dimecres, 4 de juliol del 2012

Economia 21

Fa uns mesos, diversos estudiants de la facultat d'economia de València ens reuníem per a posar 
 en marxa un nou projecte, la revista Economia 21. El grup de gent que hem començat el projecte pretenem donar una visió alternativa i crítica de l'actualitat econòmica, i també donar resposta a la manca d'estudis econòmics des d'una perspectiva pròpia, valenciana. 

Després d'algun temps de treball, vam poder presentar al maig el primer número de la revista. En ell, podreu trobar:
1.- Dossiers:
    a) L'evolució salarial al País Valencià 2002-2011. Anàlisi gràfica i numèrica de com han evolucionat a nivell agregat variables com els salaris, la productivitat, els costos laborals, els marges empresarials... per a acabar amb una qualificació de les darreres reformes i acords en matèria laboral, així com dels possibles escenaris que ens esperen. 
    b) Anàlisi del sistema de finançament de l'autonomia valenciana. Anàlisi comparativa del finançament que rebem de l'estat espanyol, que posa de relleu la insuficiència dels recursos així com de les possibles alternatives. 

2.- Pensament econòmic: fragment de la multidisciplinar Rosa Luxemburg sobre el paper del crèdit (i del sistema financer) al capitalisme: mitjà d'adaptació o de destrucció?

3.- Internacional: breus notícies sobre els esdeveniments econòmics més rellevants o curiosos, amb una especial atenció a les nacionalitzacions a l'Amèrica Llatina. 

4.- Opinió: trobareu diferents reflexions sobre qüestions tan diverses com les expectatives davant la situació actual, el model del bé comú o el paper de la marca (comparació entre la marca Spain i la marca Bcn). 

5.- Ressenyes:
    a) Llibres: qual la paraula solidaritat és sinònim de robatori: "L'espoli fiscal del País Valencià", de Celestí Gimeno.
    b) Col·lectius: Seminari d'economia crítica Taifa. 
    c) Iniciatives: Hi ha eixida! 

Podeu consultar-lo íntegrament a la web, així com descarregar en pdf els dos dossiers: 

A més, podreu deixar comentaris i aportacions per a enriquir les anàlisis, els debats i la revista. 

Llig, participa, difon! ;)

Pau

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.