Cercar en aquest blog

dissabte, 3 de desembre de 2011

La pestanya de fotografies, de nou, operativa.

Vos comuniquem que ja hem acabat de migrar a VALLADA City PLUS, totes les fotos què teniem al nostre bloc.
Esperem que les disfruteu i vos agrade la idea i vos animem a col·laborar, enviant-nos-en moltes més.
Picant ací damunt podreu accedir a les instruccions necessàries.

Salutacions:
L'equip de VALLADA City


Que passeu totes i tots un bon cap de setmana.

(Una imatge de Mordillo)

divendres, 2 de desembre de 2011

LA CAMBRA DE DALT: EL CARRER SANT RAMON i lA CASA RICO

LA CAMBRA DE DALT: EL CARRER SANT RAMON i lA CASA RICO: CANÇÓ RECOMANADA PER LLEGIR EL TEXT: Laura Marling – Night After Night Camí de ca ma uelo, ja fa olor de llenya cremant i el carrer s...

Plantes d’ací: Cepell o Petorret


Amb les darreres aigües de l’estiu (quan plou), o les primeres de la tardor, surten un munt de flors als matollars, coscollars i pinars del nostre terme. Són les flors del cepell, o petorret com diguem nosaltres, (Erica multiflora L.) que adorna amb abundància les nostres muntanyes, tant al sol com a l’ombra. Serà el seu color, entre el blanc i el rosa fort,  el que predominarà a les serres fins que, a l’hivern, esclaten les flors grogues de l’argelaga.


Les flors del cepell tenen la forma característica de les ericàcies, pareguda a un perolet invertit, amb les anteres, d’un color marró obscur, totes fora de la corol·la. Les fulles són estretes, linears, curtes i cobreixen tota la branca. La forma i distribució pròpia de les fulles  proporciona l'epítet ericoides que designa a varies espècies d'altres gèneres.


Té aplicacions en medicina tradicional com diürètica i sedant de les vies urinàries, depurativa, astringent i antireumàtica. Però el que més s’ha emprat ha sigut la fusta dura de les seues tiges per fer diverses eines de la casa. De fusta d’arraïl de cepell feia el llaurador les agulles saqueres i de cosir cuiro, i el pastor duradors i sonors batalls d’esquellots. Segon diu en Joan Pellicer la seua llenya és la millor per a torrar carn a la brasa, siguen costelletes, botifarres o esclata-sangs amb cebes i alls.

dijous, 1 de desembre de 2011

S.D. VALLADA PARTITS CAP DE SETMANA


PARTITS A CASA:

Dissabte 3/12/2011
Cadet:
11.45 H. S.D.Vallada & C.F. Sporting Canals "B".
Infantil:
Descansa

Diumenge 4/12/2011
2º Regional:
15.30 H. S.D. Vallada & U.D.Fenollet.


Partits Fora:
Alevi:
10.00 H. U.D.Montaverner & S.D.Vallada
Benjami:
11.00 H. U.D.Montaverner & S.D. Vallada
Pre-Benjami:
12.15 H. C.F. Lluxent & S.D. Vallada

EL DISSABTE 10/12/2011 A LES 16.00 H. ES DISPUTARA EL PARTIT AMISTOS ENTRE EL S.D.VALLADA & CHELLA DE 1ª REGIONAL.

NOTICIES DEL C. A. CAMALLARGA


Divendres passat es va celebrar la gala de lliurament de trofeus del IV circuit de carreres pupulares de la costera.

El club atletisme Camallarga va rebre el trofeu al 5 classificat per equips.

D'altra banda a la Marató de València celebrada el passat diumenge, tres membres del club van aconseguir acabar amb temps molt brillants. Enhorabona.

AURORA 2011 AL GLAÇÓ


AURORA 2011 AL GLAÇÓ

EL PRÓXIM DIMECRES 7 DE DESEMBRE UNA DE LES NITS MÉS ESPERADES.
PER DISFRUTAR D'AQUESTA, GLAÇÓ PREPARA UNA NIT ESPECIAL AMB BOTERO DJ, FESTA TEQUILA SAUZA I COCA-COLA.

TOTES LES COPES OBTINDRÁN REGAL I PODRÁS DISFRUTAR DELS XUPITOS TEQUILA SAUZA A 1€.

