dilluns, 21 de gener del 2013

Ara i sempre defenent els interessos del poble *



       Volem recordar que el sr. Perales, després de trencar el pacte amb el PSOE, va cessar els nostres regidors el 5 de març del 2012, i va formalitzar un altre Equip de Govern amb el PP. Ací va acabar la nostra responsabilitat com a govern municipal. A partir d'ací, ja com a grup en l'oposició, açò és el que hem fet. 

El 19 de juny del 2012, l'Equip de Govern Perales-PP va acordar la resolució del contracte de VALPARK amb la UTE Ferrovial-Guerola, li va aprovar una indemnització d'1.450.000 € i li va perdonar 3.310.058,24 € d'unes obres de millora que la UTE havia de realitzar però mai va dur a terme. Fins i tot sense tindre tota la informació sobre els juís, apel·lacions i sentències que s'anaven a produir, no cal ser molt intel·ligent per a saber que si s'han pagat unes obres de millora, com a mínim se li ha d'exigir a l'empresa que les realitze. Açò, que ho saben fins als xiquets de Primària, el PP no ho va entendre i no va fer res, la qual cosa dóna mostra de la seua incompetència i ignorància. 


El Grup Socialista va votar en contra d'això i va recórrer el dit acord, que el Govern Perales-PP va desestimar en el següent Ple del 31 de juliol. Per dues vegades el PP va tindre possibilitat de rectificar i no ho va fer, mantenint un acord que s'ha demostrat que era il·legal.

A més, per impedir que es duguera a terme el pagament del 1.450.000 € (amb una factura presumptament falsa) vam presentar denúncia davant del Ministeri d'Hisenda, que el PP-Pereres coneixien. També vam presentar demanda judicial contra tots els diners pagats. El PP-Perales ho sabien. Què fa el PP llavors? El PP no fa res.

Si no es produeix la sentència que reconeix que l'Ajuntament mai va haver de pagar els més de 3 milions de les millores, el PP hauria donat per bo eixe pagament indegut que va acordar en el seu moment amb els seus vots i els del sr. Perales. 

Quina és la iniciativa del PP, si només ha actuat davant de fets consumats? Els qui han de donar compte d'uns actes que han perjudicat el poble són únicament i exclusivament els regidors del Govern Perales-PP, que van votar a favor, la responsabilitat dels quals, en tot cas, determinaran els tribunals de justícia.

El mateix ha ocorregut amb l'augment il·legal de la taxa de l'aigua potable, que comportava un benefici extra de 800.000 € per a TECVASA. Després de quatre plens i a força de presentar recursos el Grup Socialista i molts veïns, finalment el PP “va caure del burro” i es va anul·lar eixe augment. 

En menys d'un any de govern, els despropòsits i il·legalitats comeses  per l'equip Perales-PP han arruïnat encara més al poble

Els regidors del PSOE hem donat proves més que suficients que, sense disposar dels mitjans de l'Ajuntament i pagant-ho de la nostra butxaca, hem estat defenent els interessos generals del poble, i continuarem fent tot el que faça falta perquè els diners pagats indegudament torne a l'Ajuntament i perquè la gestió municipal siga democràtica, transparent i legal. Estem per a això. 

Vallada, gener del 2013

En este enllaç podeu llegir la intervenció completa de la portaveu del Grup Socialista Mª José Tortosa en el ple de 8 de gener sobre el pagament indegut dels més de 3 milions d'euros a la UTE de Valpark per les obres de millora no realitzades.



4 comentaris:

  1. Però ara que va a fer-se? Hi haurà que presentar alguna denúncia al respecte, no? O amb la situació en la que està el poble es pot permetre açò?

    ResponElimina
  2. L'explicació està molt clara i el desficaci de l'equip de govern també. Cal felicitar al grup socialista pel seu treball i per l'encert de comunicar-ho al poble en reunió informativa i al través d'aquest blog que tanta gent, del poble i de fora del poble, consulta.
    Però també cal exigir responsabilitats als governants, doncs no actuen per desconeixement (l'oposició ho va exposar amb claredat abans d'acordar el pagament) i han d'explicar per què, amb el deute bestial que té el consistori i havent una sentència pendent, acorden endeutar-se encara més amb quantitats tan enormes.
    L'experiència ens diu que si el poble no pressiona ací no passarà res. Continuarem en mans d'incompetents ( en el millor dels casos) que acabaran de soterrar el poble.

    ResponElimina
  3. Jo pense que l"oposicio no deuria de pensar-ho molt... Tindria que actuar jaaaaa... I aixi no anirien tant a la ligera.

    ResponElimina
  4. Paco no tot esta en que la oposicio prenga decisions al respecte,som tot el poble els que tenim la culpa de tot el que esta passant,si tots ixirem al carrer a manifestarmos y fer que es sabera que estem indignats a lo millor la cosa canviaria un poc,o cuant vinguen les eleccions saber a qui tinguem que votar,sense enganys ni mentires.Aso es tot xentola y res mes.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.