dijous, 31 de maig del 2012

dimarts, 29 de maig del 2012

Prepotència



Hi ha persones que quan tenen poder l'exerceixen de forma desproporcionada, abusant i produint efectes negatius i perjudicials per a les persones i per al cos social. Aquesta deformació de la capacitat d'acció individual és la prepotència. En el medi social la prepotència dels poders públics genera indignació, protesta i demanda de justícia però, si l'aplicació de les lleis falla, hom constata la falta de força per corregir la injustícia i podem caure en la desesperació de la impotència.

La història ens dona exemples de prepotència extrema en dictadures, amb dirigents que exercien un domini absolut sobre el poble impotent davant de la força bruta de l'Estat. Mussolini, Hitler o Franco, són paradigmes de prepotència i, curiosament, els tres patien d'alguna incapacitat física o inadaptació social, és a dir, que sembla que hi ha una relació directa entre el despotisme i les incapacitats personals del dèspota. L'abús de poder és major quan major és la inseguretat i les carències personals de qui l'exerceix. 

La força transformadora dels ciutadans ha aconseguit, amb la democràcia, un sistema polític amb controls per a que ningú no puga exercir la tirania sobre el poble. El sotmetiment a les lleis i la divisió de poders garanteixen, si més no teòricament, que no hi haurà arbitrarietats i injustícies. Però la pràctica ha posat en evidència que la justícia, l'encarregada d'equilibrar les desigualtats socials, no és independent i permet privilegis immorals que, si sempre són condemnables, en temps de crisi provoquen misèria i desesperació en milions de ciutadans que se senten impotents. 

Provoca impotència que ningú demane responsabilitats penals, polítiques i civils als causants de la crisi, als gestors de les caixes d'estalvi en fallida; als que permeten l'evasió fiscal i l'existència de paradisos per als diners negres; als destructors de la sanitat i l'educació pública; als que han incomplit la seua obligació institucional i han abandonat a la seua sort a milers de famílies amb xiquets; als que provoquen amb polítiques antisocials l'augment de l'atur; als responsables del desmantellament dels centres d'investigació que ens condemna a ser un país de tercera. El sistema falla quan açò passa i el Tribunal Constitucional ho permet i el president del Tribunal Suprem, en lloc de fer justícia, es gasta milers d'euros públics en viatges de luxe a Marbella sense donar comptes a ningú.

Malauradament l'exemple de prepotència impune es reprodueix a altres nivells. I és més feridor quan coneixes el prepotent i les seues misèries. El poder dels petits empresaris, quan més dèbils i ineptes pitjor, permeten humiliar i abusar dels empleats sota l'amenaça de l'acomiadament reforçada per l'atur galopant. La impotència que açò provoca només s'iguala quan veus alcaldes miserables que tracten despòticament als funcionaris i es permeten eliminar arbitràriament llocs de treball per a persones amb discapacitats, mentre ocupen a familiars a dit pagats amb diners públics. 

La distància curta ens fa palesa la relació prepotència/impotència. Podem observar sense intermediaris com el prepotent inútil es creix davant la paralització derivada de la impotència del perjudicat que s'enfonsa, engolint-se la ràbia de la injustícia, pensant que no pot fer res. Però totes les persones tinguem la capacitat de crear, de generar canvis o de produir efectes en el medi en el qual actuem, siga el medi natural o el social. Aquesta aptitud es denomina “potència” si està en qualitat de possible, sense desenvolupar. Tots posseïm la potència per a canviar les coses. Podem quedar-nos amb aquesta capacitat alliberadora atrofiada, amb aquesta potència transformadora reprimida empassant-nos la saliva, mostrant-nos impotents davant la prepotència destructora dels avars ineptes que ens governen o, pel contrari, desenvolupar el potencial regenerador i de canvi social, del que som capaços, passant a l'acció. En les nostres mans està. 