DISFRUTA DE LA NIT GLAÇÓ FINS LES 4:30H

NO FALTES!!

PUB GLAÇÓ VALLADA

Aus al nostre poble (XXII)

Nom castellà: Curruca cabecinegra
Nom valencià: Busquereta capnegra
Nom científic: Sylvia melanocephala

Encetem amb la Busquereta capnegra o Curruca cabecinegra, una seria de 3 o 4 posts dedicats a estes petites i abundants aus del nostre poble.

La Busquereta capnegra és un au de la família del Sílvids, un poc més menuda que un teuladí, d’uns 13-14 centímetres de llargària, des de el cap a la cua. És un au fàcil d’identificar, fins i tot entre mascles i femelles: el mascle té el cap negre des de el bec y per baix dels ulls, contrastant amb el blanc del pit i la panxa. Al voltant del ull té un anell ocular de color roig intens en els adults, i una cua llarga amb plomes blanques.

La femella té, en canvi, un plomatge més apagat i descolorit respecte al mascle, i el cap té el mateix color grisenc del cos, però el pit i la panxa sí són blancs.

És típica de matolls espessos, entre garrofers, argelagues, llentiscle, carrascars i pinars, molt inquiets, sempre van buscant i observant l’entorn de matoll en matoll, i mai sense volar a massa altura.

S’alimenta d’insectes menuts, però té especial predilecció per els fruits com les mores i el raïm.

¿Será peor el remedio que la enfermedad?

Complejo turístico rural “Les casetes de la Saraella”. Esta es la denominación que recibieron un conjunto de 6 casetas de madera que se construyeron en una ladera de la Serra Grossa, en unos terrenos propiedad del Ayuntamiento de Vallada en la zona del paraje de les “Ermites”, con la finalidad de potenciar el uso público de esta zona de una gran belleza paisajística, intentado causar el mínimo impacto visual en la zona, algo que según quien opine, se consiguió o no. Las casas se construyeron aprovechando los desniveles naturales del terreno y estaban rodeadas de frondosa vegetación, pero según quien lo mire, no debía haberse hecho nada allí o estaba hecho lo mejor posible.

Ahora bien, la legalidad de dichas casetas de madera no tardó en ponerse en duda y en demostrarse, ya que el entonces equipo de gobierno del Ayuntamiento de Vallada decidió sacar a concurso la explotación de terrenos municipales declarados zona verde del sistema general, la misma calificación que un jardín público, algo que por lo visto es ilegal, el uso y disfrute de una zona declarada zona verde no puede tener detrás una empresa que saque beneficios económicos de esto, algo que sí ocurrió con las casetas de les “Ermites”.

Con la presión de la oposición y las constantes denuncias acumuladas, la construcción fue declarada ilegal en septiembre del 2009, y se procedió a la retirada de las casetas.

He aquí un breve resumen de lo que ha sido en mi pueblo, un fuerte tema de discusión y de puntos a favor y en contra de dicha construcción en el lugar donde se encontraba, pero ¿cómo ha quedado la zona después de la retirada de las casetas?, y ¿quién se hace cargo de la regeneración o restauración de la zona?.

Esto es para mi lo más preocupante:
 
El entonces equipo de gobierno en el municipio de Vallada, tuvo mucho empeño en la construcción de este complejo y se equivocó en su gestión (no voy a entrar en colores políticos y en el grado de conocimiento de la legalidad o ilegalidad de sus actos); la entonces oposición puso también todo su empeño por sacar a la luz la incorrecta gestión de este complejo y no desistió hasta conseguir sentenciar las casetas de les “Ermites” (tampoco voy a entrar en colores políticos porque no es lo que me interesa).

¿Quién va a poner ahora todo su empeño en recuperar el paisaje que han destrozado, los unos y los otros?

Restos de ladrillos, de las conducciones y canalizaciones, del material impermeabilizante de las casetas, rollos de tuberías, y un sin fin de materiales han quedado al descubierto y por lo visto, nadie tiene intención de retirarlos y reparar el terreno. Esto es lo que ha día de hoy puede contemplarse dando un paseo por esta zona recreativa. e equivocaron en su gestión y se denunció. Lo denunciaron hasta la saciedad y fueron sentenciadas y retiradas.

