Cercar en aquest blog

divendres, 7 d’octubre de 2011

Esdeveniments lúdic-culturals per aquest cap de setmana a Vallada.

 DISSABTE 8 D'OCTUBRE 

Dia mundial de les aus a la Biblioteca: Xarrades i tallers per didàctics i lúdics per a tots el públics i els més menuts.


Campionat de truc al Centre Juvenil.


Exposició de les pintures participants al VII concurs de pintura ràpida de Vallada:
  • Dissabte 8 de 18 a 20:30h.
  • Diumenge 9 de 11:30 a 13:30h.
DIUMENGE 9 D'OCTUBRE

Concentració de bicicletes i recorregut pel poble: Eixida a les 11:30h. des de el carrer 9 d'Octubre fins la Plaça de la Pau.


Cucanyes a les 12h. a la Plaça de la Pau.

Comunicat del PP

VICENTE PERALES, ALCALDE DE VALLADA, ES CONDENADO A PAGAR LAS COSTAS EN LA DENUNCIA QUE HABIA PRESENTADO CONTRA FERNANDO GINER Y OTROS.

EL TSJ RECHAZA EL RECURSO DE REFORMA DE PERALES CONTRA EL AUTO QUE ORDENO EL SOBRESEIMIENTO Y ARCHIVO DE LA CAUSA CONTRA GINER.

LA CONDENA EN COSTAS SE FUNDAMENTA EN LA MALA FE  QUE SE APRECIA EN LA ACTUACION DE PERALES.

            Con fecha 9 de septiembre de 2011 se  hizo público el Auto del TSJ de la C.V. por el que se decretaba el SOBRESEIMIENTO LIBRE de Fernando Giner, Alan Garcia, Ramón Vila, Frutos Biosca, Emilio Castelló y José Pastor, por no ser los hechos que se denunciaban, de ningún modo, constitutivos de delito alguno y en consecuencia se ARCHIVARON LAS ACTUACIONES.

            En contra de lo declarado públicamente por el Sr. Perales, en el sentido de no recurrir la decisión del Magistrado, la realidad ha sido que presentó un Recurso de Reforma en el que solicitaba la modificación del

Ascó caduca. Firma la petició per a la no ampliació.


Han decidido
 otorgar a la central nuclear de Ascó una ampliación de funcionamiento de 10 años, sin tener en cuenta los criterios más elementales del seguridad.
Han decidido que no era necesario ni tan siquiera guardar las formas, y esperar el cumplimiento del plazo.
Han decidido a espaldas de la mayoría de la sociedad, como siempre ...
Han decidido poner por delante la codicia de las empresas eléctricas, y olvidar lospeligros ambientales y de salud...
Han decidido que en Fukushima no ha pasado nada.

Pero aún estamos a tiempo de demostrarlo las que no pueden contar con nuestro silencio, con nuestra pasividad ...

Mantendremos abierta hasta el 1 de octubre, fecha límite del actual permiso de funcionamiento, la campaña de denuncia de la concesión de este permiso, 
y después
 explicaremos lo que dicen las personas.


Que vean y sientan que no nos quedamos calladas y pasivas ....

"Ellos" han decidido que , que sepan que mucha gente dice NO.
Ves a http://www.totsdos.es/tln-enti-esp/ y firma como entidad.
Ves a 
http://www.totsdos.es/tln-pers-esp/  i signa com a persona.

Presentació de les fotografies enviades al 1r. Concurs fotogràfic Vila de Vallada 2011.


Ja s'han fet públiques al Google Plus de VALLADA City les fotografies enviades per al 1r. Concurs fotogràfic Vila de Vallada 2011.
Si voleu participar a la votació popular, cal estar registrat al Google Plus i tindre a Valladacity en algun dels vostres "Cercles" (i esperar a que Valladacity faça el mateix).
El 17 d'Octubre es coneixeran els guanyadors, tant de la votació popular, com de la votació per part del jurat.
Teniu tota la informació sobre les bases i els premis ací.
Moltíssimes gràcies a tots i totes els que heu participat. Ara ja puc dir això de: "L'any que ve més, i millor".

Es prega la màxima participació a les votacions populars.

