Cercar en aquest blog

divendres, 11 de maig de 2012

BASES "LA DIPU ET BECA"Fi termini: 25 de maig
Descarregar bases i instància

Plantes d’ací: TrencadallesAvui anem a conèixer una planta que no és originària d’ací, procedeix d’Amèrica del Sud, però que es troba molt agust entre nosaltres, fins al punt que figura en tots els catàlegs de males herbes vingudes de fora (al·lòctones) pel seu potencial invasor de cultius i jardins, junt a les del gènere Conyiza (pinets), a les que acompanya freqüentment. Forma part de l’anomenada flora antropòfila perquè aprofita el contacte amb l’home o amb el seu medi, on troba les condicions favorables per a desenvolupar-se i disseminar-se. 
 
Es tracta de la trencadalles (Aster squamatus) una planta que fa una tija erecta de fins un metre i dura (d’ací el nom de trencadalles). La flor (capítol) és molt petita, 5 mm, i apareix a l’estiu. Produeix unes petites llavors amb plomall (vil·lans) que facilita la dispersió pel vent. 


A la Cava, un poble de la zona arrossera del Delta de l’Ebre,  un llaurador descalç va xafar una tija de trencadalles que havien segat i se la va estacar. La ferida es va infectar i l’home va morir a conseqüència de la ferida. Per la comarca van començar a anomenar a la planta “matacaveros” i el nom va ser arreplegat i publicat per un enginyer agrícola que estava fent un estudi de les maleses de la zona i, ara, és el nom que més s’utilitza. Així naixen els noms comuns de les plantes, si més no de les nouvingudes.

dijous, 10 de maig de 2012

S.D.VALLADA - PARTITS CAP DE SETMANA


   "Luisa" entrevista a "Cacho", entrenador de l'Infantil, al final d´un partit

DISSABTE 12-05-2012
PARTIS A CASA
Pre-benjamí
10.00 H. S.D.Vallada & U.D. Navarrés
Benjamí
11.00 H. S.D.Vallada & C.D.Aielo "A"
Aleví
12.30 H.S.D.Vallada & C.D.Aielo "A"
PARTITS FORA
Infantil:
10.00 H. U.D.Genovés & S.D.Vallada
Cadet:
11.30 H. U.D.Genovés & S.D.Vallada

DIUMENGE 13-05-2012.
PARTIT A CASA
2ª Regional Aficionats
18.00 H. S.D.Vallada & Atl. Xàtiva


Potser t’interesse:


Contribuir, mitjançant l’atorgament de subvencions, a la programació i organització d’activitats culturals i artístiques que, vinculades a la cultura popular i tradicional del poble valencià, realitzen les entitats i associacions sense ànim de lucre dins de la Comunitat Valenciana durant l’any 2012.
Termini 1 de juny

Les ajudes hauran d'anar destinades a finançar els gastos corrents derivats del manteniment o de la implantació de l'activitat comercial en un mateix local per un nou titular, amb motiu del cessament en l'activitat empresarial del seu anterior titular.
Termini de presentació
El termini de presentació de sol·licituds serà de vint dies hàbils a partir de la publicació de la convocatòria en el DOCV, núm. 6765, de 2/05/2012.

Les ajudes van destinades a la millora de la competitivitat i el foment de la qualitat i la innovació de les pimes comercials, a través del projecte Comerç Innova.
Termini de presentació
El termini de presentació de sol·licituds serà de vint dies hàbils a partir de la publicació de la convocatòria en el DOCV núm. 6765, de 2/05/2012.

dimecres, 9 de maig de 2012

Ajuda l'Associació d'Hostalers de Vallada. Lluita contra les taxes abusives!

CURSOS GRATUÏTS D´INFORMÀTICA EN VALLADA

Esta setmana ha començat el curs 'Word i Excel' organitzat per l'Ajuntament de Vallada en col·laboració amb ForemPv CCOO dirigit principalment a treballadors en actiu, reservant-se un xicotet nombre de places per a desocupats. El curs compta amb 15 alumnes i tindrà una duració de 50 hores, repartides entre dilluns i dimecres en horari de 19 a 22 h.