¿Por quien luchó en su día cada uno?, ¿por un disfrute mejor de una zona recreativa?, ¿por cumplir la legalidad y proteger un paraje único en el municipio? Lo dudo mucho, aunque en su día esta fue la publicidad que hizo cada uno de los grupos políticos desde sus funciones. Viendo en el estado que ha quedado la zona, ese paraje de gran belleza único en el municipio que había que aprovechar de un modo sostenible, o que bien había que proteger y preservar tal y como estaba, ha quedado reducido a un montón de escombros.

Eso sí, ahora los visitantes pueden disfrutar en esta zona de un paisaje alterado por la mano del hombre, consiguiéndose así uno de los objetivos del proyecto, disfrutar de un paisaje, no importa cual; y, observar que la mano del hombre no interviene en este entorno para no dañar lo que existe, cumpliéndose así el otro objetivo, no llevar a cabo ninguna acción sobre esta zona.

dimecres, 30 de novembre de 2011

Endevina, endevinalla...

Hola a t@ts;
Torne amb una altra endevinalla, aquesta un tant divertida.
L'encertant de l'endevinalla de la setmana passada ha sigut Ferran Soler.
Enhorabona Ferran!

Algú sabria dir-me a quin nom responen aquestos dos cabets pensants?
Que guanye la/el millor!
SON ALISON MUSIC CLUB


SON ALISON MUSIC CLUB AURORA 2011 - 7 DE DICIEMBRE

CON DOS INVITADOS MUY ESPECIALES, UN SET DE LUJO!!!!
QUE NOS HARAN VIBRAR TODA LA NOCHE...
AITOR GALÁN, PRODUCTOR HOUSE DE MODE DE LA COMUNIDAD VALENCIANA, CON SUS AUTÉNTICOS TEMAZOS Y... ADRIANA CASES, CON UN ESPECIAL REMEMBER DE LOS AÑOS 90.

SI LO QUE QUIERES ES ESPECTÁCULO CON LOS MEJORES DJ'S, EL MEJOR AMBIENTE Y LA MEJOR SALA....EMPIEZA EN SON ALISON.

Y NO SOLO ESO...
VENTA DE COPAS ANTICIPADAS
PERO LO MEJOR VIENE AHORA...
PRECIO DE LA COPA ANTICIPADA 3 €

INFORMATE VIERNES Y SABADO EN SON ALISON MUSIC CLUB!!!!!

Cants de sirena


Fa temps, no massa, es parlava de la televisió anomenant-la la caixa tonta, o coses per l'estil. Es mantenia una postura crítica respecte al paper d'aquest element que forma part de la nostra família i comparteix amb nosaltres les situacions més íntimes, ens fa companyia, ens mostra el món exterior i ens diu el que està be i el que està mal, el que hem de comprar, el que hem de votar, el que hem de pensar...

Ara ja no és així. Els cants de sirena que emet la televisió ens han ensarronat i anul·lat l'esperit crític. Ara puguem parlar sobre el que apareix a la televisió però ningú qüestiona el paper del mitjà en la societat. La funció de la televisió com a vehicle ideològic que ha fet perdre els valors democràtics de la igualtat i la solidaritat substituint-los pel valor únic dels diners com mesura del triomf. 

Diu Eduardo Galeano que la televisió és el sinònim de “Cultura universal. Dictadura de la Imatge Única, que regeix en tots els països. Ara el món sencer té la llibertat de veure les mateixes imatges i escoltar les mateixes paraules. A diferència de l'extinta Dictadura del Partit Únic, la Dictadura de la Imatge Única treballa per la felicitat del gènere humà i el desenvolupament de la seua intel·ligència”. 

En una de les històries increïblement reals que escriu Galeano, conta que “Los Escárate no tenían nada, hasta que Armando trajo esa caja a lomo de mula.

Armando Escárate había estado todo un año fuera de casa. Había trabajado en la mar, cocinando para los pescadores, y también había trabajado en el pueblo de La Lígua, haciendo lo que se ofreciera y comiendo sobras, noche i día trabajando hasta que juntó la alta pila de billetes y pagó.

