Cercar en aquest blog

dijous, 6 de desembre de 2012

MENÚ DIES 6, 7 I 8 DE DESEMBRE


SÀEZ RESTAURANT
MENÚ PER ALS DIES 6, 7 I 8 DE DESEMBRE

• DETALL DEL XEF

PER A COMENÇAR:

• CREMA DE CARXOFA AMB  POLS DE PERNIL

• LA NOSTRA COQUETA DE DACSA

CONTINUEM AMB:

• ARRÓS MELÒS DEL SENYORET

COM A PLAT PRINCIPAL: 

• COSTELLA DE VEDELLA SENSE OS AMB SALSA AL PEBRE I CREILLES AL FORN

PER A FINALITZAR: 

• EL POSTRE DE LA NOSTRA CUINERA.

EL PREU DEL MENÚ SÓN 15 EUROS. INCLOU BEGUDA I CAFÉ.
962257158 WWW.SAEZRESTAURANTE.COM

dimecres, 5 de desembre de 2012

SON ALISON MUSIC CLUB VALLADAEN SON ALISON MUSIC CLUB VALLADA DESDE MTV SPAIN "GANDIA SHORE" ESTARA EL 15 DE DICIEMBRE...  ABRAHAM!!!!. PONTE COOL... Y VEN A CONOCERLO PERSONALMENTE, LA FIESTA ESTA ASEGURADA!!!
LISTA VIP 200 PERSONAS EN FACEBOOK O WHATSAPP AL 670970699. PRECIO 5 € CON COPA.
EN TAQUILLA 7€ CON COPA.

WE ARE SON ALISON.

S.E.VALLADA PARTITS CAP DE SETMANA

DIJOUS 6/12/2012
PARTITS A CASA
Alevi:
10.00 H. S.E. Vallada & C.F.Aielo
Benjami:
11.00 H. S.E.Vallada & C.F.Aielo
PARTIS FORA
Infantil:
10.00 H. U.D.Genoves & S.E.Vallada
Cadet:
11.45 H. U.D.Genoves & S.E.Vallada
2ª Regional Aficionats:
17.00 H. C.D.Llosa "B" & S.E. Vallada.
DISSABTE  8/12/2012
PARTITS A CASA:
Pre.Benjami:
10.00 H. S.E.Vallada & Albaidense "B"

PARTIS FORA:
Infantil
10.00 H. Alberic Promeses C.F. & S.E.Vallada
Cadet:
10.00 H. Alberic Promeses C.F. & S.E.Vallada
Juvenil:
16.00 H. C.D.F.Bocairent & S.E.Vallada

Ens volen humiliats
Diu Rosa Montero, en un article d'El País:Hay que luchar contra el sentimiento de humillación, que es la peor trampa, la más destructiva”. Crec que té tota la raó, doncs la humiliació és una forma de tortura passiva, de naturalesa emocional, que denigra a les persones i que, per tant, viola els drets humans. I és, ací i ara, una pràctica habitual del poder.

Durant mil·lennis la humiliació només era possible entre persones del mateix nivell però humiliar-se davant de l'amo era el més normal. La societat d'estructura vertical tenia assumit que les persones de major jerarquia humiliaven a les persones de menor vàlua, i el que no es sotmetia i s'humiliava voluntàriament a qui estava jeràrquicament per damunt, era sotmès a la força. Era l'ordre natural i diví. Aleshores, doncs, no s'entenia com avui i no tenia el poder denigrant i destructiu que ara té. Estava assumit que hi havia sers humans amb major valor moral i dignitat que altres. 

A partir de la Declaració Americana d'Independència de 1776 i la Revolució Francesa de 1789, hi ha un canvi qualitatiu en la moral i la concepció de la societat que culmina amb la Declaració Universal Dels Drets Humans de 1948, que al primer article diu: “Tots els sers humans naixen lliures i iguals en dignitats i drets...”, és a dir, que ningun ser humà pot ser denigrat, subjugat o explotat per la força per altre ser humà, perquè tots tenim la mateixa dignitat i els mateixos drets pel fet de ser humans. Sota aquests valors la societat occidental ha assolit nivells d’igualtat i benestar social mai aconseguits abans.

