divendres, 29 de juny del 2012

Excursió al Río Fraile, Bicorp (Actualitzat amb vídeo).


     
El Centre excursionista Alt de la Creu organitza una excursió d'espectacular bellesa paisatgística i super refrescant per al proper dissabte 30 de juny. L'hora que hem quedat és a les 8:40 del matí  en el  "triàngul" per eixir a les 9:00 en punt. Cal portar esmorzar, aigua i dinar per passar el dia.

A esta excursió només poden vindre   membres federats.  

I per a tots els que vulgueu gaudir de la natura no es desil·lusioneu; reviseu els vostres frontals, ja que pròximament es farà una marxa nocturna per a xiquets i una excursió senderista a Anna a la ruta de l'aigua. Ja vos anirem informant.

Aprofitem per a recordar-vos que els membres del Centre durant el mes de juliol s'han de posar al corrent en el pagament de la quota semestral. 
       
       

LA CAMBRA DE DALT: BLAVET

LA CAMBRA DE DALT: BLAVET: Ma uela sempre emblanquinava la frontera i el corral ara, a l'estiu, per tindre-ho tot net i lluidor per a festes.Encara hi ha gent que...

dimecres, 27 de juny del 2012

FESTA NORDIC MIST AL GLAÇÓ


    Dissabte 30 al Glaçó rebrém la festa NORDIC MIST!!

    Amb azafates i regals per a totes les teues copes amb NORDIC MIST, a més els  
    combinats amb BRUGAL, CUTTY SARK I LARIOS 12 també tindràn regal segur,PER    
    ANIMAR LA SELECCIÓ ESPANYOLA EN LA FINAL!!

    GLAÇÓ PUB VALLADA

dimarts, 26 de juny del 2012

MENÚ ESPECIAL AL SÀEZ


SÀEZ RESTAURANT
MENÚ  ESPECIAL DIA 30 DE JUNY
AQUEST MENÚ CONTARÀ AMB LA PARTICIPACIÓ DE DOS CUINERS, MIGUEL HIDALGO I SANDRA FORTÉS, QUE HAN TREBALLAT EN RESTAURANTS COM EL BULLI, ARZAK, AKELARRE I ZUBEROA ENTRE ALTRES.
  • DETALL DEL XEF

PER  A COMENÇAR:
  • BRANDADA D’ABADEJO AMB PALETS DE PANÍS
  • ORELLA DE PORC PRENSADA AMB XIMIXURRI D’HERBES

CONTINUEM AMB:
  • ARRÒS MELÓS DE FESOLS, NAPS I BOTIFARRA

COM A PLAT PRINCIPAL:
  • RAVIOLI DE RABO DE BOU AMB UNA SALSA DE BOLETUS I ESPUMA DE CREÏLLA

PER A FINALITZAR:
  • CREMÓS DE XOCOLATE NEGRE AMB ESTRUDEL DE POMA I COCO


EL PREU SÓN 15 EUROS. AQUEST MENÚ NO INCLOU LA BEGUDA.
962257158   WWW.SAEZRESTAURANTE.COM

diumenge, 24 de juny del 2012

Un juez obliga a Vallada a cancelar el contrato de 46 millones por el que adjudicó Valpark


El ayuntamiento tendrá que indemnizar a la urbanizadora con 1,4 millones por daños y perjuicios 


SERGIO GÓMEZ XÀTIVA El de Valpark es, ya, oficialmente, un proyecto fantasma. Una sentencia judicial ha obligado al Ayuntamiento de Vallada a rescindir el contrato de 46 millones de euros por el que la administración adjudicó a la Unión Temporal de Empresas (UTE) formada por Ferrovial y Asfaltos Guerola, SA, los trabajos de urbanización del parque logístico y empresarial, en 2008. El auto condena al consistorio a indemnizar a la UTE por los "daños y perjuicios" derivados del impago de una decena de certificaciones de obra aplazadas durante años. 

En aplicación de la sentencia, el equipo de gobierno ha alcanzado un acuerdo con la UTE y finalmente le pagará 1,4 millones de euros, que se suman a los 14,5 que las empresas ya han percibido a través de la línea ICO, habilitada por el Estado para que el ayuntamiento saldara las deudas que mantenía con proveedores. Por ese crédito, la corporación deberá destinar un tercio de su presupuesto anual (1 millón de euros) a pagar los intereses generados por el agujero global de Valpark, que supera los 21 millones. 

Los urbanizadores, que han visto satisfechas sus demandas en los tribunales hasta en tres ocasiones, ya reclamaron hace tres años, en 2009, la cancelación del contrato, cuando las obras de la infraestructura quedaron paralizadas. La crisis financiera acabó truncando una inversión que preveía construir sobre una superfície de 1,3 millones de metros cuadrados. Los reiterados impagos de las tres empresas constructoras propietarias de suelo (Mafort, SL; Coperfil, SA, y Ardeas Saguntum, SL), que aún adeudan 15 millones de euros a la administración local, terminaron por hacer naufragar el proyecto. 
La portavoz socialista en el ayuntamiento, María José Tortosa, ha acusado directamente al alcalde de la localidad, Vicente Perales, de "plegarse" ante los intereses de las urbanizadoras al negarse a recurrir la sentencia que avala las demandas de las empresas, tal como pidió el PSOE en un pleno. "Tendría que haber negociado hasta el final para dar el máximo beneficio para el pueblo: Perales no ha presionado lo suficiente", subrayó Tortosa, que considera exagerada la cantidad que deberá pagar el municipio por la indemnización. "El PP antes y ahora AIPV están hipotecando el pueblo para 100 años". El PSPV acusó al anterior equipo de gobierno de "no parar las obras en 2009". 

Una opinión que comparte el propio alcalde. Vicente Perales considera que el ejecutivo anterior (el PP, formación con la que ahora gobierna en coalición) debería de haber rescindido el contrato hace tres años.

Font: edició electrònica diari levante-emv.com El Mercantil Valenciano dissabte 23 de juny 2012

dissabte, 23 de juny del 2012

Plantes d’ací: Les herbes de Sant Joan


La nit de Sant Joan és la nit màgica per excel·lència, si més no per als pobles mediterranis, però també per a altres pobles com els celtes. El solstici d’estiu, que marca la nit més curta de l’any, varia entre el dia 20 o 21 de juny però és la nit entre el 23 i el 24 juny quan es celebren, des de temps immemorial, festes i berbenes, ritus i pràctiques màgiques molt sovint amb determinades plantes. 

Berbena
Una d’elles és la berbena (Verbena officinalis L.) que a l’antiguitat era una planta de cerimònies i de màgia. Com a planta màgica per aconseguir l’amor desitjat, riquesa i fortuna, havia de ser recol·lectada per la nit, coincidint amb el solstici d’estiu, és a dir, la nit de Sant Joan, i després es celebrava un ritual amb danses i lletanies. Anar de berbena (a recol·lectar la planta) era una festa i possiblement d’ací ve el nom de la festa nocturna, encara que ja ningú se’n recorda de l’humil planta.

Altra planta lligada a aquesta nit és el pericó groc o herba de sant Joan (Hypericum perforatum L.). Abans es creia que el nom feia referència a la propietat que se li atribuïa de fer fugir als esperits dolents i a les aparicions, doncs, a l’Edat Mitjana es cremava en les cases en les quals es creia que hi havia entrat el Dimoni. D’ací el nom amb el que era coneguda: Fuga daemonium (espantadimonis). En la cultura celta, es deia que les fades dolentes, els follets i mags de males intencions no entrarien mai en una casa on les seves finestres estiguessin protegides per ramets d'aquesta planta. També es diu que cura la melancolia i atrau l'amor. 

Herba de Sant Joan o pericó groc
El que si és veritat és que les virtuts del pericó groc són innumerables. Cura les cremades, mitiga el dolor que produeixen i  afavoreixen la recuperació epidèrmica. Les summitats florides s’han emprat com cicatritzants i antisèptiques, pel contingut en olis essencials. S’anomena herba dels colps perquè disminueix les inflamacions que produeixen els colps. Però, a més, són digestives, antigangrenoses, antiinflamatòries, antiequimòtiques, antipiròtiques, antidepresives, relaxants, sedants i antiartròsiques. 

