dimarts, 30 d’abril del 2013

DISSABTE 4 MAIG 3º ANIVERSARI AL GLAÇÓ

AMICS/ES DE LA NIT I DEL DIA!! 

EL PRÒXIM DISSABTE 4 DE MAIG, GLAÇÓ PUB CEL.LEBRA EL SEU 3º ANIVERSARI!!

TENIM PREPARAT UN DIA PLE DE SORPRESES QUE COMENÇARÀ A LES 17:00H DE LA VESPRADA I NO ACABARÀ FINS LES 4:00H DE LA MATINADA, AQUEST ANY AMBIENTEM L'ANIVERSARI AMB LA CONEGUDISIMA FIRA DE SEVILLA.

DURANT TOTA LA VESPRADA ENS ACOMPANYARÀ L'ESCOLA DE SEVILLANES DE CANALS, PASSEIG DE CAVALLS DE LA MÀ DE HIPICA EL PLA I CLUB HIPIC ELS TERRERS. PER A QUE ET REFRESQUES DEGUSTA A LA TERRASSA DEL GLAÇÓ, CANYA CERVESA I REBUJITO PER 1€ I COPES PER 3,5€.

PER LA NIT CONTAREM AMB LA FANTÀSTICA FESTA COCTELERIA BRUGAL I NORDIC MIST AMB AZAFATES I IMATGE RENOVADA!! 

TOT AÇO NO SERIA POSSIBLE SENSE VOSALTRES, 
GRACIES A TOTS UN ANY MÉS!!

GLAÇÓ PUB
C/Jose de Ribera,21
VALLADA.


La dreta com déu mana



Un dels avantatges de tindre un blog com Valladacity és que funciona com un tensímetre, mostrant la tensió ciutadana i els batecs socials del poble. Els darrers mesos les gràfiques vitals han sigut pràcticament planes. Només alguna bategada aïllada ens permet pensar que el cos social valladí no és mort, que encara respira. El comentari indignat de “la paca”, al vídeo dirigit als votants del PP, és una d'aquestes bategades que expressa el que pot pensar una part de la gent, potser poc avisada, atenent als arguments utilitzats.

El comentari recorda accions i declaracions desgraciades de dirigents del PSOE però cal recordar-li a “la paca” que els votants socialistes van castigar aquest comportament i per això van perdre les eleccions de manera tan aclaparadora. Ara qui governa, qui fa i desfà, és el PP, i és a aquest partit al que cal demanar explicacions i exigir accions positives per la societat. 

Diu “la paca” que “a mi,personalment no em donen cap pena”, referint-se als desnonats, el que no diu gran cosa de la seua humanitat. No ser sensible a la desgràcia del proïsme argumentant que la culpa és d'un o d'altre partit, no sentir empatia i solidaritat amb les víctimes la injustícia i del abús dels poderosos, és una mostra d'ignorància o de fanatisme, que és la pitjor forma d'ignorància. 

Però el pitjor de tot és el últim paràgraf, on diu que no és del PP ni del PSOE però reclama una “dreta com deu mana” que ens lliure de la immigració il·legal que sembla ser l'origen de tots els mals. Cal recordar que la dreta d'aquest país ha sigut sempre “com déu mana”, i així ens va. “Dios, Patria i Rey” ha sigut la tríada sobre la que s'ha basat el control ideològic del poder, així que déu ha beneit abusos, injustícies, assassinats i genocidis en nom de la Pàtria, amb la col·laboració, de dubtós patriotisme, d'alemanys, italians i moros. Actualment és la política “como dios manda” que aplica Rajoy la que ens ha enfonsat en un forat del qual no s'albira cap llumeneta. Sense llevar la part de responsabilitat que li pertoca, i que la ciutadania l’hi ha fet pagar apartant-lo de la política, culpar a Zapatero de la crisi que les polítiques “com déu mana” han provocat a Europa és, simplement, ridícul. En tot cas qui governa des de fa any i mig és el PP, i és a qui governa a qui cal exigir solucions.

La xenofòbia és un argument recurrent, per amagar els veritables problemes originats per la lluita de classes, basat en fal·làcies. No és cert que els immigrants tinguen més drets que els espanyols. Ni tan sols els mateixos. Però ara, quan la política de dretes “com déu mana” està forçant a milers de joves a l'emigració, és molt més perillós que mai propagar l'idea de la xenofòbia. Cada vegada són més els espanyols que emigren a Europa i a Amèrica del Sud, com fa poc els “sudaques” venien a Espanya. Uns i altres són treballadors que volen treballar per poder viure millor, i no són responsables de gestions i polítiques dolentes, ni de la corrupció que ha corcat el cos social.

