Cercar en aquest blog

dissabte, 27 d’agost de 2011

Interessant: Escriure per no callar: Els sants patrons i les noves plagues, pestes i apedregades.

Ara en agost en tots els pobles es celebren les festes en commemoració d’algun patró. Si preguntem des de quant se celebra la festivitat del patró la resposta de qualssevol persona serà sempre la mateixa, des de sempre, però no es així.... Pica ací per seguir llegint.
Interessant: Entrevista a Vicenç Navarro sobre el pacte PSOE-PP sobre la limitació de les despeses públiques.

Pregunta (P.) ¿Por qué considera usted la medida propuesta por el Presidente Zapatero, medida que parece contar con el apoyo del Partido Popular, como negativa? El argumento que utilizan los proponentes de tal medida es que un estado no debe gastar por encima de sus posibilidades. Y de ahí deducen la necesidad de impedírselo.
Respuesta (R.) El estado español no gasta por encima de sus posibilidades. Antes al contrario, los datos muestran que el gasto público por habitante de España está muy por debajo de tales posibilidades. En realidad, es el más bajo de la UE-15. Los datos muestran que no es cierto que exista un despilfarro de gasto público y que haya que frenarlo. La mayoría del gasto público es gasto público social, es decir, gasto en transferencias públicas como pensiones y servicios públicos del Estado del Bienestar como sanidad, educación, servicios domiciliarios a las personas con dependencia, escuelas de infancia, servicios sociales, ayudas a las familias, y otros servicios que tienen una enorme importancia en determinar el bienestar y calidad de vida de la ciudadanía. El gasto público social, que cubre estas diferentes dimensiones del estado del bienestar español, es muy bajo, muy por debajo de lo que le corresponde por el nivel de riqueza del país.
(P.) Pero el Estado está en déficit. ¿No es ello un indicador de que se gasta demasiado?
(R.) No. El déficit público no es un buen indicador de que el Estado se gaste demasiado. En el déficit se miden dos dimensiones. Una es el gasto. Pero la otra dimensión son los ingresos. Cuánto dinero un Estado ingresa en sus arcas determina también el tamaño del déficit público. Y ahí radica el problema. No es que en España el gasto sea demasiado grande. Lo que ocurre es que los ingresos al Estado son demasiado bajos. Representa sólo el 32% del PIB, mucho más bajo que el promedio de los países de la UE-15, que es el 44%. En Suecia, el país que tiene el estado desarrollado más avanzado de la UE-15, el porcentaje es 54% del PIB.
(P.) ¿Y porque es tan bajo? ¿Se debe ello a que los impuestos sean muy bajos?
(R.) La categoría de impuestos es muy amplia. Para responder a su pregunta hay que conocer y ser conscientes de quién paga impuestos y qué tipo de impuestos. En España, la mayoría de la ciudadanía que trabaja y que está en nómina ya paga impuestos (sobre la renta), en cantidades que, proporcionalmente, son

divendres, 26 d’agost de 2011

Modificació del traçat tradicional de bous al carrer: Els indignats valladins.

Les activitats de bous al carrer d'aquestes festes patronals 2011 no està exemptes de polèmiques. A l'anomenat corredor de la vergonya, i les bonyigues de la vergonya, també hi existeix la suposada modificació del tradicional recorregut de bous al carrer per la plaça i els seus voltants. Un recorregut circular que permet a la gent del poble, gaudir d'aquest espectacle des de les seues cases, comparses, tendes del circuït, etc...
Aquest any, sembla que el recorregut s'ha tancat en més d'una ocasió, limitant-lo exclusivament a la Plaça Major i deixant a la gent que, durant anys havien gaudit dels bous al carrer des d'una altra perspectiva, lluny de cadafals i jaleo, sola.


Qui ha pres aquesta decisió?
Per què?
Què pensen els afectats?
Què diuen els defensors?
Com sempre, podeu opinar lliurement. Recordeu que ara és obligat fer ús d'un nom o pseudònim per a que es publique el vostre comentari. És molt fàcil tal i com expliquem en aquest link.

Moltes gràcies.

Carta de un metge als seus pacients


"Me despiden.

A partir del día 1 de Agosto no podré atenderles más debido a los recortes presupuestarios en sanidad proyectados por el gobierno de la Generalitat. Según me han comentado en subdirección médica, el hospital de Bellvitge no tiene dinero para pagarme este verano. Ni a mí, ni a los otros 56 médicos eventuales que, como yo, serán despedidos. Inicialmente el plan es recontratarnos en septiembre u octubre, con contratos renovables de mes a mes, sin derecho a vacaciones y posiblemente con una rebaja del sueldo.

Estas opciones son casi una invitación a los médicos para que abandonemos la sanidad pública. Lo mismo está pasando desde hace mucho tiempo con enfermeras, auxiliares y demás sanitarios que han visto empeorar sus condiciones de trabajo en los últimos años.