Molta sort als participants!
GENT (piqueu damunt per fer-la més gran)

EL POBLE (piqueu damunt per fer-la més gran)

FESTES (piqueu damunt per fer-la més gran)

No ho acceptem!

Entre paraula i paraula i tan fantàstiques propostes per a recuperar la nostra cultura popular, no m'he pogut resistir a portar-vos este fantàstic article de Pilar Cáceres, publicat hui en el diari laprovincia.es Diario de Las Palmas i que he llegit per mitjà del blog Iniciativa Debate Público, que recomane a tothom. Ahí va esta perla de hui:

No acepto

Pilar Cáceres

No acepto que se regalen 9 billones de euros de recursos públicos a los bancos privados, que no se toquen las grandes fortunas en paraísos fiscales. No acepto reyes superfluos, ni patrias inventadas. No acepto que se rechace la dación en pago cuando no se pueda pagar una hipoteca; que no se exijan responsabilidades a los autores de la crisis financiera. No acepto la dejación en manos privadas de servicios públicos esenciales, la privatización de empresas públicas rentables; la ausencia de democracia participativa que nos condena a un bipartidismo fabricado para impedir cambios de progreso.

No acepto que empujen a los jóvenes hacia la continuidad de un sistema irracional e injusto, bajo el hipócrita epíteto de emprendedores. No acepto una muerte indigna, ancianos abandonados, ni el hambre de un solo niño; no acepto una guerra, ni una sola. No acepto el impedimento interesado de reformar la Constitución con la participación ciudadana; que militaricen sectores de la sociedad; que en nombre de la paz el primer gasto del Estado sea el presupuesto de defensa. No acepto que más de 10 millones de personas en España, estén en la exclusión social o en riesgo de pobreza, ni la valoración del individuo según el dinero que posea.

No acepto amos y esclavos, señores y siervos, ganadores y perdedores. No acepto cielo e infierno, ostentación y miseria, riqueza y pobreza. No acepto recortes sociales a millones de personas para que las acciones de las grandes compañías no pierdan su valor en Bolsa. No acepto un ser humano a la intemperie, familias sin hogar, juventud sin futuro. No acepto la competición como base del sistema económico, no acepto ese sistema. No acepto pagar a jugadores de fútbol y estrellas del espectáculo, mucho más que a maestros y médicos, ni que la búsqueda del beneficio sea el fin supremo de la humanidad y la acumulación de riqueza la realización de la condición humana. No acepto que Dios tenga que ver con el poder que perpetúa la explotación del hombre por el hombre.

Yo llamo a no aceptar este sistema. Clamo a pensar. Convoco a luchar por una existencia mejor, sin miedos ni cortapisas morales de ningún tipo.

Fundació Valladina "María Tortosa Alonso": Informació sobre llibres de text.

S'informa als estudiants universitaris i cicles superiors de Formació Professional, que la Fundació Maria Tortosa compta entre els seus fins, prestar als estudiants universitaris, veïns de Vallada, els llibres de text i manuals. Els interessats poden passar per la Biblioteca Municipal per a arreplegar els llibres que tinga la fundació  o per a renovar les fitxes de llibres retirats amb anterioritat i que  continue necessitant l'estudiant.
Imatge treta d'ací
 En el cas que la Fundació no tinguera els llibres sol·licitats, es plena  una sol·licitud i s'autoritza a adquirir-los i prèvia presentació de la factura abona el seu import. Finalitzat el curs els llibres es tornaran a la Fundació.
Al mateix temps es recorda a tots els estudiants l'obligació de tornar els llibres una vegada finalitzat el curs, o de renovar la fitxa si ho necessiten  de nou. Els estudiants que incomplisquen les normes de devolució de llibres,  no podran accedir a nous llibres  fins que no tornen aquells,  atès que mentre no es produïsca la devolució, s'està privant a altres estudiants de la possibilitat d'utilitzar-los.


Per a qualsevol dubte pot dirigir-se a l'encarregat de la Biblioteca Municipal.

Vallada,  octubre del  2011.

