Cercar en aquest blog

dissabte, 4 de juny de 2011

Salutacions des d'Almeria

Ens ha arribat aquest emotiu escrit.
Dóna gust treballar PER vosaltres, valladins i valladines: 
 
Bon dia a tots i totes, es la segona vegada que intente fer-me visible amb vosaltres, per que contactar ja fa temps que contacte i em resulta molt gratificant... podeu imaginar-vos el que pot ser trobarme a Almeria, més concretament a Roquetas de Mar, y sentir-vos tan apròp, ara mateixa estic al meu pati prenent el solet i lluitant amb la idea de anar-men a fer la planxa o continuar amb vosaltres... Supose que a estes altures ja sabeu qui sóc, sóc Natàlia, la dona del Tavi i filla del tio Lluís el Salao i de la tia Natalia la Bunyoleta. 
Disculpeu-me... o no em disculpeu, totes les paraules mal escrites, jo sols vaig donar Valenciá un parell d'anys, allá per el any 1975  però  magrada intentar-ho, sé qu'es l'única forma de que deprenga i açí a l'Andalicía em resulta una terapia molt bona.
En primer lloc vullc felicitar a les persones que porten Vallada City per lo treballadores, ingenioses i preocupades per el nostre poble i sobretot  i més important, preocupades per les persones del nostre poble. Gracies a elles, per a mi i la meva familia Vallada City és com una finestra per la que m'assome des de ma casa i veig passar el veïnat, tinc que dir també que la majoria de veïns passen amb capes que els cubrixen i no sé qui son, em dona una sensació de por... de tant en tant veig passar a altres persones que sí conec (em dona molta alegria) i les salude,espere que a partir d'ara, si consegueixc reguistrar-me, elles em tornaran la salutació.....¡Qué bé!.
En segón lloc vullc felicitar als guanyadors de les eleccions em pareix que els canvits d'aires i d'idees és sempre bò. Els diría que per favor que no fomentaren una política d'agraits i de servidumbre, que governen per a totes les persones del poble per igual, un alcalde o alcaldesa deu de ser com un pare o mare que vol als seus fills per igual, no m'entra al cap penssar que un bon alcalde deixa d'ajudar a veïns que sap que ho necesiten, eixe no serà mai un bon alcalde, un bon alcalde no deu d'hipotecar els vots de les persones. Si la democracia ens ha esnsenyat algo és que hi ha que respetar la llibertat d'opinió de les persones, la llibertat de decidir qué és el que vullguem i que la por, eixa por que em sembla d'altres époques més fosques de la nostra història, no deguem deixar que s'instale al segle XXI.

Bò ja vos he soltat prou de rollo, ara vaig a veure si lidie una  estona emb la planxa. Tavi acaba de vindre del mercat, ha comprat peixet per a dinar. 
Bon profit per a tots.
Tanque la finestra que tinc el cuarto plé de pols, demá la tornaré a obrir i espere poder saludar-vos a alguns més.

Sempre vostra.

Natàlia

dijous, 2 de juny de 2011

Un valladí, entre els guanyadors del Premi Carlomagno del Parlament Europeu

Daniel Tormo, veí de Vallada i amic de Valladacity, és un dels directors i creadors del projecte teatral europeu "Escena Erasmus", un projecte que ahir va rebre el tercer premi Carlomagno de la joventut del Parlament Europeu a la ciutat alemanya d'Aquisgrà
Escena Erasmus és un projecte teatral pioner a Europa, amb seu en la Universitat de València, en el que participen fonamentalment estudiants Erasmus.
Escena Erasmus naix amb l'objectiu de crear una xarxa d'universitats que establisquen un circuit teatral actiu que promoga l'intercanvi de les produccions teatrals realitzades en les diferents llengües de la Unió Europea. Es vol consolidar, així, com un espai productiu d'intercanvi cultural i lingüístic. Es va crear en 2009 per Daniel Tormo, Anna Marí i Josep Vicent Valero, antics alumnes de la Universitat de València i membres de la Companyia d'Investigació i Innovació Teatral (CRIT).


En atorgar el premi, l'alcalde d'Aquisgrà, Marcel Philipp, va dir que la cultura “és allò que manté a Europa unida en el més profund del seu ésser. I la cultura està inextricablement vinculada a l'educació".