L'objectiu d'este curs és proporcionar a l'alumnat els coneixements necessaris per a utilitzar les aplicacions informàtiques de Word i full de dades, i s'estructura entorn d'un programa formatiu amb mòduls teòrics i exercicis pràctics.

El pròxim 16 de juny està previst l'inici d'un altre curs, 'Internet i Correu Electrònic', que tindrà una duració de 20 h i es desenrotllarà els dimarts i dijous en el mateix horari. L'objectiu que es pretén aconseguir és acostar als alumnes a les noves tecnologies i la seua aplicació en la vida professional i domèstica.

Ambdós cursos s'impartiran en les aules d'informàtica de l'Acadèmia Indac, situada en Av. Molinets, 33. Són totalment gratuïts i estan finançats pel Fons Social Europeu.

dimarts, 8 de maig de 2012

La política del futur?


El dia 12M tinguem una cita a la manifestació d'àmbit mundial  convocada per Democràcia real ja  esgrimint cinc raons: ni un euro més per als bancs; educació i sanitat públiques i de qualitat; no a la precarietat laboral, no a la reforma; per una vivenda digna garantida; renda bàsica universal. Amb motiu d’aquesta convocatòria m’ha semblat adient reproduir una petita part de la col·laboració de Juan Luís Sánchez  (un periodista de 29 anys) en “Actúa, el llibre que continua la nissaga de “¡Indignaos!”  i “Reacciona”

Em pareix molt interessant el que planteja l’autor perquè el 15M provoca tantes adhesions entre els joves “no compromesos” com suspicàcies  entre els militants d’organitzacions i gent no tan jove. Atribuir l’augment de l’abstenció, que ha possibilitat la majoria absoluta del PP, al 15M, sense fer un anàlisi crític de per què la gent fuig de la política, pot ser un suïcidi. Com pot ser-ho continuar pensant que l’únic vàlid són les organitzacions tradicionals, creades en unes condicions totalment diferents, sense modificar el seu funcionament.


Partits i sindicats van nàixer dels treballadors per resoldre els seus problemes i han demostrat, fins ara, la seua eficàcia en la construcció d’una societat democràtica i un estat de benestar sostenible. Però aquesta societat ha de fer front a nous reptes amb nous instruments. No dubte que els joves treballadors, millor preparats que abans, trobaran les vies adequades per a resoldre els problemes actuals. D’ací el interès del que escriu J.L. Sànchez. 

Parla primer de “la mort de la cultura política de la Transició” construïda sobre els problemes i les pors de fa més de trenta anys. Llibertat, sanitat, educació, treball digne i evitar un nou colp d’estat que ens tornara a la foscor del franquisme van ser les metes aconseguides, però a canvi d’impunitats, silencis i de permetre martingales dels poders fàctics. Els problemes i les pors d’ara no són les mateixes, i les amenaces i els atacs venen, precisament,  d’allò que la Transició no va voler tocar.

Sota aquest tap de la generació de la Transició s’han desenvolupat diverses promocions de joves que, fugint de la paraula política, han refugiat la seua activitat social en conceptes culturals, tecnològics o acadèmics. Això els ha fet menys identificables davant del tradicional, que els ha mirat sempre com una massa apolítica o marginal. Però en aquests marges s’han construït els nous conceptes per a la regeneració social.
S’estén la sensació que s’inaugura una realitat nova en què el 15M no pareix haver sigut una causa sinó una conseqüència, un prototip, un catalitzador. La política en xarxa desbordarà les estructures més establides, sí, però sobretot als ambients i organitzacions més crítics, que si no s’adapten poden quedar desdibuixats en una caricatura de si mateixos, responent preguntes que ja ningú planteja.
En un esquema en xarxa, la lliçó és que no hi ha límits per al pensament crític individual connectat al públic. Que la militància ja no és un valor perquè és excloent, exigent i codificada.
Si les ONG, els partits, els sindicats o els moviments socials volen continuar tenint la iniciativa en la incidència política i social, hauran d’adaptar-se, obrir-se, deixar-se travessar i fluir. Perquè la ciutadania en xarxa no sols s’obrirà pas entre els que defenen la protecció del comú i del benestar, sinó també entre els que defenen el contrari. I és en aquest encontre, en aquesta fricció, on va a construir-se el futur. On va a decidir-se en quin sentit ocorre la refundació de la democràcia.” 

