Cercar en aquest blog

dissabte, 9 de juny de 2012

Privat? íntim? públic?

He arribat a les 8:30 a la Facultat d'Informàtica. A les 9 han fet la crida. Hem col·locat totes les persones que s'examinaven i hem repartit els exàmens, les plantilles, les instruccions...Com sempre, he sentit curiositat, així que he mirat, ho confesse!
He llegit el text de la prova del Nivell Superior de la Junta i he trobat un text que parlava d'un tema interessant, almenys per a mi. Imagine que per a molta gent també, perquè de vegades em pregunte si no és un poc inconscient escriure en webs, blogs o xarxes socials tot el que ens passa pel cap o pel cor, tan sincerament...
Potser té raó l'autor quan diu que les noves generacions  no valoren el que ha costat poder parlar, sentir i expressar-se lliurement sense pensar on aniran a parar totes les nostres paraules. Potser té raó l'amiga que em va demanar que llevara del blog la foto de la quadrilla sopant en la piscina... a mi m'agradava!!! Pensava que era una mostra del meu afecte pels meus amics, una foto nostra que amb el temps ens hauria fet gràcia tornar a mirar... però ella insistia: "ja saps que no sóc partidària que circule la meua imatge per no se sap a on de la xarxa virtual"...   i jo pensava: si jo respecte el teu dret a la intimitat, resulta que tu, indirectament, no estàs acceptant que jo mostre el meu afecte publicant una foto d'allò més normal entre la gent del poble, una nit en quadrilla, ja veus tu...
Al final, vaig prioritzar, com sempre, l'amistat i el respecte, i vaig canviar la foto dels meus amics per una foto de la càmera Werlisa de la qual parlàvem...

Potser sí que ens trobem entre dos generacions, una completament fascinada per les possibilitats que ens oferix la tecnologia i que expressa el que sent tot compartint opinions i sensacions, i una altra que té por, que no gosa compartir el que és i el que estima, el que tem... En fi, jo recorde quan van aparéixer les targetes de crèdit, els telèfons mòbils, la por, el respecte, la desconfiança...

Quina diferència hi ha entre "privat" i "íntim"?
Quins són els límits de la nostra paret?
Què volem que aparega al nostre "mur"?
Què ??

Cada persona és un món i el que per a uns és una meravella per a altres és un suplici. Confesse la meua curiositat per la tecnologia, el respecte per la privacitat de les persones, i també l'agraïment a tota la gent que fa blogs com el que estem llegint, on tenen cabuda totes aquestes opcions, ja siga com a lectors i lectores, col·laborant o simplement pensant des d'algun raconet del poble, del camp, del terme... bon cap de setmana!


Nota: Text extret de la Prova de Nivell Superior 2012 de la JQCV (= Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià)

divendres, 8 de juny de 2012

Quan la por canvie de bàndol

Vols que Espanya siga la nova Islàndia i jutge als 'bankers'?Vols que Espanya siga la nova Islàndia i jutge als 'bankers'? Aquest és el moment. http://15mparato.wordpress.com/campana-legal/#QuerellaPaRato

La primera querella ciutadana contra la banca ha arribat. És el moment de fer un pas avant i passar de la indignació i la crítica a l’acció. Ha arribat el moment de participar activament, de prendre l’acció i la paraula. Els ciutadans ens organitzem per a construir la societat que volem. Si ells no ho fan, ho farem nosaltres.

Després d’un mes d’intens treball, ja s’ha preparat una querella ciutadana contra Rodrigo Rato. Hi ha accionistes i treballadors de Bankia preparats per a declarar en contra seu. Hi ha un equip d’advocats que ha redactat la querella. Ho tenim!! Ara s’ha obert una campanya per a arreplegar aportacions per a poder presentar la querella en 7 dies. Es necessiten 15.000 euros. Puc donar fe que es tracta d’un procés totalment net i transparent. Se n’aniran penjant en la web 1 a 1 les factures de cada euro gastat.

NO SERIA MAGNÍFIC PARTICIPAR EN LA CAIGUDA DE RATO? ara TU POTS PORTAR-LO A JUÍ!!! PARTICIPA!!! (econòmicament si pots, i si no DIFON!!!)

El procés s’obri en Goteo.org demà dimarts a les 9;00 del matí. És molt important reunir els diners ràpids perquè la querella ciutadana es presente abans que les querelles presentades per partits polítics, de dubtosa voluntat real de fer justícia...

Anem que podem!!!!

