dijous, 30 de juny del 2011

LA CAMBRA DE DALT: OMPLIR LA BASSA

LA CAMBRA DE DALT: OMPLIR LA BASSA: "No vaig tindre temps ni de tastar les primeres bresquilles. Tan punt vaig acabar en el plat de paella, mon pare en va enviar a la toma a redreçar l'aigua camp a la nostra bassa. La toma estava cinc o sis bancals mes amunt i per arribar tenia que anar saltant marges, mentre comprovava que no estigueren obstruïdes el seguit de tomes i sèquies que guiaven l'aigua:passava pels bancals de Poldo, pels del Xeu, pels de Rico i finalment arribava al caminet de dalt del Pinaret de Màxim on estava la toma.
El sol altíssim, s'alineava al Penyó. En arribar,tot era silenci. A ple migdia no passava ni cristo. Amagat darrere d'un taronger esperava que
..."

dimecres, 29 de juny del 2011

Aus al nostre poble (III)

Ja és dimecres, i és dia de conéixer un poc més sobre les aus que ens rodejen en el nostre bonic terme ...

He vist un pardal blau! o He vist un pardal pescant!.

Sens dubte, són les dos frases que mes hem escoltat a grans i xicotets quan es referixen a esta xicoteta au pescadora que habita al riu de la nostra localitat, Vallada."

El Martin pescador (Alcedo Atthis), mes conegut per les nostres terres com a "Blavet", és una xicoteta au que només habita en els rius i marjals. El seu nom en Valencià es deu, sense cap dubte, al seu intens color blavós.
En la nostra localitat, es poden observar alguns exemplars, sent de gran dificultat la seua localització.

El seu pic amb forma d'arpó els permet convertir-se en xicotetes fletxes blaves, sent la pesca la seua principal font d'aliment.


Més a VerdeOscuroFoto:

"LA ISLA DE LAS FLORES"

Hola! molt bon i calurós estiu per a totes i tots!

El què són les coses...donava per fet que este documental ja havia sigut publicat, i hui, remirant la llista de la mediateca he observat que no.
"Ls isla de las flores" relata la vida d´una tomaca....
Per a mi, és un documental fet per a extraterrestres, o per a aquells humans que són capaços d´analitzar als humans amb ulls extranys.

És una dura crítica a la societat de consum, amb una visió satírica. Apte per a tots els públics.
Cap persona pot sentir-se ofesa.... a no ser que els moleste les diferenciacions que rebem de la resta d´animals com, el polse oposable.





A gaudir! Bona setmana i bon estiu!


Sombras en color.

Més sorpreses al facebook. En aquesta ocasió un altre vídeo que també ens ha sorprés molt. I és que Vallada és un poble d'artistes!
Sombras en color és un grup de música que, pel que es veu, du ja molts anys de bolo en bolo, amb molts concerts a les seues esquenes.
Conegueu al cantant? Conegueu al guitarra? Exacte!



Algú ens pot contar més sobre aquest grup?
Enhorabona xics pel vostre treball!

dimarts, 28 de juny del 2011

Nova pestanya al bloc: CALENDARI D'ESDEVENIMENTS.

Hola amics i col·laboradors (xics i xiques);
Hem creat una nova pestanya al bloc anomenada CALENDARI. Un calendari d'esdeveniments al nostre poble. Podeu consultar-la accedint a ella a la part superior del bloc.

Si formeu part d'un col·lectiu i teniu un compte a google (gmail) podreu crear fàcilment els vostres esdeveniments i d'aquesta forma, qualsevol persona del poble podrà veure el que està per vindre al nostre estimat poble.

Les persones o colectius que han sigut convidats a participar-hi per ara són:

    * Administradors del bloc.
    * Maria Boluda ADL (Ajuntament) de Vallada.
    * Rubén (Serra Grossa)
    * Jesu i Ángels (Centre Excursionista Alt de la Creu)
    * Ana Morató (Vallada Femení Club de Futbol)
    * Xavi i Mayra (Verde Oscuro Fotografia)
    * Carla Sàez (Restaurant Sàez)


Si conegueu algun altre col·lectiu que vullga participar-hi afegint al calendari la seua programació, per favor, comuniqueu-li-ho, val? Com per exemple, la coordinadora de festes o la coordinadora de Moros i Cristians, les ames de casa, club d'escacs, altres equips esportius, etc...

Moltes gràcies!

Escacs a Vallada!

Per a totes les persones interessades en entrenar a escacs o en participar al primer OPEN què es celebrarà en agost:

Amb la col·laboració de Servi Sport i l'Ajuntament de Vallada, José Aracil organitzarà partides d'escacs a la planta baixa de la casa de la cultura, de 17 a 18h aproximadament tots els dies de juliol i agost, per a que la gent que vulga millorar la seua tècnica o aprendre a jugar. Tot de bades (recomanable trucar abans al 675534429).

També ens informen de la realització d'un torneig per al 27 d'agost amb premis, regals i beguda per a tots els jugadors i jugadores.

Més informació fent clic ací mateix.

També podeu accedir ací a la seua "web".

De batre

diuen que "A juny la falç al puny".
Una altra dita relacionada que sempre he sentit per casa és "Entre la falç i l'era, està la fam vertadera", (hi ha qui diu gavella en comptes d'era) i te la seua explicació en què hem arribat al temps en què els pobres han esgotat les reserves de cereal i encara no disposen de la nova collita.
I si, igual a hores d'ara puga semblar una cosa estranya, de països llunyans, però a Vallada s'ha patit fam i no poca. També set, no tant per a les persones, però sí per als conreus, que fins no es va trobar aigua a Boquella, érem un poble eminentment secà, depenent totalment de les arbitrarietats de l'oratge.
El dia de Sant Joan era un altre dels dies què servien per a pronosticar l'oratge, segons m'agüelo Salvador, el més eficaç. I es que depenent de l'oratge que faça en este dia, aixina serà l'any vinent, cadascú fila més prim i segueix l'oratge quasi al minut i n'hi ha qui es conforma en que faça un poc de llevantet per pronosticar pluges. En principi llevantet i no massa calor, a veurem que passa...
Aquest és un cant de batre del Cançoner de la Província de València Vallada recollit a Vallada pels anys 70:


 


Escalfant motors per a Moros i Cristians: Els inicis de la comparsa Sant Borla i Berberiscos.

Encara queden uns mesos però no hem pogut resistir la temptació de penjar aquest vídeo que Isidoro i Mer han penjat al facebook. Quins records... i quins somriures poden despertar imatges com aquesta!
Gràcies Isidoro & family per aquestos detalls que ens uneixen i fan poble.



(Aprofitem per demanar a la coordinadora de moros i cristians la seua col·laboració al nostre twitter)

Inèrcia?


L’any passat, com havien fet al llarg de molts anys, membres i simpatitzants de l’Associació Serra Grossa van organitzar el Sopar de Sant Joan. Sense cap ajuda, econòmica ni de ningun tipus, van contractar una actuació, van muntar les taules i les cadires a la placeta de Sant Joan, van gaudir del sopar, de la conversa i de l’actuació i, finalment, van desmuntar taules i cadires, van desmuntar el petit entaulat i van agranar la placeta, deixant-la més neta que abans del sopar.  

La mateixa nit, no se sap perquè, al carrer mo de Gràcia, la Confraria de la Mare de Deu de Gràcia i la Parròquia Sant Bertomeu, també van organitzar un sopar en honor de la Verge de Gràcia. Aquesta verge celebra la seua festivitat el segon dia de setembre en la majoria de llocs, i en agost, en les festes patronals de Vallada, però el cas és que l’Ajuntament els va muntar l’entaulat i els va facilitar tot el que van necessitar. Van celebrar el sopar i després el mateix personal de l’Ajuntament, pagat en diners de tots, va desmuntar l’entaulat.

L’any passat l’Ajuntament estava regit per un equip de govern que tractava a la gent com a súbdits, és a dir, com a individus que estan subjectes a l’autoritat d’un superior, amb obligació d’obeir-lo. Tenien una visió sectària de la societat local que etiquetava els súbdits en bons i dolents. Premiava als bons posant els recursos públics al seu abast, donant-los privilegis, i castigava els dolents negant-los el pa i la sal.

Després de les eleccions del 22M l’Ajuntament ha canviat de mans. Molts dels valladins creguem que hem deixat de ser súbdits i ens hem convertit en ciutadans, és a dir, en individus subjectes a drets polítics i socials amb capacitat per intervindre, executant eixos drets, en el govern local. Els ciutadans no estem sotmesos a la voluntat ni al capritx de qui mana. Sols estem sotmesos a normes que han de ser justes i equitatives, que oferisquen les mateixes oportunitats a tots, sense privilegis per ningú.

La nit del dissabte passat, com havien fet al llarg de molts anys, membres i simpatitzants de l’Associació Serra Grossa van organitzar el Sopar de Sant Joan. Sense cap ajuda, econòmica ni de ningun tipus, van contractar l’actuació del grup Naia, van muntar l’escenari, les taules i les cadires a la placeta de Sant Joan, van gaudir del sopar, de la conversa i de l’actuació i, finalment, van desmuntar taules i cadires, van desmuntar el petit entaulat i van agranar la placeta, deixant-la més neta que abans del sopar.  

La mateixa nit, no se sap perquè, al carrer mo de Gràcia, la Confraria de la Mare de Deu de Gràcia i la Parròquia Sant Bertomeu, també van organitzar un sopar en honor de la Verge de Gràcia. L’Ajuntament els va muntar l’entaulat i els va facilitar tot el que van necessitar. Van celebrar el sopar i el mateix personal de l’Ajuntament, pagat amb diners de tots, va desmuntar l’entaulat. 

Continuen els privilegis? Encara hi ha ciutadans de primera i de segon? Vull pensar que no, que és un problema d’inèrcia que anirà corregint-se. Perquè cal corregir moltes inèrcies. 

Iron Maiden

diumenge, 26 de juny del 2011

La dimensió lingüística del control social


Diu Tony Judt, en “Algo va mal”, que “no pensarem d’altra forma si no parlem d’altra forma”.  Aquesta frase tan simple està carregada de raó. El llenguatge, i el significat de cada paraula, és una de les maneres de control social més antigues i més exitoses. En la nostra societat actual hi ha mitjans molt més poderosos que mai, en tota la història de la humanitat, per a dir-nos què hem de pensar i com hem de fer-ho. A més s’utilitza un llenguatge farragós i complicat per dissuadir-nos d’entrar en detalls dels problemes que ens afecten greument. Especialment l’economia i les seues implicacions polítiques. 

Competitivitat, flexibilització, racionalització, disfunció, mercats, etc. són paraules que amaguen falsos significats, mentida, abús i injustícia. Es parla fort de l’augment de la competitivitat però s’abaixa la veu quan s’explica que serà exclusivament reduint els cost del treball. Es parla de flexibilització empresarial quan es refereixen als acomiadaments. Parlen de racionalització del sistema de pensions per a dir que van a baixar les prestacions i augmentar l’edat per a tindre dret. Parlen de disfunció quan caldria parlar de lladronici i corrupció. I els mercats als quals estem sacrificant el benestar, el present i el futur, és la paraula darrere de la qual s’amaguen els grans capitals financers de sempre que han sotmés la política al seu control.

Els ciutadans som els que paguem però és un grup de privilegiats els que decideixen què cal fer. Per a poder pagar el deute cal rebaixar salaris i despesa social, sanitària i educativa i, al mateix temps, incomprensiblement, es lleva l’impost de patrimoni, el de successions i es manté el tipus impositiu més baix d’Europa per a les rendes més altes. Per la supervivència del sistema de pensions s’augmenta als 67 anys l’edat de jubilació i es retallen les prestacions i, al mateix temps, incomprensiblement, rebaixen les

dijous, 23 de juny del 2011

XII Volta a peu a Vallada

Bon dia:
Vos adjunte el cartell de la cursa 2011. tambe teniu informacio en la nostra web www.voltavallada.com.
Un saludo. Gracies.
R. Boils. (camallarga)



dimecres, 22 de juny del 2011

Menu dia 25 i 26 de juny al Sàez


RESTAURANT SÀEZ

MENU DIA 25 i 26 DE JUNY

· DETALL DEL XEF

PER COMENÇAR:

· AMANIDA DE FUMATS, TOMACA CONFITADA I VINAGRETA DE PINYONS

· EL NOSTRE SAQUET AMB BOTIFARRA, FORMATGE DE CABRA I OU DE CODORNIU

CONTINUEM AMB:

· OU A BAIXA TEMPERATURA AMB PURÉ DE CREILLA, POLS DE CANSALADA IBÈRICA I SUC DE OSSOS DE PERNIL

COM A PLAT PRINCIPAL:

· GARRÓ DE VEDELLA AMB LES SEUES CREILLES PANADERES

PER FINALITZAR:

· LA TARTA DE LA NOSTRA CUINERA

El menú inclou una beguda i café

El preu són 15 euros.

www.saezrestaurante.com 962257158

Aquesta setmana també és podrá disfutar del menú diumenge.

Aus al nostre poble (II)

Tomba-navius; Buitrón (Cisticola juncidis)

Per a una persona poc ficada en el món de les aus, que un ocell s’anomene Buitrón o Tomba-navius segurament el faça pensar en una au de gran tamany possiblement relacionada amb les grans rapinyaires. No obstant això, el Buitrón (Cisticola juncidis) és una de les aus més petites que existeixen al nostre territori.

El Buitrón és una espècie de la família Cisticolidae, típica de zones humides i canyissos. Menuda, d’uns 10 cm de llarg i entre 8 i 12 grams de pes, cria en zones obertes i a poca altura en la vegetació. Té la part dorsal d’un color terrós rogenc, amb franges més fosques; la cua és d’un color terrós amb les puntes blanques, i la seua part ventral és blanca.

En els nostres passejos pel camp, podem reconèixer fàcilment aquesta au pel seu vol ondulant i amb un cant curt i sonor, que sembla ens va perseguint i avisant de la seua presència. Però no deixem de reconèixer que resulta difícil de localitzar, encara que ací al nostre poble és molt abundant.


Com sempre, més al nostre blog: Http://www.verdeoscurofoto.com

dimarts, 21 de juny del 2011

Moviment 15-M a Vallada?

Ahir, un grup de indignats va eixir des de la plaça del 15 de març de València i d'altres 5 ciutats per a reunir-se tots junts a Madrid el dia 23 de juny.
Segons varem escoltar a RNE, la ruta que seguiran els indignats valencians coincidirà (més o menys) amb la ruta de Llevant cap a Santiago, és a dir, en una de les etapes faran nit a Xàtiva i, si fan una marxa de 20-25 km diaris, possiblement facen una parada a Vallada, el nostre poble.
El grup socialista valladí i en concret, alguns dels seus militants, han demostrat al bloc estar sensibilitzats davant d'aquest admirable moviment, el qual han defensat en alguns dels seus escrits.
A l'equip de VALLADA City li agradaria que, des de l'Ajuntament, es ficaren en contacte amb els representants d'aquest moviment a València per oferir-los un lloc on passar la nit i, sobre tot, un lloc i mitjanç per a  realitzar una assemblea el dia que estiguen al poble (per exemple la Plaça de la Pau). Creguem que seria una acció exemplar de solidaritat i de defensa dels drets ciutadans. Si l'Ajuntament es negara o si algun col·lectiu més estiguera interessat en col·laborar amb ell i en acollir els indignats durant la seua estança, també seria genial que ho manifestaren.


Podeu fircar-vos en contacte amb el moviment 15-M valencià en:

FESTA LIMON & NADA AL GLAÇÓ


ARRIVA L'ESTIU AL GLAÇÓ, AQUEST DISSABTE 25 JUNY LA MAGNIFICA FESTA "LIMON & NADA".
UN NOU PRODUCTE IDEAL PER A GAUDIR DELS MILLORS COCTELS DEL MOMENT (MOJITOS, CAIPIRINYHA, CIPIROSKA .....) REALITZATS EXCLUSIVAMENT PER COCTELERS I AZAFATES QUE PROMOCIONARÀN EL PRODUCTE.

GLAÇÓ ....... MES QUE UN PUB.

dilluns, 20 de juny del 2011

CEADC: Activitats per a xiquetes i xiquets a la natura


Els membres del Centre Excursionista Alt De la Creu, estem molt contents d'anunciar que estem preparant un calendari anual per tal de fer activitats en els xiquets i les xiquetes del poble durant tot l'any.

Les activitats serien gratuïtes, sols cal pagar el segur de responsabilitat civil de cada xiquet (3 € per a tot l'any).