 Iron Maiden

Polítics del nostre ajuntament VS noves tecnologíes

Alguns polítics de Vallada ens estan demostrant, amb les seues entrades al bloc (com per exemple, els temes que es tractaran als plens ordinaris) que són capaços d'utilitzar les noves tecnologies per informar al poble.
És un exercici de transparència que ens demostra, al mateix temps, que són capaços també d'utilitzar les noves tecnologies (tan necessàries avui en dia) i que, per tant, tenen una formació acord als nous temps.

No obstant això, alguns altres polítics del nostre ajuntament, tenen encara una "formació digital" que deixa molt que desitjar. És un aspecte que considerem necessari però al que molts d'ells es resisteixen (per molt important que siga el seu càrrec) vivint ancorats en el passat.

Al nostre bloc sense anar més lluny, tenim diversos exemples de polítics que no tenen cap inconvenient en escriure'ns utilitzant el correu electrònic de les seues filles o de registrar-se a blogger amb el perfil dels fills (és el cas de Vicente Perales al 2010 o Servilio al 2011).


Altres anècdotes paregudes han arribat a les nostres orelles: polítics que no saben llegir o identificar d'on o de qui ve cada escrit, o com es fan les coses, quan sembla estar tot clarament explicat...  Tanta notícia negativa ha fet que ens preocupem per aquest tema seriosament perquè: Com anem a demanar-li als nostres governants que ens comuniquen, que s'expressen, que ens informen si ni tan sols saben obrir-se un compte de correu a gmail?

Anualment s'oferten cursos d'informàtica al nostre poble. Alguns d'ells són inclús gratuïts!
Estaria molt bé utilitzar aquesta "deficiència formativa"  que tenen aquells que ens governen, per a assistir a aquestos cursos tots junts, com a treballadors de la "empresa" de la qual formen part.
Pel seu bé, però també pel nostre.



MENÚ DIA 2 DE JUNY




RESTAURANT SÀEZ
MENÚ DIA 2 DE JUNY
  • DETALL DEL XEF

PER A COMENÇAR:
  • AMANIDA DE REMOLATXA AMB CABALLA, CEBA CONFITADA I VINAGRETA DE CÍTRICS
  • REVOLT DE CARABASSA AMB BOTIFARRA

CONTINUEM AMB:
  • ARRÒS MELÓS DE CALAMARS AMB PEBROTERA (ÑORA), FESOLS I NAPS


COM A PLAT PRINCIPAL:
  • SECRET IBÈRIC A BAIXA TEMPERATURA, CONCENTRAT DE LA SEUA SALSA, MOSAIC DE VERDURES I XIPS D’ALL PORRO


PER A FINALITZAR:
  • EL NOSTRE TIRAMISU


EL PREU DEL MENÚ SÓN 15 EUROS. INCLOU BEGUDA I CAFÉ.


dilluns, 28 de maig del 2012

Convocatòria de Ple Ordinari a l'Ajuntament de Vallada

El Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de Vallada vol informar la població de la convocatòria de Ple Ordinari que es celebrarà al Saló de Plens de l'Ajuntament el proper dimarts 29/05/2012, a les 21 hores.
 
L'ordre del dia que ens ha remés l'Alcalde és el següent:
 
