leuia.
+
V.- Nosaltres hem de gloriar-nos en la Creu de Nostre Senyor Jesucrist. Al.leluia. Al.leluia.
R.- En Ell està la nostra salvació, vida i resurrecció. Al.leuia. Al.leluia.
V.- Preguem: Senyor i Déu nostre, dignat a concedir-nos i a conservar-nos els fruits de la terra, per a que ens alegrem amb els Teus beneficis temporals i experimentem l'augment dels dons espirituals. Per Jesucrist, Senyor Nostre.
R.- Amén.

BENEDICCIÓ DEL MIGJORN
V.- Este senyal de la Creu brillarà al cel quan vinga el Senyor per a jutjar.
R.- I es manifestaran tots els secrets del nostre cor. Al.leluia.
V.- Quan el Fill de l'Home s'asseurà al tron de la seua glòria i començarà a jutjar el món amb foc. 
R.- I es manifestaran tots els secrets del nostre cor. Al.leluia.
V.- Mireu la Creu del Senyor. Al.leuia. Al.leuia.
 R.- Fugiu enemics i adversaris seus, ha guanyat el lleó de la tribu de Judà. Al.leluia. Al.leluia.
 V.- Preguem:
Et demanem, Senyor, Déu Nostre, que mires amb bons ulls i amb complaença el nostre terme i les nostres terres; envia sobre ell la Teua + benedicció, per a que els seus fruits, ni la pedregada ens els robe, ni l'huracà els arrase,ni els destrosse la força de la tempesta, ni la calitja els creme, ni els animals danyosos els roseguen, ni les aigües desbordades no els exterminen: més bé, fes-nos-els arribar sans i sencers, per a la nostra utilitat.
Per Crist, Nostre Senyor.
R.- Amén.
[Després, el sacerdot, beneïx amb la relíquia de la Vera Creu, les quatre parts del terme, fent el senyal de la Creu, mentre diu o canta:]
V.- QUE LA BENEDICCIÓ DE DÉU OMNIPOTENT + PARE, + FILL + I ESPERIT SANT + DAVALLE I ESTIGA  SOBRE VOSALTRES, ELS NOSTRES TERMES I TOTS ELS SEUS FRUITS,
ARA I SEMPRE.
 R.- AMÉN.

Paco Garrido i Blasco.

més romanços per l'estil punxant ací

dilluns, 2 de maig de 2011

Eficàcia vs eficiència, o matar mosques a canonades

El “Parc Estratègic” Valpark set anys després de l’aprovació del projecte
Quan alguns polítics, o els seus seguidors, parlen de tot el que han fet al llarg de la seu estada al poder passa, de vegades, que no es té en compte el cost d’allò se’ns presenta com triomf. Alguns polítics són incapaços de veure la subtil diferència entre eficàcia i eficiència, potser perquè juguen sempre amb diners públics, és a dir, que no són de la seua butxaca.
Per als electors crec que és important saber que “eficàcia” és la capacitat per obtindre un resultat determinat i “eficiència” és la capacitat per aconseguir un fi però emprant els millors mitjans i amb la menor despesa o cost possible. La manera popular de resumir aquests conceptes és la frase: “matar mosques a canonades”. S’aconsegueix el fi, matar la mosca, però la despesa és totalment desproporcionada i, a més, els danys, com ara es diu, col·laterals, poden ser molt destructius.
Mirant la publicació de propaganda i d’“autobombo” de la gestió municipal d’enguany pot arribar-se a la conclusió de que en Vallada s’han matat, massa sovint, mosques a canonades, i així el resultat és

diumenge, 1 de maig de 2011

Activitats culturals a l'Alcudia de Crespins.Des del dimarts 3 de maig fins el divendres 6: EXPOSICIÓ SOBRE LA VIDA I L’OBRA DE L’ESCRIPTOR “ENRIC VALOR”, PATROCINADA PER L’ACADÈMIA VALENCIANA DE LA LLENGUA.

L’horari de visites serà, des del dimarts 3 fins el divendres 6, de 18:30 a 20:00 hores.

Dijous, 5 de maig: CONFERÈNCIA SOBRE L’ESCRIPTOR ENRIC VALOR I VIVES, A CÀRREC DE L’ACADÈMIC HONORAT ROS.

Aquesta conferència tindrà lloc a la Sala Generalitat, a les 19:30 hores.
Honorat Ros i Pardo (Vinalesa, 1940) és un mestre i promotor de la llengua al País Valencià Membre de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua a les seccions de lexicografia, assessorament lingüístic, onomàstica i foment de l'ús del valencià. També és llicenciat en filosofia i lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona. El seu activisme pel valencià el porten a participar de manera activa en el moviment unitari de mestres del País Valencià a partir del qual es va constituir el Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià