Cercar en aquest blog

divendres, 5 d’agost de 2011

El miracle de l'arca perduda a l’Ajuntament

L’alcalde Vicent li seguia una gran cantitat de gent perquè veien els miracles que feia amb la tresoreria de l'Ajuntament. Vicent va eixir a la balconada de la Plaça , i es va envoltar dels seus edils.. ´
Clar era que estaven pròximes les Festes, la gran festa dels valladins i l'equip de govern per mig del seu Alcalde volia rendir comptes, per això en alçar la mirada i veure que venia cap a ells tanta gent, va dir a Servilio (el seu tresorer):
– D'on ingressarem euros per a pagar a aquests?

Ho deia per a provar-lo, doncs ell sabia el que anava a fer. Servilio li va respondre:

– Amb cobrar els deutes pendents no basten perquè a cadascun se li pague una mica del que se'ls deu.

Un dels seus edils, Jesús, company de Servilio, li va dir:

– Ací en una caixa hi ha “cinc mil quaranta-dos euros”; però què és açò per a tanta gent?

-Porteu-me'ls ací i que se sent tothom.

Es van acomodar en grups. Vicent prenc els euros, va mirar al cel; els va beneir, i amb solemnitat els va introduir en la caixa de cabals.

Després va manar al seu equip de govern que els distribuïren entre la multitud. dels centenars de proveidors que hi havia, sense contar a dones i xiquets, van començar a rebre part del que se'ls havia deixat de pagar abans. Encara es van arreplegar varis supostos milers d'euros de previsions d'ingressos de l'anterior equip de govern que van sobrar i que servirien per a celebrar les festes de Sant Bertomeu.

(Juan 6, 1-15; Marcos 6, 30-46) el miracle dels pans i peixos.

Escriure per no callar: Democracia real ¡YA! condemnem les brutals càrregu...

Escriure per no callar: Democracia real ¡YA! condemnem les brutals càrregu...: "agost 5th, 2011 Condemnem contundentment els fets succeïts durant les manifestacions espontànies a Madrid i concretament les brutals càrr..."

Plantes d’ací: Polígala de roca


Ací tinguem un altra flor menuda (mesura set mil·límetres màxim) però original i bella com podeu veure a la foto. És la polígala de roca (Polygala rupestris Pourr.) que habita les roques calcàries acarassolades, aprofitant la poca terra i l’aigua que s’acumula a les escletxes, o en les parets verticals dels barrancs. En el tram final pròxim a l’ermita de la senda del banquet podem veure alguns exemplars florits a la primavera. 


Encara que no ho sembla la flor és pentàmera, és a dir, que té cinc pètals i cinc sèpals, però dos pètals estan avortats, de manera que sols se’n veuen tres, dels quals el central està molt dividit en lacínies distribuïdes en ventall, una característica del gènere que les fa distintes. Dos dels cinc sèpals són més grossos que la resta i pareixen pètals. Són els que s’obrin darrere de la corol·la com un parell d’ales. 

No sé si es coneix per algun nom en Vallada o si s’ha utilitzat, doncs té propietats medicinals com diürètica, expectorant i antiinflamatòria, i està indicada per fluïdificar la mucositat de les vies respiratòries en refredats, bronquitis, asma o al·lèrgia i contra la tos. 

És una d’eixes plantes insignificants, a penes mesura un pam, que passen desapercebudes per als caminants però que atresoren en petits detalls la bellesa que desperta un sentiment d’admiració vers la natura.

dijous, 4 d’agost de 2011

Aus al nostre poble: El Parany, práctica il.legal

Iaios, pares, familiars, amics i coneguts: qui no ha tingut, té o desitja tindre una cagarnera o un verderol o un paixerell en una gabieta minúscula a casa per “disfrutar” del seu cant?

Com a amants de les aus en llibertat, ens hem topat este cap de setmana amb un fet conegut i reconegut per molts al nostre poble, la caça amb Parany; metodologia de caça que no diferència un au jove d’una adulta, una mascle d’una femella, un au en època reproductora d’una que no ho està, un au protegida d’una sense cap figura de protecció, si no que simplement “envisca” les aus quedant immobilitzades i per tant fàcilment de capturar.