La crisi econòmica està sent utilitzada per la classe dominant per tornar a una nova versió de la societat vertical, ningunejant els Drets Humans. El que garanteix la dignitat és el dret. Si perdem els drets laborals, el dret a l'educació, a la sanitat, a tindre una vellesa segura o a tindre un sostre on viure, no podrem gaudir de la dignitat ni de la llibertat inherent als humans. I ara ja no podem entendre la submissió, l'explotació i l'abús com allò natural i diví. Ara ho visquem com una humiliació que ens fa sentir depreciats, denigrats i ens fa perdre el respecte a nosaltres mateixos. 

Ara pertànyer al grup humà no té graus, no hi ha humans de primera, de segon i de tercera. Els sers humans som diferents, és clar, però aqueixes diferències no han d’implicar diferències en dret ni en dignitat. Tots pertanyem al mateix grup de forma igualitària, sense importar les nostres deferències en habilitats, mèrits, capacitats o èxits socials. Ara humiliar és violar l’expectativa que tota persona hauria de tindre de que els drets humans bàsics siguen respectats. Per això, com diu Rosa Montero, cal lluitar contra el destructiu sentiment d'humiliació, però també contra el que la fa possible: la pèrdua de drets. 

Iron Maiden

Fernández Arregui, Saulo.  Reflexiones sobre el significado social de la humillación, Psicología Política, Nº 37, 2008, 29-46

dimarts, 4 de desembre de 2012

Programació Musical Santa Cecília


LECTURA COMPTADORS DE L’AIGUALECTURA COMPTADORS DE L’AIGUA A PARTIR DEL 17 DE DESEMBRE

S’informa els usuaris de l’aigua potable que el dilluns 17 de desembre, començaran a llegir els comptadors de l’aigua potable.

Per tant, qui tinga el comptador dins de casa o, en algun lloc inaccessible per als operaris, faça el favor d’apegar la lectura en la porta o ens la faça arribar a l’oficina.

Es pot tirar qualsevol dia en la bústia del C/ Blasco Ibáñez, 2 (antiga Cambra Agrària).

També es pot trucar per telèfon i deixar el missatge al contestador. Tfn; 96 225 72 35

O enviar-la per mail a:   vallada@tecvasa.com

Fins al dimecres 26 de desembre.

dilluns, 3 de desembre de 2012

Oli d'olivaAquests dies, especialment els cap de setmana, els camps s'animen amb un moviment inusual de cotxes, persones, de crits, rialles i de vegades cançons que ressonen en els marges de pedra seca i trenquen el silenci dels oliverars. A l'hora d'esmorzar i de dinar el fum de fogueres marca el punt d'encontre dels plegadors. Ja de vesprada, a poqueta nit, toca fer cua per descarregar la collita a l'almàssera on les olives seran moltes, fins que formen una pasta amb la qual s'ompliran els esportins, i premsades per extraure l'apreciat suc daurat. 

Aquest procés s'ha repetit durant mil·lennis. El conreu de l'olivera ha sigut una benedicció per a les persones que ho aprofitaven tot d'aquest arbre i dels seus fruits però, com en tantes altres coses, la forma de vida actual fa que balafiem gran part dels productes que utilitzem. I l'oli no és una excepció, amb els perjudicis que això provoca. 

La forma de vida actual ens ha dut ha abandonar pràctiques mil·lenàries d'aprofitament de les matèries primeres (reciclatge s'anomena ara) que mitigava la greu contaminació mediambiental que la humanitat deixa com empremta al planeta. Podem recordar que fins fa molt poc temps (encara se'n fa en alguna casa) a les cases es preparava sabó amb l'oli de cuina usat i la morca, el solatge que quedava al fons de les gerres de l'oli. 

Ara que és època de fer olives, moldre-les a l'almàssera i emportar-nos l'oli a casa, caldria recordar la gravetat de la contaminació per l'oli domèstic, el que sobra a la cuina i aboquem al fem o a la pica d'escurar. Hem de ser conscients que un sol litre d'oli pot contaminar un milió de litres d'aigua i, a més, que barrejat amb altres residus forma taps al desaigüe i a les clavegueres, on alimenta als escarabats i als rosegadors.


Endevina endevinalla

Vandalisme patrimònic.
més informació: