Cercar en aquest blog

dissabte, 20 d’agost de 2011

EL CORREDOR DE LA VERGONYA


Quina s´ha montat aquest any amb la posada de llarg dels cadafals i barreres a la plaça. La foto que encapçala aquest article dona bona mostra de quin ha estat el resultat final de tota la trifulca: fer un corredor per a que tot hom puga accedir a la farmacia, pero de quina manera?. Be, vosaltres observeu la foto i digueume, qui pot entrar a la farmacia sense pegarse una llet del 15?. Jutjeu per vosaltres mateix, crec que esta tot dit. Ara enteneu perque li dic "el corredor de la vergonya".
He observat com entraven algunes persones de edad i de no tanta edad i cregeume, milacre a segut que no s´astampen contra el mostraor!!!!
Observeu la segona foto. Es, el que es suposa, que fa de corredor per anar a la farmacia. Va desde el bar Bon día, passant per la lliberia fins arribar a la farmacia. Be, doncs observeu eixa barrera. Algú por dirme on esta el corredor?. Algú pot dirme per on pasen les persones amb alguna dificultad, per poca que siga?. Es licit fer pasar a la gent per dins del cadafals per a poder accedir a la farmacia?.

En fi, jutjeu per volsatres mateix, i digeume si no es vergonyos que tot el motiu de trifulques i malhumors a la plaça a estat generat per un corredor que realment es inaccesible. Per a mi, una vergonya.

I no negue que Mª José a fet el que mai han fet els altres, donar la cara, abaixar a la plaça i escoltar a la gent, inclós aguantar insults i amenasses (jo ho es escoltat personalment), i ha aguantat el tipus. M´agradat molt la actitud de Mº José per que a estat alli donant la cara, i es de 10 per mi. Crec que aixó li donará un impuls molt possitiu de cara a la gent, pero encara te que lluitar amb totes estes coses tan absurdes com el corredor de la vergonya. Ella deuria de donarse conter de coses i utilitzar el sentit comú.

El tio canya

divendres, 19 d’agost de 2011

1r Concurs fotogràfic "Vila de Vallada 2011"

Hola;
Com que el meu bloc és seguit per poca gent, vull penjar ací també l'entrada que he creat anunciant el "projecte" de concurs fotogràfic que m'agradaria dur a terme al poble.
Espere que vos agrade i que participeu.

Avui, 19 d'agost, és el dia mundial de la fotografia, des de que Niepce va realitzar a 1826 la que és considerada primera fotografia de la història.El període en el que pot ser, la gent del poble realitze més fotografies, pot ser siga l'estiu, coincidint amb les festes patronals del poble i també, amb les festes de moros i cristians.He pensat que seria una bona idea organitzar un concurs fotogràfic. No amb la temàtica de festes, si no amb la temàtica de "Vila de Vallada" en la seua totalitat. El fer-ho durant aquest període, seria per aprofitar el temps lliure que té la gent, i que, al estar en festes, hi han més oportunitats d'anar "amb la càmera penjada al coll".Com a "Concurs en fase experimental", aquest primer any seria com una prova per veure com "cualla" la cosa.Així i tot, les bases per participar serien les següents:

 • Temàtica:
 •  Vila de Vallada.
 • 3 Seccions:
 •  El poble, La gent i Les festes (no cal participar a totes elles).
 • Fotografies:
 •  Fins a 9 fotografies (màxim tres per secció) realitzades durant el 2011. Format jpeg. En color o Blanc i Negre. Sense restricció de tamanys. No s'admeten fotomuntatges.
 • Procediment per participar:
 •  Enviar-les a heinrichfotograf@gmail.com abans del 30 de Setembre. El títol de cada foto serà el següent: nomdelapersona_seccio_nº.jpeg (per exemple: kikeperezcolomer_elpoble_2.jpeg
 • Jurat:
 •  Les fotografies seran revisades per un jurat de reconegut presitigi format per David Pons Chaigneau, Marta Ortells Mulet, Ginés García Ramírez, Verónica Francés i Kike Pérez Colomer (El jurat no pot participar al concurs).
 • Premis:
 •  A l'espera de veure l'acceptació per part dels Valladins/nes, aquest primer any els premis es limitaran a:
  • Millor fotografia de cada secció:
   Un fort aplaudiment virtual i diploma (o premi desert)
  • Premi popular (fotografia més votada pel públic):
   Un fort aplaudiment virtual i diploma (o premi desert)
  • Premi del jurat a la millor fotografia:
   Un reportatge (book) d'estudi (individual o en família-grup) entregat en digital (no cal dir que si alguna empresa del poble o l'Ajuntament vol participar als premis, que m'ho comunique). Pot declarar-se desert.
Més avant es comunicarà el procediment per a les realitzar les votacions així com la forma en la que es presentarien les fotografies a la web.Pregue a tots els valladins que vos agrade la fotografia (que en són més dels que sembla) que vos animeu a participar sense cap tipus de por ni vergonya. Si ho feu, a l'any que ve segur que hi han premis més substanciosos. Altres poblacions de La Costera, ja tenen el seu concurs anual de fotografia, per què Vallada no pot tindre'l?
I el més important: No cal ser un professional!A participar!