Nosaltres, estudiem i treballem per a poder conservar tot el nostre patrimoni natural, i més en aquest cas, les aus que ens envolten, i poder disfrutar d’elles en el seu medi natural, ens vegem obligats a fer un article denúncia d’aquesta PRÀCTICA IL·LEGAL, sancionable economicament (de 301 a 600€) i sabent que no anem a fer canviar d’opinió a aquells que la practiquen, però si podem evitar que futures generacions facen ús d’ella.

La nostra opinió, aixi com la de SEO-Birdlife, és que no es pot tolerar que es continuen realitzant activitats il·legals com el parany, que consistix bàsicament a atrapar aus quan es posen en els arbres-trampa impregnats amb pegament o envisc, impedint-los el vol, per a després donar-los mort esclafant-los el crani amb els dits o simplement capturar-los per tindre’ls a casa en una minúscula gabieta i sentir el seu cant. Per què opinem així? Doncs als fets en remitim:

· Al nostre poble actualment i per aquestes dates s’està practicant el parany, aleshores comencem ja per què s’està practicant una modalitat de caça il·legal;

· Seguim en que s’està practicant aquesta modalitat en plena època reproductora, quant mascles i femelles estan alimentant els seus polls i alguns d’aquestos comencen a emprendre els seus primers vols, i no existeix discriminació alguna en les captures;

· Podem seguir nomenant que es capturen especies de tot tipus, cagarneres, verderols, paixerells, gafarrons, abellerols, oronetes, cagamanecs, vencejos, tords, etc.. aleshores deixa de ser una modalitat selectiva (dubtem molt que hi haja algun paranyer alertant a les aus “no desitjades” de l’existència de la trampa);

· I tenim constància de les autèntiques masacres que es fan, amb un nombre de aus capturades entre 15 i 20, i fins i tot més; aleshores es pot considerar un mètode de caça masiu

El que no podem permetre és veure i sentir con algun conegut, amic o familiar fanfarroneja d’haver capturat 15 o 20 aus, entre elles la majoria cagarneres, sempre buscant les femelles, i no sentir cap tipus de temor davant les conseqüències, sabent que està capturant espècies en plena època de cria i amb un mètode il·legal, bé siga amb varetes enviscades als arbres, en rius o abeuradors.

Sentireu també que les aus que capturen i no són les desitjades es poden netejar i alliberar de nou, i de fet és veritat, nosaltres mateixos hem estat 3 hores este cap de setmana netejant un au atrapada en el parany, ¡¡¡3 hores només per una!!, penseu que algú que captura 15 o 20 aus netejarà totes aquelles que no vol?

També esta l'excusa típica de 'com és la meua propietat, faig el que hem dona la gana'. Aço es completament fals, ja que, inclús dins de la teua propietat, continua sent una tècnica il·legal de caça i 100% sancionable.

Pot ser amb açò obrim la caixa dels trons, pot ser molts no vullguen veure la realitat i ignorar el tema, i pot ser molts de vosaltres no esteu d’acord amb el que comentem, per que els vostres pares, familiars o coneguts són practicants del parany, però creguem que tenim el deure de denunciar públicament que s’està incurrint en la il·legalitat al nostre poble, i esta pràctica és sancionable per llei.


Mayra i Xavi (VerdeOscuroFoto.com)


Per a ampliar amb mes informació, dades i fotografíes d'aquesta lamentable técnica, hem disposat l'article COMPLET al nostre blog. Nomes cal que clickes al link:

http://verdeoscurofoto.blogspot.com/2011/08/el-parany-caza-ilegal-de-aves.html


DANSÀ DE SANT BERTOMEU 2011Un any més torna la Dansà de festes, de moment l’única que sembla retornar de les seues cendres, ja que amb la desaparició de les diferents festes de carrer també ho van fer les respectives dansades.

