Cercar en aquest blog

dissabte, 17 de setembre de 2011

Possible important canvi de temps per a final de mes

Per fi després  d'un tòrrid i sec mes de setembre sembla, segons el GFS que podria haver-hi un canvi important del temps per al cap de setmana vinent 30 i 1 d'octubre. Un posicionament de l'anticicló de les Azóres prou mes al nord, provocaria una circulació de vents amb adreça Nord-est provocant la primera situació retrogada de la temporada i amb açò la possibilitat de temporal en l'est de la península.
A veure que van dient les diferents cadenes de televisió si confirmen el citat canvi.

divendres, 16 de setembre de 2011

ACLARACIONES SOBRE EL TEMA DE LOS JUBILADOS.


Con fecha 9 de septiembre de 2011 se ha hecho público el Auto del TSJ de la C.V. por el que se decreta el SOBRESEIMIENTO LIBRE de Fernando Giner, Alan Garcia , Ramón Vila, Frutos Biosca, Emilio Castelló y José Pastor, por no ser los hechos, de ningún modo, constitutivos de delito alguno y en consecuencia se ARCHIVAN LAS ACTUACIONES.

 La denuncia se planteó por coacciones al haber cambiado la cerradura del local de los jubilados y por haber sustraído distintos documentos como un Libro anterior a 2.010 y incurrir en revelación de secretos.

Del contenido del Auto se concluye que:

1º) Que la única asociación legalmente constituida en  Vallada era la Asociación de Jubilados y Pensionistas (U.D.P.) y que ésta era la única legitimada para disfrutar del  local sito en la Plaça Major, 1 denominado Centre Cultural Llar dels Jubilats  y ello desde el 29 de abril de 1.987 y hasta la fecha.

) El Juez rechaza la pretensión de Perales que afirmaba que la UDP estaba extinguida.

3º) El Juez afirma que en la realidad existió “una única Asociación, no dos, y esa  única asociación fue aquella a la que se cedió el uso en precario de un inmueble del Ayuntamiento de Vallada” en 1,987. Y que “esta asociación estaba integrada como Sección Local en la Asociación Provincial de Jubilados y Pensionistas de Valencia, U.D.P”.

4º) El Juez añade que la Asociación Democrática y de Progreso de Pensionistas y Jubilados de Vallada; es decir, la del Sr. Perales,” se quedó con el uso y disfrute de un inmueble que nunca le fue cedido a ella”. Por tanto,  lo ocuparon ilegalmente y encima atacaban a los denunciados acusándoles de dividir, cuando el único que dividió fue el Sr. Perales buscando su propio beneficio electoral.

) El juez señala que no hay atisbo alguno de que el Sr. Giner y resto de denunciados incurriesen en ningún delito al entrar en el inmueble propiedad del Ayuntamiento ya que se limitaron a cumplir un acuerdo del Pleno de 25 de Mayo, del cual era conocedor el propio Sr. Perales. Acuerdo que

Plantes d’ací: Nyespler


Diu una dita antiga que “Amb temps i palla maduren les nyesples”. Efectivament el nyespler, o nesprer (Mespilus germanica L.) produeix un fruit molt aspre però que deixat entre palla, sobre un canyís, sobremadura, i quan està passat desapareix l’aspror i pot menjar-se. Era, doncs, una fruita per a consumir a l’hivern, com els melóns de tot l’any que es penjaven a la pallissa, les figues que es secaven enfarinades o el raïm  que es penjava fins que es convertia en pansa. 

Flor del nyespler
Ara podem anar en qualsevol època de l’any al mercat i trobarem diverses fruites, però fins fa molt poc temps no era així. A l’estiu calia emmagatzemar la collita per tindre què menjar a l’hivern. Les fruites i productes dolços eren escassos fora del bon temps, per la qual cosa la vinya, la figuera i la nyespla solien estar presents en totes les cases de camp.

Les nesples
Avui el seu cultiu està pràcticament abandonat, fins el punt que el seu nom  (nesprer) l’ha rebut un altre fruiter d’introducció recent, la Eriobotrya japonica, que produeix els nispros que podem trobar al mercat.

dijous, 15 de setembre de 2011

Latino i el col·lectiu Sedajazz

El País de huí publica un interessant reportatge de Juanma Játiva sobre el col·lectiu Sedajazz, que lidera Latino, valladí per elecció, músic excel·lent, que demostra, amb les seues iniciatives i la seua presència generosa en les activitats dels demés músics valladins, una gran implicació.

Tot un luxe per al nostre poble!!

El podeu llegir en: Un portentós planter de jazz

Foto treta d'ací.

Aus al nostre poble (XI)


Verderón - Verderol - Carduelis chloris

Hui lo toca el torn a un altre au coneguda i comú al nostre poble, el Verderol. És un au de l’ordre del Passeriformes, molt apreciada per el seu cant i color, que com podeu imaginar és verd groguenc , això sí, en el mascle amb vistoses plomes grogues en les ales i la cua. La femella té un color més grisenc.

El verderol té un altre tret característic, el seu gran i fort bec, que necessita per obrir grans i dures llavors de les quals s’alimenta.