1- APROBACIÓN SI PROCEDE DEL ACTA DE LA SESIÓN ANTERIOR DEL DÍA 27/04/2012
2 - ASUNTOS OFICIALES Y DAR CUENTA DE LAS RESOLUCIONES DE LA ALCALDÍA, CONVALIDANDO Y RATIFICANDO LAS QUE TIENEN TAL FIN.
3 - APROBACIÓN EXPEDIENTE MODIFICACIÓN DE CRÉDITOS NÚMEO 01/2012 POR MAYORES INGRESOS POR LA CONCESIÓN ADMINISTRATIVA DEL AGUA POTABLE.
4 - DESAFECTACIÓN EDIFICIO CENTRO DE SALUD SITO EN CALLE BLASCO IBÁÑEZ Y CALLE LEVANTE.
5 - ACUERDO POR EL QUE SE LIQUIDA A PROMOCIONES INDUSTRIALES MAFORT, S.L. CANTIDADES RELATIVAS A GASTOS DE GESTIÓN DE CERTIFICACIONES DEBIDAS NÚMEROS 7 A LA 10.
6 - ACUERDO POR EL QUE SE LIQUIDA A PLATAFORMAS LOGÍSTICAS VALLADA, S.L. CANTIDADES RELATIVAS A GASTOS DE GESTIÓN DE CERTIFICACIONES DEBIDAS NÚMEROS 1 A LA 10.
7 - APROBACIÓN INICIAL ORDENANZAS DEL CAMPO DEL AYUNTAMIENTO DE VALLADA.
8 - ACUERDO POR EL QUE SE LIQUIDA A ARDEA SAGUNTUM PROMOCIONES, S.L. CANTIDADES RELATIVAS A GASTOS DE GESTIÓN DE CERTIFICACIONES DEBIDAS NÚMEROS 1 A LA 10.
9 - ACUERDO POR EL QUE SE LIQUIDA A PROMOCIONES INDUSTRIALES MAFORT, S.L. CANTIDADES RELATIVAS A GASTOS CUOTA INICIAL (ACUERDO AYUNTAMIENTO PLENO 27/06/2008).
10 - ACUERDO POR EL QUE SE LIQUIDA A ARDEA SAGUNTUM PROMOCIONES, S.L. CANTIDADES RELATIVAS A GASTOS CUOTA INICIAL (ACUERDO AYUNTAMIENTO PLENO 27/06/2008).
11 – ACUERDO FACULTANDO A LA ALCALDÍA A INICIAR CUANTAS ACCIONES CORRESPONDA EN DERECHO PARA PERSEGUIR LA CANTIDAD ADEUDADA POR LA MERCANTIL PÚBLICA SEPIVA.
12 – APROBACIÓN INICIO PROCEDIMIENTO RESOLUCIÓN DEL CONTRATO DE ADJUDICACIÓN DE LA CONDICIÓN DE URBANIZADOR A LA MERCANTIL ARDEA SAGUNTUM PROMOCIONES, S.L., CON INCAUTACIÓN DE AVAL.
13 – NOMBRAMIENTO DE LA REINA DE LAS FIESTAS 2012.
14 – DAR CUENTA DEL PROGRAMA DE ACTOS FIESTAS PATRONALES 2012.
15 – MOCIONES DE LOS GRUPOS POLÍTICOS MUNICIPALES. 
16 – RUEGOS Y PREGUNTAS.



Grup Municipal Socialista
Ajuntament de Vallada

divendres, 25 de maig del 2012

Gent que balla, gent que canta, gent creativa que crida i denuncia.

Ací uns vídeos per a meditar aquest cap de setmana.
Simplement, genials.

Que els gaudiu.





Més info ací: http://www.flo6x8.com/intro

Plantes d’ací: Jonça


La jonça (Aphyllanthes monspeliensis) és eixa herba que sembla una mateta de jonc, amb les tiges molt fines, però que, en lloc d’acabar amb una punta punxant com el jonc, te unes boniques flors de color blavós amb sis pètals travessats de dalt a baix per una vena fosca, que adornen les vores dels camins i els marges dels bancals des de l’abril fins a juliol.


És una planta monocotiledònia rara, doncs és l’única espècie del gènere Aphyllanthes, que com el seu nom indica (Aphyllanthes ve del llatí “aphylla” que significa sense fulles) no té aparentment fulles, doncs les ha reduït a una espècie de beina escariosa situada a la base de les tiges, i realitza la fotosíntesi mitjançant les tiges verdes. 