El President del Patronat

José Martinez Cerdá

Plantes d’ací: Morró

El morró o picapoll (Anagallis arvensis L.) és una d’eixes plantes que tenen flors diminutes però precioses. És una espècie molt variable. La mateixa espècie fa flors blaves, taronja o vermelles en plantes diferents. A pesar de que el seu aspecte és inofensiu es tracta d’una herba molt tòxica que pot produir la mort. 


Els noms, tant el científic com els populars, tenen sempre un per què que sovint és curiós. Els anglesos l’anomenen “poorman’s barometer”, el baròmetre dels pobres, perquè les flors del morró es tanquen quan està núvol i punt de ploure, i el nom del gènere Anagallis ve d’una veu grega que vol dir cantar, perquè les gallines que mengen la planta es posen a cantar molt contentes.

dijous, 6 d’octubre de 2011

Calendari de partits SD de Vallada 2011/2012.

Aquest és el calendari amb els resultats existents fins ara.
Hem afegit un enllaç al calendari a la part de baix del bloc, on estan ubicades "Altres webs valladines".
Deute de l'Ajuntament de Vallada en aquestos tres últims anys.

Hem trobat açò a la xarxa.
Les dades s'han tret de la web www.germes.com accedint a la informació del Banc d'Espanya.


Demà reunió del CEADC al pavelló

El Centre Excursionista Alt de la Creu de Vallada va nàixer fa més de vint-i-cinc anys. Al principi era una colla d’amics de Vallada que compartien la passió pels esports de muntanya. Amb el pas del temps i l’incorporació de l’escola de taekwondo anaren passant xiquets i adolescents pel centre que a mesura que creixien canviaven el costum d’eixir a la muntanya per anar a les discoteques.
En l’any 2003 i anys següents hi hagué un impuls en activitats variades tals com casetes niu, marxes cicloturístiques, dia de la bicicleta, concentració de Centres excursionistes de la comarca, xerrades i conferències... Com sempre la gent ha anat passant i incorporant-se gent nova.
Ara El Centre excursionista torna a renàixer amb més força, i el que pretén és ofertar una alternativa d’oci sana i divertida per als més menuts, al temps de fomentar valors com l’amistat, el companyerisme, l’amor a la muntanya i a la natura, i també per què no? Per als adolescents i adults. El Centre té obertes les portes per a tot aquell que s’hi vullga acostar.
Així que vos esperem este proper divendres dia 7, al Pavelló esportiu, al local que hi ha a la segona planta a les 8:00 de la vesprada per in formar-vos de les activitats pensades per a esta nova campanya, a més també estem oberts a suggerències dels assistents. Vos esperem.

Tràiler dels Moros i Cristians 2011 a Vallada

Aus al nostre poble (XIV)


Mosquitero común - Mosquiter común - Phylloscopus collybita

Amb no més de 8 grams el mascle i 7 grams la femella, el Mosquiter comú és un espècie hivernal que trobem al nostre poble.

És una espècie d’au insectívora, i com bé apunta el seu nom, la seua dieta es basa principalment en mosquits i aranyes que captura entre les fulles. És d’un color terrós olivaci, amb la zona del cap més groguenca i les potes són d’un color fosc.

Són aus molt territorials, on la femella s’encarrega de criar els polls i el mascle, amb el seu petit tamany,defèn enèrgicament el seu territori amb un radi d’actuació de 20 metres al voltant del niu.
El Mosquiter comú  es reprodueix al llarg d'Europa i l'est d'Àsia, fins a l'est de Sibèria, amb poblacions aïllades al nord-oest d'África, el nord i l'oest de Turquia i el nord-oest d'Iran, així que podeu imaginar-se quin viatge fan estos minúsculs pardalets fins arribar ací a l’hivern.

Se’n coneixem més de 50 subespècies, moltes d’elles impossibles de diferenciar si no és per un ull expert. I podem dir que no presenten cap estat de conservació crític, ja que s’estenen per tot el món i s’estima una població entre 60 i 120 milions d’individus només a Europa.

Tot i això, no hem d’oblidar que cadascun dels necessita de les millors condicions per a viure i per a tornar any rere any.


Vos recordem que el proper dissabte dia 8 d'octubre, teniu la oportunitat de coneixer les nostres rapinyaires nocturnes, de 10:30 a 11:30 i de 12:00 a 13:00 a la Biblioteca municipal.

dimecres, 5 d’octubre de 2011

Venda DVD playback de moros i cristians 2011.

