diumenge, 26 de setembre del 2010

Deu raons per a recolzar la Vaga General


Per al pròxim dimecres 29 de setembre la Confederació Europea de Sindicats ha fet una crida a la mobilització en tots els països de la Unió Europea. Tots els sindicats de classe de l’Estat espanyol han convocat, per tal motiu, una Vaga General per a eixe dia. Els motius són ben sabuts per tots: l’intent de fer pagar als treballadors i classes populars les destrosses de la crisi, que ha provocat la política econòmica liberal, mitjançant la reducció de salaris, la reforma laboral que deixa de genolls als treballadors front l’empresari, la minva de l’estat de benestar i l’anunciada reforma de les pensions.

Sempre que es convoca una vaga tots els treballadors tenim que optar per sumar-se o no a la convocatòria i per a fer-ho necessitem arguments i raons. He trobat aquestes “deu raons per a recolzar la Vaga General”, en una web amiga, que crec que són interessants.

1.La vaga és un dret dels treballadors i treballadores i el seu exercici ha sigut sempre molt eficaç.

2.Els treballadors, i no sols els banquers i les patronals, tenen dret també a pressionar per a defendre els seus interessos.

3.Cal dir "ja prou" a la continuada pèrdua de drets laborals i socials per no arribar a una situació insostenible.

4.És immoral i totalment rebutjable que una crisi que han provocat els bancs, les grans fortunes i els especuladors es finance ara amb retalls de drets laborals, de pensions, de gasto social i inclús abaixant els imposts que paguen els més rics, renunciant a la més mínima justícia fiscal, sense donar-li prioritat a la lluita contra el frau i amb la vergonya que suposa que els banquers i les grans fortunes espanyoles pràcticament no paguen imposts.

5.Els governs europeus, inclòs l’espanyol que va presidir la Unió Europea durant un semestre, s’han deixat véncer per la pressió dels bancs i la patronal i no han sigut capaços de fer res per a evitar les causes que van donar lloc a la crisi financera.

6.S’està dient a la gent que es prenen mesures que són per a resoldre la crisi quan en realitat no tenen res a veure amb això sinó que agreujaran les seues conseqüències.

7.No és veritat que per a crear més ocupació i evitar el treball temporal tan abusiu de la nostra economia siga necessari reduir, com es fa amb la reforma laboral aprovada, els drets dels treballadors.

8.Tampoc és veritat que per a fer front ara al deute i a la situació econòmica creada per la crisi financera siguen necessàries polítiques d’austeritat, sinó tot al contrari.

9.Cal recolzar aquesta vaga perquè la convoquen els sindicats i perquè recolzar als sindicats ara, just quan la dreta, la patronal i els poders financers volen aprofitar l’ocasió per a llevar-se’ls del mig, és més necessari que mai.

10.Les mesures que està prenent el govern, i les que prendran en els pròxims mesos no sols amenacen a l’economia sinó també als drets socials i personals i a la democràcia.

Font: http://escriurepernocallarres.blogspot.com/
Extracte de l’article de Juan Torres “Hay razones para apoyar la huelga general”

Del mateix autor podeu veure “La utilidad de la huelga general”

Podeu veure també l’article de Vicenç Navarro: “Los sindicatos europeos y españoles tienen razón”

9 comentaris:

  1. Hola. Soy votante del PSOE y creo que esta vez el pais no esta para Huelgas Generales, por lo tanto NO la voy hacer.

    Con Iron Maiden casi siempre estoy de acuerdo pero en este caso no.

    Grácias.

    ResponElimina
  2. Jo tampoc la fare.
    Soc mestre, i els xiquets no tenen cap culpa de la merda esta.
    Si fera vaga, sols perjudicaria als pares dels xiquets. Res mes. A més de que a conselleria li estalviaria 80 euros menys...
    Si fera vaga, la faria de més d'un dia, i d'un altra forma, no sols reunint-me al carrer...
    Si estaguerem tothom SOLS dos dies sense gastar llum, sense gastar mòvil, sense consumir res de res... si traguerem tots per uns dies tots els nostres estalvis del banc, etc... aleshores ja voriem la que s'armava ací...

    ResponElimina
  3. La vaga és la única forma que tinguem els treballadors de defensar els nostres interessos pressionant els governs, siguen del color que siguen. Votar PSOE no té perquè significar engolir-se tot el que el tiren. Els militants d'esquerres tenen la obligació de ser crítics i no de pegar la cabotà al que vinga de dalt.

    El país no està per a vagues ni els treballadors per a rebaixes salarials ni tampoc per a facilitar l'acomiadament però al país no l'hem enfonsat nosaltres sinó la banca financera especulativa i la burgesia a la qual no ha afectat la crisi. I l'hem de salvar nosaltres?

    El que hi ha en joc és molt més que el salari d'un dia. El si fora... o el si feren... són, com sol dir-se, excuses de mal pagador. No pot fer-se el que faria cadascú. Cal fer alguna cosa possible i que unifique l'acció de milions de persones.

    En quant als pares, amb eixe argument de no perjudicar-los no pararia ningú. En una vaga del que es tracta és, precisament, de paralitzar el país per mostrar la força dels treballadors que és la única manera de defensar els nostres interessos. Els representants de la burgesia i del capital no tenen cap empatx en paralitzar un país o d'enfonsar-lo, com han fet amb Grècia i ha intentat ací, per mostrar la seua força. La vaga és el nostre múscul. Si no el fem fort estem perduts.

    Però la democràcia respecta les decisions personals i cadascú farà, i farà be, el que crega convenient. Les deu raons eren per informar perquè hi ha molta desinformació i manipulació respecte al que suposa la reforma laboral i l'anunciada reforma de les pensions.