Insolidaritat, poca informació, i repetir els arguments masegats, que emmascaren una ideologia amb olor a encens que malparla dels immigrants mentre se'n aprofita de la seua força de treball barat, no és, al meu parer, la millor manera d’afrontar la desesperada situació de milions de persones afectades pel despotisme dels qui tenen els diners. 

Iron Maiden

divendres, 26 d’abril del 2013

S.E. VALLADA PARTITS CAP DE SETMANA

DISSABTE 27 D´ABRIL DE 2013
PARTITS A CASA
Cadet:
11.00 H. S.E.Vallada & U.D.Genovés
(2º classificat & 1er classificat )
Juvenil:
18.00 H. S.E.Vallada & C.D.F.Bocairent
PARTITS FORA
Alevi:
C.F.Sporting Canals "C" & S.E.Vallada


(foto: partit S.E. Vallada & Montaverner)

DIUMENGE 28 D´ABRIL DE 2013
PARTIT FORA:
Pre-benjami.
12.30 H.C.D.Sport base Ontinyent"B" & S.E.Vallada
PARTIT A CASA:
Aficionats 2ª Regional:
17.30 H. S.E.Vallada & C.D.Llosa "B" (1er classificat)

El Benjami descansa i el infantil juga el Dimecres 1 de Maig a les 19 H. a casa contra el U.D.Genovés. 


dijous, 25 d’abril del 2013

MAIKA BARBERO "LA VOZ" EN SON ALISON MUSIC CLUB



Foto: SABADO CUATRO DE MAYO.
ACTUACION CONCIERTO DE DE MAIKA BARBERO EN SON ALISON VALLADA.
APERTURA DE SALA 00.00.
ENTRADA UNICA 5 EUROS MAS COPA.
+ INFO EN NUOVO BANJO.
SAN BARTOLOME I.
VALLADA.
MAIKA BARBERO, FINALISTA DE "LA VOZ", EQUIPO DE MELENDI, ESTARÁ CON TODOS VOSOTROS EN SON ALISON VALLADA PRESENTANDO SU PRIMER SINGLE Y MOSTRANDO SU FACETA MÁS ROCKERA. EN PRIMICIA EN  VALENCIA.....EN VALLADA!!!
SABADO 4 DE MAYO DE 2013. A LAS 24 HORAS COMIENZA EL CONCIERTO. ENTRE CANCIÓN Y CANCIÓN PHOTOCALL CON MAIKA Y FIRMA DE AUTÓGRAFOS.





dimecres, 24 d’abril del 2013

Nou blog a la vila de Vallada.



Ens hem assabentat que hi ha un nou blog al poble. És el de l'escola de danses de Vallada. Ací tingueu l'enllaç: http://escoladedansesvallada.blogspot.com.es/

dimarts, 23 d’abril del 2013

2ºANIVERSARI DEL MENÚ DEL SÀEZ


ANIVERSARI DELS MENÚS DEL SÀEZ
DIA 27 D’ABRIL
DETALL DEL XEF:
  • ROSQUILLETA DE ROQUEFORT AMB XIPS DE CARABASSA
  • BUNYOL DE BACALLÀ AMB COULIS DE PIMENTÓ DEL PIQUILLO
  • “SALMOREJO” AMB POLS DE MOIXAMA

MENÚ:
  1. TARTAR D’ATÚN MARINAT AMB MOSTASSA, SOJA, ALVOCAT I MEZCLUM
  2. PUNTILLES SALTEJADES AMB PARMENTIER DE CREILLA, AIRE D’OLI D’OLIVA I UN MOSAIC DE SEPIA I PIMENTO DOLÇ
  3. ARRÓS MELÒS  DE TUETANO DE VEDELLA AMB CARXOFES I ALLS TENDRES
  4. CANELÓ DE RABO DE BOU AMB SALSA DE BOLETS I PURE DE CARABASSA
  5. EL NOSTRE TIRAMISU AMB BISCUIT DE XOCOLATA
  6. LACTIC “POSTRE DEL CELLER DE CAN ROCA”: DOLÇ DE LLET AMB GELAT D’OVELLA, ESPUMA DE REQUESÓN, PUNTS DE GUAIABA I EL PEL DE L’OVELLA

EL MENÚ ESTARÀ REALITZAR PEL NOSTRE CUINER ESTREL·LA EUSEBI SÀEZ, EL QUAL ACABA DE FINALITZAR EL SEU STAGE AL CELLER DE CAN ROCA A GIRONA.

EL PREU DEL MENÚ SÓN 15 EUROS INCLOU BEGUDA I CAFÉ.

divendres, 19 d’abril del 2013

S.E.VALLADA PARTITS CAP DE SETMANA

DISSABTE 20 D´ABRIL DE 2013
PARTITS A CASA
Pre.benjami:
10.00 h. S.E.Vallada & C.F. Sporting Canals "B"
Benjami:
11.00 h. S.E.Vallada & Sport Base Ontinyent "C"
Alevi:
11.00 h. S.E.Vallada & Sport Base Ontinyent "C"
Cadet:
12.15 h. S.E.Vallada & L´Olleria C.F.
(Partit amistos)
Foto: Juvenil retiranse als vestidors.
PARTITS FORA:
Infantil:
11.00 h. S.E.Vallada & C.D. Rafelguaraf
Juvenil:
18.00 h. P.D.Ayorense & S.E.Vallada
DIUMENGE 21 D´ABRIL DE 2013
PARTIT FORA:
2ª Regional Aficionats:
12.00 h. U.D.F.Navarrés & S.E.Vallada


SETMANA CULTURAL 2013

Del 19 al 22 d'abril tindrà lloc la Setmana Cultural. El dia 28 s'ha programat una Volta Popular amb bicicleta, el recorregut de la qual serà publicat tan prompte com siga possible. Podeu consultar la programació en l'enllaç següent:

http://www.vallada.es/es/content/setmana-cultural-2013 
(Publiquem altra vegada el cartell perquè s'han produït canvis d'horari en el "Contacontes". En compte de a les 17.00 h. serà a les 18.00 h)
 

dijous, 18 d’abril del 2013

MENÚ DIA 20 D'ABRIL AL SÀEZ

RESTAURANT SÀEZ
MENÚ DIA 30 D'ABRIL

  • DETALL DEL XEF
  • AMANIDA AMB MOUSSE DE FOIE, FRUITS SECS I VINAGRETA DE FRUITS ROJOS
  • REVOLT DE CEBA CONFITADA AMB MOLLES DE BACALLÀ
  • ARRÓS MELÓS DE GAMBA I CALAMAR
  • LLOBARRO A LA PLANXA AMB VERDURES DE TEMPORADA
  • LA TARTA DE LA NOSTRA CUINERA

EL PREU DEL MENÚ SÓN 15 EUROS. INCLOU UNA BEGUDA I CAFÉ. 
962257158 WWW.SAEZRESTAURANT.COM 

dimecres, 17 d’abril del 2013

Vallada pagó 317.000 euros de más a las empresas de Valpark por una equivocación al sumar



El consistorio intenta corregir errores contables que acabaron con el pago indebido de 3,3 millones a la UTE

 Las empresas adjudicatarias del complejo empresarial de Valpark, en Vallada, percibieron, a través del fondo habilitado por el Ministerio de Hacienda para que los ayuntamientos saldaran deudas con proveedores, 317.000 euros más de lo que inicialmente habían reclamado al consistorio por las certificaciones pendientes de pago del malogrado proyecto urbanístico, enterrado por la crisis. La corporación admite que se equivocó sumando las cantidades solicitadas y atribuye el desfase al servicio contable .

El consistorio acordó en marzo de 2012 incluir 3,3 millones de euros en facturas reclamadas por la UTE Ferrovial-Guerola dentro del préstamo ICO del Gobierno, un importe que ahora trata de anular y recuperar el equipo de gobierno después de que el Tribunal Superior de Justicia determinara que su pago fue irregular. Por si fuera poco, el ayuntamiento acaba de descubrir que esa cantidad estaba hinchada. En un informe del secretario municipal al que ha tenido acceso este diario, se atribuye uno de los fallos al proceso de introducción de las facturas pendientes en la plataforma informática desarrollada por el Ministerio de Hacienda. Cinco recibos presentan desequilibrios entre el importe reclamado por las firmas y el abonado por el consistorio.Por otra parte, la corporación valoró el incremento del IVA producido desde que las facturas exigidas por la UTE fueron registradas en las dependencias municipales, en 2010, cuando no debía de haberlo hecho, según marca la ley.