Podem estar d’acord o no amb el que exposa J.L. Sánchez, però crec que cal meditar-ho, si més no els militants d’organitzacions tradicionals que veuen una amenaça en el 15M però també els partidaris de Democràcia Real Ja que ataquen als sindicats i als partits i promouen l’abstenció. Potser la política del futur no es faça com s’ha fet fins ara però, també cal dir, seria un greu error ignorar el passat i no dependre de les experiències que ens ofereix la història. Ens veiem el 12M al carrer.
Iron Maiden

MENÚ DIA 12 DE MAIG AL SÀEZSÀEZ RESTAURANT

MENÚ DIA 12 DE MAIG
  • DETALL DEL XEF

PER COMENÇAR:
  • SOPA DE PEIX AMB ELS SEUS  MOLUSCS I LA XARXA DEL PESCADOR
  • OU A BAIXA TEMPERATURA AMB SUC DE PERNIL, POLS D’AQUESTA I PURE DE FARCOL

CONTINUEM AMB:
  • ARRÒS MELÓS DE CARXOFA, FAVA I CONILL

COM A PLAT PRINCIPAL:
  • ENTRECOT A LA PLANXA AMB REDUCCIÓ DE VI I CREILLES PANADERES

PER A FINALITZAR:
  • AMANIDA DE FRUITES AMB GELAT DE FLOR D’AZAHAR I SOPA DE GELAT DE MANDARINA

EL PREU DEL MENÚ SÓN 15 EUROS. INCLOU UNA BEGUDA I CAFÉ.

RECORDEM QUE EL PRÒXIM DIA 1 DE JUNY ES CELEBRARÀ UN MENÚ AMB SIS PLATS ACOMPANYAT D’UNA CATA DE VINS, RECOMANATS PER UN ENÒLEG. LES PLACES SÓN LIMITADES.

MONÒLEG OSCAR TRAMOYERES AL GLAÇÓGRUP: OSCAR TRAMOYERES
SALA: GLAÇÓ PUB
LOCALITAT: VALLADA
DIA: DIVENDRES 11 MAIG
HORA: 23:00H
ENTRADA: 3€
ESPECTACLE: Mejor condón en pene, que nueve meses y un nene.

SINOPSI:
Nuevo monólogo de Oscar Tramoyeres, nos cuenta cómo es la bonita experiencia de ser padre, el no dormir, el no tener un duro el día 2, el embarazo, las ecografías, el parto (no os lo podéis perder), el post parto, los biberones, las mierdas... y de follar, ni hablamos. Y un gran etc. de bonitas cosas que te animan a continuar.

GLAÇÓ PUB VALLADA

dilluns, 7 de maig de 2012

Referèndum per Òscar.

Ompliu el següent formulari i piqueu el botó "ENVIAR".
En una setmana li seran entregades en mà totes les vostres paraules d'ànim.


PODEU ACCEDIR AL FORMULARI
PICANT ACÍ DAMUNT.

Ocupació


 -Fi termini: 25 de maig

 -Fi termini: 25 de maig

La gestió del pacte Perales-PP: Hisenda denega a Vallada el Pla d'ajust pels 16 milions d'euros de factures impagades

El Ministeri d'Hisenda (governat pel PP) ha denegat el Pla d'Ajust presentat per l'actual Equip de govern en l'Ajuntament de Vallada, tal com prevéiem i ja vam avisar en el Ple de 28/03/2012 quan vam votar en contra de l'aprovació del dit Pla.

L'alcalde, Sr. Perales, va presentar el Pla d'Ajust per la quantitat de 12.070.000 €; no obstant això, vistes les sol·licituds presentades en el registre d'entrada de l'Ajuntament pels diferents proveïdors reclamant deutes anteriors, la quantitat de factures impagades ascendia a uns 16 milions d'euros.

