dilluns, 30 de gener del 2012

Efemèrides, Vallada City ara fa un any

Amb un retard pel qual demanem disculpes, repassem el que va ser Vallada City la darrera setmana de gener de 2011.

Kike ens portava una interessant entrada del bloc Escriure per no callar res, La dignificació dels idiomes oficials, que plantejava que les llengües son molt més que eines per a comunicar-nos, conformen la nostra identitat. La seua dignitat, el seu ús normal en les institucions públiques, és la nostra, en tant que som poble.
A la secció Endevina, endevinalla compartia un dels seus magnífics retrats de valladins i valladines, encara que la incògnita durava ben poc.

Iron Maiden traslladava un reportatge, publicant en Levante-EMV, sobre la denúncia que deu dels aspirants al taller d'ocupació de Vallada van presentar davant el jutge per les irregularitats en el procés de selecció de les persones que participaren al taller.
I, també sobre la llengua pròpia i el seu prestigi social, escrivia Sortir de l'armari lingüístic.

Isidoro aportava les seues reflexions al voltant de la reforma de les pensions, No tanques mai la porta a les mentires perquè es quedaran veritats fora.
I ens feia la seua ben científica predicció meteorològica, Situació de Baixa per a ploure

Camot Roder de La Costera denunciava la manca de civisme de les persones propietàries de cavalls, que van deixant Merda per ací, merda per allà, i no practiquen allò d'arreplegar les deposicions dels seus animalets.

Les xiques del Vallada Femení Club de Futbol ens feien la crònica del seu partit del cap de setmana front al Bocairent, I pedrer ja pica, en la qual destacaven el paper poc neutral de l'arbitr.

L'equip del bloc reflexionava sobre les dificultats de la participació transparent de la ciutadania al Vallada City. La vocació de servei públic del bloc s'enfrontava a la deficiència democràtica del nostre poble, massa acostumat al control polític. Què té de mal, preguntaven, posar a disposició de totes les persones del poble, sense distinció ideològica, un espai per a la comunicació i la convivència?.
De la transparència no sols en parlen, la practiquen, explicant que han utilitzat els diners recollits entre les persones que han volgut col·laborar, per a renovar el domini i adquirir un compte Pro al Flickr, que permetrà posar en marxa una iniciativa estupenda: encetar un Arxiu fotogràfic per a la història local.

Safraneret ens convidava als reptes que la situació de crisis mundial posen al nostre futur. Viure des del sentiment, a la cerca de la felicitat, de l'autoestima, des de la confiança de les pròpies forces per a canviar el mon. Nous escenaris possibles, el primer d'una sèrie d'articles que llegirem amb fruïció

A la secció setmanal de Documentals, Marieta/Hipatia ens portava les dues primeres parts de El Siglo del Individualismo, una pel·lícula ben recomanable.

Els anuncis del nou bloc de Pedro Sucías, de l'actuació de Olla Xunta al Pub Glaçó i de la Quedada de fotògrafs a Montesa, completaven les publicacions del bloc.

Que el l'onada de fred que s'anuncia ens pille a cobert i en bona companyia!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.