Volem iniciar aquesta secció fent una acampada als campellets els dies 15, 16 i 17 de juliol.

Farem una reunió informativa el dia 2 de juliol a les 20:00 de la vesprada per a totes les mares i els pares que vulguen informar-se sobre aquest projecte que tenim entre mans.

Si vols que el teu fill o la teua filla aprenga a estimar la natura, no t'ho penses i acudix a la reunió!

Salutacions des del centre.

CAMPUS DE FUTBOL FEMENÍ

Eres xica i t´agrada el futbol?
Ara tens l´oportunitat!!!
Apunta´t al Campus fins el 24 de juny
No importa l´edat
Del 4 al 10 de juliol
De les 19:00 h fins les 21:00 h
Inscriu-te al pavelló
Preu: 30 euros (equipatge inclós)

T´esperem!!!

Ja ès estiu en la City of Vallada


Sembla que aquesta setmana la calor serà la nota predominant, en qualsevol cas normal per a aquestes dates. Sobre el final de setmana un vaguá atlàntica es desplaçarà bastant al sud ficant-nos el anticiclò en les nostres latituds provocant que dissabte i diumenge el repunt de temperatures produïsquen bastant aclaparament. Així que, preparar les piscines, basses, banyeres o uns altres útils per a remullar-se com cap, o si no utilitzar les piscines municipals que para açò estan.

Salutacions

Sant Joan 2011... a la replaceta de Sant Joan

dissabte, 18 de juny del 2011

Nova enquesta al bloc: Voleu que l'Ajuntament o algun altre col·lectiu porte a Xavi Castillo al poble? Voteu!

Hem pensat que una bona enquesta, apropiada per a desembossar políticament als lectors i al propi bloc (i posar un poc d'humor a l'assumpte) seria aquesta:  

VOLEU QUE XAVI CASTILLO VINGA AL POBLE?

Per festes? Per moros? Això ja ho voriem, però nosaltres creguem que seria genial... Què menys que saber d'aquesta forma, quina és l'opinió del poble? Voteu!

Voteu lectors i lectores! Trobareu l'enquesta a mà esquerra.


divendres, 17 de juny del 2011

El 19, de nou, tots al carrer. Ens vegem a València?

Per què hem d'eixir al carrer el 19 de juny? Sobre el pacte de l'euro.

Copagament, reducció de salaris, salaris lligats a la productivitat (sols a la baixa), retard en l'edat de jubilació, captació d'impostos (iguals per a tots), disminució d'impostos directes (els que més diners tinguen pagaran menys impostos), són alguns dels conceptes que hem de tindre clars per a saber que aquest pacte sols aconseguirà empitjorar la nostra situació (més si cap).

Perquè estem farts, perquè ara la gent que és com nosaltres ens escolta, perquè ara hem d'aconseguir que se'ns escolte per tot arreu, sobretot aquells que no els interessa escoltar-nos.

No! Hi ha que dir No!

No hem de deixar que la sanitat i l'educació, seguisquen privatitzant-se d'aquesta manera tan descarada, els nostres impostos ja sols van destinats a pagar deutes, ja no serveixen per millorar els serveis públics, sols per a pagar els capritxos i la feina mal feta dels qui governen.

Perquè encara que la gent no ho crega, existeix una altra manera de fer societat, per a la que crega que el capitalisme és l¡únic sistema que funciona, dir-li que està equivocada. Ja hem vist que el capitalisme, el comunisme, són sistemes que no funcionen. Caldria estudiar la manera més justa de fer societat...per què les entitats financeres no es contemplen al pacte de l'euro? per què a elles hi ha que ajudar-les, i el xicotet comerciant té que tancar el seu negoci?


A Vallada, l'antic govern a deixat un deute molt gran, i 5000 € en el conter del poble. Del govern valencià no cal ni parlar-ne, però tots anem a pagar les conseqüències, tard o d'hora, el PP valencià deixarà de rebre subvencions, el corte-inglés es cansarà de pagar el salari a metges i professors... i quan no sàpiga més que pintar-li la cara bonica a València, què faran? sabran què s'ha de fer a banda de deixar una ciutat ben bonica,i apta per a atraure al turisme, sabran que s'ha de fer per traure-nos d'aquesta crisis ara que la societat comença a crispar-se (ja era hora).