Per sant Joan està en plena floració, motiu pel qual alguns noms populars fan relació a Sant Joan, doncs en les flors és on hi ha major concentració de principis actius. Potser per això la dita “Les herbes de Sant Joan tenen virtut per a tot l’any”. Però, per a que així siga, cal collir-les a mitja nit, fer-ne rams i tocar-les. Avui dia aquest costum s'ha perdut. És una llàstima doncs era una bonica tradició endinsar-se en la serra a la matinada i recórrer les senderes per anar a collir les herbes de Sant Joan.

divendres, 22 de juny del 2012

Un programa electoral que dóna enveja.

Aquest és el programa electoral que han votat la majoria de francesos i amb el que s'ha presentat Hollande.
Al final va a ser cert allò de que "cadascú té allò que es mereix".
Podeu llegir el programa electoral complet (en francés) picant ací.
Podeu accedir a totes les notícies relacionades amb les eleccions en França 2012 picant ací.



1. Subida de impuestos para los millonarios: el tipo máximo del IRPF será del 75% para las rentas por encima del millón de euros al año.
2. Rebajar la edad de jubilación desde los 62 a los 60 años (para los trabajadores con 41,5 años cotizados).
3. Subir el salario mínimo por encima de la inflación. Ahora es de 1.200 euros al mes.
4. Derogar la subida del IVA que preparaba Sarkozy.
5. Que las rentas del capital paguen lo mismo que las rentas del trabajo.
6. Legalizar el derecho al matrimonio y la adopción de los homosexuales.
7. Que las empresas que se lleven sus fábricas fuera de Francia tengan que devolver las ayudas públicas recibidas.
8. Pedir a la UE una reforma de los estatutos del BCE para que el crecimiento y el empleo sean también un mandato prioritario en la política monetaria y que el banco central pueda prestar directamente a

dijous, 21 de juny del 2012

Recordatori i canvi d'horari curs de valencià intensiu Grau Mitjà a Moixent

La Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Moixent ha organitzat un curs de valencià intensiu de preparació de les proves de Grau Mitjà de la Junta Qualificadora, del dilluns 2 de juliol al divendres 10 d'agost, per als qui vulguen presentar-se a les proves de la convocatòria de novembre o, simplement, fer un curs de valencià de nivell mitjà (C1), d'interés tant per a estudiants que cursen estudis d'educació secundària o estudis universitaris i volen millorar la seua competència lingüística (fonètica, ortografia, gramàtica, lèxic, expressió oral i escrita) com per a persones interessades a presentar-se a les proves de certificació de l'Escola Oficial d'Idiomes (cicles intermedi i avançat) que es convoquen anualment per als alumnes lliures.

L'horari del curs ha canviat i serà de dilluns a divendres, de 19 a 21 hores de vesprada. Les persones interessades podeu demanar-ne més informació i inscriure-vos a l'Agència de Lectura de Moixent (Casa de la Cultura) o telefonant al 96 226 10 30 (vesprades, de 17 a 20 h.). El preu consistix únicament en el pagament d'una matrícula de realització del curs (40 euros). Places limitades.
 
 
Regidoria d'Educació i Cultura
Ajuntament de Moixent

Fotos de la acampada als Campellets.


     Ens han fet arribar  les fotos de la acampada dels Campellets perquè les penjarem en Internet. Podeu vore-les al nostre Google+. Recordeu que sols són visibles per als nostres cercles. Valladacity dóna l'enhorabona al Centre excursionista per l'esforç i dedicació en totes les activitats realitzades. Que no vos baixe l'ànim, seguiu així!! 

dimecres, 20 de juny del 2012

SÀEZ RESTAURANT


RESTAURANT SÀEZ
MENÚ DIA 23 DE JUNY
  • DETALL DEL XEF

PER A COMENÇAR:
  • AMANIDA D’AHUMATS AMB VINAGRETA DE MEL I FRUITS SECS
  • OU DE CORRAL A BAIXA TEMPERATURA, CREMÓS DE CREILLA, VIRUTES DE PARMESÀ I SALTEJAT DE BOTIFARRA

CONTINUEM AMB:
  • ARRÒS MELÓS DE CONILL, CARXOFA I BOLETUS

COM A PLAT PRINCIPAL:
  • TURBOT (RODABALLO) AMB VEL DE CANSALADA IBÈRICA, PESOLS I PIMENTÓ

PER A FINALITZAR:
  • LA NOSTRA TARTA DE TRES XOCOLATES


EL PREU DEL MENÚ SÓN 15 EUROS. INCLOU BEGUDA I CAFÉ.