El ejecutivo dio cuenta del cúmulo de errores en el pleno del viernes e inició un procedimiento para tratar de subsanarlos, con la esperanza de ver retornado el importe abonado indebidamente. El ejecutivo (PP-AIPV) ampliará el expediente e lesividad abierto a raíz del auto del TSJ que condenó el pago irregular de 3,3 millones a la UTE por una serie de obras que, según el Alto Tribunal, no fueron ejecutadas en virtud al contrato y, por lo tanto, no procedía sufragar . Con ello, la corporación pretende anular los acuerdos que dieron luz verde a esa transferencia de fondos de cara a la causa que ahora sigue el Tribunal Supremo, después de Ferrovial-Guerola recurriera el fallo del TSJ.

dilluns, 15 d’abril del 2013

Vallada pagará 500.000 euros por otras 2 expropiaciones ilegales de Valpark



El justiprecio del TSJ multiplica por tres el determinado por el consistorio

sergio gómez xàtiva El Ayuntamiento de Vallada se verá obligado a abonar más de medio millón de euros a dos propietarios de parcelas incluidas en el macrocomplejo estratégico y empresarial (Valpark), paralizado sin vistas de reanudación, al estimar los magistrados del Tribunal Superior de Justicia que los afectados por las expropiaciones iniciadas en 2007 percibieron en su día cantidades muy por debajo del valor real de los terrenos. Se trata de las dos primeras sentencias que el Alto Tribunal eleva a firmes, pero hay pendientes alrededor de diez procedimientos más de otros tantos propietarios que también acudieron a la justicia por considerar que percibieron cantidades que no correspondían. En total, los servicios jurídicos municipales estiman que el ayuntamiento deberá afrontar entre cinco y seis millones de euros adicionales a los doce que inicialmente fueron abonados.

Los afectados, unos 16 propietarios de suelo incluido el PAI del polígono de Valpark -enterrado por la crisis económica- acudieron al Jurado Provincial de Expropiación, que dictaminó en 2009 que debían percibir el triple de ingresos por las expropiaciones efectuadas respecto al justiprecio fijado por el ayuntamiento. La corporación municipal había marcado un coste de 6,25 euros por metro cuadrado y el Jurado lo elevó a más de 20 euros/m2. El consistorio recurrió el pronunciamiento del órgano judicial, que el Tribunal Superior se ha encargado de ratificar.

Las dos primeras sentencias firmes aparecidas, de propietarios diferentes y de las que el pleno municipal dio cuenta ayer, son, sin embargo, muy divergentes. Una de ellas da por buena una tasación de 22 euros por metro cuadrado, mientras que la otra eleva el precio hasta los 40 euros. El consistorio ha presentado un recurso de casación contra este último pronunciamiento amparándose en que debe prevalecer la unificación de doctrina -que prevalezca el coste de 20 ?/m2 marcado por el Jurado Provincial y una de las sentencias del TSJ dado que no pueden marcarse justiprecios diferentes para cada propietario-. El alcalde, Vicente Perales, critica que la sala del TSJ determine "dos valoraciones totalmente diferentes entre sí" y pide un criterio homogéneo -que se tenga en cuenta únicamente la que fija el precio más bajo-. "No puede ser que por los mismos terrenos se pida en una sentencia el doble que en otra", apunta.

Font: Levante-EMV

divendres, 12 d’abril del 2013

S.E.VALLADA PARTITS CAP DE SETMANA

DISSABTE 13 D´Abril de 2013 
( Sessió Contínua )
Partits a Casa:
Infantil:
10.00 H. S.E.Vallada & Alberic Promeses "B"
Cadet:
12.00 H. S.E.Vallada & Alberic Promeses "B"
Juvenil:
16.00 H S.E.Vallada & C.D.Albaidense
Aficionats 2ª Regional 
18.00 H. S.E.Vallada & Quatretonda C.F.
(foto: Benjami temporada 2012/2013)

Partis Fora:
Benjami:
10.00 H. C.F. Aielo "A" & S.E.Vallada
Alevi:
10.00 H. C.F. Aielo  &  S.E.Vallada
Pre.Benjami:
13.30 H. C.D.Albaidense "B" & S.E.Vallada

ELS DIVENDRES GLAÇÓ !!!

GLAÇÓ PUB presenta els DIVENDRES!! 

Per a no caure en la monotonia degusta 

El 2x1 DELS NOSTRES COCTELS!!
PINYA COLADA, MOJITO (FRESA, KIWI, +) MARGARITA, EDEN, SexOnTheBeach, CUBANITO,Etc... Pregunta'ns per la carta de cóctels.

A MÉS AUTÉNTIQUES COPES BRUGAL,BARCELÓ,LARIOS 12, MASTER'S, CUTTY SARK A NO MÉS 3,5€.
TOTS ELS DIVENDRES!!!!

ELS DIVENDRES COMENCEN A SER DIFERENTS, T'HO VOLS PERDRE??

