dijous, 26 d’agost del 2010

Una fundación beca a los educandos de Vallada tras el recorte del Consell a la música

El patronato aportará fondos para sostener la escuela tras reducir la conselleria un 60% su aportación

El patronato de la Fundación María Tortosa Alonso de Vallada ha decidido en su última reunión hacer frente al pago de la matrícula de los alumnos de la escuela de música de la localidad. Ante los distintos recortes a las enseñanzas musicales y a las bandas de música que ha aprobado el Consell de la Generalitat en los últimos meses, el patronato de esta fundación de carácter benéfico, ha decidido becar con 90 euros a cada uno de los cerca de 80 educandos que cursan sus estudios en la banda de Vallada.
La inversión prevista por la fundación, que desde hace años financia el material escolar de los universitarios de Vallada, puede superar los 7.000 euros, aunque todo dependerá del número final de alumnos que se matriculen en la escuela, que este año puede ser menor al reducirse el número de especialidades. Según detalló ayer Ángel Cerdá, presidente de la Unió Protectora Musical de Vallada, la conselleria ha pasado de aportar 26.000 euros al año para el mantenimiento de la escuela de música a 10.000 euros. "El recorte ha sido brutal y ni con la ayuda de la fundación creo que vamos a poder seguir ofreciendo algunas especialidades". Cerdà denunció la situación de "desamparo" en el que ha dejado el Consell tanto a las bandas como a los músicos y a sus familias.
Por su parte, el presidente de la fundación María Tortosa Alonso, el abogado y ex alcalde de Vallada José Martínez, señaló que la decisión se ha tomado porque la situación a la que se ha llegado por parte de la conselleria es "impresentable en un país democrático".

Font: http://www.levante-emv.com/comarcas/2010/08/25/fundacion-beca-educandos-vallada/733538.html

4 comentaris:

  1. Desitje de tot cor que la situació es passe com és puga, segur que moltes escoles de música d'altres pobles ja s'hauràn vistes a tancar, no sé com pot estar passant açò, s'estàn carregant la principal font de cultura en la Comunitat, i que per a molts era una manera de vida i de viure...

    ResponElimina
  2. Tens raó Baibosch... però la formula 1 que no falte.

    ResponElimina
  3. i les regates, i la Ciutat de les Arts i les Ciències, i el Patriarcat, i Benedet "seche".... Una cançoneta per animar als músics: http://www.youtube.com/watch?v=uZH1RQKA7ic

    ResponElimina
  4. Ahir per la nit en va dir el meu fill (13 anys), pare hui es l'ùltima nit de bous, m'acompanyes?, val. i allà que ens anem els dos. A mi no es una cosa que m'antretinga massa però... La nit va començar en un bou embolat, la gent com sempre, uns exitats altres expectans i altres com jo allí estavem. En un moment de la nit en diu el meu fill, pare estan resant, que dius?, si pare estan resant. en fije be i els resos venien d'els altaveus de l'ajuntament, estavem resant el rosarí, si poble de vallada, el bou per carrer i escoltant el rosarí per els altaveus de l'ajuntament. en va pujar una acalorada que encara no me'l ha llevat. Santa maria madre de dios ruega por nosotros....pero per favor, que vergonya, aço que es?. hi ha que dir-ho tot no estava massa fort, pero lo mes en va indignar va esser que la gent que ho escoltava (xiringuitos de davant de l'ajuntament i tambe els de enfront) ningu deia res, es rien sense mes. Despres d'un bon rato un del xicons que estaben on es fiquen els festers va allargar la má fins el balcó on estava l'aparatet i va llevar eixa música ambiental. el primer comentari que li vaig fer al meu fill: xiquet aço no pasaba ni en franco, ixe qui es? un criminal que "estos" an fet bo. Anem a casa que ja em vist prou. Al arrivar a casa la meua dona estaba dormint, la vaig despertar per contarli-ho, estava indignat. la seua resposta va esser: tu que saps? ara demà el diran que ha agut un error i ja esta, asi mai pasa res. Pero jo ara pense, i perque no s'anganyen i fiquen a Antonio Machin, lola flores o per eixemple la internacional o la muixeranga, no se, o la cinteta de les nadalenques que tant ens donen per nadal. Sempre tornem al mateix lloc, la sol.lucio en les urnes. hui de mati li ho comentaba a un vei i en deia nosaltres ens partirem la cara perque el qui vullga anar al rosari o a les provesons que vaja i el que no pues que no vaja. pero ells es partiran al cara per a que fem el que ells vullgen que fem, eixa es la diferencia. Este poble es un cortijo per a ells i fan lo que es dona la gana, ja es hora que el poble de vallada madure i es done comter que actes com este ens deixa sense llibertat de elegir. en un anterior escrit deia que ni soc ni en senc d'aci en actes d'estos en reafirme.una salutació d'un estranger en vallada.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.