 LA PRÒXIMA SETMANA ÉS REALITZARÀ UN MENÚ ESPECIAL JA QUE CONTAREM AMB LA PARTICIPACIÓ DE DOS CUINERS, MIGUEL HIDALGO I SANDRA FORTES,  QUE HAN TREBALLAT AL BULLI, AKELARRE I ZUBEROA ENTRE ALTRES. 

RESULTATS SELECCIÓ MONITORS ESCOLA D’ESTIU 2012


BORSA DE TREBALL DE MONITORS DE´L’ESCOLA´D’ESTIU DE VALLADA
 RESULTATS SELECCIÓ MONITORS
ESCOLA D’ESTIU 2012 

NOM
BAREMACIÓ
PROJECTE
ENTREVISTA
TOTAL
José Manuel Gómez Castells
5
1,5
3
9,5
Mª Ángeles Garrido Juan
1,25
1,5
3
5,75
Salvador Baixauli Bosch
1
1,5
3
5,5
Sonsoles Boscá Calatayud
2,5
1
2
5,5
Sara Carbonell Martínez
0,6
1,5
3
5,1
Carla Sáez Vila
0,6
1,5
3
5,1
Marina Navalón Fito
1,6
1
2,5
5,1
Mª Antonia Giner Calabuig
0,55
1,5
2
4,05

Pengem o no pengem les fotos de la acampada dels Campellets?

   
     Tinguem algunes fotos de la acampada dels Campellets del passat cap de setmana. Ara la qüestió és si hi ha algun pare que no vullga que es pengen les fotos en les que apareix el seu fill, tot i que a través del google+ només ho poden vore determidades persones. Passeu la veu i deixeu algun comentari al respecte.

dimarts, 19 de juny del 2012

Google+, evolució lògica però desconeguda.

Com a col·lectiu-moviment-grup o com vullgueu etiquetar a VALLADA City, sabeu que des de fa més de 3 anys, sempre hem jugat i ens han interessat les noves tecnologies al servei de la comunicació i la llibertat.
Fruit d'aquest interés, hem passat com no pel Facebook (on varem estar quasi 2 anys), pel twitter i, des de juny de 2011, abandonarem aquests dos per passar-nos a Google+.
No estem penedits amb el canvi, al contrari, cada vegada estem més contents de les grans possibilitats que ens brinda aquesta xarxa social, que està tenint tanta acceptació als EEUU i encara és tan desconeguda al nostre país.
Com passa en altres àmbits de la nostra vida, els humans, sempre som reticents als canvis, sobre tot quan sembla que tot funciona mitjanament bé. Però els humans també som éssers que, quan gaudim d'alguna cosa que ens agrada, quan vegem que alguna cosa pot ser millor del que és, sempre ens agrada transmetre-ho als altres i donar-la a conèixer. Com si no pot explicar-se l'evolució?
Ens agradaria parlar-vos d'aquesta xarxa social, mostrant-vos 20 característiques que la fan diferent (i millor) a la resta. Tot per a que superem el principal motiu que tothom té de seguir a facebook: "Es que tots els meus amics estan ahí!".


Comencem:
  • Integració
  • amb totes les aplicacions de Google: Això vol dir que amb un sol registre, disposeu de compte a totes les restants aplicacions de Google com youtube, maps, picasa, google drive (disc dur virtual de 5 GB), gmail, reader, blogger, i un llarg etcétera. Podeu accedir d'un lloc a un altre sense necessitat de registrar-vos contínuament. 