Llibertat per a patinar.


Hem rebut una sol·licitud per penjar este text al nostre bloc. Ací vos el deixem.

Als pobles menuts és ben sabut que solen mancar les alternatives d’oci al mateix temps que  hi ha esports o activitats que per ser minoritàries no es poden practicar per no tindre un lloc escaient. En este cas estem parlant dels que practiquen skateboard, es a dir els aficionats als monopatins.
Ací a Vallada  hi ha una colla de xics joves aficionats a este esport. El problema el tenen en que no hi ha un lloc habilitat per a fer-ho. Tots sabem que els monopatins als lliscar fan soroll, a més de quan boten els recolps que peguen solen ser sorollosos. No és que siga un soroll eixordidor però els veïns de la zona on estan estos xics es divertixen  es queixen que fan soroll, que si són un perill per als peatons, que si fan mal bé el mobiliari urbà, -encara que no hagen sigut ells els autors dels desperfectes. La qüestió és que no poden practicar el seu esport favorit.
Estos joves són conscients que tot està molt car i tot costa molt de fer, per la qual cosa ells demanen, si fora possible, que l’ajuntament habilite una zona on poder practicar amb els seus monopatins sense molestar a ningú. Si no hi ha pressupost per a construir les pistes, ells es conformen en que els facilitaren el terreny i material i ells mateixos es construirien el que es fera falta. Una vegada creada la zona segur que hi aniria més gent a practicar acrobàcies amb les bicicletes.
Ara és un esport minoritari i més si no hi un lloc on poder practicar-lo, però si s’habilita un lloc, cada vegada s’aficionarà més gent a este espectacular esport, i qui sap si podria acabar sent un esport d’exhibició com una activitat més per a les festes patronals o una competició a nivell local.
Per acabar només dir que estos joves es queden marginats per no poder practicar aquell esport que més els agrada. Seria interessant que l’ajuntament els tinguera en compte i en un període de temps no massa llarg pogueren tindre un lloc habilitat per a eixa finalitat. Com més alternatives d’oci tinguem al poble millor per als nostres fills.

Plantes d’ací: Aspró o herba de les set sagnies


Aquesta és una planta que abunda pels camins de les nostres terres. Es tracta de l’aspró o herba de les set sagnies (Lithospermum fruticosum L. ), un petit arbust de fins 60 cm d’alçada molt aspre al tacte. Si caminem pels camins a la primavera podrem gaudir del color canviant de les seues flors, que varia entre el purpuri i el blau intens. 


Les infusions de l’herba de les set sagnies, s'administraven als malalts per fer-los baixar la febre i per rebaixar la sang, igual com en les sagnies practicades amb sangoneres. Però l’eficàcia era molt dubtosa. Probablement la medicina tradicional va lligar la màgia del canvi espontani del color de sang de les flors d'aquesta mata, que canvia a blau, amb propietats sobre la sang humana. 

