dimarts, 20 de març del 2012

SETMANA CULTURAL VALLADA

14 comentaris:

  1. Això no és una setmana cultural, ni se li assembla. No he vist mai una pretesa activitat cultural tan pobra i buida, no hi cap criteri ni hi ha hagut cap treball de programació municipal. Són activitats aïllades, inconnexes i, en el cas del paddle, d'una excentricitat que fa riure. I molt mala cosa és que els cartells, les convocatòries i les comunicacions públiques es facen en castellà, és una regressió totalment injustificada que resulta, com hem dit els valencians des del segle XV, d'una coentor immensa. En valencià, per favor, i normatiu!

    ResponElimina
  2. TENS RAÓ LLETRAFERIT.... EN VALENCIÀ...!!!!!

    ResponElimina
  3. Resulta, desde la meua opinió, que hi ha molta més gent que parla castellà que valencià, i les activitats han de interesat a tot el món. Quant un Grup Local com el nostre, SEO-Levante traballa a nivell de comunitat i nacional, no pot fer el comunicats en valencià perquè no tot el món el parla ni el enten.

    Jo estic a favor de emprar el valencià, però sempre s'ha de pensar en la gent a qui et dirigeixes.

    Per un altra banda, és molt fàcil criticar una semana cultural quan no s'ha proposat res més per part de ningú, que al nostre poble li agrada molt reivindicar activitats, però proposar-ne poques i anar a menys.

    ResponElimina
  4. Mayra, en primer lloc vull que quede clar que la crítica va dirigida a l'ajuntament, a la gestió municipal que s'ha fet i es fa de la cultura en general i, en particular, d'esta pretesa setmana cultural. Per això, no acabe d'entendre que isques tu de seguida a defendre la política lingüística de l'ajuntament del poble ni la programació que s'ha fet per a la setmana cultural. Tu no eres la responsable municipal, supose que no deus haver pres tu eixes decisions. La política lingüística que heu seguit des del principi al grup local de SEO és cosa vostra i, tot i que en discrepe rotundament tant per la mateixa denominació del grup territorial (els valencians no som ni hem sigut mai Levante, que és només el nom del vent que bufa des del mar i el d'un club de futbol)com per la marginació del valencià i per l'ús exclusiu del castellà, sou vosaltres els qui heu de decidir discrecionalment els criteris lingüístics. És el que feu quan vos autodenomineu un grup de "Levante" o quan feu servir només el castellà en les vostres convocatòries i en la cartelleria. Sou una organització privada i podeu fer el que cregueu oportú. No cal que vos justifiques.

    Però l'administració pública té una obligació envers els usos públics del valencià per imperatiu legal, ja establida en el mateix Estatut d'Autonomia i en altres lleis pròpies, com ara la Llei 4/1983, de 23 de novembre, d'Ús i Ensenyament del valencià, entre d'altres. Vallada és un municipi de predomini lingüístic valencià i és una obligació del seu ajuntament, i un deure que tenen els ciutadans, fer ús i promoure l'ús social i la normalització lingüística del valencià, que és la llengua pròpia dels valladins i una de les dos llengües oficials. Ja són quasi 30 anys de la Llei d'ús i ací no hem avançat gens, ja no hi ha excuses. Els arguments basats en el nombre de parlants o usuaris de cada llengua, en l'existència de gent que no entén el valencià i altres excuses de sempre ja sonen a estafa i a burla, ja no són creïbles ni són suficients.

    Respecte de la setmana cultural, estaria bé que els responsables municipals explicaren i justificaren la programació existent, i que intentaren convéncer-nos que això, encara que no ho parega, encara que ningú no ho diria, és una setmana cultural. No crec que hages de fer-ho tu ni veig per què ho hauries de fer.

    ResponElimina
  5. El 22 de febrer, és a dir, fa un mes, preguntàvem en aquesta entrada http://www.valladacity.com/2012/02/setmana-cultural-vallada.html si algú podria esclarir el tema de la setmana cultural, si anava fer-se, com s'estava organitzant, etc... Però ningú va dir res. De l'ajuntament tampoc. El primer que sentim al llegir aquest cartell, és una tristor enorme. Cultura morta, com s'ha dit ja repetides vegades en aquest bloc.
    Desconeguem si aquesta oferta "cultural" és el resultat d'una inexistent participació dels col·lectius del poble, o de la ineficiència del nostre Ajuntament, o una barreja de ambdós. Siga com siga, com ja hem dit, és molt trista i vist des de fora, ridícula fins al punt de fer riure.