Enguany el grup llogat serà l’Escola de danses de Xàtiva, amb el vallaí, Sebastià Garrido al capdavant. Però recordeu que com en anys anteriors, serà una dansà totalment oberta a qui desitge participar.

La qüestió principal de la dansà és a hores d’ara el recuperar eixa participació popular local, ja que l’any passat la representació forastera va augmentar notablement respecte de l’anterior. Però la participació local encara no acaba d’arrancar…
Al llarg de l’any molta gent del poble m’ha anat fent comentaris y m’ha contat les seues vivències, però sempre acaben amb allò de si ja fa molts anys i no m’anrecorde!! i a continuació acabar ballant una passaeta o dos.
Ja se que participar a casa suposa una barrera que cadascú ha de dedicar-li el seu temps per a saltar-la (vos ho dic també per experiència pròpia)
Hi han moltíssimes dansades on participar per tal d’anar fent taules i perdent la vergonya sense la pressió de família i veïnat mirant.
Per a participar en les danses, no és obligatori estar federat ni associat a cap grup, de fet jo no ho estic i, en la majoria d’elles ni tan sols cal portar indumentària tradicional, per be que sempre queda més lluït i alguns organitzadors ho prefereixen. Una altra cosa que és aconsellable és confirmar l’assistència, per saber per a quanta gent s’ha de preparar la posterior i indispensable picadeta.

Però no és la roba un problema que vos valga d’excusa a Vallada, no per ahí no s’escapareu!!! com en anys anteriors, podeu participar de particular.

Entrem en el ball. A diferència de la majoria de dansades que es fan en molts llocs, moltes recuperades amb una versió estandarditzada, la dansà de Vallada, pel seu antic fort arrelament i la seua recent desaparició, ens ha arribat bastant ben conservada en la seua forma originària i té unes particularitats que s’han de respectar.D'altra banda gens difícils de complir. En anteriors entrades ja he comentat que cadascú pot complicar el ball tant com li vinga de gust, o simplificar-lo i no quedar malament. Amb el pas plà i una passaeta ja podreu disfrutar de valent.
Si s'animeu, la gent de Serra Grosa està fent assajos i jo el dia de Sant Bertomeu per la vesprada solc fer una explicació/repàs per als grups que vénen de fora, si s'animeu passeu pel Diví Jutge allà les 20:00.

Recordeu: és gratis, ajudem a recuperar la nostra rica tradició, tindreu picadeta i sobretot és divertit, que més voleu?
Animeu-vos!!!


Paco Garrido i Blasco.

Agost, mes de vacances i festes


Després d'un mes de juliol prou atípic tant en precipitacions com en temperatures, ens preguntem. Com es comportarà el mes d'agost?. Inicialment continua en el mateix temps que juliol, en el ple del dia calor i a les nits temperatura agradable.
Però, seguirà així?.
Segons els models a uns 15 dies de vista, sembla que en els pròxims dies la calor anirà en augment, pel centre del pais, mentre que la continuïtat dels vens de llevant per la nostra zona, fará que les temperatures no siguen molt altes encara que la sensació d'humitat farà que suem de valent.
Així pot ser que seguisca fins al 17 d'agost on de nou pot ser que es despenge un nou embolsament d'aire gelat en altura que provocaria de nou possibilitat d'alguna tempesta que una altra.
Açò és a llarg termini i ja se sap que el temps a mes de 72 hores són pures especulacions.
En fi que gaudim de l'inici de vacances amb camp i platja i ja prop de festes,veurem com ve.... Bones vacances.