És un au que podem trobar tot l’any al nostre poble, ja que aguanta prou bé el hivern i és capaç de trobar llavors fins i tot baix una fina capa de neu. A més, és un au d’hàbitats molt diversos que poden anar  des de  pinars a jardins, granges, etc.  A finals de l’estiu solen agrupar- se en grans bàndols per anar a buscar aliment als camps llaurats.


dimecres, 14 de setembre de 2011

Legalitat i justíciaDiu Tony Judt, en el molt recomanable llibre “Algo va mal”, que “Una fuente de nuestra confusión quizá sea que se ha difuminado la diferencia entre derecho y justicia”, i això és especialment greu en un Estat en el qual la Transició d'una dictadura a la democràcia ha sigut molt deficient i, en justícia, inexistent. El fet que casos de corrupció, malversacions de fons públics i altres assumptes semblants vagen de jutjat en jutjat fins que prescriuen; que s'impedisca l'aplicació de lleis com la de Memòria Històrica o que existisquen casos com el del jutge Garzón, ens poden fer entendre la diferència entre dret i justícia. 

L'arxiu pel Jutge Montero de la denuncia per l'assalt al Llar del Jubilats es presenta, pel PP local, com la victòria inapel·lable de Fernando sobre Perales, de la veritat sobre la mentida en el conflicte dels majors. Res més lluny de la veritat. L'arxiu del cas es pot recórrer. Però, sent greu la denúncia i els fets que la van ocasionar, no deixa de ser només que un episodi dels tants que ha provocat l'abús de poder de l'anterior alcalde amb els pensionistes. Cal recordar que el problema és un altre i ve d'abans que Perales fora president dels jubilats. El conflicte apareix quan l'Ajuntament de Giner vol desallotjar del local de la Plaça als nostres majors per utilitzar-ho no se sap per a què. Eixe és l’origen de tots els conflictes i de la divisió entre gent que fins eixe moment anaven junts a viatges o a ballar.
"Cal recordar que el problema és un altre i ve d'abans que Perales fora president dels jubilats"
És a partir d'aleshores quan l'Ajuntament, que mai s'havia preocupat dels pensionistes, comença a maniobrar, aprofitant-se de la bona fe i la ignorància de les persones majors sense formació. És a partir d'aleshores quan l'Ajuntament, encapçalat per Giner, força la divisió i, on només hi havia una associació des del principi, se'n formen dues: la de sempre i la formada des de l'Ajuntament de Giner amb la finalitat d'aconseguir desposseir del local de la Plaça Major als jubilats i pensionistes. Les actuacions de l'equip de govern d'aleshores potser foren legals però no eren de justícia.

L'assalt al local, amb nocturnitat i traïdoria, per una comitiva encapçalada per Giner, utilitzant la força per obrir el local, canviant els panys i enduguen-se documentació, potser siga ajustat a dret però no és de justícia. I molt menys sense haver notificació ni termini per a que s'executara la resolució del ple.
"Les actuacions de l'equip de govern d'aleshores potser foren legals però no eren de justícia. L'assalt al local, amb nocturnitat i traïdoria, per una comitiva encapçalada per Giner, utilitzant la força per obrir el local, canviant els panys i enduguen-se documentació, potser siga ajustat a dret però no és de justícia."
A la prepotència de l'anterior alcalde, volent llevar la seu social als majors, es va afegir l'electoralisme de Perales que, a riu revolt, va veure la possibilitat de pescar algun vot dels pensionistes descontents amb l’actuació de Fernando. L'enfrontament entre Giner i Perales, més personal que polític, es va traslladar als nostres majors, obligant-los a prendre partit entre una u altra associació. Els dos han fracassat però l'Associació que havia sigut un lloc d'encontre dels majors de tots els sectors socials i polítics del poble, s'ha convertit en dues associacions enfrontades. 

Després de les eleccions tot ha canviat. Giner ja no està a l'Ajuntament i els plans que poguera tindre per al local de la Plaça ja no serveixen, doncs el nou Ajuntament sembla que cedirà de nou el local als pensionistes. A Perales la presidència dels vells ja li sobra, doncs ha vist que no li ha servit per a treure més vots dels que va aconseguir a les eleccions anteriors. És el moment, fora de la pressió dels interessos personals i polítics, de parlar entre les directives de les dues associacions per plantejar-se la unitat. Sense guanyadors ni perdedors, sense retrets ni rancúnies. Plantejar unes eleccions unitàries per triar nou president i nova directiva amb les sigles de la UDP i el domicili social en la Plaça Major, nº 1. Fent les coses assessorats per a que siga una organització legal, democràtica, independent i justa.
"L'enfrontament entre Giner i Perales, més personal que polític, es va traslladar als nostres majors, obligant-los a prendre partit entre una u altra associació. Després de les eleccions tot ha canviat. A Perales la presidència dels vells ja li sobra, doncs ha vist que no li ha servit per a treure més vots dels que va aconseguir a les eleccions anteriors. És el moment, fora de la pressió dels interessos personals i polítics, de parlar entre les directives de les dues associacions per plantejar-se la unitat".
Açò no sé si és de dret però estic convençut que és de justícia i el millor per a la convivència i la tranquil·litat dels nostres majors. 