San Borla ha posat a la venda el dvd d'un del actes més divertits de les festes de moros i cristians, el playback  de 2011.Podeu comprarlos en la papereria de Mª Carmen Aleixandre, en la carniceria dels germans Biosca (Javi i Rafa) i en Electrodomesticos Francisco Colomer ( Ca Carinyo).

Interessant: Llibre "La Mafia médica", per Ghislaine Lanctot.


"La Mafia Médica" es el título del libro que le costó a la doctora Ghislaine Lanctot su expulsión del colegio de médicos y la retirada de su licencia para ejercer medicina, después de 25 años de ejercer como medica.
Ghislaine Lanctot
 La autora, habla sobre todos los miedos y mentiras mal infundadas por quienes tienen el poder y que no tienen escrúpulos cuando de dinero se trata; comprometiendo nuestra salud y nuestra capacidad de autorregulación natural, volviéndonos manipulables y completamente dependientes del sistema de la salud a nivel mundial.
El libro nos muestra la verdadera naturaleza de las enfermedades, explica cómo las grandes empresas farmacéuticas controlan no sólo la investigación sino también la docencia médica, y cómo se ha creado un Sistema Sanitario basado en la enfermedad en lugar de en la salud, que hace crónica las enfermedades y mantiene a los ciudadanos ignorantes.

Podeu accedir al POWER POINT complet picant ací damunt.
 

Menú dia 8 d'octubre al restaurant Sàez


RESTAURANT SÀEZ

MENÚ DEL 8 D’OCTUBRE

  • DETALL DEL XEF

PER COMENÇAR

  • CREMÓS DE CARABASSA, POLS DE CRUIXENTS D’IBÈRICS, OLI DE TARONJA I MOUSSE DE FORMATGE FRESC
  • XIPIRONS SALTEJATS AMB PURE DE CEBA CONFITADA AL IDIAZABAL

CONTINUEM AMB

  • ARRÒS MELÓS D’ESPÀRRECS VERDS AMB” MOLLEGES” DE CORDER

COM A PLAT PRINCIPAL

  • ABADEJÓ CONFITAT AMB LA SEUA BRANDADA DE PINYONS, CRUIXENT DE TINTA DE CALAMAR I OLI DE JULIVERT

PER FINALITZAR

  • LA TARTA DE LA NOSTRA CUINERA

EL PREU DEL MENÚ SÓN 15 EUROS. INCLOU UN BEGUDA I CAFÉ.

962257158 WWW.SAEZRESTAURANTE.COM

RECORDAR QUE ELS DIVENDRES I DIUMENGES ÉS POT DISFRUTAR D’UNA GRAN VARIETAT DE TAPES I MONTADITOS. US ESPEREM!

VALLAINS A LA "BOTAMARGES"

Aquests son alguns dels "locos" que participen . Salut i força per a tots
El proper dia 8 d óctubre 10 Vallains participaran a la cursa de muntanya "BOTAMARGES", a la localitat de Forna en Alacant. La cursa es de 60 KM. i 3000 m de desnivell acumulat.

dimarts, 4 d’octubre de 2011

PARTITS S.D. VALLADA


El dissabte dia 8 d'octubre a les 10:00 hores, jugarà la categoría infantil del S.D. Vallada vs Càrcer, i a les 12:00 hores en la categoría cadets S.D. Vallada vs Càrcer.

El diumenge dia 9 d'octubre a les 17:00 hores, en la categoría 2ª Regional, partit entre S.D. Vallada vs U.D. Anna.

Us esperem al camp municipal!

Una salutació!

Endevina, endevinalla... "Por fin las señoras ahorrarán en gas"

De quin comerç Valladí es tracta?

(Piqueu damunt la imatge per veure-la més gran)

dilluns, 3 d’octubre de 2011

La mocadoràS'acosta el Nou d'Octubre, la diada del País Valencià i també sant Donís, el dia dels enamorats, una festa de la ciutat de València i rodalies que s'està estenent a través de la tradicional “mocadorà”. Les dues celebracions són completament diferents però tenen molt en comú, doncs la diada, o millor dit la seua prohibició, va ser l'origen de la mocadorà. 