Ací vos deixe un vídeo, que ens parla sobre les conseqüències que deixarà el pacte de l'euro que es firmarà el pròxim 27 de juny.

Baixeu al carrer i participeu!

El cotxe és un invent més apocalíptic que la bomba atòmica.


Madird coberta per la contaminació dels automòbils
Kenneth Frampton és un arquitecte anglès i crític d'arquitectura, que ha contribuït a la formulació i difusió del “regionalisme crític”. Aquest és un concepte arquitectònic que pot aplicar-se a la societat i a la cultura en general. Sintetitzant molt podríem dir que planteja la necessitat de compaginar la civilització universal amb la vella civilització de cada lloc, la modernitat amb la cultura tradicional. 

La assumpció acrítica dels fenòmens moderns, especialment en assumptes urbanístics i arquitectònics, ens ha portat a carrerons sense eixida. El creixement desorbitat de les ciutats va en contra del interés de les persones i només afavoreix el consumisme. Les ciutats són un conjunt d’edificis mal fets, sense personalitat, sense cap lligam amb la cultura tradicional del lloc que ocupen, construïts amb la sola intenció de traure beneficis, escampats per un territori desarticulat, on l’automòbil és imprescindible. 

El regionalisme crític que proposa Kenneth Frampton reconeix les avantatges de la modernitat quant al paper alliberador de la tècnica per a l’espècie humana, però  és previngut respecte a les seues servituds: destrucció de la diversitat cultural, despersonalització, sobrepoblació, contaminació de les aigües, pol·lució atmosfèrica, efecte hivernacle, etc. La producció i el consum mundials ens han dut fins un punt proper al de no retorn. L’automòbil és, possiblement, l’exemple més representatiu de la modernitat i de les seues conseqüències.

Per a l’arquitecte “l’automòbil és l’invent més apocalíptic de tots els temps. Més encara que la bomba atòmica, perquè està a tot el mon i no hi ha marxa enrere. L’automòbil està tan integrat en el funcionament de la nostra economia que no podrem prescindir d’ell. Encara que caminem.”  

Malgrat això és possible que les cultures modifiquen les idees modernes de manera que aquestes siguen reelaborades pel contacte amb les tradicions. El que planteja el regionalisme crític és la síntesi entre la civilització universal, imposada per la globalització de la modernitat, i la cultura ètnica de cada lloc. La modernitat matisada per la preocupació per la sostenibilitat i el respecte per les particularitats locals.  Interessant, no vos pareix?
Iron Maiden

dijous, 16 de juny del 2011

SÍ AL VALENCIÀ


Amics i amigues. Després de l'èxit de les concentracions de dijous i dissabte cal que continuem exigint la retirada del decret de la Conselleria d'Educació que elimina les línies en valencià. Ens consta que en el marc intern del PP s'ha creat debat sobre la conveniència o no del decret en els termes actuals, tot i que continua ferma la decisió d'aprovar-lo el més ràpid possible, possiblement el 29 de juliol. Hem aconseguit generar debat, i no tenim cap dubte que la retirada del decret és un fet més que possible. Hem de continuar treballant plegats. Per tot això, el proper dissabte Escola Valenciana de forma unitària amb la Plataforma per l'Ensenyament Públic convoquem una manifestació a València (18h, Plaça Sant Agustí), amb el lema NO A LES RETALLADES, SÍ AL VALENCIÀ

Què podem fer?

1 Reenvieu un correu electrònic amb el cartell de la manifestació als vostres amics/gues indicant que vosaltres anireu a la manifestació.

2 Feu disfusió de l'esdeveniment al facebook: comparteix al teu perfil i convida als teus amics i amigues


Moltes gràcies!

Guanyarem: Sí al Valencià

Eclipsi de lluna des de Vallada

Per als despistats que no han pogut veure l'eclipsi (hasta les 23:15 no ha sigut possible veure la lluna des del poble, ja amb el 75% de la seua superficie iluminada) o per a aquells que no han tingut possibilitat de poder agafar altura, vos deixem esta sèrie de fotografies realitzada des de l'Alt de la Creu.