CONTRACTACIÓ DE 4 SOCORRISTES PER A LA PISCINA MUNICIPAL DE VALLADA


Resultats procés selectiu

Baremats els candidats, i una vegada realitzades les entrevistes personals, els resultats de la selecció de 4 socorristes per a la piscina municipal de Vallada han sigut els següents:

 NOM
BAREMACIÓ
ENTREVISTA
TOTAL
José Carlos Herrero García
1,95
3
4,95
Sara Ferri Soler
0,1
3
3,1
Francisco Arnal Biosca
0
3
3
Adrián Gómez Castells
0
3
3
Miquel Micó Laparra
0,9
2
2,9
Joan Jordán Tejedor
1,20
1,5
2,7
Alejandro Sanchis Boluda
0,6
1,5
2,1
Bernat Cuenca Luna
0,2
1,5
1,7
Bianca P. Esteve Ceballos
0,1
1,5
1,6
Fran Barberá Bru
0
1,5
1,5
Javier de la Torre Aranda
0
1,5
1,5
José Luis Soriano García
4
No presentat
-
Josep Aliaga Giner
1,8
No presentat
-
Carlos Pérez Ivanco
1,15
No presentat
-

S’aprova la contractació dels següents socorristes durant la temporada estival 2012:

-          José Carlos Herrero García
-          Sara Ferri Soler
-          Francisco Arnal Biosca
-          Adrián Gómez Castells

La resta de candidats passaran a formar part d’una Borsa de Treball per a cobrir les possibles baixes que pogueren produir-se.
 El que es fa públic per a general coneixement per un termini de 3 dies naturals, a partir de la publicació del present anunci en el tauler d’edictes i en la web municipal, perquè els interessats puguen presentar les reclamacions pertinents.

dijous, 7 de juny de 2012

Dóna-li la volta al mónhttp://www.somosasi.org/


Negres tempestes agiten els aires...

A pesar de la intensa llum del sol i de les temperatures estivals l'ambient està tèrbol, com quan s’aproxima la tempesta i el blau del cel desapareix cobert pels negres núvols amenaçants. No hi ha alegria en les cares dels veïns que reflecteixen preocupació o resignació i les converses tenen un to pessimista que deixa entreveure el fons agre de les situacions individuals, de la incertesa del futur de famílies senceres. “Negras tormentas agitan los aires, nubes oscuras nos impiden ver”, diu la popular cançó anarquista en els primers versos, de fort poder descriptiu, que semblen escrits per a la situació actual. 

Les dos coses són certes. Per una banda des de feia moltes dècades que els aires no estaven tan negres com estan ara i, desgraciadament, pareix que en qüestió de setmanes poden estar encara més enrarits. Per altra banda la manipulació informativa, l'ocultació de les veritables intencions dels poderosos i les mentides dels polítics, ens impedeixen veure la realitat i, per tant, una eixida a l’angoixosa situació. La generació més i millor formada de la història d'Espanya pateix un atur de més del 50%. Gent amb formació, capacitat i ganes no troben solució al seu problema vital. Potser perquè el problema no és individual sinó col·lectiu i la solució, per tant, ha de ser col·lectiva i no individual.

Juantxo López de Urralde en la seua col·laboració en “Actúa” parla de la necessitat de passar de l'acció individual a la col·lectiva. “Uno de los aspectos màs repetidos en las campañas de divulgación es que la acción en defensa del medio ambiente debe ser individual” però “...si queremos ser eficaces en la lucha ecologista hay que dar un nuevo paso hacia la acción colectiva”, diu López de Urralde referint-se a l'ecologisme però també a l'acció política. La presa de consciència és forçosament individual i l'acció de cada individu és imprescindible però tant els problemes ecològics com els conflictes socials tenen l'origen en el model econòmic depredador de recursos finits i basat en l'egoisme individual. 

L'acció col·lectiva organitzada ha sigut capaç de frenar la deriva suïcida de l'energia nuclear, de construir un estat de benestar de cobertura universal i d'establir unes relacions laborals respectuoses amb empresaris i treballadors. La fal·làcia del individualisme liberal, que aplica la llei del més fort disfressada de llibertat, ha esborrat la solidaritat i la unitat d'acció de l'imaginari ciutadà i això ens ha sumit en la foscor paralitzant. Un a un no som res però junts ho som tot. Només l'acció col·lectiva organitzada dels ciutadans podrà esbrinar la llum del sol apartant els obscurs núvols que no ens deixen gaudir de les rialles de l'estiu, que ja està ací. 

