Cercar en aquest blog

divendres, 15 de juny de 2012

El gemelo del joven hallado muerto en Vallada confiesa que lo mató por accidente


El ahora detenido apenas ocultó el cuerpo, que permaneció 14 meses a pocos metros de su casa


El cadáver fue encontrado el pasado 21 de abril junto al cerramiento trasero de la vivienda.  perales iborra

TERESA DOMÍNGUEZ VALENCIA  
Durante 14 largos meses, el cadáver de Michael G. permaneció a poco más de diez metros de la valla de su casa, justo frente a la estancia que su hermano gemelo, y presunto responsable de su muerte, utilizaba para dormir. Ayer, tras su detención, Ryan, que cumplió 19 años el pasado martes, confesó su implicación en los hechos aunque afirma que fue un desgraciado accidente y que no dijo nada porque se asustó.
La investigación llevada a cabo por el grupo de Homicidios de la Guardia Civil de Valencia dio comienzo el pasado 21 de abril, cuando un hombre que paseaba por la Serra de l'Ombria, en Vallada, se topó con unos restos óseos humanos. Desde el primer momento, todas las sospechan apuntaban a que podía tratarse de Michael G., un joven de origen inglés de 17 años cuya desaparición había denunciado su madre en mayo de 2011, dos meses después de que faltara de su domicilio.
Michael vivía en un chalé aislado con su madre, su abuelo, su hermano gemelo Ryan y sus dos hermanas menores, también gemelas entre sí. El chico solía irse de casa con cierta habitualidad, por lo que la madre creyó que se trataba de otra de sus escapadas. Por esa razón, esperó un tiempo y, cuando vio que no regresaba, comenzó a preocuparse y denunció ante la Guardia Civil de Canals.
En ese tiempo, Ryan no dijo una sola palabra. Desde que comenzó la investigación, la Guardia Civil sospechaba que se trataba de una muerte violenta y que el hermano gemelo podía estar implicado, pero las pruebas eran escasas. El tiempo transcurrido había eliminado la mayor parte de los tejidos blandos del cadáver y en los huesos los forenses no encontraron señales que revelasen cómo se había producido el mecanismo de la muerte.

La identificación oficial
La Comandancia de Valencia envió al laboratorio central de criminalística de Madrid, como es habitual en estos casos, los huesos de mayor tamaño y superficie con el fin de extraer el ADN y cotejarlo con una muestra tomada a la madre de Michael. Se trataba de obtener la identificación oficial del cuerpo.
El resultado llegó hace dos semanas y el juez que instruye el caso, titular del Juzgado de Instrucción número 4 de Xàtiva, fue informado del avance en la investigación, que entraba en su recta final.
A partir de la constatación de que se trataba de Michael G., los agentes cerraron el círculo sobre Ryan, que finalmente fue detenido en la mañana de ayer en su domicilio, en el chalé de Vallada.
El joven ha confesado su participación en la muerte de su hermano, y la ha situado en el contexto de una de tantas peleas que tenían entre ellos. De hecho, todo apunta a que se trata de un homicidio imprudente.
Tanto es así, que Ryan ni siquiera intentó ocultar el cuerpo, pese a que estaba entre la valla de cerramiento del domicilio familiar y un camino que discurre junto a la propiedad. Es más, el cadáver permaneció todo ese tiempo a un puñado de metros de la estancia donde dormía el ahora detenido, que mañana pasará a disposición del instructor para que decida sobre su situación procesal.

Nova entrada en Vallada Forestal

En aquesta ocasió, l'article versa sobre l'activitat Cinegètica. 

L'escrit tracta de donar a conèixer la Caça mostrant aspectes de gestió i conservació de la fauna silvestre. Incideix en les premisses bàsiques que han de regir l'activitat i fa menció a l'ordenació dels recursos cinegètics al nostre poble. Com sempre, el document incorpora una component tècnica objectiva i una reflexió personal.


Anime a que li pegueu una ulladeta.

Eduardo Calabuig Vila

dijous, 14 de juny de 2012

CURSOS DE NATACIÓ ESTIU 2012


L'últim dijous de juny es farà una reunió per a concretar horaris i grups. Ja s´avisarà de l'hora.