Cuando Armando bajó de la mula y abrió la caja, la familia se quedó muda del susto. Nadie había visto nunca nada parecido en estas comarcas de la cordillera chilena. Desde muy lejos venía gente, como en peregrinación, a contemplar el televisor Sony, de doce pulgadas, a todo color, funcionando a fuerza de batería de camión.

Los Escárate no tenían nada. Ahora siguen durmiendo amontonados y malviviendo del queso que hacen, la lana que hilan i los rebaños de cabras que pastorean para el patrón de la hacienda. Pero el televisor se alza como un tótem en medio de su casa, una choza de barro con techo de quincha, y desde la pantalla la Coca Cola les ofrece chispas de vida y la Sprite, burbujas de juventud. Los cigarrillos Marlboro les dan virilidad. Los bombones Cadbury, comunicación humana. La tarjeta Visa, riqueza. Los perfumes Dior y las camisas Cardin, distinción. El vermut Cinzano, status social; el Martini, amor ardiente. La leche artificial Nestlé les otorga vigor eterno y el automóvil Renault, una nueva manera de vivir.”  Cants de sirena que ens ensarronen.

Iron Maiden

dimarts, 29 de novembre de 2011

CINEFÒRUM A DESEMBREEl proper divendres 2 de desembre comença el cinefòrum organitzat per l’Assemblea de Joves de Vallada amb la reproducció del documental “Inside Job”, estrenat al Festival de Cannes 2010 i guanyador de l’Oscar al millor documental el 2011.

L’entrada serà lliure i gratuïta.

La projecció es realitzarà al Centre Cultural Juvenil (Plaça de la Pau) a les 22:45.

ASSEMBLEA DE JOVES DE VALLADA

MENÚ DEGUSTACIÓ ESPECIAL DIA 17 DE DESEMBRE


MENU DEGUSTACIÓ DIA 17 DE DESEMBRE AL SÀEZ

DETALLS DEL XEF

 • ROSQUILLETA DE FORMATGE ROQUEFORT AMB LLAVORS D’AMAPOLA
 • ESPUMA DE FOIE AMB MERMELADA DE PETALS DE ROSA
 • NIU DE BOTIFARRA AMB COL COPA.

ENTRANTS

 • PURE DE CASTANYES TORRADES A LA BRASA DE TARONGERS AMB VIRUTES I XIPS D´AQUESTA.

 • COCA D’OLI D`OLIVA AMB MERMELADA DE TOMATA, POLS D’OLIVA NEGRA I AMETLA, VELS DE CANSALADA IBÈRICA I FLOR DE ROMER.

 • CREMA DE FESOL AMB PENQUES,AMB UNA QUENELLE DE BRANDADA DE ABADEJO I EL SEU ALL-I-OLI.

 • OU DE CORRAL A BAIXA TEMPERATURA AMB UN SALTEJAT DE BOLETS, UN SUC DE PERNIL I UNA POLS D’ESTA.

 • ARRÒS MELÓS DE XIPIRONS I CARXOFA, AMB UNA REDUCCIÓ DE GAMBA I UN CARPACCIO D’AQUEST.

 • SORBET DE TARONJA NAVELINA I MAGRANA AMB PELLS DE TARONJA CARAMELITZADES.

PEIX

 • LLOBARRO SOBRE UN ESTOFAT DE SÉPIA I GEL DE PÈSOLS

CARN

 • COLOMÍ AMB UNA FALSA PELL DE FOIE, PURE DE BONIATO I UNA REDUCCIÓ DEL SEU SUC

POSTRES

 • GELAT DE CAMAMIRLA AMB FRUITES GEBRADES,TARONJA SANGUINA I GEL DE XOCOLATA

 • BROWNIE DE XOCOLATA BLANC, GANACHE DE TOFE I GELAT D´AQUEST

 • CATA DE FORMATGES AMB ELS SEUS CONTRASTES

EL PREU DEL MENÚ SÓN 35 EUROS PER PERSONA.