  • Els cercles de google+: Molt diferents a les llistes de facebook. Els cercles són una eina fantàstica de google+. És la manera més natural que tenim d'organitzar els nostres contactes i de comunicar-nos amb ells. De dir qui pot veure què i qui no pot. D'escriure'ns individualment o en grup. De no molestar amb les nostres publicacions a aquells que no els interessa. També podem utilitzar-los com a cercles buits i enmagatzemar (compartir) amb ells allò que volem veure més endavant. 

  • Adéu a les molestes sol·licituds d'amistat! Amb el google+ s'han acabat les molestes sol·licituds d'amistat, ja que qualsevol pot fer-se seguidor de qualsevol sense la necessitat de que l'altre accepte. Un usuari que ens segueix únicament veurà allò que publiquem per a tots (és a dir, públicament), però si tot allò que publiquem ho compartim únicament amb els nostres cercles, un cercle o persones concretes, ningú més que ells poden veure-ho. No és genial? El control d'allò que publiquem és total.
  • L'aplicació App de Google+ per a mòbils és simple i ràpida i funciona increïblement bé si sou usuaris de mòbils amb sistema Android (també de Google).
  • Control total de tot allò que hi compartim. Google+  mai ens deixarà compartir res si abans no li diguem amb qui volem compartir-ho. Les nostres publicacions podem compartir-les: Públicament (ho veuran tots, per als nostres cercles (personalitzats), per a un cercle, una persona (o combinacions cercle-persona, persona-persona, etc.) o inclús podem compartir les coses afegint un correu electrònic. 
  • Jocs: Google+ té un gran arxiu de jocs, tots organitzats per temàtiques. Aquest jocs són menys intrusius i menys molestos per a altres usuaris que no els utilitzem i no volem rebre cap notificació.

  • L'alliberament de dades de Google és una eina que ens permet, en tot moment, fer còpies de seguretat o baixar-nos tot allò que tenim guardat o publicat a la xarxa. Amb aquesta eina mai podem perdre res i a més, Google no conserva

El sentit de la vida



Afirmava Hobbes que “l’home és un llop per a l’home” doncs vivim en una guerra contínua de tots contra tots. Estem vivint uns moments en els quals tot gira al voltant de l'economia, del interès i dels mercats, que sembla que és el que fa funcionar la societat. Hem acceptat que els individus som egoistes i busquem satisfer el nostre benestar i el nostre ego. Inclús les accions altruistes diguem que, en el fons, són actes egoistes, doncs busquen la satisfacció personal i el reconeixement social. Al cap i a la fi, diu la ideologia dominant, la vida social és un mercat, un continu intercanvi de diners, coses, satisfaccions o sentiments, regulat per contractes escrits o tàcits. Una persona dona alguna cosa sempre a canvi d'altra. Així són els negocis i les relacions personals. Fins i tot l'amor és un intercanvi. En la parella són plaers, atencions i assistència i cura quan cal però sempre amb reciprocitat, doncs si només un dona i l'altre no, la relació fracassa irremeiablement. L'amor dels pares als fils permet que els alimenten i cuiden però a canvi esperen respecte, amor i que els ajuden quan arribe la senectut.

Aquesta ideologia dominant aprofita l'evidència del contracte i del intercanvi presentant-ho com el motor del funcionament social però no és aquesta la veritat. Oculta que la reciprocitat ve després de que algú haja començat donant, creant, estimant, exterioritzant els sentiments i l'entusiasme necessaris per a poder ser creatius, en qualsevol terreny de la vida en societat, sense saber si hi haurà reciprocitat o no. Diuen que totes les accions humanes poden classificar-se en forma de plaer, interès o obligació, però les millors coses que han fet les persones han sigut possibles perquè les han fet per voluntat pròpia, amb llibertat, força, amor, abnegació i renúncia. Una imatge molt allunyada del llop de Hobbes.

Quan descobrim que som el producte del treball de les generacions passades i que estem construint el futur que deixarem a les generacions venidores, quan ens adonem que formem par de la comunitat, descobrim que la felicitat consisteix en entregar-se a la construcció de la col·lectivitat de la que formem part. Som el producte d'una entrega i treballem per fer la pròxima entrega. 