Inici dels cursos: 2 de juliol

dimecres, 13 de juny de 2012

Crisi en l'Equip de Govern de l'Ajuntament: Alan Garcia dimitix com a regidor d'Economia i HisendaEn tan sols dos mesos des que es va conformar el nou Equip de Govern  format per AIPV i PP, després del trencament unilateral del pacte de govern per part de l'acalde Vicent Perales amb el Grup Socialista, ja s’han produït diverses discrepàncies rellevants i amb efectes públics entre les dos formacions. Ja va ser estrany que el cap de llista del PP en les passades eleccions locals, Alano Garcia, fóra relegat des del primer moment a un paper totalment secundari en el nou govern, sense cap Tenència d’Alcaldia, i que figures que ocupaven llocs posteriors en la candidatura del PP, com Ramón Vila i Frutos Biosca, assumiren les dos primeres Tenències d'Alcaldia i les principals delegacions. Ara s’ha confirmat la inestabilitat existent dins del nou Equip de Govern, en presentar Alano Garcia la dimissió com a regidor d’Economia i Hisenda.

Efectivament, el propassat 14 de maig, l’alcalde d’AIPV Vicent Perales va dictar una Resolució per la qual acceptava la renúncia d’Alano Garcia com a regidor d’Economia i Hisenda, alhora que l’alcaldia assolia les funcions d’aquesta regidoria, que se suma a les nombroses competències que ja tenia reservades.

Tanmateix, cal recordar que el regidor esmentat va ser el 1r Tinent d’Alcaldia en el govern municipal del PP en la passada legislatura, a les ordres directes de l’exalcalde Fernando Giner, regidor d’Economia i Hisenda i, per tant, corresponsable del monumental dèficit que té l’Ajuntament de Vallada (més de 20 milions d’euros en una població de 3.400 habitants).

Segons la portaveu del Grup Municipal Socialista Mª José Tortosa, “és evident que la situació de l’Equip de Govern és inestable i que la situació de l’economia municipal és catastròfica. La unió d’AIPV (incapaços de complir el pacte amb els socialistes) amb el PP (responsable directe del desastre financer municipal) no ha solucionat cap problema, sinó que els està agreujant. La dimissió d’Alano Garcia només és atribuïble a les profundes discrepàncies internes. Què s’ha fet del panorama tan esperançador que pintava el sr. Perales per justificar el traïment al pacte anterior amb els socialistes? No hi ha treball ni coherència de grup en l’Equip de Govern actual. Mals vents per a una situació tan crítica.”

SÀEZ RESTAURANT DIA 16


RESTAURANT SÀEZ
MENÚ DIA 16 DE JUNY
PER A COMENÇAR:
 • ·        VICHISSOISE DE PERA AMB POLS DE PERNIL, VIRUTES DE PARMESÀ I OLI DE PINYONETS
 • ·        CIGAL·LA SALTEJADA AMB XORIÇ I LES SEUES VERDURES

CONTINUEM AMB:
 • ·        ARRÒS MELÓS DE SECRET IBÈRIC AMB CIGRONS, ESPINACS I PUNTETES DE NAP

COM A PLAT PRINCIPAL:
 • ·        CUIXA DE CORDER AMB CREILLES A LO POBRE I PISTO

PER A FINALITZAR:
 • ·        PERA I MELÓ AMB UNA SOPA DE LLIMA I MENTA, I GELAT DE LLIMA


EL PREU DEL MENÚ SÓN 15 EUROS. INCLOU BEGUDA I CAFÉ.

ESCOLA D'ESTIU


FESTA VODKA SKYY AL GLAÇÓ


Aquest dissabte 16 de junyt el glaçó rebrà la festa vodka skyy amb azafates,regals i el millor ambient!!
No faltes!! I comença l'estiu amb la millor festa!!


GLAÇÓ PUB VALLADA

dimarts, 12 de juny de 2012

BIM (Butlletí d'Informació Municipal de Vallada). Juny de 2012.

Aquestos són els temes que s'han tractat a l'Ajuntament de Vallada i amb els que l'equip directiu ha estat treballant durant el mes de juny. 
També podeu llegir les conclusions i temes tractats a l'últim ple.
 • ¿?
 • ¿?
 • ¿?
 • ¿?
 • ¿?
 • ¿?
 • ¿?
 • ¿?
 • ¿?
 • ¿?
 • ¿?
 • ¿?
Si no sabeu de què va açò, feu una ullada picant ací damunt.
Si voleu llegir tots els BIM's publicats fins ara, piqueu ací damunt.

PD: Encara que fóra genial, no estem demanant un BIM com aquest (piqueu ací damunt), però sí un breu resum del que es fa al nostre Ajuntament, perquè, com el nom indica, és nostre.
Nou o deu enunciats redactats al llarg d'un mes (30 dies). Tampoc demanem la Lluna... o sí?

Ens vegem a finals de juliol.

