dimarts, 30 d’abril del 2013

La dreta com déu mana



Un dels avantatges de tindre un blog com Valladacity és que funciona com un tensímetre, mostrant la tensió ciutadana i els batecs socials del poble. Els darrers mesos les gràfiques vitals han sigut pràcticament planes. Només alguna bategada aïllada ens permet pensar que el cos social valladí no és mort, que encara respira. El comentari indignat de “la paca”, al vídeo dirigit als votants del PP, és una d'aquestes bategades que expressa el que pot pensar una part de la gent, potser poc avisada, atenent als arguments utilitzats.

El comentari recorda accions i declaracions desgraciades de dirigents del PSOE però cal recordar-li a “la paca” que els votants socialistes van castigar aquest comportament i per això van perdre les eleccions de manera tan aclaparadora. Ara qui governa, qui fa i desfà, és el PP, i és a aquest partit al que cal demanar explicacions i exigir accions positives per la societat. 

Diu “la paca” que “a mi,personalment no em donen cap pena”, referint-se als desnonats, el que no diu gran cosa de la seua humanitat. No ser sensible a la desgràcia del proïsme argumentant que la culpa és d'un o d'altre partit, no sentir empatia i solidaritat amb les víctimes la injustícia i del abús dels poderosos, és una mostra d'ignorància o de fanatisme, que és la pitjor forma d'ignorància. 

Però el pitjor de tot és el últim paràgraf, on diu que no és del PP ni del PSOE però reclama una “dreta com deu mana” que ens lliure de la immigració il·legal que sembla ser l'origen de tots els mals. Cal recordar que la dreta d'aquest país ha sigut sempre “com déu mana”, i així ens va. “Dios, Patria i Rey” ha sigut la tríada sobre la que s'ha basat el control ideològic del poder, així que déu ha beneit abusos, injustícies, assassinats i genocidis en nom de la Pàtria, amb la col·laboració, de dubtós patriotisme, d'alemanys, italians i moros. Actualment és la política “como dios manda” que aplica Rajoy la que ens ha enfonsat en un forat del qual no s'albira cap llumeneta. Sense llevar la part de responsabilitat que li pertoca, i que la ciutadania l’hi ha fet pagar apartant-lo de la política, culpar a Zapatero de la crisi que les polítiques “com déu mana” han provocat a Europa és, simplement, ridícul. En tot cas qui governa des de fa any i mig és el PP, i és a qui governa a qui cal exigir solucions.

La xenofòbia és un argument recurrent, per amagar els veritables problemes originats per la lluita de classes, basat en fal·làcies. No és cert que els immigrants tinguen més drets que els espanyols. Ni tan sols els mateixos. Però ara, quan la política de dretes “com déu mana” està forçant a milers de joves a l'emigració, és molt més perillós que mai propagar l'idea de la xenofòbia. Cada vegada són més els espanyols que emigren a Europa i a Amèrica del Sud, com fa poc els “sudaques” venien a Espanya. Uns i altres són treballadors que volen treballar per poder viure millor, i no són responsables de gestions i polítiques dolentes, ni de la corrupció que ha corcat el cos social.

Insolidaritat, poca informació, i repetir els arguments masegats, que emmascaren una ideologia amb olor a encens que malparla dels immigrants mentre se'n aprofita de la seua força de treball barat, no és, al meu parer, la millor manera d’afrontar la desesperada situació de milions de persones afectades pel despotisme dels qui tenen els diners. 

Iron Maiden

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.