WWW.SAEZRESTAURANTE.COM 962257158

MENÚ DIA 3 DE DESEMBRE


RESTAURANT SÀEZ

MENÚ DEL 3 DE DESEMBRE

 • DETALL DEL XEF

PER COMENÇAR

 • AMANIDA D’AHUMATS AMB UNA VINAGRETA D’ENELDO

 • EL NOSTRE SAQUET DE BOLETS AMB OU DE CODORNIU

CONTINUEM AMB

 • EL AUTENTIC ARRÒS NEGRE: ARRÒS MELÓS DE SÉPIA, CARXOFA I CEBA CONFITADA

COM A PLAT PRINCIPAL

 • CARRILLERA DE TERNERA AMB PURE DE CREILLA I PARMESÁ GRATINAT

PER FINALITZAR

 • LA TARTA DE LA NOSTRA CUINERA

EL MENÚ INCLOU UNA BEGUDA I CAFÉ. EL PREU SÓN 15 EUROS.

WWW.SAEZRESTAURANTE.COM 962257158

RECORDEM QUE ELS DIVENDRES I DIUMENGES PODEU DISFRUTAR DEL NOSTRE SURTIT DE TAPES I MONTADITOS.

COMUNICAT SONALISON


SON ALISON PRESENTA:
AITOR GALÁN Y ADRIANA CASES EN SESIÓN!!!
AURORA 2011
MIERCOLES 07 DICIEMBRE DE 2011
HORARIO DE APERTURA 23:30 HASTA 07:30 ENTRADA LIBRE!!!!!

dilluns, 28 de novembre de 2011

Joves emprenedors: Solfabox, pel Valladí Daniel Juan Cerdà

Missatge de Daniel Juan Cerdà:

Hola equip de valladacity,

M'agradaria que compartireu aquesta noticia, ja que aquest cap de setmana s´ha desenvolupat a València l´event iWeekend per a Joves emprenedors, on la gent aporta una idea per tal de ser votada y les 4 millors idees desenvoluparles en 48 hores per tal de començar un start-up. La idea que varem presentar Juan Hontanilla i Jo s´ha proclamat la guanyadora de l´event. Solfabox es el nom del projecte.

Podeu vore més informació al facebook (página solfabox), twitter (@solfabox) i als videos que vos adjunte a continuació:

Making of:
diumenge, 27 de novembre de 2011

Efemèrides, VALLADA City ara fa un any....

Començàvem la setmana amb una proposta dels administradors del bloc: la nova secció De pel·lícules i cançons, on compartir les nostres música i cinema preferides.

Iron Maiden es mostrava ben content amb la iniciativa i compartia una de les seues pel·lícules preferides, La fortuna de vivir, una producció menuda, que va passar discretament per les pantalles, però plena de valors i d'humanitat.

Música de la bona ens portava la Unió Protectora Musical, amb una interpretació excel·lent de El duende de España. La lletra, i la polèmica, que van vindre a continuació, ja no resultaren tan agradables.

Kike compartia la seua finestra infantil al cel a l'endevina endevinalla i, amb la complicitat constant de Paco GB, ens apropava a la història dels cementeris del nostre poble.

Camot roder de La Costera ens recomanava un altra pel·lícula: el clàssic de Disney Alícia en el país de les meravelles, de la qual ens convidava a treure'n bon profit.
També ens convidava a una representació teatral solidària, la de l'obra Corruptia a benefici d'ASPROMIVISE, organitzada per l'associació Ulleye, al Cine-Teatre Goya de l'Olleria

Els responsables del bloc traslladaven els resultats de l'enquesta sobre participació dels partits polítics al bloc i ens presentaven una nova secció, Vallada Parla, en la que ens animaven a participar i opinar sobre els que els partits polítics del poble fan bé o mal i aportar les nostres idees per a millorar.

El pub Glaçó publicitava una de les seues festes promocionals.

Amic dels llibres recomanava un bon grapat de llibres interessants per a tots els gustos

Paco Garrido Blasco intentava "traure ferro" a les disputes musicals amb una aportació sobre l'insigne músic Salvador Seguí Pérez, que va compilar, amb la col·laboració, entre altres, d'un musicòleg d'origen valladí, Sebastià Garrido, uns molt acurats cançoners músicals de les tres províncies valencianes. En el de València figura la peça que dona títol a l'entrada: l'Aurora antiga (pum xim pum tirorirorà).

I, finalment, Kike ens portava la imatge de Vallada a ull de pardal

Bona setmana per a totes i tots!