    ResponElimina
  6. Mayra, tu sents i et creus el que dius?
    Com que hi ha molta més gent que parla castellà que valencià?
    Ahí t'has columpiat més que Heidy... Que el cartellet és per a Vallada, no per al National Geographic...

    ResponElimina
  7. Primer de tot, responc en nom del grup que coordine, perquè no és la primera vegada que m'han tirat en cara que els nostres cartells i convocatòries són en castellà, i només comente el que a mi m'afecta, i tal vegada no siguen per al National, però si són difosos a nivell nacional entre tots els membres de la Societat Espanyola de Ornitologia, i ahi t'assegura que parlem més en castellà que en valencià. I, jo difonc tot el que es fa en Vallada, més allà de Vallada.

    Segon, parle perque a mi m'ha cridat l'anterior equip de govern i per demanar-me organitzar algun acte per a aquesta setmana cultural, perque no s'havia proposat res per part de ningú, només que futbol, padel i la presentació del llibre. I perquè és la segon vegada que veig criticar activitats que s'organiten al nostre poble, activitats a les quals no va ningú però que tampoc ningú fa res per millorar.

    Tercer, per la meua part tanque el tema, perquè no m'agrada parlar en desconeguts, amb tot el respecte del món i desde la meua opinió personal.

    ResponElimina
  8. El campeonato de padel lo he organizado yo conjuntamente con el responsable de las instalaciones deportivas municipales.

    De eso se trata, de que entre todos participemos, aportemos ideas y colaboremos con la institución pública que es de todos, el ayuntamiento, independientemente de quien gobierne. Y no crear malestar y terrorismo psicológico entre la gente, promovido desde la ideología política.

    Históricamente, la cultura y el deporte han ido ligados, creo que no será necesario hablar de la cultura griega, romana, maya, etc., para eso ya están los libros, o la propia educación que cada uno haya recibido.

    El campeonato de padel se enfoca desde un punto de vista educativo y deportivo. Educativo porqué la gente de Vallada tiene una oportunidad para aprender el sistema de juego reglado a nivel internacional, y deportivo porqué se va hacer una promoción de la salud y del ejercicio físico.

    En el deporte también se aprende, se aprenden valores cotidianos, se aprende ética personal, se aprende salud, se aprenden las relaciones sociales, se aprende a convivir, se aprende el bienestar físico (incluso el mental), y así un sin fín de aprendizaje.

    Por cierto LLETRAFERIT, quedas invitado al campeonato de padel para CULTURIZARTE un poco más, aunque no se si te quedará tiempo para hacer deporte con tanta parrafada!

    Enhorabuena a Mayra por la iniciativa cultural, en la naturaleza también se aprende. Esos son los verdaderos valores, y no quedarse sentado delante de un ordenador para criticar a los Valladinos que han hecho y llevado a cabo propuestas, además sin capacidad para proponer alternativas.

    ResponElimina
  9. Pot ser la programació siga un poc exigua, però més val un poc que no un no res. Aporteu idees per a la propera vegada, participeu i no es quedeu passius davant l'oferta siga qui siga el que l'organitze.

    ResponElimina
  10. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  11. Hi ha que ser curt de mires per criticar unes iniciatives sorgides de la gent. I ojalà en sorgiren més, en valencià, en castellà o en búlgaro. Ánim Mayra i ànim Jorge amb les vostres iniciatives, i ojalà servisquen perquè comencen a haver-ne més.

    De totes les persones que escriuen al blog son, desgraciadament, ben poques les que creen iniciatives per al poble. Així que gràcies Quique, Mayra, Jorge, Joves Valladins i els que em deixe per fer-les.

    Els altres deixeu de criticar-ho tot i poseu-se a fer alguna cosa collons, que este poble es mor.

    ResponElimina
  12. No Manolo, Kike no. De fet jo no sabia res d'aquesta setmana cultural. No se com s'ha gestionat, promocionat o buscat "col·laboradors"... Si ho hagués sabut en temps, m'hagués agradat fer algun talleret de foto bàsica per a principiants.

    ResponElimina
  13. Però els Mayes i els Romans feien fotos Kike?

    Quines coses més extranyes es lligen per ací...

    Traducció: Qué cosas más extrañas se leen por aquí.

    PS: Simó, que ha passat amb el teu comentari?

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.