divendres, 9 de març del 2012

VALLADINS PEL MÓN: I tu, mante, per on pares?

És un fet comprovat: vages on vages, prop o lluny, sempre trobaràs algú de Vallà !
Des de VALLADA City hem pensat crear una nova secció al bloc per a donar la paraula a tota la gent que viu, estudia o treballa fora del poble, per a què puguem compartir experiències, coses que ens han passat pel món, i també recomanar-nos excursions.

A la nova secció que hem creat i que podreu trobar a les pestanyes de més amunt, podreu accedir a un mapa on anirem situant les persones que ens vagen contant coses. Si voleu situar algú al mapa, únicament heu d'escriure'ns un comentari en aquesta entrada, seguint, o no, el guió que vos hem proposat més avall. Si voleu també enviar una foto, tindreu d'enviar-nos-la al nostre correu o compartir-la amb nosaltres al Google+.

Voldríem que aquesta secció, fóra una secció oberta a tota classe comentaris relacionats amb aquesta temàtica. Escriviu-nos si sou un valladí pel món, o també si conegueu algú que ho siga.

Sabem que la majoria de la gent, per la faena o per a estudiar a la facultat, d’Erasmus, per haver trobat parella forastera o ves a saber per què, viu o ha viscut durant un temps fora del poble. Això marca caràcter i ens fa més rics a tots quan es torna a compartir amb la família o les amistats de casa. Ens agradaria fer-vos parlar d’una manera personal, saber com, quan i per què se’n vau anar, com és ara la vostra vida en un altre lloc, quines coses heu descobert que vos agraden i quines trobeu a faltar, si penseu tornar o no voleu saber res del poble. També hi ha el cas contrari: gent que no ha viscut mai tot l’any a Vallada però que se sent molt valladina perquè descendix d’una familia d’ací que fa molts anys va haver d’anar-se’n per circumstàncies de la vida. Expliqueu-nos el vostre cas i com ho heu viscut. Segur que trobem coneguts i familiars en comú amb més gent de la que pensem, potser retrobem la pista a persones que fa temps que no veiem.

Per l’augment dels membres del nostre google+ , es veu que a tots ens agrada mirar fotos i comentar-les. Seria perfecte que enviàreu una foto de cara amb el vostre nou paisatge al fons, amb el lloc on viviu o l’excursió que ens recomaneu més visibles, crearíem un àlbum al nostre G+ per penjar-les. Si en teniu de la vostra família en un lloc del poble fa anys, les podem posar a l’àlbum que existeix a valladacity i compartir-les juntament amb els records.

QUÈ EN PENSEU? QUI TÉ GANES DE COMENÇAR LA NOVA SECCIÓ ?

PROPOSTA DE QÜESTIONARI-GUIÓ (per a utilitzar només si el voleu com a inspiració)
Si no sabeu com començar, mireu ací al guió i ànim, conteu-nos coses !!

“Mante, per a on pares ?”
  • Qui eres (opcional), on et trobes?
  • Raons que em van fer anar-hi (personals, familiars, laborals)
  • Al principi, quan vaig arribar…
  • Una activitat que m’agrada molt fer ací és…
  • Gastronomia/festes/cultura diferents
  • Llocs que no pots deixar de visitar quan vingues (itinerari 1 dia)
  • Curiositats que m’arriben al cor i anècdotes
  • No puc passar sense... / Si tinguera un borrador màgic, llevaria...

7 comentaris:

  1. Sonsoles, la filla de Loli i Vicent (els què tenien el Bessó) està treballant de Au Pair (cangur) a Anglaterra. Una forma d'aprendre anglés i buscant noves oportunitats de treball.
    Crec que no és la única de Vallada que està per allà.

    ResponElimina
  2. Vicente "El Comina" está trabajando en la Costa Azul de Francia, en una empresa de contrucción.
    Lamento no poder daros más información.

    ResponElimina
  3. Bruno també està per Irlanda.

    ResponElimina
  4. Ivan el fill de Pili Piqueras tambe esta treballant fora per Inglaterra no se molt cert el lloc .
    Uno mes ...

    ResponElimina
  5. Hola!
    Estic mirant esta secció i no acabe de tindre clar el tema. No sé si es referix únicament a gent que està a l'estranger o si també podem participar persones que vivim en altres llocs com València, encara que siga propet. Pense en la meua quadrilla i ja m'ix algú que viu a Palma, algú a Alcañiz, algú a Teulada...
    Segurament això passarà en totes les quadrilles i pense que també seria interessant, no?
    A vore si ens animem poc a poc, que hi ha molta gent del poble fent coses molt interessants i ens anem coneguent gràcies a valladacity.com
    Que passeu un bon dia!

    ResponElimina
  6. Clar Dora! Qualsevol lloc que no siga el nostre poble. Des de Moixent, fins a Austràlia.
    Vinga, animeu-se!

    ResponElimina
  7. Bruno sí que està en Irlanda, concretament en Killorglin amb Paulina (crec).
    Podeu seguir les seues peripècies a twitter @brunOnrubia
    Crec que també se n'ha anat a treballar.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.