Iron Maiden

dilluns, 12 de setembre de 2011

Nova secció al nostre bloc: Dubtes Valladins.

Moltes vegades, ens trobem amb el problema de que volem saber una cosa concreta sobre el nostre poble o sobre qualsevol altre aspecte relacionat i no sabem on preguntar-ho.
Molts de nosaltres optem per introduir un comentari en la primera entrada que pillem per davant, trencant la dinàmica de comentaris. 
Des del bloc, hem pensat que una bona solució, simple i eficaç, seria crear una entrada destinada exclusivament a preguntes curtes i respostes directes. Aquesta entrada tindria un accés directe des de la pàgina d'inici del bloc, anomenat DUBTES VALLADINS?
Qui tinga qualsevol dubte pot escriure'l en forma de comentari començant-lo per la paraula "PREGUNTA", i qui el sàpiga resoldre, pot escriure tot seguit.
Per exemple: PREGUNTA: M'agradaria saber a quina hora obrin la gasolinera, algú ho sap? // o,  Algú sap a quina hora s'apaguen les faroles pel matí? Com podeu veure, tot val...

Esperem que aquesta idea vos agrade i que funcione.
Recordeu comentar utilitzant un nom o pseudònim. Si ho feu com anònim, el vostre comentari no es publicarà.
Gràcies per la vostra comprensió i per suposat, per seguir-nos diàriament.
Sense vosaltres, aquest bloc no existiria.

Nou bloc: Vallada i el món, per Josep Francesc Giner Giner.

Nou bloc valladí escrit per Josep Francesc Giner Giner.
Benvingut al món 2.0 Francesc.
Incluïm el bloc a l'apartat corresponent.


Interessant: De vaquetes i hospitals.

Segons les estadístiques de la Conselleria de Governació de la Generalitat Valenciana, entre gener i agost de 2011 s’han fet 370 festes de bous al carrer més que al mateix període de l’any anterior. El total és de 4.387 actes organitzats de maltractament al carrer: vaquetes, bous, embolats, amb corda, amb puntes, etc.  
Sense comptar assegurança i ambulància, i només si els animals torturats són llogats, una vesprada de vaquetes costa al voltant de 1.000€, i una jornada completa amb bou per la nit es situa al voltant dels 3.800€.   És a dir, que el total gastat està molt, molt per damunt del 4’3 milions d’euros en dos terços d’un any de crisi econòmica com és el 2011.
El mateix dia, hem sabut que dimitia la cúpula científica del centre d’investigació Príncep Felip de València. El motiu ha estat la supressió del programa de medicina regenerativa per part del Ministeri de Ciència i Innovació, dotat amb 1’75 milions d’euros. El Ministeri, que comunicà aquesta decisió el juny, al·lega que la Generalitat Valenciana incompleix el pacte d’estabilitat sobre dèficit i deute públic.
El moviment animalista ha estat atacat per les seues crítiques a les pràctiques generalitzades de vivisecció al Príncep Felip, critiques que senyalaven, demagògicament, cap a les persones malaltes que esperen noves respostes mèdiques. Però l’animalisme, partidari del progrés i la investigació sobre bases ètiques, rebutja que el lamentable espectacle dels bous siga una prioritat que xucla milions i milions d’euros de les arques públiques a través de subvencions i ajudes de tota mena que arriben, malgrat els intents de negació de les associacions taurines, de totes les administracions (local, provincial, autonòmica i estatal) i que contribueix injustificadament a la multiplicació del dèficit i el deute. Una prioritat que passa per davant de la investigació científica, com ha quedat palès.
També hem sabut que, el dia 3 de setembre, es suspengué la correguda de bous anunciada a Requena, i que comptava amb un cartell important (El Cordovès, El Fandi i David Mora). El motiu oficial fou el mal estat de la plaça per la pluja, però hi ha testimonis que qüestionen aquest motiu i apunten que la venda de localitats estava per sota de la meitat de l’aforament i que, en cas d’haver-se celebrat, l’organització hauria patit fortes pèrdues.   És altre exemple que sense diners públics, la tortura taurina és inviable en totes les seues formes.
I també hem sabut que el bou Ratón, amb un currículum de 2 persones mortes i 5 de ferides, genera gran expectació i fins i tot mobilitza mitjans de comunicació estrangers.   El morbo forma part de la festa, que continua xuclant diners enviant un munt de persones ferides a una sanitat cada vegada més malmesa i abandonada amb l’excusa de la crisi.
Aquesta és la realitat, i es pot conèixer amb un sol diari a les mans. Tota la informació era, a seccions diferents, al diari Las Províncias[1] de 07.09.2011. 

Contenido íntegro del auto del TSJ CV del archivo de la denuncia interpuesta por Perales contra Giner y Otros.

Sentencia Íntegra en PDF.

Sin Comentarios. (Preferim esperar a vorer els vostres Comentaris)