dilluns, 6 de febrer del 2012

BUTLLETÍ D’INFORMACIÓ MUNICIPAL

Moltes han sigut les persones que, des de l’existència d’aquest bloc, s’han queixat de la falta d’informació municipal procedent de l’equip de govern. La gent de Vallada vol, i té dret a saber com és el dia a dia al nostre Ajuntament, sobre què es treballa, quines coses es pretenen aconseguir, contra quins problemes eslluiten, acords presos, decisions, resultats a les juntes de govern, opinionsrespecte a temes d’actualitat, etc... Cal recordar que no tothom viu al poble,que no tothom pot assistir a les reunions i que a molts de nosaltres no ensagrada la idea de gastar paper existint el MÓN DIGITAL.

L’existència dels fulls informatius “L’Ajuntament informa” (en el cas d’aquest govern) o “El Ayuntamiento informa”, en el cas de l’anterior, pot resultar suficient per a uns, però no per a altres que viuen des de fa temps, a l’era de les noves tecnologies, el món digital i sobre tot EL LLIURE ACCÉS A LA INFORMACIÓ I A LA LLIBERTAT D’OPINIÓ.

Des de VALLADACity, sempre hem oferit la possibilitat tant a uns partits com a altres, d’informar al poble, no tan sols a l'hora de debatre i tirar-se les culpes uns a altres, sinó també per a INFORMAR. Però informar, s’ha informat més bé poc... i de vegades amb retard.
Informar, per anosaltres és tindre al poble sabedor del que passa mensualment al nostre Ajuntament,de com es gestionen els diners (i els deutes) i també saber què opinen els distints grups polítics sobre certs temes d’actualitat (perquè “ells” ens representen i estan on estan gràcies als nostres vots).

Aquest nou apartat, l’apartat de BUTLLETÍ D’INFORMACIÓ MUNICIPAL, naix per una banda, per a facilitar a l’equip de govern i a la seua oposició, un espai digital on informar la gent i, per altra banda, per a recollir tots aquestos comunicats(i els comentaris que la gent, i els grups de l’oposició, hi facen al respecte )en un mateix lloc: un arxiu històric de consultes informatives municipals.


Així doncs, obrimla nova secció, i amb ella, un nou procediment de publicació:
  • Mensualment (coma mínim) l'equip de govern publicarà una entrada al bloc per INFORMAR al nostre poble. Com ja em dit, es pot parlar del que siga, entenent que a un Ajuntament, tots els dies es treballa i, per tant, sempre hi ha alguna cosa que dir i transmetre (economia, cultura, esport, medi ambient, agricultura, sanitat,etc.) per poc que siga.
  • Si l'entrada no es publica, nosaltres publicarem una entrada EN BLANC, com a forma de pressió i de reflex del que ens vol transmetre el nostre Ajuntament.
  • L'entrada sempre durà el mateix títol, acompanyat de la data: BUTLLETÍ D'INFORMACIÓ MUNICIPAL 00/00/000 i serà etiquetada amb la paraula BIM i amb els temes tractats en ella.
  • A més d’informar, l’equip de govern mostrarà la seua visió respecte d’un tema d’actualitat i/o d’interés per al poble. El tema d’interés serà proposat i votat al nostre Google Plus mensualment a partir de març.
Bé, això és tot. Febrer ja ha començat. Esperem els vostres butlletins municipals (com molts pobles de la contornada els tenen). El tema a tractar durant aquest mes és fàcil: Situació econòmica de l'Ajuntament de Vallada. Molta gent no va poder anar a la reunió. Aquesta gent també es mereix saber allò que vàreu exposar.

Esperem que vos agrade la iniciativa.
A fer els deures.

Atentament: L’equip de VALLADA City.