Cercar en aquest blog

dijous, 6 de setembre de 2012

Adéu al Chambito a l'estació.


Pengem açò perquè pensem que és d'interés, sobretot els que esteu per fora del poble i penseu vindre en tren:L’AJUNTAMENT INFORMA

Després de rebre una comunicació de l’empresa Autobuses Chambitos referida al servei que venia realitzant per a desplaçar els passatgers a l’estació de RENFE, manifesta aquesta la no viabilitat ni rendibilitat del servei, degut a la pràctica nul·litat d'usuaris.

Informem  tots els veïns que a partir del dia 1 de setembre de 2012, queda suprimit el servei que Autobuses Chambitos realitzava a l'estació. Per expressa decisió de l’empresa en no poder assumir el cost del susdit servei.

Aquesta mesura no sols s’ha pres a Vallada, altres poblacions també s’han vist afectades pels ajustos realitzats per Autobuses Chambitos.

L’Ajuntament lamenta, al temps que respecta, la decisió presa per l’empresa anul·lant el servei, perquè sempre ha col·laborat econòmicament per tal de rendibilitzar-lo, per això volem seguir realitzant les gestions oportunes per tal d’arribar a un acord que el faça rendible i poder oferir-lo de nou als veïns


Vallada setembre del 2012
L’Ajuntament.


Programa de festes Moros i Cristians 2012


PROGRAMACIÓ D´ACTES MOROS I CRISTIANS 2012 -   6, 7, 8 i 9 de setembre


 Dijous 6 setembre
19:30 h  Arreplegà de la capitania i altres comparses.
20:45 h  Pregó de la capitana: Elena Martínez al balcó de l’Ajuntament.
21:00 h  Cercavila pels carrers de la població.
24:00 h  Gran actuació dels artistes més afamats de cada comparsa a l’escenari de la Plaça de la Pau. Presentarà San Borla.
02:30 h  Festa en Capitania.

Divendres 7 setembre
07:00 h  Diana amb tabal i dolçaina.
12:30 h  Arreplegà de les comparses.
13:00 h  Ambaixada a la plaça major. Patrocina coordinadora. Abans entrega dels premis: a) cartell anunciador de festes, b) al millor dibuix infantil. Patrocina: Electrodomèstics Colomer.
13:30 h  Xaranga per les comparses del bàndol moro.
24:00 h  Nit d´alardos. Desfilada humorística del carboner a la Plaça Major.
01:30 h  Nit de festa a la Plaça Major. Organitza Capitania, amb orquestra.

Dissabte 8 setembre
07:00 h  Diana florejada.
12:30 h  Arreplegà de les comparses.
13:00 h  Ambaixada a la plaça major.
13:30 h  Xaranga per les comparses del bàndol cristià.
19:00 h  Baixà de bandes.
20:00 h  Entrada de gala: tant els moros com els cristians, lluiran els millors trages i armes rememorant batalles passades. Des del Carboner, fins a la Plaça Major.
01:00 h  Nit de festa a la Plaça Major. Organitza els Cristians.

Diumenge 9 setembre
12:00 h Jocs per als menuts a la Plaça Major.
20:00 h  Entradeta de xiquets, seguida de carrosses. Del Carboner fins a la Plaça Major.
20:45 h  Traspàs de banderes al balcó de l´Ajuntament.
21:00 h  Castell de focs d’artifici a càrrec de la pirotècnica valenciana. Al finalitzar el castell, donarem per acabades les festes de moros i cristians 2012.

dimarts, 4 de setembre de 2012

Nou fullet de viatges de tardor, Iniciatives Culturals


Ja tenim preparada la nova programació del fullet de tardor que ve carregat d'eixides per seguir descobrint nous llocs. Podeu descarregar-lo punxant damunt la imatge i fer-nos qualsevol consulta o dubte comentant l'entrada, enviant-nos un mail a info@iniciativesculturals.es o cridant-nos per telèfon al 962950375 / 619182919.

INICIATIVES CULTURALS
Viatges alternatius de qualitat
www.iniciativesculturals.net

C/Major, 6 (1r pis, eix centre)
Gandia 46701-VALENCIA
96 295 03 75 - 619 182 919


dilluns, 3 de setembre de 2012

Ni de dretes ni d'esquerres (guia per a perplexes)


És un lloc comú per a molts començar un comentari dient que no són de dretes ni d'esquerres però..., i a continuació solten les seues opinions que, normalment, reprodueixen punt per punt la ideologia conservadora pàtria que, en aquest país, és anacrònica, rància, involucionista i retrògrada, i sempre amb olor a encens. 