A més, la seua distribució mundial és molt reduïda. Només podem trobar-la des d’Occitània a la Península Ibèrica i algun punt del nord d’Àfrica, i manca, fins i tot, a les Balears.

dijous, 24 de maig del 2012

Los recortes educativos, explicados a lo bestia


per Isaac Rosa en Zona Crítica, 23 de maig de 2012 

El presidente del gobierno convoca a los medios de comunicación a La Moncloa para un mensaje a la nación. Mirando a la cámara, con tono firme, lanza la bomba: “Queridos ciudadanos, voy a ser sincero, sin eufemismos: en España sobran millones de trabajadores, y van a seguir sobrando por muchos años, porque no esperamos crear empleo en una larga temporada; más bien al contrario, se seguirá destruyendo. Así que no voy a emplear el argumentario habitual para justificar los recortes educativos. Háganse ustedes mismos esta pregunta: ¿para qué vamos a seguir formando jóvenes que no tendrán donde trabajar? ¿Para qué gastar nuestro escaso dinero en que las próximas generaciones tengan un título universitario, de Formación Profesional o de Bachillerato? ¿Para que lo cuelguen en el salón? ¡Si aquí no va a haber trabajo en condiciones más que para unos cuantos, y el resto al paro o al subempleo!”


dimecres, 23 de maig del 2012

MENÚ DIA 26 DE MAIG




RESTAURANT SÀEZ

MENÚ DIA 26 DE MAIG
  • DETALL DEL XEF

PER A COMENÇAR:
  • AMANIDA DE FRUITS SECS AMB VINAGRETA DE MEL I MOSTASSA
  • CUBALIBRE DE FOIE AMB GRANISSAT DE LLIMA

CONTINUEM AMB:
  • ARRÒS MELÓS DE CIGÀL·LA, PERNIL I BOLETS AMB SUC DE POLLASTRE

COM A PLAT PRINCIPAL:
  • CARRILLERA GUISADA DE TERNERA AMB LA SEUA SALSA, PURE DE XIRIVIA I XIPS DE CARABASSA

PER A FINALITZAR:
  • TARTA TRES XOCOLATES


EL PREU DEL MENÚ SÓN 15 EUROS. INCLOU BEGUDA I CAFÉ.

dilluns, 21 de maig del 2012

Jo també vaig signar

Jo també vaig signar i molts, moltíssins de nosaltres vàrem signar. Vaig signar contra el viaducte sobre les Gorges del Cabriol, per no sé quina raó el traçat no passa per allà. Vaig signar contra la Guerra d'Irak, que s'ha demostrat que d'armes massives res de res i d'interessos econòmics bona cosa. També vaig signar contra l'equiparació del camps de golf amb l'agricultura, pel que fa a nivell de prioritat en l'ús de l'aigua. A més vaig signar contra el transvassament Xúquer-Vinalopó que deixaria la Ribera salinitzada i el Caroig sense el seu aqüífer, el projecte va ser modificat. He signat contra els aerogeneradors de la Balarma i altres zones, ara resulta que no eren tan necessaris ja que s'han retirat les subvencions a les energies renovables. Vaig signar contra la destrucció del Cabanyal i ja a ningú li queda dubte que era una operació immobiliària de quatre. He signat contra el macroabocador de Llanera, el fem per a l'interior i el turisme que en part el provoca a la costa. Més recentment he signat contra la reforma laboral, contra el nou decret en l'ensenyament i sanitat que ja molts estem patint. He signat per la modificació de la llei electoral, he signat per què els polítics no ens roben tant de forma "legal", per què els que ho fan de forma il·legal tornen els diners. He signat fins pensar que no servia de res firmar. Si ens alliberem dels prejudicis ideològics, que ens pesen molt i massa, dieu-me si no he firmat per causes justes. Signar o firmar, la primera acció en un joc democràtic que ens demana l'opinió cada quatre anys. He signat contra l'ús de l'energia nuclear i vullguera que el temps no em donara la raó, vullguera arribar a temps!! Salut

Parte tora to Rajoy!


Diumenge dia 20 de maig la sexta va emetre un nou programa de Salvados que tots els ciutadans espanyols haurien de veure, si més no, per tindre una idea del que se’ns ve al damunt si continuem pel camí de destrucció que ha encetat el govern del PP. 

Durant una entrevista en un mercat grec, un ciutadà veu la càmera dels espanyols i expressa, molt gràficament, el que pensa ell i cada vegada més gent.