Era corrent abans aplicar la teoria del signe mitjançant la qual s’atribuïen facultats a les plantes per allò que la seua aparença suggeria.  En medicina antiga la “doctrina de les signatures” fa referència a la creença o convicció sobre que les plantes, els animals o els minerals porten sovint els signes que permeten conèixer les seves virtuts. Aquesta convicció queda reflectida en el noms populars de moltes plantes. Per exemple l'herba fetgera (Hepatica nobilis=Hepatica triloba)) emprada contra mals del fetge, per la forma de les fulles que adopten la forma del fetge i el seu tint sanguini; les escurçoneres (Echium spp.) usada contra la mossegada de l'escurçó, per la forma del fruit, similar al cap d'un escurçó  (El gènere scorzonera prové del català "escurçó", segons P. Font i Quer); o l'interior comestible d'una nou, que s'assembla al cervell humà i es considerava bona per a guarir-lo.

En el cas que ens ocupa, l’herba de les set sagnies, ara sabem que el canvi de color de les flors és perquè en algunes plantes, al envellir, canvia el ph del suc cel·lular de les flors, la qual cosa provoca el canvi de color. També sabem que no serveix per rebaixar la sang però, no obstant això, sí que té efectes antipirètics comprovats (baixar la febre).

dijous, 18 d’agost de 2011

Nou bloc valladí: Sopa de lletres.

Mireia ha creat aquest bloc en el que barreja les seues dues aficions: el scrap i les lletres.
Benvinguda Mireia al món blocaire.
T'afegim a la columna de blocs valladins.
Salutacions.


Nova distribució de barreres i cadafals.

Aquest matí hi ha hagut problemes a l'hora de distribuir els burladeros de la zona propera a la farmàcia i la geladeria. Hi han hagut opinions diverses i inclús alguna que altra discussió acalorada.
Amb les barreres i els cadafals, s'ha creat un corredor, de manera que l'accés a la farmàcia no es veu perjudicat.
La idea, en un primer moment, sembla bona.
Què opineu vosaltres?Jazz a l'Ermita

Un any més, la UPM ens deleita amb una Jazz Session a l'Ermita.
L'any passat va estar genial.
El dissabte 27 d'agost, a les 22:30, en la replaceta de l'ermita.
Recordeu dur cadirea, per si de cas passa com l'any passat!

Vos esperem!

dimecres, 17 d’agost de 2011

Calendari de festes 2011.

Vos recordem que teniu a la vostra disposició un calendari d'esdeveniments que podeu consultar a la pestanya superior del bloc. Allí, entre altres, també estan els esdeveniments de les festes patronals. Piqueu ací damunt per accedir directament.

dimarts, 16 d’agost de 2011

Menús de festes al Sàez


RESTAURANT SÀEZ

MENU DEL 18 D’AGOST

 • DETALL DEL XEF

PER COMENÇAR

 • AMANIDA DE FRUITS SECS AMB POMADA DE FORMATGE DE CABRA I MOLLES DE PA

 • POROS DE FOIE, MERMELADA DE TOMACA I CARAMEL DE MOSCATELL

CONTINUEM AMB

 • ARRÒS MELÓS DE XIPIRONS AMB GAMBA

COM A PLAT PRINCIPAL

 • CARRILLERA DE TERNERA, PURE DE CREILLA I ELS SEUS PIMENTONS

PER FINALITZAR

 • LA TARTA DE LA NOSTRA CUINERA


El preu del menú són 15 euros. No inclou beguda i café.


SOPAR DE GALA


 • DETALL DEL XEF

PER COMENÇAR

 • GASPATXO ANDALÚS AMB LA SEUA GUARNICIÓ
 • TOSTA DE FOIE, MERMELADA DE ROSES,CARAMEL DE MOSCATELL I POLS DE PISTATXO

CONTINUEM AMB

 • ARRÒS MELÓS DE SEPIA AMB BUTIFARRA

PEIX

 • ABADEJÓ CLUB RANERO

CARN

 • RABO DE BOU, TIMBAL DE VERDURES, REDUCCIÓ DE PX I EL SEU SUC

PER FINALITZAR

 • QUADRAT DE XOCOLATA, GELAT DE VAINILLA,POLS DE SUCRE DE VIOLETA I ANOU CARAMELITZADA


El preu del menú són 20 euros. No inclou beguda i café.La resta dels dies de festes, excepte els dies 24-25-26, que sols s'oferira la carta, es podrá disfrutar dels menús de 15 euros ( no inclou beguda i café) , o de la carta que el restaurant ofereix habitualment.