    ResponElimina
  4. Que la facen els artistes, eixos que no arriven a final de mes, i que son tan amics de ZP...

    ResponElimina
  5. Latre dia van fer un acte per apoyar la huelga el artistes que dius que son amics de ZP. A no ser que parles de Esperanza Aguirre per lo que dius de no arribar a fin de mes o de Cospedal que no mes cobra 165.000 euros i tampoc arribara

    ResponElimina
  6. Si fiqueu reforma laboral en el google vos eixirà la reforma laboral. Podeu llegir-la, llegir la anterior i trauré les vostres pròpies conclusions. Jo solc fer això en tot perquè sóc la primera que no li agrada ser manipulada.
    La meua opinió és que aquest és un fet que pot mobilitzar a gran part de la societat, crec que no m'equivoque quan dic que és una cosa positiva. És un avís, no poden fer el que es vinga en gana. La meua opinió és que sempre deuria d'haver més moviment. La culpa de que persones tan indignes estiguen en el poder és sols nostra. Totes les persones en eixos càrrecs deurien d'estar sempre a prova, vinguen del partit i/o ideologia que vinguen. Però mai fem res i això és el que ens guanyem a pols. Siga qui siga i vinga d'on vinga, sempre tirarà cap a sa casa, ningú tindrà la bondat de fer res per tu a no ser que li ho exigisques. Al fi i a la cap eixa és la feina dels polítics no?

    Vos dedique aquest clip: http://www.youtube.com/watch?v=PcruSwHEMc0

    ResponElimina
  7. Companys!

    La vaga té un objectiu: aturar la reforma laboral i els atacs als drets laborals. També té per objectiu persuadir a les elits per a evitar futures reformes de les pensions, que tindran la continuació en reformes educatives -de fet ja està implantat el Pla Bolonya- reformes sanitàries,etc per a avançar cap a la privatització.

    A més, la vaga, com a mètode d'acció COL·LECTIVA, permet mostrar com no són els empresaris els qui creen riquesa: perquè si els treballadors no treballen, el país s'atura i no existeix cap riquesa. Pense que és important considerar això: els empresaris no creen riquesa, sinó que s'enriqueixen a costa dels i les treballadores. Són els i les treballadores qui mouen el país i qui creen la riquesa: són els i les treballadores les qui mouen les màquines, serveixen les taules, fan els edificis, ensenyen, curen, caven...

    Per últim, cal considerar la Vaga General com un punt d'inici per a la reorganització dels sectors progressistes. Després vindran la reforma de les pensions, del sistema de sanitat,etc. Calen dues coses: col·lectius per a respondre a les agressions i organitzacions per a formular i materialitzar alternatives.

    Anem mirant-nos-ho...

    ResponElimina
  8. Amic kike, desgraciadament sembla ser que t'has empapat del discurs oficial que ve a dir alguna cosa com "la vaga perjudica principalment els treballadors".
    La idea de fer vaga és aturar el país i mostrar com som els treballadors els qui ho podem fer. De pas, mostrem com som els treballadors els que ho movem i ho generem tot.
    Humilment, pense que t'equivoques quan dius que perjudiques als pares dels xiquets, de la mateixa manera que tampoc els ferroviaris perjudiquen als usuaris del transport, ni els cambrers perjudiquen els clients...
    Quan els ferroviaris fan vaga per a protestar contra la privatització del servei això beneficia a tots els usuaris. Quan els cambrers van vaga contra els contractes precaris, això beneficia tots els clients (que segur que pateixen també la precarietat). M'entens?
    Quan fem vaga és per a protestar contra una agressió que afecta tant als "pares" com a "nosaltres mateixos". Perquè els interessos dels pares (treballadors) i els nostres (treballadors) són els mateixos.

    He de reconèixer que també coincidisc amb tu en que calen més accions que una vaga general d'un dia. Si les mobilitzacions que tindran lloc demà no tenen continuïtat,no serviran per a res. I ahí és on entra a jugar tot el que tu dius.

    Pregue que repenses -i com tu, molts altres- la teua posició front la vaga de demà.
    Per cert, hi ha convocada manifestació a València a les 19h a Sant Agustí.

    ResponElimina
  9. Tant els treballadors del tren, com els cambrers, si no treballen, perjudiquen econòmicament a l'amo de la empresa, el qual veu perjudicat el seu negoci per tots els costats (diners i malestar dels clients), indirectament, l'Estat també es veu perjudicat.

    Se de massa el que suposa una vaga i el poder que te el fer-la com toca, però et torne a repetir que en la meua condició de mestre-interí, no hi ha més perjudicats que els xiquets, i més amb una vaga de tan sols un dia (un dia en els que els pares no treballaran).

    Treball precari? He estat any i mig de becari a la ciutat de les ciències per 275 euros al mes, he estat 5 anys treballant amb licenciats en biologia a la ciutat de les arts i les ciències on tots cobravem 800 euros al mes (els de la netetja cobrabem més que nosaltres), he denunciat públicament a la ciutat de les arts y les ciències i he eixit vencedor (m'han tirat al carrer, però amb el cap en alt...)...
    I bueno... ara fa quatre anys que estic opositant i pegant bacs pel País Valencià... ja t'ho pots imatginar... No em parles de treball precari, ni de lluites... i respecta la meua decició.

    Fer vaga és un dret, decidir no fer-la, també.

    Si a les 19h trobes a algú que vinga a cuidar al meu iaio (el qual espera impaient la ajuda a les persones depenents des de fa 2 anys), estaré encantat d'anar amb tu a la manifestació.

    Per cert, la vaga es deu d'anunciar 24 hores abans al lloc on treballes, per lo tant, ja he fet tard.
    ;-)

    Sense cap rencor, de Kike al ANONIM/A.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.