La revista online britànica "Europe & Em", creada en 2007 per joves europeus, ha guanyat el primer premi. Un projecte que té com lema "personalitza Europa", perquè Europa "està sovint identificada només amb polítics i burocràcia". El projecte ha estat qualificat com a "extremadament original" pel president del Parlament Europeu, qui va lliurar el guardó. "Si vostés obrin la pàgina ho van a comprovar: es trobaran amb un home o dona europeu ideal, dividit en cinc parts i cada part representa una

dimecres, 1 de juny de 2011

Efemèrides

Estrenem nova secció al bloc. Intentarem dur-la a terme setmanalment.
Si algú vol ser col·laborador i encarregar-se d'aquesta secció, per favor, que ho diga. Quant més siguem, menys feina i més qualitat informativa tindrem.

Aquesta nova secció serà la secció d'efemèrides: Quines van ser les entrades més interessants de fa justament un any?

Una nova forma de recordar i d'informar a aquells que no vareu visitar el bloc fa un anyet.

Primera setmana de juny de 2010:

Desprès de la tempestat ve la calma.

Vegen la inestabilitat que el mes de maig estava produint amb tanta incontinència verbal,solament calia esperar que l'essència de la democràcia es conduïra amb la normalitat pròpia del seu contingut.

Vist que no era d'aquesta manera,vaig decidir abstindrem de la meua col·laboració amb el bloc tant en compte es refrenara el debat tan tempestuós i anòmal, adobat amb grans dosis de reflux polític que solament ha servit per a marejar i vomitar proporcions importants de malvolença (inquina).Ara i després de finalitzat el procés,toca treballar, bregar, produir, perquè sols el temps pose o lleve raons.En quant al temps tot sembla indicar que de nou aquest va a ser el protagonista del nostre dia a dia, i és que previsible-ment per a la primera quinzena de juny la continuïtat de les tempestes serà practica-ment lo quotidià i amb açò les temperatures estaran per sota de les temperatures mitges que habitualment es registren per a juny.Ens esperen mes o menys quinze dies en els quals i segons els models, el descolgament de successives borses d'aire gelat i la posició de l'anticicló mes prop de Groenlandia provoquen un passadís sobre la nostra península amb aire gelat en altura que aniran provocant temps inestable i successius cicles de tempestes.

"La luna en ti"

Hola de nou!
Continuant amb el meu propòsit de tractar temes un poc transversals, més marginats o temes que per raons socials no estan al punt de mira, esta setmana
vull nomenar-vos un documental que deuria entrar en el decàleg de qualsevol dona.
La menstruació.
Tema repudiat, tema tabú, tema que no deu ser tema. Un fet, una realitat, natural com la vida, la raó principal de
que hi haja vida.
Diana Fabiánová
, es va plantejar algunes de les preguntes que qualsevol dona pot haver-se fet: per què la regla ens fa mal quan en realitat estem bé?
Este, és el començament d´una
investigació, amb tocs d´humor, que intenta fer-nos vore les possibles raons, les possibles eixides.
Estudis demostren que en un temps determinat (per exemple tres mesos) un home te els mateixos
daltabaixosemocionals que una dona. Sols que una dona, té estos daltabaixos més controlats, perquè formen part d'un període cíclic.... curiós, veritat? Tot el contrari al mite sexista al qual acusem tots els trastorns emocionals i hormonals a la menstruació.
No neguem que és part de la nostra feminitat.

Arrere ha quedat el mite que prohibia que les dones que estagueren amb el periode es banyaren...però a dia de hui encara estem bloquejades per tantes i tantes llegendes urbanes, per publicitats enganyoses, per productes que ni molts menys estan fets i pensats per al bé de la dona.
No permitim
, perquè està a les nostres mans, que puga tindre les etiquetes de ser una cosa bruta, desagradable... deixem-nos escoltar a les dones que accepten i disfruten de cada moment de la seua sexualitat, perquè negar el que som, només ens pot portar al conflicte.

Vos deixe l´enllaç del trailer, també podeu trobar-lo per a descarregar en alguns enllaços.