Assistim a la solsida dels valors que havíem rebut dels nostres avantpassats. Però l'evolució continua. Cada generació, i cada individu, ha de col·laborar en la construcció del món que hem de deixar a les pròximes generacions. Aquest és el sentit de la vida. Si només ens mirem el melic, si les nostres accions són només utilitàries i egoistes, la nostra vida serà mesquina, no tindrà sentit, serà buida, inútil. 

Iron Maiden

dilluns, 18 de juny del 2012

Los gemelos de Vallada discutieron porque uno le cogió dinero a su madre


Ordenan el internamiento de Ryan G. en un centro de menores durante seis meses - El joven alegó que fue un accidente y pidió perdón a su madre

Una simple discusión entre hermanos por una cuestión banal, como es que uno de ellos le hubiera cogido dinero a su madre sin permiso, acabó en tragedia cuando, según la versión que dio Ryan G. al juez, su hermano gemelo Michael G. se golpeó con el pomo de una puerta y falleció en el acto. El joven de 19 años acusado de matar a su gemelo en Vallada aseguró ayer ante el juez de Xàtiva que fue «un accidente» y que estaba muy arrepentido porque él quería mucho a su hermano y nunca se le pasó por la cabeza matarlo. Asimismo pidió perdón a su madre por todo lo ocurrido y aseguró que ocultó el cadáver de Michael porque «estaba muy asustado».
El Juzgado de Instrucción número cuatro de Xàtiva acordó prorrogar su detención ayer por la mañana y dio traslado de la causa a la Fiscalía de Menores, ya que cuando se cometieron los hechos el detenido era menor de edad, según informaron fuentes del Tribunal Superior de Justicia de la Comunitat Valenciana. Así, tras ser remitido a la Fiscalía de Menores, se acordó su internamiento en un centro en régimen cerrado durante un plazo de seis meses acusado de un delito de homicidio, según apuntaron fuentes de la Fiscalía.
Ryan G., que fue detenido el jueves por el grupo de Homicidios de la Guardia Civil, fue trasladado ayer de buena mañana a los juzgados de Xàtiva para que el juez le tomara declaración. A las puertas de las dependencias judiciales se encontraba su madre, quien prefirió no hacer declaraciones a los medios de comunicación y únicamente insistió en que todo había sido un accidente, apoyando la versión dada por su hijo.
El joven, de origen inglés, ratificó su declaración realizada ante la Guardia Civil y confesó nuevamente los hechos en el Juzgado de Instrucción número cuatro de Xàtiva. Ryan insistió en que la muerte de su hermano gemelo se produjo de forma accidental durante una pelea motivada por una discusión «estúpida». Según el joven ese día su madre antes de irse les recriminó porque le había desaparecido dinero y creía que había sido uno de ellos. Al parecer, ambos se acusaron mutuamente cuando la madre se marchó y se enzarzaron en una acalorada discusión, según se desprende de las declaraciones del acusado.

«Se dio con el pomo de la puerta»
En el transcurso de esta pelea entre hermanos, ocurrida en la entrada de la casa, Ryan supuestamente empujó a Michael y éste se golpeó la cabeza contra el pomo de la puerta. Todo ello según la versión del acusado y a falta de que en el juicio los informes forenses revelen si este supuesto golpe es compatible con la probable causa de la muerte del joven.
Asimismo el acusado de un delito de homicidio argumentó al juez que al ver que su hermano no tenía pulso se asustó mucho y decidió arrastrar el cadáver fuera de la valla de la casa. Tapó un poco el cuerpo con unas ramas y fingió delante de sus familiares como si allí no hubiera ocurrido nada.
Su madre presentó dos meses después una denuncia por la desaparición de su hijo Michael, que entonces tenía 17 años. Era mayo de 2011 y hasta el pasado 21 de abril nadie halló los restos óseos del joven, pese a encontrarse a escasos diez metros de la vivienda, situada en una partida rural de Vallada.
El laboratorio central de criminalística de Madrid cotejó el ADN de dichos restos hallados con los de la muestra tomada a la madre del chico, con lo que se pudo confirmar su identificación, que fue clave para la posterior detención de su hermano.
El arrestado fue trasladado ayer por la tarde a la Fiscalía de Menores, que solicitó una medida cautelar de internamiento en régimen cerrado durante seis meses por un delito de homicidio.