Cercar en aquest blog

divendres, 9 de març de 2012

L'hora de protestar: eixim als carrers de Vallada!

Bé, bonagent, a vore quants som els que pensem que ací hem de fer alguna cosa per manifestar el nostre rebuig i la nostra indignació pel trencament unilateraldel pacte de govern entre el Grup Municipal Socialista i el Grup Independent a l'Ajuntament de Vallada per part de l'Agrupació d'Independents de Vicent Perales i la tornada del PP al govern de l'Ajuntament.


No podem queixar-nos només ací, al bar, en converses amb els amics o en comentaris pels cantons del poble. Cal fer alguna cosa més. No penseu que hem d'eixir al carrer a protestar i fer sentir la nostra veu? No tenim el dret i el deure d'expressar el nostre cabreig per la gran estafa i el monumental engany del senyor Perales & company?

D'entre les opcions que tenim a l'abast, podríem començar convocant una concentració de protesta a la plaça, davant de l'ajuntament, un dissabte de matí o de vesprada, per poder reunir el màxim nombre de persones possible (pensant en els estudiants que estan fora o en la gent que ve al poble el cap de setmana). Com ho té l'assemblea de jóvens per a mobilitzar la gent jove del poble?

Què en penseu? Qui se sumaria a la convocatòria? Quines altres mesures podem prendre?

Vinga, valladins i valladines, ara o mai! Eixim al carrer i que arribe la primavera!


VALLADINS PEL MÓN: I tu, mante, per on pares?

És un fet comprovat: vages on vages, prop o lluny, sempre trobaràs algú de Vallà !
Des de VALLADA City hem pensat crear una nova secció al bloc per a donar la paraula a tota la gent que viu, estudia o treballa fora del poble, per a què puguem compartir experiències, coses que ens han passat pel món, i també recomanar-nos excursions.

A la nova secció que hem creat i que podreu trobar a les pestanyes de més amunt, podreu accedir a un mapa on anirem situant les persones que ens vagen contant coses. Si voleu situar algú al mapa, únicament heu d'escriure'ns un comentari en aquesta entrada, seguint, o no, el guió que vos hem proposat més avall. Si voleu també enviar una foto, tindreu d'enviar-nos-la al nostre correu o compartir-la amb nosaltres al Google+.

Voldríem que aquesta secció, fóra una secció oberta a tota classe comentaris relacionats amb aquesta temàtica. Escriviu-nos si sou un valladí pel món, o també si conegueu algú que ho siga.

Sabem que la majoria de la gent, per la faena o per a estudiar a la facultat, d’Erasmus, per haver trobat parella forastera o ves a saber per què, viu o ha viscut durant un temps fora del poble. Això marca caràcter i ens fa més rics a tots quan es torna a compartir amb la família o les amistats de casa. Ens agradaria fer-vos parlar d’una manera personal, saber com, quan i per què se’n vau anar, com és ara la vostra vida en un altre lloc, quines coses heu descobert que vos agraden i quines trobeu a faltar, si penseu tornar o no voleu saber res del poble. També hi ha el cas contrari: gent que no ha viscut mai tot l’any a Vallada però que se sent molt valladina perquè descendix d’una familia d’ací que fa molts anys va haver d’anar-se’n per circumstàncies de la vida. Expliqueu-nos el vostre cas i com ho heu viscut. Segur que trobem coneguts i familiars en comú amb més gent de la que pensem, potser retrobem la pista a persones que fa temps que no veiem.

Per l’augment dels membres del nostre google+ , es veu que a tots ens agrada mirar fotos i comentar-les. Seria perfecte que enviàreu una foto de cara amb el vostre nou paisatge al fons, amb el lloc on viviu o l’excursió que ens recomaneu més visibles, crearíem un àlbum al nostre G+ per penjar-les. Si en teniu de la vostra família en un lloc del poble fa anys, les podem posar a l’àlbum que existeix a valladacity i compartir-les juntament amb els records.

QUÈ EN PENSEU? QUI TÉ GANES DE COMENÇAR LA NOVA SECCIÓ ?

PROPOSTA DE QÜESTIONARI-GUIÓ (per a utilitzar només si el voleu com a inspiració)
Si no sabeu com començar, mireu ací al guió i ànim, conteu-nos coses !!

“Mante, per a on pares ?”
 • Qui eres (opcional), on et trobes?
 • Raons que em van fer anar-hi (personals, familiars, laborals)
 • Al principi, quan vaig arribar…
 • Una activitat que m’agrada molt fer ací és…
 • Gastronomia/festes/cultura diferents
 • Llocs que no pots deixar de visitar quan vingues (itinerari 1 dia)
 • Curiositats que m’arriben al cor i anècdotes
 • No puc passar sense... / Si tinguera un borrador màgic, llevaria...

TRIBUTO FITO&FITIPALDI SON ALISON MUSIC CLUB

SABADO 26 DE MAYO. SON ALISON MUSIC CLUB PRESENTA TRIBUTO A FITO&FITIPALDI EN DIRECTO. UNA NOCHE ESPECIAL, DÓNDE REPASAREMOS LAS MEJORES CANCIONES DE FITO&FITIPALDI, Y ALGÚNA SORPRESA MÁS QUE NOS AGUARDAN LOS CHICOS DE LA SEDE. ADEMÁS TE LO PONEMOS FÁCIL PARA QUE DISFRUTES DE LA ACTUACIÓN EN DIRECTO. CON LA ENTRADA ANTICIPADA, TU PRIMERA COPA TE COSTARÁ 3.50 EUROS.