Tal com ja vam informar el Grup Socialista en una reunió informativa al poble el passat 27/01/2012, l'ajuntament arrossega un deute de 25 milions d'euros (on s'inclouen els 16 milions de factures impagades), fruit de la nefasta gestió duta a terme pel Partit Popular en les últimes legislatures; a pesar d'això, el Sr. Perales ha pactat mantindre's d'alcalde 4 anys amb el Partit Popular, que són les mateixes persones que han provocat la fallida total de l'Ajuntament, a canvi d'una "oferta inmejorable" de la qual només ell i la seua família es beneficien. Entenem que açò és un insult al poble de Vallada, que ha pagat els seus impostos puntualment, i no té perquè veure's abocat a aquesta asfixiant situació.

De fet, el Sr. Perales va justificar la seua ruptura amb el PSOE, amb la qual va trair la voluntat dels votants valladins, entre altres raons, en el fet que “seria millor governar amb el partit que governa a Espanya i en la nostra Comunitat Valenciana, perquè seria beneficiós per al poble”. Doncs bé, ja estem comprovant quins són els suports que ens estan prestant des del Govern d'Espanya, del PP. Tal com nosaltres li vam dir al Sr. alcalde en el seu moment, les diferents Administracions estan per a ajudar als ajuntaments, siguen del signe polític que siguen, sempre que el que es plantege siga raonable, però no per a cobrir el balafiament i els capritxos dels governants.

Des del Grup Socialista condemnem que el Sr. Perales parle ja en premsa de més retallades a la població de Vallada, que no tenim per què pagar la nefasta gestió duta a terme pel Partit Popular en les últimes legislatures, i acceptada i donada per bona ara per ell mateix, amb l'única finalitat de mantindre's com a alcalde i “figurar” en el càrrec, col·locant els seus familiars directes en una pràctica política de nepotisme sense vergonya.

diumenge, 6 de maig de 2012

Hacienda tumba el plan de ajuste de Vallada por el agujero de 20 millones de Valpark


El Gobierno tampoco aprueba el proyecto de austeridad del Ayuntamiento de Senyera

S. GÓMEZ/C. ALÓS XÀTIVA/ALZIRA Vallada y Senyera se han unido a la lista de ayuntamientos a los que el Ministerio de Hacienda ha rechazado sus planes de ajuste. En el caso de la población de la Costera, su consistorio carece de los ingresos y los recursos necesarios como para atender a sus compromisos de gasto corriente. Esas palabras, que bien podrían utilizarse para definir en qué consiste la "quiebra" municipal, son las que utiliza el ministerio para explicar por qué ha optado por mostrar su disconformidad ante el Plan de Ajuste presentado por la corporación de la Costera, pieza indispensable para refinanciar su deuda y pagar así los más de 12,5 millones de euros que mantiene en facturas pendientes de pago con distintos proveedores. 

El Gobierno considera que dicho documento, que recopila el compendio de ajustes presentados por el ejecutivo local para atender durante los próximos diez años los gastos corrientes y la amortización derivada del crédito al que ha solicitado acogerse no garantiza su sostenibilidad. Vallada es la localidad que más volumen de deuda presenta en el conjunto del territorio de las tres comarcas. Junto con Albaida, cuyas facturas pendientes de pago suman 6,5 millones, son las dos únicas entidades de todo el área que, por el momento, no han superado el corte establecido por Hacienda y se asoman al abismo al haber visto tumbados sus planes. 

El alcalde de Vallada, Vicente Perales, no duda en atribuir la decisión del Gobierno a la pesada carga que supone para el ayuntamiento el malogrado proyecto del parque logístico y empresarial (Valpark), iniciado por la anterior corporación y hoy paralizado y en los tribunales. Su agujero económico asciende a los 20 millones de euros, de los cuales 15 corresponden a a los impagos a la constructora, si bien los tres urbanizadores del parque también adeudan una importante suma de dinero al consistorio. 

Senyera, con 1.250 habitantes y que adeuda a proveedores 777.000 euros, también ha visto rechazado su plan. "No sabemos qué van a hacer mancomunar o fusionar municipios; estamos destrozados, no podemos cerrar el ayuntamiento y si nos quitan la asignación del Estado no podremos pagar los gastos corrientes", anticipó la alcaldesa de Senyera, la popular Pilar Alandes.

Font: Levante