Cercar en aquest blog

divendres, 27 de juliol de 2012

CINE FÒRUM ASSEMBLEA DE JOVES


Des de l’Assemblea de Joves de Vallada (AJV) volem demanar disculpes als assistents, que vingueren a vore el documental de “La Doctrina del Shock” al Centre Cultural Juvenil, ja que per motius tècnics, de format,etc, no vàrem poder desenvolupar l’activitat que havíem plantejat.

També, informem que estos problemes ja estan solucionats. Per això, realitzarem el passe del documental i posteriorment, un debat sobre la temàtica el dijous dia 2 d’agost, i el dia 9 del mateix mes passarem el documental que s’anomena “Debtocracy”, i a la seua finalització realitzarem un altre debat.


VINE I PARTICIPA!!!

Assemblea de Joves de Vallada

dimarts, 24 de juliol de 2012

Cine-fòrum: "La doctrina del shock"

L'Assemblea de Joves de Vallada, us convida a totes i tots a vindre i participar al cine-fòrum que farem el dia 26 de Juliol a les 22:30 h, al Centre Cultural Juvenil (Plaça la Pau)

El documental que es projectarà serà "La doctrina del shock", basat en el llibre de la periodista Naomi Klein. Us deixem una breu ressenya extreta d'aquesta web:

"Basada en el libro de Naomi Klein, LA DOCTRINA DEL SHOCK trata del auge del llamado ‘capitalismo del desastre’. Éste insta a los gobiernos a aprovechar periodos de crisis económicas, guerras, desastres naturales, ataques terroristas y epidemias, para saquear los intereses públicos y llevar a cabo todo tipo de reformas en favor del libre mercado. Medidas tan despiadadas que sólo han podido imponerse mediante el miedo, la fuerza y la represión.

La película rastrea los orígenes de este capitalismo salvaje en las teorías radicales el Premio Nobel de Economía Milton Friedman y su posterior implementación en todo el mundo, desde las dictaduras en Chile o Argentina de los años 70, a la Gran Bretaña de Margaret Thatcher, la Rusia de Yeltsin, o las no tan lejanas invasiones neoconservadoras en Afganistán e Irak."
 


VINE I PARTICIPA!!!

El I Festival de Dins porta el teatre clàssic a Vallada


Diumenge 29 de juliol a Vallada, “Estudiants de Babel”

La companyia Escena Erasmus, un projecte teatral en què participen estudiants que gaudeixen d’una beca Erasmus en la Universitat de València,  recorrerà entre el 22 i el 31 de juliol diferents municipis de la Costera, la Canal i la Vall d’Albaida, en una gira en la qual també intervindran l’Aula de Teatre d’Arquitectura de la Universitat Politècnica de Madrid, l’Aula de Teatre de la Universitat d’Alacant i l’Escola de Teatre de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Nou Lleó (Mèxic).

Aquest programa arreplega el llegat de la iniciativa que en els temps de la II República va promoure el poeta i dramaturg Federico García Lorca, amb el grup de teatre universitari La Barraca, que pretenia portar el teatre a tots els racons d’Espanya amb funcions a l’aire lliure de les obres dels clàssics espanyols del Segle d’Or.

Les entrades de les funcions seran sempre gratuïtes, doncs està patrocinat per la Diputació de València, la Universitat de València i els diversos municipis participants, encara que la Universitat ha creat una “fila zero” per a recaptar fons que contribuïsquen al desenvolupament de les zones afectades pels diferents incendis.

El Festival de Dins arrancarà a Énguera diumenge que ve, amb la representació de “Obligats i ofesos”. Moixent prendrà el relleu, el dimarts 24 amb «Estudiants de Babel» i el dijous 26 amb “Aquell Fernando”. També el dijous 26, a Albaida es representarà  «Estudiants de Babel». Aqueixa mateixa obra es podrà veure l’endemà a Quatretonda, i, paral·lelament, “Aquell Fernando” en Montesa. El dissabte 28, Canals acollirà una funció de “Aquell Fernando”. El mateix dia el festival es desplaçarà a Castalla (la Foia), amb “Estudiants de Babel”. Montesa repetirà el diumenge 29, en aquesta ocasió amb “El teatre de la pàtria”, mentre en l’Olleria s’oferirà «Aquell Fernando» i a Vallada, “Estudiants de Babel”. De nou Montesa tancarà aquesta cita amb l’obra “Estudiants de Babel”.