Iron Maiden

dimecres, 6 de juny de 2012

MENÚ DIA 9 DE JUNY


RESTAURANT SÀEZ

MENÚ DIA 9 DE JUNY
  • DETALL DEL XEF

PER A COMENÇAR:
  • AMANIDA DE CAPELLÀ AMB VENTRESCA D’ATÚN
  • REVOLT DE GAMBA AMB ALLETS TENDRES

CONTINUEM AMB:
  • ARRÒS MELÓS DE BOLETS AMB FOIE

COM A PLAT PRINCIPAL:
  • ABADEJÓ CLUB RANERO AMB TERRINA DE CREILLA

PER A FINALITZAR:
  • EL NOSTRE POSTRE


EL PREU DEL MENÚ SÓN 15 EUROS. INCLOU BEGUDA I CAFÉ.

dimarts, 5 de juny de 2012

València necessita una cançó

Hola Valladacity!

Fa poc que s'ha editat aquest documental que parla una miqueta de la situació que viu actualment la música en la nostra llengua, el valencià. Vos el deixe per ací a veure que vos sembla.'València necessita una cançó' és un documental que s'endinsa en el moment que atravessa la música cantada en valencià. Més de 30 músics, periodistes i professionals del gremi analitzen el que coincideixen a denominar com el millor moment del sector de tots els temps. Quantitat, qualitat i diversitat en són les claus. L'objectiu: la normalitat dins d'un país lluny encara de ser-ho.

Raimon, Feliu Ventura, Miquel Gil, Vicent Torrent (Al Tall), Xavi Sarrià (Obrint Pas) o Pep Gimeno "Botifarra" són alguns dels noms propis que donen vida a aquesta radiografia de l'actualitat musical valenciana.


Direcció i realització: Borja Pons i Guillem Nicolàs
Edició: Borja Pons
Ajudant de producció: Mireia Mas
Disseny: Baptiste Pons
Música: Feliu Ventura, Miquel Gil, Pep Gimeno "Botifarra", Orxata Sound System, La Gossa Sorda, Xerramequ Tiquismiquis.
Col·labora: Universitat Politècnica de València (EPSG) i Tramuntana Produccions

"València necessita una cançó
per a recuperar el vell somriure
de quan senyoreja sobre el món
amb una ment desperta, alerta i lliure."
(Feliu Ventura)

Fotografies de la marxa contra el càncer realitzada a Vallada

Podeu veure-les al nostre Google+.
Si no teniu compte obert, piqueu ací damunt per a saber com obrir-vos-en un i també sobre com utilitzar-lo. Aneu amb compte amb omplir correctament el vostre perfil.


la notícia a "Comarcàlia"

SELECCIONATS "LA DIPU TE BECA" 2012


 Es comunica als adjudicataris que abans del pròxim 7 de juny hauran de personar-se en l’Ajuntament en horari de 9 a 14 hores a l’efecte de que accepten la beca (o renuncien a ella) i aporten la fotocòpia de la cartilla bancària en què es realitzaran els ingressos de les beques. 

S’adjunta l’Annex comprensiu de les puntuacions atorgades.

La Diputació implanta Localgis per a la modernització administrativa a Xàtiva, Genovés i Vallada


(Font: PORTAL COMARCAL 02/06/2012)
Segons la informació “Xàtiva, Genovés i Vallada seran les tres localitats de la Costera que disposaran de l’aplicació informàtica en una primera fase en aquesta Comarca”. En la presentació és va dir que "Localgis és una ferramenta de treball d’última generació... per a modernitzar i agilitzar l’administració local, que permet a l’ajuntament la gestió d’informació en un context cartogràfic i que els seus diferents serveis interactuen a través d’ella" i també que “el sistema permet tant la consulta com la gestió de tota la informació urbanística i mediambiental municipal gràcies a què serveix les dades georreferenciades, és a dir, localitzades en plans digitals amb tantes capes com a àmbits informatius, a més de posar-les a disposició dels ciutadans mitjançant la seua publicació en la web local”.
La notícia remarca que “la publicació en internet fa que estiga a l’abast i disposició no sols dels tècnics municipals sinó també dels ciutadans, que poden accedir a ella, visualitzar el contingut i navegar pels mapes publicats, consultar els seus elements, imprimir-los i inclús implementar marcadors personals amb què generar informes actuals i històrics associats.”
Com podem veure, la informàtica és una ferramenta que dia a dia esdevé imprescindible per a l'administració pública i per a la informació dels ciutadans. Ara només cal esperar que aparega “Localgis” a la web de l'Ajuntament, l'utilitzem i esbrinem per a què serveix, i que no quede, com altres coses que s'han anunciat a so de bombo i platerets, en fum de canyot.