Cercar en aquest blog

dissabte, 16 de març de 2013

El cometa C/2011 L4 "PanStarrs" des de L'Alt de la Creu

L'Alt de la Creu torna a ser testimoni d'un interessant fenomen astronòmic. En esta ocasió, es tracta del pas del cometa C/2011 L4 PanStarrs.

El C/2011 L4 "PanStarrs" és un cometa no periòdic (és a dir, amb un període orbital superior a 200 anys) descobert al juny de 2011, que s'espera que siga visible a simple vista quan està prop de periheli (punt més pròxim de l'òrbita d'un cos celeste al voltant del Sol) al març de 2013. El cometa va ser descobert utilitzant el telescopi Pan-STARRS, situat prop de la cima de l'Haleakala, en l'illa de Maui en Hawaii.

En el mes d'octubre, farà la seua aparició el cometa C/2012 S1 "ISON", el que serà el cometa mes brillant d'aquest 2013 i el qual podrà ser observat a simple vista.
divendres, 15 de març de 2013

Endevina, endevinalla...

Des d'on està realitzada aquesta fotografia?


Des de Russia amb amor?

Ens envien un mail per a la seua publicació. Pot ser d'utilitat per algú.
Diu aixina:

Fa uns dies un amic meu em demanà un favor. Havia conegut a una xica russa a través d’una pàgina de contactes i al enviar-li un email rebia un missatge diguent-li que no havia arribat al seu destinatari. Si jo era tan amable d’enviar-li un missatge donant-li la seua adreça de correu i que ella es posara en contacte amb ell m’ho agrairia. Vaig fer el que em demanà explicant-li a “Tanya” –que així se suposa que li deien a la xica- el que passava, que jo estava casat amb xiquets i que el que estava vertaderament interessat era el meu amic.
La xica em contestà amb un llarg e-mail  mal traduït al castellà, que li feia il·lusió contactar am un home d’un altre país. Hagués sigut bonic mantindre contacte amb una xica russa sense pretendre res mes que amistat.

Parle amb el meu amic i em diu que la russa no li ha dit ni mitja. Vaig a sa casa i comprove que la adreça que ell havia escrit al seu ordinador no estava correcta. Li escriu un e-mail correctament i obté resposta. Jo també vaig continuar rebent e-mails de la russa però ella no m’esmentava al meu amic, jo en canvi si que li’l vaig esmentar. Per què tant d’interès en mi, per què no em deia que també estava escrivint-li al altre? Alguna cosa no estava bé, vaig mal pensar... Un programa espia me s’ha infiltrat al meu ordinador o alguna altra cosa per l’estil!! Vaig cercar al Google: Tanya estafa xica russa. Em varen eixir unes pàgines, les quals informaven de les estafes muntades al voltant de xiques russes.

Vaig localitzar la IP i em donava que el remitent estava a les illes britàniques. La xica russa no existia, tenia el caire de ser una estafa. El joc consisteix en mantindre una relació amb un home. A poc a poc va creant-se un víncul afectiu, ja que els e-mails son quasi que a diari. La xica es mostra contenta i emocionada, envia fotos, -sempre estan de bon vore- i al final demanen diners o bé per solucionar un problema, o per vindre a Espanya a conèixer al xic en qüestió.

Després de contar-li al meu amic el que havia trobat m’ensenyà el primer e-mail que havia rebut. O sorpresa!! Era el mateix que el que em va enviar a mi, sols canviava el seu nom per el meu. Així que pot ser que no  totes les xiques ruses que s’anuncien a les pàgines de contactes siguen una estafa, però cal anar amb compte que en este món hi ha molta gent necessitada d’afecte i una relació d’este tipus pot portar dolor a la butxaca i desil·lusió amorosa.


La foto l'he treta d'ací.

dimecres, 13 de març de 2013

dimarts, 12 de març de 2013

Plantes d’ací: Narcís
La mitologia grega nomena a Narkissos, el fill del déu Cephissus i de la nimfa Leireope, que es distingia entre els seus contemporanis per la seua bellesa i elegància. La planta que presentem ací hereta el nom llatinitzat Narcissus, precisament per això, per llur bellesa i elegància.


Es tracta d’un narcís silvestre (Narcissus dubius Gouan) un endemisme iberollevantí-occità que podem trobar ara, anunciant la primavera, en llocs tan propers com el Campello, la Vuelta, etc. en replans de roca amb poca terra i pedregars.
És una planta petita, de poc més d’un pam d’alçada, amb una mena de tija amb vàries flors, fins a sis, amb sis tèpals i una corona que tenen la particularitat de ser completament blancs, d’un blanc immaculat, que la fa única.

MENÚ FALLER AL SÀEZ


              SÀEZ RESTAURANT 
     MENÚ FALLER (del 15 al 19 de març)

  • DETALL DEL XEF

PER A COMENÇAR: 
  • AMANIDA DE MOZARELLA DE BUFALA AMB TOMACA I MELVA D’ATÚN
  • CARXOFES CONFITADES FARCIDES DE FRUITS DEL MAR

CONTINUEM AMB: 
  • RISSOTO DE CONILL AMB ALLS TENDRES I ESPÀRRECS

COM A PLAT PRINCIPAL: 
  • SOLOMILLO DE PORC IBÈRIC I CREILLES PANADERES

PER A FINALITZAR: 
  • LA TARTA DE LA NOSTRA CUINERA


EL PREU DEL MENÚ SÓN 15 EUROS. INLOU UNA  BEGUDA I CAFÉ. 
WWW.SAEZRESTAURANTE.COM 962257158