dilluns, 23 de juliol de 2012

Armes de destrucció massiva


La possessió d'armes de destrucció massiva, per governants irresponsables, ha sigut un argument per justificar guerres que han provocat centenars de milers de morts i la destrucció de societats estructurades i pròsperes. Ens van fer pensar que la simple sospita de que certs dirigents tingueren armes d'aquest tipus justificava una invasió, una guerra i tots els mals que comporta. Fins ara ens pillava lluny. Però el que no sospitàvem és que a casa nostra tinguérem governants tan irresponsables com per a utilitzar el poder com armes de destrucció massiva contra els ciutadans.

Les bombes d'efecte retardat que suposen les retallades d'educació i I+D+I; l'atac directe a la economia les famílies treballadores abaixant els salaris, precaritzant l'ocupació, eliminant els drets laborals i retallant la cobertura de l'atur; la mort en condicions infrahumanes que provoca, per a milers de dependents, el dràstic retall i l'abandó progressiu de la llei de dependència; junt al copagament farmacèutic, que minva les magres pensions de milions de persones majors, s'han convertit en armes de destrucció massiva que faran pols una societat que, amb molt de patiment, havia aconseguit un forma de vida decent amb unes cobertures socials relativament bones. 

Mentre escric açò escolte per la ràdio que la maleïda prima de risc supera els 640 punts, i a González Pons, desviant responsabilitats, tirant-li la culpa al Banc Central Europeu. La voladura descontrolada de l'Estat per acontentar els mercats no fa efecte. Potser perquè, com tot lo món sap, els mercats només tenen un objectiu, guanyar diners, i un estat al que han tallat totes les branques d'activitat, amb un mercat interior minvant per l'atur i els baixos salaris, no ofereix cap al·licient.

Els antisistema que ens governen diuen que cal destruir els pilars bàsics de la nostra societat perquè hem viscut per damunt les nostres possibilitats i no hi ha diners, però això no és més que un altra mentida. Vicenç Navarro ho explica molt bé: Espanya és un dels països de l'Eurozona amb menys despesa pública per habitant; un dels estats que menys ingressa en imposts, que a més són regressius, i dels menys redistributius. Sí que hi ha diners però l'Estat no els arreplega i prefereix demanar prestat, el que està provocant l'enorme deute que ens porta a la ruïna. 

L'Estat podria ingressar, per exemple: per tornar a cobrar l'impost de successions = 2.550 milions; per eliminar la reducció d'impost de societats a empreses amb més de 150 milions de facturació = 5.600 milions; per augmentar l'impost de societats al 35% per empreses que guanyen més d'un milió d'euros a l'any = 14.000 milions; per establir l'impost a les transaccions financeres = 5.000 milions; per reduir l'economia submergida en deu punts = 38.500 milions; per augmentar els imposts de les SICAV i els guanys especulatius, etc. Açò és només una mostra del que pot fer-se en compte de congelar pensions, retallar en sanitat i educació, cobrar medicines i apujar el IVA. 

Potser encara estem a temps d'evitar la demolició total de la societat. Però per aconseguir-ho cal llevar-li el poder al PP a tots els nivells perquè, en les seues mans, és un arma de destrucció massiva. 

Iron Maiden

MENÚ DIA 28 DE JULIOL AL SÀEZRESTAURANT SÀEZ
MENÚ DIA 28 DE JULIOL
  • DETALL DEL XEF

PER A COMENÇAR:
  • VICHISSOISE DE COCO AMB FRUITS DE MAR I CRUIXENT DE DE PORRÓ
  • REVOLT DE VERDURES

CONTINUEM AMB:
  • ARRÒS MELÓS DE DE BOLETS I CIGÀL·LA AMB PARMESÀ

COM A PLAT PRINCIPAL:
  • CUIXA DE CORDER AL FORN, AMB EL SEU SUC I CREILLES A LO POBRE

PER A FINALITZAR:
  • MIL FULLES DE CREMA


EL PREU DEL MENÚ SÓN 15 EUROS. INCLOU BEGUDA I CAFÉ.