Recital de Piano a l'auditori de la Unió Protectora Musical

dilluns, 11 de juny de 2012

SON ALISON PRESENTA A PEP BOTIFARRA EN CONCERT


VENDA D´ENTRADES:
   CARNISSERIA TÀPERA
   PASTISSERIA  MANUEL
   PAPERERIA  BATALLER
Pròximament informarem de l´hora de començament del concert i obertura de portes.
 L´ocupació de la butaca serà per ordre d´entrada.

SON ALISON LIVE

Endevina, endevinalla... On i a quina hora?

Be, després de mesos sense fer acte de presència i davant la necessitat d'enfrontar-me a l'èxit de l'endevinalla gràfica de Paco GB, torne amb una endevinalla de les meues.
Aquesta vegada el títol de la "prova" és: Endevina, endevinalla: On i a quina hora?

Ací teniu 6 fotos fetes amb el mòbil en 6 llocs del poble, en 5 moments del dia durant els mesos de maig i juny.
Sabrieu dir-me, a banda d'on han estat fetes, en quin moment del dia s'han realitzat i per què penseu que és aixina?
 1. A les 8 del matí.
 2. A les 10 del matí.
 3. A les 15 del migdia.
 4. A les 20 de la vesprada.
 5. A les 21:15 de la nit.
 6. A les 00 de la nit.
Que guanye la/el millor!
(piqueu damunt de cada imatge per veure-la més gran)Acampada als Campellets.


     Ens ha arribat un e-mail informant-nos que este proper cap de setmana el Centre excursionista organitza l'acampada anual als Campellets. Per inscriure-vos, passeu pel pavelló municipal dijous i divendres de 7 a 8.

INSCRIPCIÓ "ESCOLA´D’ESTIU" 2012


INSCRIPCIÓ "ESCOLA´D’ESTIU" 2012 - Data termini: 26 de juny

Es comunica als pares, mares i tutors/es que durant el mes de juliol de 2012 l’Ajuntament de Vallada iniciarà la “ESCOLA´D’ESTIU”, en la qual es pretén que els xiquets i xiquetes facen activitats com ara:

       - DEURES
     - MANUALITATS
     - JOCS / JOCS ESPORTIUS
     - ACTIVITATS DE COHESIÓ DE GRUP
     - ACTIVITATS AQUÀTIQUES
     - EXCURSIONS PEL PARATGE DE LES ERMITES
     - ANGLÈS

Totes les activitats s’adaptaran en funció de l’edat del xiquet/a. L’objectiu principal és fomentar la camaraderia, l’aprenentatge i la diversió.
L’horari de l’escola serà del 2 al 31 de juliol de 9:00 a 13:00 de dilluns a divendres.
Per a inscriure’s han d’ingressar en el següent número de compte 50 € amb el nom del xiquet/a i entregar en l’Ajuntament el resguard de l’ingrés.

 Data límit d’incripción: 26 de juny
 
RURALCAJA: 3082 1114 64 3067448625

diumenge, 10 de juny de 2012

Curs de valencià Grau Mitjà intensiu juliol 2012 a Moixent

Un estiu més, la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Moixent ha organitzat un curs de valencià intensiu de preparació de les proves de Grau Mitjà de la Junta Qualificadora, durant el mes de juliol i la primera quinzena d'agost (del dilluns 2 de juliol al divendres 10 d'agost), per als qui vulguen presentar-se a les proves de la convocatòria de novembre o, simplement, fer un curs de valencià de nivell mitjà (C1), d'interés i vàlid tant per a estudiants que cursen estudis d'educació secundària o estudis universitaris i volen millorar la seua competència lingüística (fonètica, ortografia, gramàtica, lèxic, expressió oral i escrita) com per a persones interessades a presentar-se a les proves de certificació de l'Escola Oficial d'Idiomes (cicles intermedi i avançat) que es convoquen anualment per als alumnes lliures.

L'horari serà de dilluns a divendres, de vesprada (l'hora concreta encara no s'ha determinat). Les persones interessades podeu demanar-ne més informació i inscriure-vos a l'Agència de Lectura de Moixent (Casa de la Cultura) o telefonant al 96 226 10 30 (vesprades, de 17 a 20 h.). El preu consistix únicament en el pagament d'una matrícula de realització del curs (aprox. 40 euros). Places limitades.


Regidoria d'Educació i Cultura
Ajuntament de Moixent

La peor mentira.

     
     Diana Cerdà ha publicat la seua primera novel·la. Pròximament la presentarà ací a Vallada. Si voleu saber de què va, podeu llegir la ressenya fent clic ací.