dimecres, 12 d’agost del 2009

Animals i festes

Hola a tots...
En principi volia fer un comentari aprofitant l'entrada anterior sobre Moros i Cristians, pero he pensat que el que vullc dir, mereix una entrada a part...

Volia parlar-vos un poc sobre la relacio de l'home amb els animals, i en concret, sobre l'us que fem d'aquesta relacio a les festes del nostre poble. Sere breu:

A les festes patronals una persona trau beneficis economics mitjansant l'explotacio d'una vaca o un bou i altres persones, vosaltres, valladins, disfruteu d'aquesta explotacio. Si, ja se... l'animal no sofreix cap mal... sols l'estres d'estar acorralat, perseguit, tancat, acosat, puntxat, perdut entre tant de crit i dolorit d'anar d'un lloc a un altre... aixo no es cap mal... no? I el bou embolat tampoc sofreix cap mal, no? Sou uns grans ignorants aquells que rigueu al llegir aquestes paraules. Jo ho he sigut durant anys... ara per sort ja no... L'humanitat avansa a medida que deixa de banda algunes tradicions absurdes... nosaltres ens hem estancat...

Altra cosa es l'us d'animals a les festes de moros i cristians... Un lleo tancat en una gavia... Pero quin atractiu pot tindre vore a un animal tan magestuos com un lleo, tancat en una gavia... Molestat continuament per a que obriga la boca, per a que cride i la gent diga: oooohhhh! com mola esta comparsa!!! Lo mateix amb els elefants, aguiles i tot animal salvatge que no depen de l'home per sobreviure... De veritat que no si qui elegeix aquestes coses, pero volia saber si avans de fer-ho, ho pensa, encara que siga un poquet, o ho fa perque tots ho fan i es la moda, sense plantejar-se res mes...

Bueno, una vegada mes, la caixa de pandora queda oberta.
Una cosa mes, per als que heu tingut el valor i el coneixement de llegir esto fins al final, vos convide a vore aquest video que no vos deixara indiferents a ningu que tinga un gram de cor. Dura 90 minuts, aixi que prengueu-s'ho amb calma. Que el disfruteu.

5 comentaris:

  1. No puc estar més d'acord amb tu i no crec que calga afegir res més al que has dit per a fer-li entendre a la gent que estos actes (tan divertits per a la majoria)són una BARBARITAT i que la TORTURA NI ES ART NI ES CULTURA. Ahi queda dit.
    Neus.

    ResponElimina
  2. En primer lloc dir que a altres comunitats autonòmiques els bous al carrer estan mal vists. Em direu que si tant m'agraden les terres catalanes que me'n vaja a viure allí, però allí se cel.lebren un munt d'activitats culturals que mouen a la gent tant o més que els bous.
    A molta gent "la vaca" tant li fa, el que volen és una escusa per a eixir al carrer i parlar amb este o este altre, que de normal quasi no és veuen durant tot l'any. Altres se'n van d'esmorzar o a fer-se la cervesa i després a vore la vaca, com podríen anar a vore una mostra de teatre al carrer.

    ResponElimina
  3. molta rao tens amb aixo de que a la majoria, la vaca tant li fa, i que lo que busquen es simplement xarrar amb gent que fa temps amb la que no parlen, menjar junts i pasar-s'ho be

    ResponElimina
  4. Les vaques i els bous són la forma més senzilla de tindre al poble entretingut...els romans utilitzaven el circ...nosaltres el futbol i en festes els bous.
    A qui no se li gela un poc la sang al sentir berrejar de patiment al bou quan se´l nuga al piló?
    Cada vegada entenc menys esta festa...i sí, hi han alternatives per a gaudir tots, hi han formes més correctes....però tal volta hi ha que sorgir del borreguisme, de la facilitat del maltractament...tal volta hi ha que calfar-se el cap i...això no ho sabem fer.

    ResponElimina
  5. Moltes gràcies per l'article i també a les quatre persones que han opinat en contra de la utilització d'animals per a un absurd i bàrbar entreteniment humà.

    De totes formes, nosaltres mateixos també permetem (sense voler) que molts gats muiguen de fam i malalties a les portes de casa nostra. I en som responsables. Els tenim abandonats. Control veterinari, esterilització i xip ja!

    Ha estat un plaer llegir-vos

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.