GLAÇÓ PUB
C/Jose de Ribera, 21
vallada

dimecres, 10 d’abril del 2013

MENÚ DIA 13 D'ABRIL AL SÀEZ


RESTAURANT SÀEZ 
MENÚ DIA 13 D'ABRIL

  • DETALL DEL XEF
  • AMANIDA DE SALMÓ MARINAT AMB VINAGRETA DE CITRICS
  • OU A BAIXA TEMPERATURA AMB FAVES DE L'OMBRIA I VIRUTES DE PERNIL
  • ARRÓS MELÒS DE SEPIA, CARXOFA I BOTIFARRA
  • SOLOMILLO DE PORC IBÈRIC AMB CREILLES PANADERES I SALSA DE PX
  • LA TARTA DE LA NOSTRA CUINERA


EL PREU DEL MENÚ SÓN 15 EUROS PER PERSONA. INCLOU UNA BEGUDA I CAFÉ
962257158 WWW.SAEZRESTAURANTE.COM 

CONVOCATÒRIA DE PLÉ EXTRAORDINARI EL 12 D’ABRIL DEL 2013 A L’AJUNTAMENT DE VALLADA

El Grup Socialista a l'Ajuntament de Vallada vòl informar a la població de la convocatòria de Plé Extraordinari a celebrar al Saló de Plens de l'Ajuntament el proper divendres 12/04/2013, a les 14 hores.

L'ordre del dia que ens ha remés l'Alcalde és el següent:

1- APROBACIÓN SI PROCEDE DEL ACTA DE LA SESIÓN ANTERIOR DEL DÍA 26/03/2013
2 – ASUNTOS OFICIALES.
3 – PROPUESTAS DE ACUERDO COMO CONSECUENCIA DEL INFORME SOBRE AMPLIACIÓN DECLARACIÓN LESIVIDAD ARTÍCULO 130 LEY 30/1992.
4 – PROPUESTA INICIO EXPEDIENTE DECLARACIÓN NULIDAD.
5 – DAR CUENTA DE LA SENTENCIA NÚMERO 635/12 DE LA SECCIÓN CUARTA DE LA SALA DE LO CONTENCIOSO-ADMINISTRATIVO DEL TSJ DE LA COMUNIDAD VALENCIANA.
6 – DAR CUENTA DE LA SENTENCIA NÚMERO 582/12 DE LA SECCIÓN CUARTA DE LA SALA DE LO CONTENCIOSO-ADMINISTRATIVO DEL TSJ DE LA COMUNIDAD VALENCIANA.
7 – MOCIÓN DE LA PORTAVOZ DEL GRUPO MUNICIPAL DEL PSOE CON RE Nº 376 DE FECHA 15-03-2013.

dimarts, 9 d’abril del 2013

Endevina, endevinalla...

Sembla una porta d'ascensor... però... on està?


Mentre ho penseu, vos deixe aquesta cançoneta.

Plantes d’ací: Les estepes




El inici de la primavera és l’hora de florida de moltes plantes, però entre les més cridaneres estan les estepes, que abunden pel nostre terme. Les estepes pertanyen al gènere Cistus, nom que deriva de la paraula grega “kíste”, que significa cistella o caixa, per l’aspecte de petita cistella que tenen els fruits.

La més coneguda per nosaltres és l’estepa blanca (Cistus albidus L.) dita així per les fulles d’un verd glauc, blanquinós. Les fulles de les estepes són malacofites, és a dir, que tenen la propietat de marcir-se en temps de sequera i recuperar-se quan plou. Tots coneguem les flors grans rosades tirant a violeta, amb els pètals arrugats, d’aquesta popular estepa.


Podem veure ara, també, les flors blanques de l’esteperola (Cistus clusii Dunal) amb les fulles estretes paregudes a les del romer, o les flors del l’estepa negra o mosquera (Cistus monspeliensis L.), dita així perquè les fulles estretes són glanduloses i viscoses, el que atrau les mosques i altres molts insectes. 


L’estepa negra o estepa borrera (Cistus salviifolius L.) també té les flors blanques, com les dues anteriors. S’anomena estepa negra pel color verd obscur de les fulles, arrodonides i cobertes de pèls però no viscoses.
Totes aquestes estepes podem veure-les sense allunyar-nos-en del poble, per qualsevol camí que prenguem. 


No així amb la més escassa de les estepes valladines: l’estepa crespa (Cistus crispus L.). És un arbust petit que no sol passar dels 50 cm d’alçada, de fulles aromàtiques, arrodonides com l’anterior però més rugoses i amb el marge ondulat. Les flors són de color rosa viu, semblant a l’estepa blanca, i només podem trobar-la als indrets de sòl silícic.