I com sempre, també en el Blog:

dimecres, 15 de juny del 2011

Planeta libre

Aquesta és una pel·lícula que podeu veure sencera des de Google Video.
Abans que res, donar-li les gràcies a Marietta i Hipatia per deixar-me el seu espai dels dimecres que elles aprofiten per mostrar-nos tots aquells documentals tan "curiosament" oblidats per les televisions i que tant ens obrin els ulls, ens sensibilitzen i ens enriqueixen tant.
Si vos agrada l'humor dels Monty Python, vos agradarà aquesta pel·lícula.
Si estimeu la terra, vos agradarà aquesta pel·lícula.
Si valoreu la llibertat, la unió, la creativitat, vos agradarà aquesta pel·lícula.
Si esteu indignats, vos agradarà aquesta pel·lícula.

Si heu contestat que sí a tot, doncs aleshores, doneu-li al play.
Espere que vos agrade.



Un xicotet resum de la web:
"La historia comienza en un planeta distante (el verde planeta) habitado por una civilización avanzada e igualitaria que viven en perfecta armonía con la naturaleza en los paisajes vírgenes, y la práctica de ciertas disciplinas tales como la telepatía. En una reunión del consejo planetario, los residentes son la constatación del hecho de que al menos 200 años no hizo voluntario designado para visitar la Tierra, a diferencia de otros planetas, lo que desató un entusiasmo mucho mayor. Busco conocer las razones, y disfrutar de la experiencia de Osam, el último que se aventuraron en la época napoleónica, hacen la observación de que la Tierra sigue siendo el hogar de una civilización, probablemente hacia atrás caracteriza por las desigualdades sociales , el racismo, dinero, etc., una situación que el advenimiento de la revolución industrial sólo podía ser peor. Aprendemos así como en el planeta verde también hubo un período de bienes de consumo industrial, pero esos días han desaparecido por lo que se estudia en el curso de arqueología . Los habitantes creen que desconectar algunos terrícolas pueden ayudar a esta civilización a avanzar más rápidamente."

Camps de treball a Argèlia i Marroc

Hola, bon dia a tots i totes;
Com alguns ja sabeu he estat en varies ocacions treballant a voluntariats i viatges de cooperació i sensibilització arreu del món.
Aquest estiu segurament no puc participar-hi, però estic rebent nombroses ofertes per correu electrònic de les ONG's amb les que he treballat.
He pensat de compartir-les amb els joves del poble (fins a 35 anys) per veure si algú s'anima a participar.
És una experiència 100% recomanable, enriquidora com la que més i sobretot, inoblidable.

Copie i pegue el correu que m'ha arribat.
És de la ONG Jarit, a València. El camp de treball al Marroc, requereix que estigueu empadronats a València capital (el d'Argèlia sembla que no), però és un tràmit que es realitza de seguida. Truqueu i informeu-vos millor directamente en Jarit.

Salutacions, Kike.

Hola a tod@s,

Os detallo la información de los campos de sensibilización de este verano, aún quedan plazas en ambos.

Como sabéis, en el caso de Marruecos la inscripción va a través de la Concejalía de Juventud: www.juventud-valencia.es/guia-de-actividades
El de Argelia este año lo llevamos directamente nosotr@s, por lo que las personas interesadas podéis poneros en contacto con mi compañera Judit: cooperacion@jarit.org (teléfono: 637519148).

Jarit, desde su puesta en marcha, lleva proyectos de sensibilización favoreciendo la interculturalidad y el respeto mutuo. La asociación Jarit lleva más de 10 años organizando viajes de turismo responsable y campos de sensibilizacion en aquellos países donde están establecidas nuestras contrapartes locales:
Senegal en África Subsahariana, Marruecos, Argelia y campamentos de refugiados saharauis en el Magreb.
Campo de Sensibilizacion
A la hora de plantear estos Campos de sensibilización, JARIT se planteo el cumplir con una serie de objetivos. Así, nuestro gran objetivo general sería sensibilizar a los participantes de los campos acerca la situación que se vive en países del Sur, así como conocer su cultura a través de su colaboración con la población autóctona y la implicación en los proyectos desarrollados en la comunidad que nos acoge.
Tienen lugar en verano y en las regiones con las cuales trabajamos y donde están establecidas nuestras respectivas contrapartes, así, los/as jóvenes pueden colaborar y dinamizar los diferentes proyectos de cooperación desarrollados en la población.
    VIAJE MOSTAGANEM (ARGELIA)
del 15 al 24 de julio
Este viaje de turismo responsable constituye un medio para fomentar los valores de: convivencia, tolerancia, solidaridad, participación, aprendizaje intercultural, etc; y reforzar las actividades de la Asociación Ouled Tigditt, situada en el barrio popular de Tigditt, que trabaja con y para la juventud, la mujer y la infancia. Se trata de una actividad de sensibilización bidireccional y de intercambio cultural entre personas del Norte y del Sur.
Nuestro objetivo con este viaje es acercar las dos orillas y vivir un intercambio de experiencias y momentos compartidos que lleve, a través del conocimiento mutuo, a sensibilizar sobre su realidad.
Nos alojaremos en una casa de estilo andalusí situada muy cerca del centro de la ciudad.