dimecres, 3 d’agost de 2011

EL PP de VALLADA INFORMA

El Equipo de Gobierno de AIPV y del PSOE en el Ayuntamiento de Vallada ha repartido un panfleto en el que mezcla datos ciertos, con medias mentiras, cuando no, mentiras sin más paliativos. Ya sabemos que las verdades a medias son las peores mentiras.
Respecto a la reducción de sueldos, se les olvida mencionar que podría ser mayor si al igual que han bajado las asignaciones de lo que cobran los concejales del PP, hubieran bajado también lo que solo cobra el equipo de gobierno (juntas de gobierno), dado que esa parte la han mantenido (si lo hubieran bajado todo por igual hubieran tenido nuestro apoyo en el pleno). Y también hay que descontar en ese supuesto ahorro algunas de las contrataciones que se han hecho que no eran necesarias y responden a cuestiones más políticas que de necesidad.
Dicen que a 13 de Junio el Ayuntamiento sólo tenía 5.042 €, para a continuación, pasar a hacer una enumeración de alguno de los pagos a los que han tenido que hacer frente por distintos conceptos (y habrán pagado más cosas) citando las siguientes cantidades: 15.804€ ,13.442 €, 90.318 €, 7.332 €, 23.000 € , que hacen un total de 149.896 € como mínimo. ¿Cómo és posible hacer frente al pago de al menos 150. 000 € contando con 5.042 € ?. Evidentemente porque ha habido ingresos que lo han permitido y que estaban previstos. Se preguntaban en su panfleto qué previsión de pagos habíamos hecho. Precisamente la previsión de ingresos que se tenía es la que ha permitido que se produjesen esos pagos. Por ejemplo un ingreso superior a los 240.00 0€ que se produjo poco después del 11 de Junio de la ejecución de una fianza de Valpark que se ejecutó por parte del anterior equipo de gobierno, o por ejemplo el ingreso mensual del Fondo de Compensación de en torno a

INFORMACIÓ MUNICIPAL AJUNTAMENT DE VALLADAEl nou equip de govern va entrar a l’Ajuntament de Vallada el 11 de juny. Poc de temps per rendir comptes, però temps suficient perquè els valladins i valladines comencen a enterar-se de quina és la situació que ens ha deixat a l’Ajuntament l’anterior equip de govern.
La nostra línia d’ actuació des del moment hem entrat ha sigut doble: per una banda, reduir despeses a l’Ajuntament i per altra, fer front als deutes.
Hem reduït deutes al retallar els sous de càrrecs polítics i personal de confiança (al voltant de 7.500 € al mes, de moment)
El 13 de juny, dos dies després de prendre possessió, l’Ajuntament NOMÉS TENIA 5.042 € en el conjunt dels comptes bancaris!!!
- Dos dies després, teniem que pagar 15.804 €, dels interessos d’un préstec heretat de l’Equip de Govern del PP.

- L’any que vé començarem a pagar el capital d’eixe prèstec de 1.649.166 €.

- A finals de juny, també vam pagar una quota de 13.442 € d’un altre prèstec de 150.000 €, heretat de l’Equip de Govern del PP; a dia de hui queden per tornar 126.384 €.

- Sols les NÒMINES, PAGUES EXTRA i SEGURETAT SOCIAL del mes de juny, dels treballadors municipals, sumaven un total de 90.318 €. Quina previsió de pagaments havien fet?

- L’anterior Equip de Govern ha cobrat als valladins la taxa de basura, però no li ho ha pagat a GIRSA (l’empresa de recollida del fem). Els deutes pugen a 327.106 €!!! corresponents als anys 2007 a 2011. Tant és així, que l’empresa va amenaçar en

Menú dia 6 d'agost/ Menú degustació dia 13 d'agost


RESTAURANT SÀEZ
MENU DEL 6 D’AGOST
- DETALL DEL XEF
PER COMENÇAR
- AMANIDA DE FRUITS SECS AMB POMADA DE FORMATGE DE CABRA, MOLLES DE PA AL PIMENTÓ I VINAGRETA DE POMA
- UNA TOSTA DE PA DE POBLE AMB ASGUELLAT, FORMATGE, ANXOVA I MELVA DE TONYINA
CONTINUEM AMB
- ARRÒS MELÓS DEL SENYORET
COM A PLAT PRINCIPAL
- LLUS A LA PLANXA AMB MOSAIC DE VERDURES
PER FINALITZAR
- LA TARTA DE LA NOSTRA CUINERA
El menú inclou una beguda i café per persona. El preu són 15 euros.

