divendres, 13 d’abril del 2012

Plantes d’ací: Geranis


Al nostre terme tinguem moltes de les plantes de flor que veiem pels mercats. Hi ha gladiols, tulipes, narcisos i, fins i tot, diferents tipus d’orquídies. És veritat que les espècies natives no tenen les espectaculars característiques que llueixen les plantes tropicals però són les nostres i, encara que més menudes, estan millor adaptades al clima i al territori i gaudeixen d’una bellesa indiscutible.


Una d’eixes plantes és el gerani. Al terme hi ha varis geranis que no tenen la floració tan cridanera dels que coneguem com geranis (que procedeixen del sud d’Àfrica i en realitat són del gènere Pelargonium, tot i que de la mateixa família Geraniaceae) però a canvi tenen l’avantatge de no patir la plaga de la papallona del gerani (Cacyreus marshalli) que ha vingut també d’Africa. 


La suassana (Geranium rotundifolium L.) és un gerani és un d’aquests geranis amb les fulles arrodonides com els geranis africans. Amb els mateixos noms de suassana, gerani o rellotges, es coneix també el Geranium molle L., amb el marge de les fulles formant lòbuls molt marcats, i el Geranium purpureum Vill., amb les tiges d’un color rogenc que la caracteritza. Les podem identificar amb facilitat doncs pels fruits en forma de bec de grua (geranion és el nom grec de la grua) o d’agulles. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.