dimecres, 8 de juny del 2011

"LOS NIÑOS DE LA ESTACIÓN DE LENINGRADSKY"

Hola, bon dia de nou!

Este documental, fet a l´any 2004 i dirigit per Hanna Pollak i Andrzj Cleinski, mostra en 35 min. una de les realitats més crues que podem trobar al món de la infància.

Temps subejctiu, poden ser els 35 min. més llargs que recordeu.

I vullc compartir-lo amb vosaltres per què, sentint-ho molt és real, sentint-ho molt no tracta de terres llunyanes. Està basat en Rússia, però és un cas que ocorre per tot arreu.
No està relacionat amb el nivell econòmic del país, no ve de la mà del nivell de "desenvolupament" (paraula tan mentidera en tants aspectes)... en fi, un tema que per a mi és crucial, és indignant ja que toca una de les que, per a mi, són les bases de qualsevol societat: ELS XIQUETS.
No estic mentint si dic què este és el documental més dur que he vist mai. També dec recomanar a aquelles persones molt sensibles i que en imaginar-se les coses tenen prou, que no el vegen.
No és un documental gens agradable i te du a pensar quan acabes...i jo què puc fer? encara estic capgirant-me per trobar una resposta...

Sí, és una cosa històrica, el Lazarillo de Tormes, ja era un xiquet del carrer. Però és tan fàcil pensar que el segle XXI pot portar també, entre tants i tants descobriments científics, el descobriment de la sensibilització humana, el sentiment de l´empatia, de l´amor...El sentiment d´una societat que es preocupa per els seus fills i que els ensenya la vida d´una manera humana.
Estic en contra del sobreprotegiment dels xiquets, però em pareix tan salvatge tan inhumà que el món puga permetre que xiquets de menys de 15 anys moren al carrer, siguen violats, prostituits, puguen no sentir el que és un abraç dels seus pares, un abraç d´un adult que et cuida...
El més dur, d´entre totes les durícies, es sentir-los nomenar a les seues mares com una imploració, com un desig, un somni...

En fi, com sempre, espere que ens vaga com a reflexió.



Ací vos deixe una pàgina que reflexiona sobre el documental:

http://asociacionlosgansos.blogspot.com/2010/08/documental-los-ninos-de-la-estacion-de.html

Bona setmana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.