TELF: 962257158 WWW.SAEZRESTAURANTE.COM


"El Maravilloso Retablo de las Maravillas Europeas". Informació.

Com tots sabeu, Daniel Tormo, veí de Vallada, y el seu grup de Teatre, actuaran al poble d'ací no res. Venen de realitzar una gira per tot el territori nacional, una gira que finalitzarà al nostre poble.
En aquestos enllaços podreu trobar informació sobre aquesta funció, així com veure fotografies de l'espectacle i del que es viu darrere del teló, així com una entrevista.El bloc.
-MODIFICACIÓ D'ÚLTIMA HORA-

Daniel ens envia també aquest escrit:

Vallada acull l'última representació de "El maravilloso retablo de las maravillas europeas", un espectacle de teatre universitari en què els actors són de 5 nacionalitats diferents.
 
A la Plaça Major  es veurà l'última representació de la gira de "El maravilloso retablo de las maravillas europeas", un espectacle de teatre dins del programa "Las huellas de la Barraca" del Ministeri de Cultura, representat per la Companyia universitària Escena Erasmus, composada per actors de 6 nacionalitats.
 
"Las huellas de La Barraca" és un projecte que recull l'herència del mític grup que va crear Federico Garcia Lorca l'any 1932, que estava conformat per actors universitaris i que va viatjar per tota la geografia espanyola representant, a canvi del sopar i l'allotjament, peces del repertori del teatre clàssic de la literatura espanyola.
 
Garcia Lorca pensava que el teatre que es representava a l'estat estava fet "por puercos y para puercos", que això era difícil de canviar des del teatre professional i que possiblement es podria fer des del teatre universitari. Així, amb el suport del govern republicà, va fundar una companyia de teatre itinerant, composada per actors universitaris que no cobraven, que va viatjar per l'Estat representant peces clàssiques del teatre en llengua castellana. Aquella companyia va ser batejada amb el nom de "La Barraca" i es va convertir, junt a las "Misiones Pedagógicas" , en un dels projectes culturals més visibles de la República.
 
Hui, com al 1932, els actors son universitaris, i com aleshores, representen a canvi de la il·lusió, el sopar i l'allotjament. O siga que no cobren un gallet.
 
En aquest cas, a més, la companyia és ben particular, ja que està conformada per joves d'ací, de Suïssa, de França, d' Itàlia i de Grècia. La companyia forma part del projecte europeu Escena Erasmus dirigit per Daniel Tormo, Anna Marí i Josep V. Valero.
 
Vallada acull el final d'una gira que ens ha portat per mes de 30 pobles, centres penitenciaris i festivals de 12 províncies de l'estat.
 
Vos esperem!

dilluns, 15 d’agost de 2011

Moixent organitza una nova jornada de portes obertes al poblat ibèric de la Bastida de les Alcusses


El cap de setmana del 10 i 11 de setembre Moixent organitzarà una nova jornada de portes obertes al poblat ibèric de la Bastida de les Alcusses amb les quals es pretén divulgar esta cultura de l’edat del bronze.

Les activitats es desenvoluparan dissabte 10 entre les 10,30h i 13h i de 17 a 19h, mentre diumenge 11 serà de 10,30h a 13h. Al poblat ibèric, situat a la carretera CV-652, entre Moixent i Fontanars dels Alforins (km 10,5), es faran visites guiades amb personatges vestits d’època que parlaran sobre la cultura del vi i es mostraran els treballs arqueològics que es duen a terme.

D’una altra banda al Celler del Roure, a prop de la Bastida, es visitaran els camps de vinya i la Bodega Fonda, a més també es mostraran els Vins de les Terres dels Alforins i els seus paisatges.

Ja dins la localitat de Moixent, al Museu Arqueològic, hi haurà tallers didàctics i una biblioteca infantil del MPV.

diumenge, 14 d’agost de 2011

FESTA IBICENCA AL GLAÇÒ


Aquest DIMECRES 17 comença les festes amb algo diferent, alternatiu GLAÇÒ et convida a la festa IBICENCA!!

Vine ataviat de blanc i obtindràs regal segur!!
Gaudirem de la millor música de l'illa blanca amb el toc glaçò.

Especial mojitos, caipirinha per 3,5€.


Glaçò ........ més que un pub.