La majoria ho fa sense adonar-se'n, doncs la llarga nit del franquisme ens va acostumar a viure com normal la seua anormalitat. Igual que la vista s'acomoda a la foscor o deixem de ser conscients del soroll excessiu si convivim molt de temps amb ell, els valors, costums i pràctiques del nacionalcatolicisme durant més de quaranta anys, va donar forma a l'espanyol apolític que pensa, actua i reprodueix els valors tradicionals de la dreta casolana.

La cosa és molt simple, però. La dreta política és conservadora, és l'encarregada de mantindre a la immensa majoria de la població al servei de la minúscula minoria dels poderosos de sempre, de l'antiga i la nova aristocràcia, dels rics empresaris i banquers. Per a la dreta la democràcia és una imposició. Per a manar no la necessiten, els sobra amb la força. Només la lluita contínua de les classes populars i la por a perdre-ho tot, com els va passar en Rússia, els ha fet demòcrates i els ha obligat a cedir una part de la riquesa que atresoraven per construir l'estat del benestar. Els valors de la dreta són, doncs, mantindre els privilegis, la desigualtat i la injustícia mitjançant el control ideològic (educació, costums i tradicions per l'església) o exercint la força bruta (policia i exèrcit).

L'esquerra és tot el contrari, busca el progrés de la humanitat, doncs naix a la cerca d'unes mínimes condicions materials de vida per a tots, de justícia i de dignitat humana. La política d'esquerres ha de ser honesta perquè no busca l'enriquiment individual sinó el repartiment just de la riquesa. Considera a totes les persones iguals en drets i obligacions, per la qual cosa no pot admetre lleis que afavorisquen uns en perjudici d'altres ni privilegis infundats. Per a l’esquerra l'educació i la sanitat a l'abast de tothom és imprescindible per garantir la igualtat d'oportunitats, i la llibertat d'expressió i d'associació són elements bàsics per exercir els drets ciutadans.

L'atzarosa història d'Espanya està farcida d'intents progressistes per abastir una societat instruïda, treballadora, lliure i amb drets polítics i socials, que han sigut ofegats de forma violenta per la força conservadora dels privilegis injusts.  La última vegada els va costar tres anys de guerra civil i quaranta anys de cruenta repressió de la que encara no ens hem recuperat del tot. Però la dreta no descansa. Després de més de trenta anys de democràcia, quan creiem consolidades les bases de l’estat de benestar i de la convivència pacífica, els “apolítics” que voten dreta han propiciat que tot el que de bo s'ha construït per la majoria de la ciutadania siga destruït (drets laborals, sanitat, educació, serveis socials...).

 Cal obrir els ulls, posar atenció i sortir de l'ensopiment. Ser de dretes o d'esquerres no és ser “hooligan” d'un partit o d'altre, és molt més, és tindre uns valors, una concepció del món, una visió de futur per a la societat i saber quin lloc ocupem en ella. Per això, des de l’esquerra, cal ser crítics amb les polítiques antisocials, vinguen del partit que vinguen.

 Cada vegada que opinem hauríem de mirar si som dels que manen o dels obligats a obeir,  i amb quins valors ens identifiquem: en els del individualisme egoista que busca perpetuar la desigualtat social i la injustícia dels privilegis o la vida del treball digne, la igualtat d’oportunitats i la justícia social. Cal ser coherent  i actuar en conseqüència perquè política és tot i no podem, encara que vulguem, estar al marge. No podem no ser de dretes ni d’esquerres. 

Iron Maiden

BIM d'agost 2012Aquestos són els temes que s'han tractat a l'Ajuntament de Vallada i amb els que l'equip directiu ha estat treballant durant el mes d'agost.

També podeu llegir les conclusions i temes tractats a l'últim ple.
 • ¿?
 • ¿?
 • ¿?
 • ¿?
 • ¿?
 • ¿?
 • ¿?
 • ¿?
 • ¿?
 • ¿?
 • ¿?
 • ¿?
Si no sabeu de què va açò, feu una ullada picant ací damunt.
Si voleu llegir tots els BIM's publicats fins ara, piqueu ací damunt.

PD: Encara que fóra genial, no estem demanant un BIM com aquest (piqueu ací damunt), però sí un breu resum del que es fa al nostre Ajuntament, perquè, com el nom indica, és nostre.
Nou o deu enunciats redactats al llarg d'un mes (30 dies). Tampoc demanem la Lluna... o sí?

Ens vegem a finals de setembre!