Estos recortes, junto con los realizados previamente y el actual cierre de hospitales, contribuirán a aumentar las listas de espera tanto para consultas como para quirófanos y a reducir la calidad de la asistencia hasta el punto que, quien quiera tener acceso a la salud, sólo le quedará la opción de pagar un seguro privado. Además de los gastos de este seguro deberá contar con el hecho de que la aseguradora no tendrá la misma cobertura de salud que la sanidad pública.

Esto será un gran beneficio económico para las aseguradoras de salud, que posiblemente ya se están frotando las manos pensando en los millones de euros que ganarán aprovechando esta penosa situación. También será un gran beneficio para

Plantes d'ací: La murta


En temps de festa és obligat recordar la murta, (Myrtus communis L.), un arbust emblemàtic de la cultura mediterrània associat a moltes tradicions i costums festives. L’entrà de la murta, per exemple, és una tradició, en alguns pobles valencians, que consisteix en guarnir la calçada llançant murta fins formar un mantó verd que, al ser trepitjat, escampa el seu aroma per tot el carrer.  


Per als grecs la murta representava a la deessa de l’amor, Afrodita, i li atribuïen propietats afrodisíaques. Potser per açò els cristians van tindre prohibit el seu ús en les festivitats religioses  fins al segle XVII. Per als musulmans, en canvi, la murta fou un dels elements que Adam va portar del Paradís pel suau aroma que desprén (el nom castellà d’Arrayan ve de l’àrab “ar-Rayhan” o “Rihan” que significa “l’aromàtic”) i per la bona sort que dona, doncs pensaven que, per a que en una casa no falte l’amor i l’harmonia cal plantar murta a la porta o en un test al balcó o la finestra.


dijous, 25 d’agost de 2011

Efemèrides: Fa un any en VALLADA City...


Aprofitem per demanar als nostre lectors que busquem a algú que es responsabilitze d'aquesta secció. La seua feina seria redactar un entrada com aquesta, una vegada al mes. Interessats, escrigueu-nos a valladacity@gmail.com. Gràcies.

dimecres, 24 d’agost de 2011

FESTA COCTELERIA AL GLAÇÒ


AQUEST DIVENDRES 26 TORNA AL GLAÇÒ LA MAGNíFICA FESTA DE COCTELERIA LIMON & NADA PER PODER GAUDIR DELS MILLOR COCTELS (MOJITO, MARGARITA, CAIPIRINHA) PREPARATS PER COCTELERS DE LA CASA LIMON & NADA.T'ESPEREM !!

GLAÇÒ ............ MÉS QUE UN PUB

Inscripció al concurs de truita

L'Assemblea de Joves de Vallada, volem aprofitar aquesta publicació per agraïr la participació als tallers que hem dut a terme aquestos 3 dies. La resposta dels xiquets ha sigut molt bona, ara ens queda treballar un poc més per a que els majors també tinguen la mateixa iniciativa que els xiquets i col·laboren en les activitats que puguem proposar en un futur.

Recordem que la presentació de l'Assemblea de Joves de Vallada, serà dissabte 27 d'agost al Poliesportiu.

Foto de http://www.flickr.com/photos/jlastras/

Des de les 20h:

- Concurs de truites i sopar popular. La gent que vulga podrà presentar la seua truita a concurs. El jurat serà elegit per sorteig entre tots els assistents. La millor truita rebrà el reconeixement públic, diploma i copa commemorativa. A més, hi haurà sopar popular de baixbraç. L' Assemblea de Joves posem picadeta i beguda per 2€/persona. Per a incriure's al concurs i al sopar cal enviar un correu a ajvallada@gmail.com indicant nom i número de gent per al sopar.

- Acte de presentació a càrrec de membres de l'AJV.

- Karaoke participatiu, amb cançons de tots els estils.

L'assistència és oberta a tot el poble. Vos esperem!

Resum concert música i ball UPM

dimarts, 23 d’agost de 2011

MENÚ 23 D'AGOST AL SÀEZ


RESTAURANT SÀEZ

MENU DEL 23 D’AGOST

-DETALL DEL XEF

PER COMENÇAR

-SOPA DE MELÓ AMB POLS DE PERNIL

-REVOLT DE CARABASSETA AMB BUTIFARRA

CONTINUEM AMB

- ARRÒS MELÓS DE XIPIRÓ I GAMBA

COM A PLAT PRINCIPAL

-CARRILLERA DE TERNERA, PURE DE CREILLA I FORMATGE PARMESÀ

PER FINALITZAR

-QUADRAT DE XOCOLATA AMB GELAT DE PISTATXO

El menú no inclou beguda i café. El preu són 15 euros per persona.

www.saezrestaurante.com 962257158

Fins el dia 27 d’agost no s’oferiran més menús, sols tindrem la carta que tenim habitualment.

Canvis en la publicació de comentaris.

Estimats lectors de VALLADA City; amb la moderació prèvia de comentaris estem aconseguit poc a poc que certes persones les quals s'havien pres la llibertat d'expressió anònima com el "viva la Pepa" comencen a ser més respectuoses i a entendre que es pot dir el mateix però ben dit. És una feina costosa però que està donant bons resultats.