ENTRADA ANTICIPADA: 3.50 EUROS + CONSUMICIÓN

ENTRADA EN TAQUILLA: 5 EUROS + CONSUMICIÓN

HORA INICIO: 1:00 HORAS

APERTURA DE PUERTAS: 24:00 HORAS

PUEDES CONSEGUIR LAS ENTRADAS EN SON ALISON LOS SÁBADOS A PARTIR DE LAS 24:00 HORAS EN EL MES DE ABRIL.

INFORMAREMOS SOBRE OTROS PUNTOS DE VENTA.

SIGUENOS EN FACEBOOK. SON ALISON MUSIC CLUB.


I LOVE SON ALISON. BE RICH IN A EXPERIENCE.

SON ALISON & JOSE COLL


REMEMBER THE MUSIC


EL SABADO 14 DE ABRIL, JOSE COLL VISITA SON ALISON PARA CELEBRAR LA SEGUNDA "PASCUA" VALENCIANA JUNTO A TODOS VOSOTROS, RECORDANDO LA MEJOR MÚSICA DE LOS 90.
HORARIO DE 00:00 A 7:30 HORAS


ENTRADA: 5 € CON CONSUMICION

Crònica del Gran Incendi Forestal de 1994


Per a qui encara no ho sàpiga o no l'ha llegit.

 
Publicada nova entrada al bloc Vallada Forestal, “Crònica del Gran Incendi Forestal de 1994”. 

L'article, que es va publicar l'any passat al llibre de festes, analitza els factors clau que van conduir a l'inici d'aquella catàstrofe, els condicionants que confluïren agreujar la situació i una xicoteta crònica dels fets basada en testimonis, opinions d'experts en la matèria i premsa escrita de l'època.

Perdoneu però no sé per quin motiu no se m’actualitzen les entrades en la columna dels Blocs Valladins.

Prompte es publicarà també “L’Activitat Cinegètica a la Vila de Vallada”.

Eduard
S.D.VALLADA PARTITS CAP DE SETMANA

DISSABTE 10 DE MARÇ DE 2012

PARTIS A CASA

Pre benjamí:

10.00 H. S.D.Vallada & C.F.Plus Xàtiva "B"

Benjamí:

11.00 H. S.D.Vallada & C.F.Llutxent

Aleví:

12.30 H. S.D. Vallada & C.F.Lluxent

PARTITS FORA:

Infantil:

10.00 H. P.D.Ayorense & S.D.Vallada

Cadet:

11.45 H. P.D.Ayorense & S.D.Vallada

2ª Regional Aficionats

17.00 H. U.D.Montaverner & S.D. Vallada

NOTA: les fotos de l'antic camp de futbol són només un record al camp on ha jugat la S.D.Vallada durant més temps, abans que desaparega definitivament

Plantes d’ací: Caramuixa, Gamonet


A finals de l’hivern i principis de la primavera trobarem a les cunetes, vores de camins, marges i erms unes plates de fulles estretes i nombroses flors blanques amb una ratlla bruna o rogenca al llarg de cada pètal. Es tracta de la caramuixa, porrina o gamonet (Asphodelus fistulosus L.), una planta que desapareix de la superfície durant l’època desfavorable, però es manté viva mitjançant les grosses arrels subterrànies, per a reaparèixer quan el sol comença a calfar i torna el bon temps.


El nom “fistulosus” ve del llatí “fistulam” que defineix un canó o conducte per l’aigua o altre líquid, en referència a les tiges i les fulles d’aquesta espècie que estan buits per dins, com les canyes. El nom del gènere Asphodelus, ve del grec “a” = no, “spodos” = cendres i “edos”= vall, és a dir, més o menys significa “ vall de les restes que no han estat reduïts a cendres”. El nom estaria associat al fet que els rizomes subterranis d'aquesta planta poden tornar a créixer  després d'un incendi. De fet és de les primeres plantes en brotar després d’un incendi.  


De tota manera altres autors deriven el gènere Asphodelus  d’una paraula grega, la versió original de la qual és "ἀσφόδελος", que podem traduir per ceptre, doncs en la mitologia grega els Camps Elisis, que era com el paradís que acollia als herois morts, estaven plens d’Asphodelus i, per això, s’utilitzaven els gamons en les cerimònies fúnebres perquè tenien la creença que aquesta planta facilitava el trànsit dels difunts als Camps Elisis. 

dijous, 8 de març de 2012

MENÚ DIA 10 DE MARÇRESTAURANT SÀEZ

MENÚ DEL 10 DE MARÇ

 • DETALL DEL XEF

PER COMENÇAR:

 • AMANIDA D’HAUMATS AMB ASGUELLAT, UNA FINA CREMA DE FORMATGE BLAU I VINAGRETA D’ENELDO.

 • REVOLT D’ESPÀRRECS DEL TERRENY AMB CEBETA CONFITADA I PANSES.

CONTINUEM AMB:

 • EL NOSTRE ARRÒS NEGRE AMB VIRUTES DE CARXOFA.

I COM A PLAT PRINCIPAL:

 • RABO DE VEDELLA AMB CREILLES PANADERES I SALTETJAT DE PIMENTONS.

PER FINALITZAR:

 • LA NOSTRA TARTA DE FORMATGE.

EL PREU DEL MENÚ SÓN 15 EUROS. INCLOU BEGUDA I CAFÉ.

WWW.SAEZRESTAURANTE.COM 962257158