Conten els cronistes que el 9 d'octubre de 1238 feren l'entrada triomfal a la ciutat de València el rei Jaume I i la seua dona Violant d'Hongria i, al seu pas, els habitants de la ciutat obsequiaven la comitiva amb les fruites i verdures de l'horta embolicades en mocadors de seda. Un segle després començà a commemorar-se el 9 d'octubre com la data de la fundació del Regne de València i, des del segle XV, la festa va anar adquirint un caràcter més festiu, alegre, desinhibit i sorollós, cremant pólvora i tirant petards que, en aquella època, s'anomenaven “triquitraques”, piuletes i tronadors. També en aquest segle s'introdueix el cultiu de la canya de sucre al Regne de València i comencen a fer-se confits i massapans.

Però la tradicional mocadorà naix a principis del segle XVIII, després de la Guerra de Successió, quan el Decret de Nova Planta del Borbó Felip V aboleix els Furs valencians i prohibeix la commemoració de la diada. Aleshores els forners i confiters valencians van fer dolços de massapà en forma de piuletes i tronadors, fruites i hortalisses, per continuar celebrant la festa del 9 d'octubre i honorar el seu patró sant Donís. 

Com ja sabeu la mocadorà consisteix en embolicar amb un mocador de seda els dolços, nugant els quatre cantons formant un fardell, i obsequiar-ho a la persona amada. La forma de lletra omega de les piuletes, i dels tronadors com un tronc ample, representen els òrgans sexuals femenins i masculins, i les fruitetes simbolitzen el producte de la unió carnal. Cal doncs regalar tots els elements junts per a mantindre la simbologia.

El 9 d'octubre és el dia nacional del País Valencià i el dia de sant Donís és el dia dels enamorats valencians, ambdues celebracions de llarga tradició i unides des de l'origen. No estria gens mal que s'estenguera la pràctica de la mocadorà per tot el nostre territori per festejar el naixement del poble, l’amor i l’enginy valencians. 

Iron Maiden

Vallada celebra el Día Mundial de las Aves 2011

El pròxim dia 8 d'octubre i amb motiu de la celebració del Dia Mundial de les Aus, SEO/Birdlife i VerdeOscuroFoto organitzen a Vallada unes xarrades sobre les nostres aus rapaços nocturnes.
Hi haurà dos torns de xarrades en la biblioteca municipal (consultar cartell). L'assistència és lliure (tant xiquets com adults). Ademés, els xiquets de primària podran participar en el concurs de dibuix 'aves sobre el papel', on enguany tindrem nombrosos premis.


Vine a la biblioteca municipal i descobrix les misterioses aus de la nit!!


T'esperemdiumenge, 2 d’octubre de 2011

Propostes de l'Assemblea de Joves per al 9 d'octubre!

Malauradament el cartell no es veu molt bé.

El que diu és el següent.

Campionat de Truc Dies 8 i 9 d'Octubre al centre cultural juvenil.

Inscripció: 5€ per parella

Sorteig: 7 d'octubre al centre cultural juvenil a les 18 hores.

Premis: 40 € guanyador 20 € Segon clasificat. Els premis, no obstant, estan lligats a la quantitat dels participants i es modificaran proporcionalment en funció dels participants.

Per inscriure's cal enviar un correu a la direcció d'email ajvallada@gmail.com o anar a qualsevol Bar del poble on hem deixat fulls d'inscripció.

El moviment 15M travessa el xarco...

... i arriba fins Wall Street.

 
Des del 17 de Setembre un nombre creixent d'indignats estan ocupant la coneguda plaça americana així com nombrosos districtes financiers del món.
El moviment #takethesquare sorgit arrel de les acampades europees ha arribat fins la gran potència americana i sembla que per quedar-se un temps.
No és emocionant!?

Ací podeu veure més fotografies de Reuters.

Més info al twitter #OccupyWallStreet i als nombrosos blocs que estan sorgint poc a poc.

Interessant: Lluita de retalladors.


El que diuen uns, i el que contesten els altres.


(Piqueu ací damunt per accedir a la web sobre els retalls del PP en España)

Vídeo sobre els retalls del PSOE