Vos comuniquem que, a partir d'ara, hi hauran dos nous canvis a la publicació dels comentaris que esperem que milloren més encara, la lectura de les entrades que s'hi vagen fent al bloc.

Per una banda està el respecte de la temàtica de l'entrada: Entenem que una entrada pot donar lloc indirectament a altres temàtiques. Però de vegades, una entrada amb 27 comentaris, pot arribar a tindre 25 que res tenen a veure amb l'entrada original. Entenem que açò no és seriós alhora d'estructurar el bloc. Per això avisem de que, tot aquell que tinga alguna cosa que dir, però que no tinga a veure amb les entrades, ens ho faça arribar via mail a valladacity@gmail.com. Gràcies.

Per altra banda, per evitar l'acumulació de comentaris anònims que fan referència a altres anònims i així, fins l'infinit (dificultant la lectura), preguem a la gent que faça ús del seu nom o d'un pseudònim inventat. És ben fàcil i no costa res. A més, desperta l'imaginació i pot ser inclús divertit. Recordem que el millor de tot és obrir-se un compte a Google PER EVITAR SUPLANTACIONS D'IDENTITAT.

Això és tot. Vos adjuntem també un dibuix per a qui no ho haja entés.

dilluns, 22 d’agost de 2011

Creadors d'alegria i diversió.L’alegria, tanmateix com la tristor són dos emocions que es poden contagiar en menor o major mesura depenent de la capacitat d’empatia que tinguen els del voltant. Tots podem contagiar les nostres emocions i fer més agradable la vida els demés, com per exemple  amb un somriure podem resultar  més agradables. Encara que no sempre podem estar de bon humor per contagiar-lo als demés, per la qual cosa encara és més lloable el treball d’estes persones que es dediquen a crear i repartir entreteniment i alegria.
Oscar és un colombià, al qual, si li preguntes: “A què no saps a qui t’assembles?” Ell et respondrà: “A Will Smith, encara que és ell qui es pareix mi”. Encara que a mi no m’enganya. Jo crec que és ell que s’ha cansat de la vida de ric i se n’ha anat a Benidorm. És genial com a animador en l’hotel Pueblo de Benidorm en el que treballa a més de tindre un gran sentit de l’humor.
La seua tasca consistix en entretindre els clients amb diferents activitats. De vegades adopta un aire seriós per fer la broma, altres somriu obertament, afalaga els clients quan assolixen un èxit en les activitats i desperta l’alegria entre el públic. Sempre amb un somriure als llavis i unes paraules afectuoses amb els clients, tanmateix queia simpàtic a majors com a xiquets. Intel·ligent per fer els comentaris graciosos en els moments oportuns, gran improvisador, divertit, simplement espectacular. Va deixar palesa la seua capacitat de ballarí que tan accentuada té la gent del carib i sud-americà en les coreografies que feien en les classes de ball i per les nits al tancar les actuacions amb uns ballets amb xiquets i més tard amb els adults. Encara que la sorpresa i l’expectació la creà quan un xiquet d’uns onze anys va fer una coreografia de Mikel Jackson. En un moment puntual el xiquet li donà peu al nostre peculiar Will Smith i ens deixà a tots bocabadats provocant els aplaudiments del públic assistent. Anaren donant-se peu l’un a l’altre per fer un espectacle en el que si el xiquet era bó, l’adult era genial.
Però esta professió es diferència de les d’alguns de nosaltres en que podem tindre problemes i anar amb una ombra de tristor reflectida en els ulls, el rostre seriós i poc comunicatius amb els demés. Doncs bé, Oscar una vegada travessa les portes de l’hotel arrossegant la seua bicicleta, s’ha de deixar els problemes personals i les penes al carrer per adoptar una actitud alegre i divertida per desenvolupar el seu paper. Eixe és un dels mèrits més lloables d’esta gent que treballa per contagiar alegria i crear diversió i entreteniment. 

diumenge, 21 d’agost de 2011

LES BONYIGUES DE LA VERGONYA (2ª part)


I seguim amb el catàleg de meravelles ludico-festives que marquen el panorama actual del poble: les bonyigues que deixen les vaques i els bous en el carrer durant els actes taurins de festes. Estes fotos estan tretes a les 9 de la nit, cuasi una hora després de que s´acabara el primer día de vaca oficial. Be, doncs no hi ha ni rastre de que cap ningú de l´ajuntament neteje aço. Es més, encara estan les bonyigues dels dies anteriors (bous en corda i embolats), ja seques per la calor, pero fent bulto, pudor i mes coses que pugueu imaginar.


I ara pregunte, amb quines condicions estan visgent la gent de la plaça?. Cuant esperen en l´ajuntament a netejar les bonyigues?. Aquesta es la imatge que volem donar?. I vos asegure que Perales, per exemple, les ha vist, inclòs cuasi en xafa una (jejeje, qui sap, igual li dona més sort). Pero ni per eixes, les bonyigues continuen en el carrer, en la plaça, el lloc mes representatiu de un poble en festes.

En fi, per a que reflexioneu.

El tio Canya