Itinerario orientativo
15 Julio – Vuelo a Oran desde Alicante. Oran-Mostaganem por carretera
16 Julio – Visita al centro de la ciudad, mercado, etc/ Visita al barrio de Tigditt y presentación de la asociación Ouled Tigditt
17 Julio – Taller de árabe e historia de Argelia
18 Julio – Visita a Neckmaria
19 Julio – Hamam / Encuentro en la Universidad Abdelhamid Ben Badis
20 Julio – Grupo de mujeres GASME
21 Julio – Visita a Oran
22 Julio – Animación Sociocultural / Taller tradiciones argelinas
23 Julio – Compras productos locales / Grupo de jóvenes
24 Julio – Vuelo Oran- Alicante
Precio 600 €
Incluye: Vuelos Alicante – Oran, alojamiento, comida pensión completa, desplazamientos en Argelia, visado y seguro de viaje.

Más información: Judit cooperacion@jarit.org . 637519148                             

      MARRUECOS:
¿QUIÉNES PUEDEN HACER ESTOS CAMPOS? jóvenes de 18 a 35 años - flexibilidad en el empadronamiento.
¿CUÁNDO? del  16 al 30 de julio de 2011
¿DÓNDE? en Hassi Labiad, Marruecos
¿CUÁNTOS? máximo 35 jóvenes
¿QUÉ CUESTA? 450 €
FECHA DE INSCRIPCIÓN: a partir del día 16 de mayo de 2011
INSCRIBETE EN www.juventud-valencia.es/guia-de-actividades

DOCUMENTACIÓN QUE NECESITAS PRESENTAR ficha  de inscripción. Pasaporte en vigor, original y fotocopia (sin vencimiento a tres meses). DNI, original y fotocopia. Dos fotografías tamaño carnet. Fotocopia de la Tarjeta SIP de la Seguridad Social o similar. Volante médico, donde conste que no se padece enfermedad infectocontagiosa o de alto riesgo.
En el momento de formalizar la inscripción, se dispone de 48 horas para aportar el justificante bancario y documentación en el edificio de la
Concejalía de Juventud, sito en la C/ Campoamor, 91, 2ª planta. 46022 Valencia. Telf. 963 52 54 78 ext. 7117-7109, considerando la no presentación de este documento como la renuncia a la plaza solicitada. En el justificante bancario debe figurar el nombre del participante y   actividad que realiza.
Es requisito necesario acudir a las jornadas preparatorias que se realizarán en el Casal d´ Esplai del Saler, los días 25 y 26 de junio. La organización podrá realizar entrevistas personales con el fin de seleccionar a los participantes que reúnan el perfil adecuado.
REUNIÓN INFORMATIVA PARA LOS/LAS JÓVENES INSCRITOS/AS EN LA ACTIVIDAD el miércoles  22 de junio a las 19.00h en  el edificio de la Concejalía de Juventud, C/ Campoamor, 91
¿QUIÉN LO REALIZA? Jarit Asociación Civil
¿QUIÉN LO ORGANIZA? Concejalía de Juventud
 

¡Os esperamos!


Judit Bellido
Desenvolupament Comunitari

Buenos Aires, 10
València, 46006

Tel.
+34 963805076
Mov.+34 637519148
Fax.+34 963362377
E-mail: Cooperacion@jarit.org
www.jarit.org