I ací vos deixe algunes pàgines que fan referència al documental:

http://www.diariosur.es/20100418/local/festival-malaga/documental-luna-invita-viaje-201004181407.html
http://www.yorokobu.es/la-luna-en-ti-mil-y-una-formas-de-ver-la-regla/
http://asociacionsina.org/2010/06/14/“la-luna-en-ti”-documental-sobre-feminidad-y-menstruacion/


Espere que al mens ens faça reflexionar un poc, que sempre va bé!
Bona setmana!

dimarts, 31 de maig de 2011

Endevina, endevinalla...

Amb un poc de retràs, torne amb una nova endevinalla.
L'endevinalla de la setmana passada va ser encertada per Marietta (recordeu que els anònims no conten).
Fa tres setmanes, una de les fotografies d'aquesta endevinalla, no va ser encertada. La porta amb el cordellet, correspon a una casa que està en obres, situada al costat de la comparsa "Els Cristians", pujant cap a Santa Creu des de l'església.

Avui, dues fotografies de gent i de raconets valladins.
Que guanye el millor!


SELECCIÓ SOCORRISTES VALLADA ESTIU 2011

“PLIEGOS DE CONDICIONES QUE HAN DE REGIR EN LA CONTRATACION DE SOCORRISTAS PARA LA PISCINA MUNICIPAL DE VALLADA”

1º.-OBJETO.-

Es objeto de estas bases la contratación por tiempo determinado de personas que desempeñen las funciones de socorristas en la piscina municipal de Vallada, así como funciones asimiladas, que se detallan en el apartado 3º de esta convocatoria.

2º.-DURACION.-

La contratación será desde el 15 de junio al 15 de septiembre del presente año.

3º.-OBLIGACIONES Y DERECHOS.-

a) Desempeñar las funciones propias de socorrista de la piscina municipal.
b) Realizar los trabajos necesarios para que el agua de la piscina esté en óptimas condiciones para que pueda la gente bañarse, echando los productos necesarios, pasando la barrendera diariamente, así como el manejo sencillo de las depuradoras conforme a las instrucciones que se le indiquen.
c) El horario será:
Desde las 9,30 horas de la mañana, con el objeto de realizar los trabajos necesarios de limpieza y acondicionamiento para que a las 11 horas quede abierta al público, cerrándose a las

dilluns, 30 de maig de 2011

"Españistán"

Hola companys de Valladacity;

He trobat un vídeo molt interessant que fa breus apunts sobre el problema de la bombolla immobiliària a Espanya i que té greus repercussions en l'actual situació d'atur.

Està tinguent molta difusió per internet i va lligat a l'obra del mateix dibuixant, Aleix Saló, "Españistán, este país se va a la mierda", de la que vos deixe una sinopsi.

Esta es la historia de un cani (o un choni, o un poligonero, ya saben…) que, en su empeño por deshacerse de la hipoteca, deberá recorrer el Reino de Españistán para enfretarse con todos y cada uno de los malandrines, meapilas y soplagaitasque lo pueblan, dando lugar a un relato plagado de tópicos, tacos y faltas de ortografía, con bien de lobbies, parados, mileuristas, pensionistas, funcionarios, obispos, SGAE, telebasura, enchufes, sobornos y estilismos poligoneros.

Molt recomanable.Marc Mollà i Peris

Som molt més del que ens han dit que som

Cartells al campament de la Plaça 15 de Maig de València
És hora de fer balanç del pas de Fernando el catòlic per l’Ajuntament de Vallada. Aquesta setmana s’ha evidenciat el que s’ha sembrat durant 24 anys. El govern caciquil que adjudicava capritxosament el treball públic, pagat amb diners de les subvencions, a canvi de la submissió total de les famílies; l’exigència descarada del vot per accedir als drets ciutadans; o la divisió d’institucions que havien sigut llocs exemplars de concòrdia per a tots els veïns, com el Llar dels jubilats, ha convertit un poble orgullós, digne i optimista en gent sense estima, trista i caïnita.
La fractura social s’ha manifestat en els comentaris d’aquest bloc: malicia, rancor, odi, desconfiança, humiliació, manca total d’autoestima... És una mostra però no l’única. El discurs del “tots són iguals” està tan assumit que “servidors fidels” de l’antic govern local han corregut a oferir els seus serveis als que seran els nous governants. Gent que ha votat per conservar el treball ha acudit a oferir el vot als nous per mantindre-ho. Aquest és