La próxima setmana el restuarant Sàez realitzarà un menú degustació el qual consistirà en una gran variacío de plats per a que la gent puga gaudir de la cuina d’avantguarda.
MENÚ DEGUSTACIÓ DIA 13 D’AGOST
DETALLS DEL XEF
- ROSQUILLETA DE FORMATGE ROQUEFORT AMB

L'art de Miss Margot

Vos presentem un nou bloc valladí.
Definitivament Vallada està plena de gent amb molt bon gust, originals i amb iniciativa. Uns artistes, mare! Podeu visitar el bloc i veure les seues actualitzacions, consultant la columna de l'esquerra.

LA CAMBRA FOSCA

Hola poble de Vallada!
Després de feia ja un temps, torne a la càrrega amb este xicotet documental.
Pot ser només puga interesar als ftògrafs, ja que hi apareix Jordi Gual, jo ho recomane per a tots els públics ja que s´hi mostra una relació pare-fill poc habitual.

Tots som el reflexe, en una o altra manera de l´entorn on hem crescut. En un àmbit creatiu, on les barreres no existeixen, és molt més fàcil no lligar-se, no creure que som capaços de realitzar grans treballs personals.

La filla de Jordi, és una gran demostració d´açò i jordi, un exemple.

Espere que ho disfruteu!
Bon agost!


dimarts, 2 d’agost de 2011

Reapertura Restaurant La Torre

Benvolguts valladins i valladines,
El Restaurant La Torre obri de nou les seues portes durant tot el mes d'agost. Esteu tots convidats a passar pel carrer del Mig nº 22. Tenim una carta completament renovada amb tostes des de 1'5€ i hamburgueses originals des de 3'5€. A més, podeu gaudir de dos cervesses per 1€ entre les 19 hores i les 20 hores tots els dies de la setmana.
Us esperem!

Programa de festes

Podeu consultar el programa de festes 2011 unint-vos al Google Plus.

Modificacions temporals en l'accés a Vallada


Adif ampliarà el viaducte per a la línia de l’AVE sobre la carretera CV-649 d’accés a Vallada, la qual cosa obliga a realitzar desviaments provisionals del trànsit. La desviació del trànsit és efectiva des del passat 25 de juliol, necessitant ralitzar l’accés a través d’un pas superior situat al punt quilomètric 625 de la nova plataforma ferroviària (sud-oest de l’estació de vallada) pel que s’accedeix al polígon industrial; per accedir al centre de Vallada a l’autovia A-35 se seguirà el mateix itinerari.
La durada prevista dels desviaments serà aproximadament de 3 setmanes, el tall de la CV-649 seràpermanent durant la primera setmana, i la resta del temps de forma puntual en horari d’execució dels treballs, restituint el trànsit al final de la jornada laboral.
Les obres per a l’ampliació del viaducte de la línia d’Alta Velocitat Madrid-Castella la Manxa-Comunitat Valenciana-Regió de Múrcia consisteixen en ampliar el viaducte sobre la CV-649 amb un tauló de major amplària de fins 13 metres que permeta la instal·lació de la doble via de ferrocarril.

dilluns, 1 d’agost de 2011

FESTA REMEMBER AL GLAÇÓ


AQUEST DIVENDRES 5 D'AGOST CELEBRAREM UNA MAGNÍFICA FESTA REMEMBER.
AMB BOTERO DJ I ALBERT DJ GAUDIREM DE LA MILLOR MÚSICA DELS ANYS '80 I '90 I DEL MILLOR AMBIENT GLAÇÓ.

GLAÇÓ ........... MÉS QUE UN PUB.

27 d'agost concurs de truita al poliesportiu

Des de l'Assemblea de Joves de Vallada ens alegra anunciar que aquest projecte ja comença a tenir forma, és per això que vulguem donar-nos a conèixer de manera formal, i que tots aquells joves que encara no ens coneguen tinguen l'oportunitat de fer-ho i adherir-se.

Per al dia 27 d'agost estem organitzant un concurs de truites, en acabar tenim dos possibilitats: fer un concert en 2 grups de música convidats, o fer un karaoke. Hem vist interessant sondejar quina seria l'opció que més agradaria a la gent, i per aquest motiu hem demanat a Valladacity que fera una nova enquesta i que la gent puga triar què és el que més li agradaria. L'enquesta estarà oberta fins dissabte dia 6 d'agost i la podeu trobar ubicada a la columna de l'esquerra, baix del contador de visites.

Així, l'horari de l'activitat seria el següent:

20:00 Inici del concurs. Els participants podran anar acostant-se per agarrar les seues cadires i els seus taulells (l'AJV s'encarrega de posar els taulells i les cadires però el participants les hauran de distribuir).

21:00 Els participants podran anar acostant les truites a la taula del jurat.

22:00 Lliurament de diploma i trofeu a la millor truita.

22:15 Presentació de l'Assemblea de Joves de Vallada, es farà un xicotet parlament definint les principals característiques de l'assemblea i convidant a participar als joves.

22:30 Inici dels concerts o del karaoke. Per a tots aquells que vulguen participar, hagen participat o no al concurs.

D'una altra banda, a continuació exposem les bases del concurs:

1. Pot participar qualsevol persona sense cap límit d'edat.
2. La truita haurà de dur-se cuinada de casa.
3. Es farà entrega al jurat d'una truita per taula.
4. El preu de la inscripció per a cada persona serà de 2 euros, amb els quals l'AJV farà una “picadeta” i comprarà beguda (aigua, coca-cola, fanta i cervesa) per a tots els participants, sols cal dur-se l'entrepà.

Vos convidem a participar a tots i a totes!

Nova web valladina: Esteticién, Maria José Lladosa

Podeu visitar-la al directori d'altres webs valladines que trobareu a la part de baix del bloc.

diumenge, 31 de juliol de 2011

El Partit Popular de Vallada informa.

A finales del mes de julio de 2.011 se ha conocido la sentencia recaida en el contencioso-administrativo planteado por José Martínez Cerdá en nombre de algunas personas que no fueron seleccionadas para el último Taller de Empleo Turístic III de Vallada y en el que denunciaban supuestas irregularidades en la selección de los elegidos para el mencionado Taller, y que se había vulnerado La Constitución Española, la Ley de Bases de Régimen Local, las normas de selección de personal acusando de arbitrariedad en la selección. Se solicitaba una indemnización por daños y perjuicios.


Pues bien, la decisión de la Magistrada-Juez ha sido desestimar el recurso contencioso y con ello ratificar que la actuación de la Comisión Mixta y del Ayuntamiento de Vallada fue ajustada a derecho y que en modo alguno hubo irregularidad, ni arbitrariedad.


Ahora se ha demostrado en sede judicial que el Ayuntamiento de Vallada y el Equipo de Gobierno del P.P., actuó cumpliendo la legalidad, pero mientras tanto se ha alimentado una campaña manipuladora, acusando de amiguismo y de proceder ilegal a nuestros compañeros de Partido.


Y ante estos hechos difamatorios, potenciados con campañas de desprestigio, alimentados por los dos grupos hoy en el gobierno municipal (PSOE y AIPV), ahora con tan solo dos meses de gobierno, ya tenemos ejemplos para comparar la manera de proceder de unos y la de los otros.


En los distintos procesos de contratación realizados en estos dos meses por parte de AIPV y del PSOE en Vallada, hay bastantes ejemplos, más que sobrados, para que los valladinos puedan juzgar. Por conocidos no vamos a insistir en ellos. Nos preguntamos que opinarán las personas firmantes del contencioso-administrativo contra la selección del personal del Taller de empleo, que ahora están contratadas por el Ayuntamiento.


Quienes tanto criticaron e infamaron entonces (aunque como se ha demostrado el Ayuntamiento gobernado por el PP actuó con total respeto a la legalidad) ahora actúan con un proceder que antes denunciaban en la contratación de personal.


SEGUIREMOS INFORMANDO
PARTIT POPULAR-VALLADA
Julio de 2.011

Sentencia original en PDF